{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Reissaajan ABC

Matkustamisen perusteet - KILROY

Matkustamisen perusteet

Opiskelu voi olla toisinaan puuduttuvaa hommaa, ja isot kuvat ovat sitten ekaluokan Aapisen vaihtuneet tenttikirjojen pieneen pränttiin. Tunnemme tuskasi, joten tässä reissaamisen lyhyt oppimäärä. Aloita valmistautuminen unelmiesi reissuun – än, yy, tee, nyt!

Saammeko siis esitellä: Reissaajan ABC. Tämä oppikirja tentitään reissussa maailmalla ja arvosanan annat itse itsellesi asteikolla 'upeita kokemuksia' – 'uskomattoman upeita kokemuksia'. Ja eikun pänttäämään!


A
 B C D E F G H I J K L M N O P R S T U V W X Y Z Ä Ö 

A

Adrenaliini – Jollekulle riittää reissun odotuksen jännitys ja villinä vatsassa pyörivät perhoset, toinen nauttii valkoisena ryntäilevästä koskesta kumiveneessä ja kolmas tarvitsee hypyn lentokoneesta sen ihanan, mahtavan fiiliksen saavuttamiseksi. Kihelmöivää joka tapauksessa!

B

Bussipassi – Reissaa bussilla ympäri mannerta ja edestakaisin ihan niin kuin haluat. Bussipassi ei ole vain bussilippu, vaan mahdollisuus reissata omaan tahtiisi, hypätä kyydistä itseäsi kiinnostavissa paikoissa ja nousta taas kyytiin niin halutessasi. Uusia tuttavuuksia upeissa maisemissa, kyllä kiitos!

Matkustamisen perusteet - KILROY

Banana Split – A must-eat, ainakin kerran reissulla. Haasta kaveri syöntikisaan ja hoitakaa itsenne takaisin tolpillenne riippumaton palauttavin voimin!

Palaa alkuun

C

CouchSurfing – Sohvasurffaus on reppureissaamisen ytimessä. Sen lisäksi että paikallisten sohvalla nukkuminen reissun päällä on budjettiystävällinen vaihtoehto, se on myös loistava tapa tavata uusia kiehtovia tuttavuuksia. Ja ihan niin kuin aina reissatessa, pidä sohvasurffauksessakin järki mukana touhuissa ja nauti kyydistä! Kotiin palattuasi avaa oma ovi muille reissaajille. Kurkkaa mistä on kyse: couchsurfing.org.

– Riippuen missä päin maailmaa liikut voi säätiedote kertoa, että ulkona on yli 100 astetta lämmintä. Väärinkäsityksen välttämiseksi muuta luvut tutuiksi seuraavasti: vähennä Farenheiteistä 32 ja jaa tulos 1,8:lla. Tai käytä valmiita työkaluja netissä. Varmin tapa lämpötilan toteamiseen on kävellä ulos ja tehdä tarkka analyysi, joka yhdistää silmien siristelyn, hikoilun asteen ja hiusten liehumisen.

Check-in / Check-out – Kaksi asiaa, jotka tulee aina tsekata majoitusta varattaessa: milloin saa aikaisintaan kamat heittää sisään, ja mitkä ovat ne taikakeinot, että check-outtia saisi maksutta pidennettyä. Kellepä ei viimeisen illan jälkeen aamulla uni maittaisi...

Palaa alkuun

D

Diner – Ruokapaikkoja, joissa tiivistyy amerikkalaisen elämän perusteesit rennon letkeässä ympäristössä. Erityisesti juuri Yhdysvalloista dinereitä löytyy jokaisesta kadunkulmasta: on esimerkiksi lounas-diner, texas-diner ja jopa pancake-diner. Erityistä suosiota nauttivat 24/7 avoinna olevat breakfast-dinerit, joista saa mielettömiä amerikkalaisia aamupaloja vaikka viideltä päivällä! Suosittelemme.

Dormi – Dormi on hostellien perusyksikkö. Edullista majoitusta kerrossängyissä, 4-50 hengen huoneissa. Kun reissaamisen päätarkoitus on nukkumisen sijaan ympäristöön ja ihmisiin tutustuminen, hauskanpito ja kokemuksien kerääminen, et välttämättä halua laittaa rahojasi hotellihuoneeseen. Katso hostellitarjonta esim. kätevien starttipakettien yhteydessä ja kysy unelmanikkareiltamme hostellipasseja esim. Australiassa.

Yövy dormissa ja säästä rahaa - KILROY

Down Under – Rakkaalla lapsella on monta nimeä, ja niin on myös Australialla. Krokotiilien, surffauksen ja laveiden luontokohteiden maalla löytyy jokaiselle jotakin. Ehdottomasti must-go paikka!

Palaa alkuun

E

Elämykset – Elämykset, kokemukset ja ihmiset, jotka niihin liittyvät, ovat juurikin niitä mittayksiköitä, joilla mitataan reissun onnistuminen, niitä hetkiä, joiden takia reissuun lähdetään. Yleensä ne parhaat tapahtuvat suunnittelematta ja yllättäen – pidä siis mieli avoinna!

Ennakkoluulottomuus – Älä anna stereotypioiden ja olettamuksien ohjata reittejäsi ja määritellä ajatuksiasi. Ole ennakkoluuloton äläkä oleta mitään, niin pärjäät aina ja opit uutta: Kokeile uusia ruokia. Älä oleta, että ”5 minuutin kävelymatka” on juuri 5 minuutin pituinen tai että "ihan tossa nurkan takana" on ihan siinä nurkan takana. Astu mukavuusalueesi ulkopuolelle ja liity spontaaniin tanssiin kadulla. Älä oleta, että vessassa on aina paperia.

Etelämanner – Ei, tämä ei ole matkalistaus, mutta Antarktis vain on niin upea, että se kuuluu reissaamisen perusteisiin.

E-ticketPääsylippu toteutuneisiin unelmiin. Ei kaipane muuta selitystä.

Palaa alkuun

F

Fahrenheit – Celsiuksen 'arch enemy', jonka lämpätila-asteikko hämää niin suomalaisia matkaajia kuin monen muunkin maan tallaajia. Helpoin tapa tulkita tätä asteikkoa on vähentää luvusta 32 ja jakaa tulos 1,8:lla, vaikkakin myös ulos talsiminen ja analyysin näinkin toteuttaminen on varsin hyvä vaihtoehto.

Festivaalit – Elämä on yhtä juhlaa! Jossain päin maailmaa on aina juhlat meneillään. Juhlapyhät ja erilaiset festivaalit on mitä mainioin tapa viettää aikaa matkalla. Sitä paitsi mitä ja miten paikalliset juhlivat kertoo paljon paikallisesta elämänmenosta. Ja tietenkin vastaat aina myöntävästi juhlakutsuun! Musiikkifestareita, kulttuuritapahtumia ja uskonnollisia juhlia. Lähde vaikka festareille Borneon sademetsään...

Matkustamisen perusteet - KILROY

Flipflopit – Läpsyt, sandaalit, varvastossut, flip flops – millä nimellä niitä kutsutkin, pakkaa ne AINA mukaan. Kätevät jalkineet niin kaupungilla, rannalla kuin hostellin suihkutiloissakin. Maailmaalla tunnistat ne myös ainakin nimillä: zōri, thongs, jandals, pluggers, go-aheads, floppy disks, slides, girdles ja chankla.

Frequent flyer – Mikäli matkustat pidempään on reppureissaajankin kannattavaa liittyä eri lentoyhtiöiden bonusohjelmiin. Pitkät legit on kiva viettää wifi:llä varustetussa loungessa, ja usein bonuksista kertyy nopeastikin lentomaileja plakkariin...

Palaa alkuun

G

Gondolihissi – Hissillä ylös, hissillä alas. Täältä jos mistä saat kauneimmat ja helpoimmin napattavat maisemakuvat, sillä pallon sisällä on yleensä 360 asteen näkymät. Lisäksi samaan hissiin hyppää usein muitakin ihmisiä, joten kuka tietää keihin kaikkiin hissimatkalla voikaan tutustua...

Gorillasafarit – Jos nyt ihan rehellisiä ollaan, niin ei me ihmiset niin kovin paljon erota gorilloista: sen 98,6% samankaltaisuuden voi todeta usein varsin elävästi viikonloppuiltaisin. Maailmalla reissatessa vastaan tulee kulttuurishokkeja oikealta ja vasemmalta, joten välillä voi olla huojentavaa viettää hetki tutussa ympäristössä, kaltaistensa seurassa. Ugandan gorillasafarit tarjoaa tähän hyvän mahdollisuuden.

GPS – Aka jokaisen reppureissaajan pelastaja. Tuntemattomilla teillä yhtä must kuin passi ja hammasharja!

Gringo – Tämän sanan kuulee usein matkusteltaessa Etelä-Amerikassa, ja sillä tarkoitetaan länsimaalaista turistia englanninkielisestä maasta (lähinnä Yhdysvalloista). Siihen voikin supisuomalainen ylpeänä todeta että "No no, en Finlandia vive Papá Noel, no los gringos" = "Ei ei, Suomessa asuu joulupukki eikä mitkään gringot".

Palaa alkuun

H

Hostellit – Todellinen hostellielämys on paljon muutakin kuin vain yösija hyvällä sijainnilla. Hostellien todellinen olemus kiteytyy hyvään seuraan, juhlimiseen, kirjavaihtoon ja kokemuksien jakamiseen. Hyvä hostelli on koti maailmalla.

Matkustamisen perusteet - KILROY

Hotellit – Hotellit ovat Suomessa kalliita kuin mitkä, mutta maailmalta löytyy paljon luksushelmiä kohtuullisin hintalapuin varusteltuina. Hanki itsellesi koko kokemuksien kirjo ja vietä välillä yö tai pari luksushotellissa.

Huijaukset – Kaikkialta maailmasta löytyy myös mätiä hedelmiä, kaikkialla on ihmisiä, jotka haluavat hyötyä sinusta ja ottaa rahasi omaan taskuunsa. Kaiken hauskanpidon keskällä muista maalaisjärki. Ole varovainen, mutta älä anna ylivarovaisuuden olla kokemuksiesi tiellä.

Hyttyset – "If you think you are too small to make a difference... Try sleeping with a mosquito." Sen lisäksi, että hyttyset ovat ärsyttäviä, ne ovat paikka paikoin myös vaarallisia. Malarian ja dengue-kuumeen kanssa ei kannata leikkiä. Ota paikallisten neuvot tosissasi, nuku tartunta-alueilla hyttysverkon alla ja varmista aina ennen lähtöäsi, olisiko lääkitys aiheellinen.

Palaa alkuun

I

Ihme – Kliseet sikseen, mutta maailma on ihmeellinen paikka. Luonto on täynnä hämmentäviä luomuksia ja sitten on tietenkin ne ”viralliset” 7 ihmettä. Käy toteamassa näiden ihmeellisyys itse tai tee oma ihmeiden listasi!

Ilmainen – Taikasana. Budjettimatkaajan ystävä. Ilmainen aamupala, ilmainen wifi, ilmainen kaupunkikierros, ilmainen drinkki… Toimii kaikilla kielillä ja kannattaa opetella muutamalla. Säästä rahaa ja pidä hauskaa muiden budjettireissaajien kanssa!

ISIC – Oletko opiskelija? Onko sinulla jo kansainvälinen opiskelijakortti? ISIC on maailman ainoa yleisesti hyväksytty opiskelijastatuksen todistava kortti JA saat sillä opiskelijaetuja yli 125 000 paikassa ympäri maailman. Tilaa ISIC-korttisi heti eikä myöhemmin!

Palaa alkuun

J

Jooga – Jotkut paikat vain ovat toisia seesteisempiä. Löydä oma rentoutumisen muoto ja ota hyvästä olosta kaikki irti. Jooga on loistava tapa pitää itsestään huolta ja pysähtyä hetkeksi kaiken hektisyyden keskellä. Joogata voi vaikka missä ja jotkut sukellus- ja surffauskoulut tarjoavat joogatunteja kehonhallintaan.

Junamatkat – Raiteilla matkustaminen on hypnoottista. Toki lentokone on nopea vaihtoehto, mutta junan ikkunasta näet niin paljon enemmän. Japanissa juna on ehdoton kulkupeli ja aikataulut osoitus paikallisesta täsmällisyydestä. Intian rautatieverkosto on yksi maailman kattavimmista ja entäpä historiallinen Silkkitie raiteilla tai ultimate-junamatka: Trans-Siperia? Joskus itse matka on päämäärää tärkeämpi.

Matkustamisen perusteet - KILROY

Juomapelit – Meillä suomalaisilla on niin paljon annettavaa maailmalle ja maailmaa ympäri reissaaville nuorille! Tutustu paikallisiin ja hostellin dormikavereihin opettamalla – ja opettelemalla – peli tai kaksi!

Palaa alkuun

K

Kielikurssit – Kielitaito on kätevä matkakumppani. Kielen opiskelu puolestaan onnistuu helpoimmin ja parhaiten paikan päälllä, jossa kieltä puhutaan. Kielikurssilla maailmalla pääset testaamaan kielitaitoasi heti tosi toimissa kaupungilla, ravintoloissa, baareissa. Ja kielikurssi on huomattavasti ulkomaisia yliopisto-opintoja nopeampi vaihtoehto uuden kielen oppimiseen…

Kirjavaihto – Pitkälle reissulla saattaa kulua useampia kirjoja rannalla ja riippukeinussa maatessa, junamatkalla, lentokentällä, lempikahvilassa… Älä turhaan kanna ylimääräisiä kiloja repussa ja tuhlaa omaisuutta lukemistoon. Monissa hostelleissa toimii kirjavaihto: jätä oma lukemasi kirja hyllyyn ja nappaa mukaan toinen, jonkun toisen reissaajaan hyllyyn jättämä lukukokemus.

KorvatulpatPakkaa mukaan. Piste. Korvatulpat eivät vie paljoa tilaa, mutta kiität itseäsi siinä vaiheessa, kun dormihuoneesi sattuu baarin yläpuolelle; kun huonekaverisi kuorsaa tai herää auringon noustessa aamulenkille; tai kun huoneesi ilmastointilaite piippaa läpi yön.

Kulttuurishokki – Yksi paikka on yhdenlainen, toinen toisenlainen. Kun reissaat maailmalla, et siirry ainoastaan hostellista ja aikavyöhykkeestä toiseen vaan vaihdat usein myös ilmastoa, kieli- ja kulttuurialuetta. Ihmiset ympärilläsi sekä heidän tapansa vaihtuvat. Tämä saattaa hämmentää, väsyttää ja turhauttaakin aika ajoin. Ota kulttuurishokki avosylin vastaan. Siitä hetkellisestä epämukavasta olosta tiedät saapuneesi uusien mahdollisuuksien äärelle!

Kyykkyvessat – Ei hätää. Älä anna ensivaikutelman hämmentää. Parin päivän harjoittelun jälkeen nilkkasikin säilyvät kuivina vessareissun jäljiltä.

Palaa alkuun

L

Laskuvarjohyppy – Etsitkö omia rajojasi? Haluatko tehdä jotakin mieleenpainuvaa ja uskaliasta? Maailmalta löytyy monta paikkaa, joissa voit toteuttaa laskuvarjohyppyunelmasi!

Matkustamisen perusteet - KILROY

Lentokenttä – Jokainen reissaaja kulkee lentokenttien läpi, joku jopa nukkuu niillä. Käytä aika lentokentällä hyväksesi: lepää, päivitä blogiasi, kirjoita postikortteja, haaveile uusista matkakohteista…

Luteet – Hmm, miten tämän nyt selittäisi… Halpaakin halvemmissa hostelleissa et aina nuku yksin sängyssäsi, vaikka niin kuvittelisit. Toisaalta luteet eivät varsinaisesti valitse asuinaluettaan hintatason tai edes yösijan siisteyden mukaan. Luteet viihtyvät lämpimässä ja kosteassa, mikä kattaa aika ison osan maailman sisätiloja. Ne jättävät jälkeensä kutisevia paukamia, mutta eivät ole vaarallisia. Jos törmäät luteisiin majapaikassasi, ilmoita siitä välittömästi henkilökunnalle.

Luottokortti – Joissakin maissa luottokortti on ehdoton ja toisaalla et tee muovirahalla mitään. Luottokorttia saatetaan vaatia takuuksi hotelleissa ja autovuokraamoissa. Useimmiten järkevintä on varautua sekä luottokortilla että käteisellä.

Palaa alkuun

M

Maailmanympärimatka – Suosittelemme. Olipa unelmareittisi sitten kuinka pitkä tai lyhyt tahansa, matka maailman ympäri kannattaa tehdä ainakin kerran elämässä! Maailmanympärimatkalla voit käydä maailman äärissä ja koetella samalla omia rajojasi. Aloita maailmanympärimatkan suunnittelu heti.

Matkustamisen perusteet - KILROY

Matkapaku – Kätevää: näe uusia maisemia omaan tahtiisi ja kuljeta yösijaa aina mukanasi. Matkapaku on ehdoton vaihtoehto Australiassa ja Uudessa-Seelannissa. Jos suunnitelmissasi on viipyä kauemmin, harkitse auton ostoa.

Matkavakuutus – Rahan säästäminen ja matkakassan venyttäminen vakuutuksesta tinkimisellä on riskialtista. Pienistäkin asioista voi tulla reissun päällä iso lasku ja iso vaiva, joten listaa matkavakuutus tehtävälistallesi ennen matkaa. Plussana matkavakuutuksen hankkimiselle on tyytyväiset vanhemmat.

Meri – Merimaisemat ja vesiurheilu. Purjehdus, sukellus, surffaus, kiteily, snorklaus, uinti jne. Juhli rannalla, nauti auringonlaskuista ja -nousuista. Löydä oma suosikkisi maailman meriltä!

Multi Stop -liput – Joskus menopaluulippu ei vain ole tarpeeksi. Silloin kun aika ei riitä koko maailman valloittamiseen, mutta yksi kaupunki ei riitä alkuunkaan matkakuumeen taltuttamiseen, buukkaa itsellesi yhdistelmälippu. Multi stop -lipulla lennät esimerkiksi kaupungista toiseen, toisesta kolmanteen, kolmannesta neljännen ja viidennen kautta kuudenteen ennen seitsemättä ja paluuta alkuun kahdeksannesta. Hae inspiraatiota valmiista reittiehdotuksista ja räätälöi unelmanikkareidemme kanssa oma reittisi!

Matkustamisen perusteet - KILROY

Palaa alkuun

N

Nauti, naura – Matkustamisessa tärkeintä on nauttia siitä! Ihan sama, meneekö kaikki suunnitelmiesi mukaisesti, kunhat muistat nauraa matkan varrella, reissusi on onnistunut!

Nippelitieto – Tiedätkö kuinka monta porrasta johtaa Lincolinin muistomerkillä tämän tuolin juurelle Washington D.C.:ssä? Kuinka monta litraa vettä virtaa Iguassun putouksien läpi vuorokaudessa? Entä kuinka monta isopäistä patsasta Pääsiäissaarilta löytyy ja kuinka korkea on Taiwanin korkein rakennus?

Nuorisomatkat – Kun varaat seikkailumatkasi kauttamme, reissaat aina kansainvälisessä pienryhmässä muiden nuorten kanssa.

Palaa alkuun

O

Online / Offline – Monesta maailman kolkasta on helppo olla yhteydessä kotiin netin välityksellä. Kirjoita blogia, tee suunnitelmia uusien matkakavereidesi kanssa Facebookissa, jaa matkakuviasi Instassa jne. Kaikki edellämainitut ovat hyviä vaihtoehtoja, kunhan muistat myös nauttia itse reissustasi paikan päällä. Tässä ja nyt. Väliaikainen radiohiljaisuus auttaa myös piilevään koti-ikävään, kun heittäydyt toden teolla paikalliseen elämään.

Matkustamisen perusteet - KILROY

Opiskelijaliput – Me ymmärrämme, että nuoret haluavat reissata joustavasti ja edullisesti. Pitkällä reissulla suunnitelmat ja olosuhteet muuttuvat, joten lentolippujen joustavuus on ehdoton kriteeri. Lentoyhtöiden kanssa neuvotellut erillissopimukset mahdollistavat opiskelijalippujen erityishinnat ja -ehdot. Lue lisää opiskelijalipuista.

Otsalamppu – Matkustatpa oikeastaan missä päin maailmaa tahansa, otsalamppu saattaa tulla tarpeeseen katuvalojen puuttuessa ja sähkökatkojen sattuessa. Pimeys yllättää monesti ja silloin pieni ylimääräinen valo on kätevä.

Palaa alkuun

P

Paikalliset – Tutustu paikallisiin, kysy neuvoja ja vinkkejä, seuraa esimerkkiä ja kunnioita paikallisia tapoja. Paikallisten avulla saat kokemuksestasi enemmän irti, ymmärrät mitä ympärilläsi tapahtuu ja parhaassa tapauksessa saat uusia ystäviä.

Passileimat – Et voi väittää etteikö passileimojen ja viisumien selailu jälkikäteen ole ehkä vielä enemmän muistoja herättävää kuin valokuvat. Kerää leimoja niin paljon vain ehdit – sitä vartenhan passeissa on niin monta sivua!

Purjehdus – Erilaiset purjehdukset, risteilyt, laivamatkat, venepassit ja saarihyppelyt ovat mitä parhaimpia vaihtoehtoja nähdä maailmaa. Laivamatka Etelä-Afrikasta Ghanaan, saarihyppely Fidzillä, purjehdus Kroatiassa tai Neitsytsaarilla – vaihtoehtoja riittää!

Matkustamisen perusteet - KILROY

Palaa alkuun

R

Raha – Pienelläkin budjetilla voi matkustaa, mutta muista että rahaa kuluu myös paikan päällä. Kun kerran lähdet reissuun, tutustu paikalliseen ruokakulttuuriin, nähtävyyksiin, erikoisuuksiin ja paikallisten elämään. Kaikki tekeminen ei välttämättä maksa mitään, mutta täysin ilmaiseksi ei halvimmissakaan kohteissa pärjää.

Rekkareissut – Erityisesti tähän tarkoitukseen muokattu rekka on loistava kulkuväline usemman maan kartoittamiseen. Rekkareissuilla tutustut muihin samanhenkisiin reissaajiin ja pääset kokemaan ja näkemään kohteita, joihin et tavallisesti muutoin eksyisi.

Rinkka – Rinkka on kaiken ydin: tukikohta, huolehtija, koti. Hanki kunnollinen, tarkoituksesimukainen rinkka ja elämä tien päällä helpottuu kummasti.

Road trip – Vuokraa auto ja lähde tien päälle! Seuraa klassisia road trip -väyliä tai kulje omia reittejäsi. Road trip on loistava tapa tutustua maahan ja auton ikkunasta näet aitoa paikallista arkea. Pysähdy missä haluat ja nauti maisemista!

Matkustamisen perusteet - KILROY

Ruoka – Ruoasta saat energiaa ja sen avulla vältät uupumuksen pitkällä reissulla. Halpa katuruoka on reppureissaajan ystävä, ja hyvän ruoan ympärillä luot helposti uusia ystävyyksiä. Mutta pidä järki mukana ruokaostoksilla – aivan missä vain ei kannata tutustua paikalliseen ruokakulttuuriin. Tarkista etukäteen, onko hanavettä turvallista juoda ja noudata saamiasi ohjeita. Saastunut juomavesi ei ole leikin asia.

Palaa alkuun

S

Suunnittelu – Matkan suunnittelu on osa matkasta nauttimista! Sitä paitsi, kun suunittelet reissusi hyvin, voit matkalla keskittyä oleelliseen yksityiskohdista huolehtimisen sijaan. Voit toki suunnitella kaiken itse, mutta me autamme ja jaamme omat parhaat reissuvinkkimme mielellämme.

Sukellus – Opettele sukeltamaan matkallasi! Suorita sukelluskurssi tai jos sinulla on jo sertifikaatit kunnossa, lähde upeille fun diving -sukellusmatkoille syvyyksiin. Me teemme yhteistyötä vain luotettavien sukelluskoulujen kanssa, joten voit olla varma, että saat korkeatasoista opetusta ja kunnon laitteet sukelluksellesi. Sukeltamisen lisäksi koulut järjestävät myös kunnon juhlia pinnan yläpuolella!

Matkustamisen perusteet - KILROY

Surffaus – Varoitus! Surffauksen opettelu saattaa aiheuttaa nopeasti kehittyvää riippuvuutta rantaelämää kohtaan. Mutta jos olet valmis letkeään menoon, railakkaisiin juhliin ja päiviin auringossa ja aalloilla, harkitse surffikurssia maailmalla.

Palaa alkuun

T

Telttailu – Haluatko säästää rahaa? Telttaile matkan varrella! Pistä teltta pystyy ja nauti luonnosta. Ihaile tähtitaivasta ja kokkaa nuotiolla. Ainutlaatuista ja varmasti unohtumatonta. Nuku taivasalla Etelä-Afrikan kansallispuistossa.

Tinkiminen – Tinkiminen on taiteenlaji, jonka oppii vain käytännön harjoittelun kautta. Tinkimisessä ei useinkaan ole kyse vain sopivan hinnan sopimisesta; tinkiminen on sosiaalinen käytäntö, jossa osapuolet keskustelevat ja mahdollisesti jopa tutustuvat hieman toisiinsa. Kannattaa ottaa selvää etukäteen, minkälainen on kunkin maan tinkimiskulttuuri.

Tuk-tuk – Tuk-tuk-kyyti kuuluu oleellisesti reppureissuun Aasiassa, joten hyppää rohkeasti kyytiin! Sovi kuitenkin hinta etukäteen ja varaudu muutmaan välipysähdykseen ennen määränpäätäsi: todennäköisesti kuskisi käyttää sinua matkan varrella räätälillä ja korukaupassa, ja pysähtyy tankkaamaan ja tervehtimään kaveria.

Matkustamisen perusteet - KILROY

Palaa alkuun

U

UNESCOUnited Nations Educational, Scientific and Cultural Organization listaa näkemisen arvoisia kohteita maailmalla. Listalta löytyy aika lailla maailman parhaimmisto niin luonnon kuin kulttuurihistoriankin osa-alueilta. UNESCOn sivuja voi selailla ihan oppimielessä, mutta kyllä ne toimivat reissuinspiraationakin… Suunnittele vaikka koko reissusi luonnon omia nähtävyyksiä bongaillen.

Unelmanikkarit – Keneltäpä muulta kysyisit vinkkejä kuin muilta reissuaddikteilta? Me, itse jatkuvasti reissaavat asiantuntijat autamme sinua mielellämme kaikissa matkaan liittyvissä asioissa. Saat meiltä vinkkejä, milloin kannattaa matkustaa ja kauanko matkaan kannattaa varata aikaa. Saat neuvot liikkumisesta, majoituksista ja paikallisista tavoista, suositukset luotettavista matkajärjestäjistä ja varaukset haluamillesi retkille, lennoille ja junamatkoille. 

Urbaaniseikkailut – Maailmassa riittää kiehtovien luontokohteiden lisäksi myös mahtavia metropoleja, joissa tekemistä riittää päivistä viikkoihin asti. Myös luonnonhelmassa viihtyvälle reppureissaajalle saattaa joskus tulla tarve päästä takaisin kaupungin vilskeeseen ja ihmisten joukkoon, mistä syystä pidempään reissuun on aina hyvä sisällyttää ainakin joitain must-see -kaupunkeja kuten Singapore, Kuala Lumpur, Rio, New York jne.

Palaa alkuun

V

Vaellus – Vaella maailman ääriin, järven tai meren rannalle, vuoren huipulle tai laakson pohjalle, tulivuorelle, kanjoniin. Upeita vaellusreittejä löytyy jokaiselta mantereelta sekä parin tunnin kävelijälle että viikon pari samoajalle.

Vapaaehtoistyöt – Leiki lasten kanssa, korjaa taloa, auta sairaalassa, opeta koulussa, suojele sademetsää, syötä villieläimiä, siivoa merenpohjaa jne. Ole läsnä siellä missä tarvitaan ja tee reissaamisesta reilumpaa osallistumalla vapaaehtoistöihin maailmalla. Erilaisia projekteja on niin yhteisöjen, eläinten kuin luonnonkin parissa.

Matkustamisen perusteet - KILROY

Vapaus! – Koe äärimmäinen vapaus reissullasi – vedä henkeä ja anna mennä! Matkustatko yksin? Siinä tapauksessa sinulla on täysi päätösvalta ja täydellinen vapaus tehdä mitä ikinä haluatkin. Reissaamisen joustavuuteen voit myös vaikuttaa valitsemalla kulkuneuvoksesi matkapakun, skootterin tai auton!

Viidakko – Koskematon, vihreä ja täynnä elämää: viidakko on ainutlaatuinen pala maapalloa. Jos olet tämän vihreyden lähettyvillä, älä jätä tilaisuutta käyttämättä vaan lähde seikkailulle. Vaella tai liu vaijereiden varassa!

Viisumi – Tarkista viisumitarpeet hyvissä ajoin reissukohteesi lähetystöstä.

Palaa alkuun

W

Wifi – Yhteys kotiin ja kavereihin. Valokuvat jakoon ja statuspäivitykset kaikille tietoon. Seuraavan majapaikan osoite, konserttilippu ja uusien hostellikavereiden yhteystiedot. Vaikka nettiyhteys on monin paikoin jo itsestäänselvyys, muista elää hetkessä ja nosta pää näytöltä ulapalle!

Working Holiday – Yhdistä työ ja huvi, matkakassan keruu ja reissaaminen! Working Holiday -viisumilla voit vetää henkeä kotioloista hieman pidempään. Lue lisää viisumivaihtoehdoista ja ota yhteyttä, niin kerromme lisää: kuka voi hakea, minkälaisia töitä on tarjolla, mitä voi odottaa jne.

WOW – Tämä on se, mitä tavoitellaan! Ei ole väliä, sanotko ”wow” silmilläsi, ääneen huutaen tai hiljaa vaikuttuneena mielessäsi. Eikä ole väliä, mikä tämän huudahduksen aiheuttaa, kunhan reissullasi on wow-hetkiä!

Matkustamisen perusteet - KILROY

Palaa alkuun

X

X-rated – Mitä tapahtuu matkoilla, jää matkoille...

Palaa alkuun

Y

Yksin reissaminen – Reissussa yksin? Mahtavaa. Yksin reissatessa olet kaikkien päätöksien yksinvaltias: minne, milloin, mitä ja miten. Päätät itse matkareittisi ja tekemisesi. Ja tietenkin hostelleista löydät aina reissuseuraa päivän parin seikkailuille. Matkaa uusien tuttavuuksien kanssa viikko tai yksi ainoa bussimatka, joka tapauksessa maailmalta löydät seuraa aina ja varmasti – jos vain haluat! Lue lisää yksin reissaamisesta.

YOLO – You Only Live Once! Joten astu mukavuusalueesi ulkopuolelle, haasta itsesi, älä ota itseäsi turhan vakavasti ja nauti matkasta. Kokeile, yritä ja epäonnistu välillä. Löydä omat rajasi ja hivuta niitä sitten hieman kauemmaksi. YOLO on reppureissajan mentaliteetti!

Matkustamisen perusteet - KILROY

Yöjuna – Mikä mahtava tapa siirtyä paikasta toiseen ja säästää kustannuksissa. Yöjunassa saat matkan ja yösijan yhdessä paketissa. Esim. Trans Siperian reissulla vietät junassa yhden jos toisenkin yön...

Yösija – Reissatessa unenlahjat kehittyvät ja pystyt pian nukkumaan aika lailla missä vain, ja jälkikäteen on hauska muistella, missä kaikkialla sitä on tullutkaan silmänsä ummistettua. Toisaalta reissatessa opit myös arvostamaan sitä itsellesi optimaalista yösijaa.

Palaa alkuun

Z

Zip lining – Elämys, joka iskostuu muistoihin varsinkin tehtäessä vuoristoisessa, kallioisessa tai viidakkomaisessa ympäristössä! Hyppää tuntemattomaan mukavasti istuen vaijerin varassa, ja liu'u painovoiman ansiosta seuraavalle etapille. Ja eikun uudestaan! MIELETÖNTÄ.

Zzz… – Muista levätä, niin jaksat taas seikkailla!

Palaa alkuun

Ä

Äiti – Soita aina silloin tällöin äitille, tai isälle, tai sille kaverille, joka aina huolehtii. Soita tai lähetä postikortti ja kerro, miten menee. Helpota toisten ikävää ja huolta.

Äkkilähdöt – Budjettimatkailulla kannattaa pitää silmät reissullakin auki, sillä löyhän suunnitelman siunauksena on mahdollisuus poiketa hieman suunnitellusta ja kokea jotain odottamatonta. Edukkaiden lentojen sattuessa kohdalle voisi pyyhkäistä vaikka viereiselle saarelle! Bali, here we come...

Matkustamisen perusteet - KILROY

Palaa alkuun

Ö

Öötota, millon lähdetään seuraavalle reissulle?

Tämä oli tässä: Reissaamisen ABC. Omista tenttituloksista tai kirjainkohtaisista haasteista maailmalla voi raportoida vaikkapa Instassa #MyKilroyMoment. Ennen tuloksia on kuitenkin tehtävä suunnitelmia, joten soita tai laita meille viestiä, niin pääset eteenpäin reissuhaaveilussasi.

alt

Suunnittele oma matkasi

  1. Valitse unelmiesi kohteet ja tekeminen. 
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita suunnittelu

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.