{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Mitä mukaan matkalle?

Caucasus Mountains

Mitä pakata mukaan matkalle?

Matkalle pakkaaminen on taitolaji, mutta kuten missä tahansa muussakin lajissa, myös pakkaamisessa harjoittelu tekee mestarin. Eli mitä ottaa matkalle mukaan?

Monelle iskee paniikki siinä vaiheessa, kun matkalle pakkaaminen tulee ajankohtaiseksi. Do not worry, tälle sivulle raapustettujen neuvojen ja pakkauslistan avulla selätät pakkauspaniikin. Muista kuitenkin yksi kultainen neuvo: less is more. Mikäli pakkaat tavarasi rinkkaan (mitä suosittelemme lämpimästi, sillä pyörillä kulkevaa matkalaukkua on hankala kuljettaa ketterästi esimerkiksi sademetsässä tai vuoristossa) muista, että kannat itse jokaisen tavaran painon kirjaimellisesti harteillasi. 

trekking-man-backpack-forest
Valitse oikea rinkka
Rinkan tulisi olla mukava ja sopia omalle ruumiinrakenteellesi. Useimmat retkeilyliikkeet (ja ehkä jopa oma matka-asiantuntijasi) voivat neuvoa sinua sopivan rinkan valinnassa. Älä osta liian isoa rinkkaa, sillä reppureissussa joudut kantamaan tavaroitasi pidempiä aikoja. Yleinen suositus on 50-70 litran kokoinen rinkka - yli 70 litraa on aivan liian suuri!

Pakkaa vain olennainen

 • Rinkka
 • Pienempi päiväreppu 
 • Kompakti sadesuoja rinkalle
 • Mukavat vaelluskengät
 • Kompakti ensiapupakkaus (särkylääkkeet, laastarit jne.)
 • Hygieniatarvikkeet (aurinkorasva, hammastahna jne.)
 • Varvastossut (joita voit käyttää sekä rannalla että hostellien suihkutiloissa)
 • Kopiot tärkeistä dokumenteista: passista, lipuista ja tärkeistä puhelinnumeroista
 • Taskulamppu
 • Adapteri
 • Kevyt hattu tai lippis
 • Sadetakki/-viitta tai kevyt sateenvarjo
 • Linkkuveitsi
 • Retkipyyhe

Tällä pakkauslistalla pärjäät useimmissa paikoissa. Lisäksi suosittelemme ottamaan mukaan pääasiassa mukavia vaatteita, jotka sopivat erilaisiin säätiloihin. Et missään nimessä tarvitse uusia vaatteita joka päivälle, ja muista, että reissussakin voi pestä pyykkiä. 

Iso huivi on jokaisen matkaajan pelastus, sillä siitä saa taiottua muun muassa päähineen, auringonsuojan harteille, viltin rannalle ja se menee hätätapauksessa jopa pyyhkeestä, lakanasta ja peitosta.

Mieti jokaisen tavaran kohdalla vielä erikseen, tarvitsetko sitä todella. Muista reseptilääkkeet ja siltä varalta, että tulliviranomaiset ovat kiinnostuneita pillereistäsi, pyydä lääkäriltäsi varmuuden vuoksi englanninkielinen resepti mukaan matkalle. 

Matkasi sisällöstä ja kohteesta riippuen voit harkita myös esimerkiksi seuraavien tavaroiden mukaan ottamista:

 • Makuupussi
 • Vesipullo
 • Retkeilyvarusteet (muovilautanen/kulho/veitsi/haarukka/lusikka)
 • Tehokas hyttyskarkote (tämän voi yleensä myös ostaa paikallisesti)
 • Varavirtalähde

Psst! Pakkaamisesta voi tehdä helpompaa hankkimalla yksittäisiä pakkauskuutioita, joiden avulla voit lajitella ja järjestellä rinkkasi sisältöä. Näin helpotat myös pakkaus- ja purkamisurakkaa reissun päällä.

Jaa tavaroita reissukaverin kanssa

Jos matkustat kaksin tai ryhmässä, jakakaa tavaroita keskenänne. On esimerkiksi täysin turhaa pakata mukaan kahta hammastahnatuubia tai tuplamäärää shampoota, hoitoainetta ja suihkusaippuaa. Mieti mitä kaikkea voitte jakaa, ja kas, rinkan paino putoaa nopeasti!

Testaa rinkan painoa kotona

Jos et jaksa kantaa rinkkaa kotioloissa muutamaa minuuttia pidempään, et todennäköisesti jaksa kantaa sitä tunteja, saati sitten päiviä reissun päällä. Vähennä siis pakkaamiasi tavaroita ja kokeile sen jälkeen uudestaan. Testaa myös kävellä portaita ylös ja alas rinkka selässä (kaikissa rakennuksissa maailmalla ei ole hissiä).

Lue seuraavaksi, miten pakata rinkka oikeaoppisesti ja tehokkaasti.

Jatka matkaoppaan lukua muiden aiheiden osalta, tai varaa aika matkasuunnitteluun. Tule ja kysy kaikki matkustamiseen liittyvät kysymyksesi ja aloita suunnittelu ammatilaisen avustuksella. Matkasuunnittelu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Lue koko matkaopas   Varaa maksuton suunnitteluaika

alt

Suunnittele oma matkasi

 1. Valitse unelmiesi kohteet ja tekeminen. 
 2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
 3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita suunnittelu

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.