{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

MATKAEHDOT

Matkaehdot päivitetty 02.11.2021.

Yleiset matkaehdot OY KILROY Finland Ab

Nämä matkaehdot säätelevät sopimussuhdetta KILROY Finlandin (jäljempänä KILROY) ja matkapaketin ostavan asiakkaan välillä. KILROYn välittämiin matkapaketteihin sovelletaan matkapakettilakia, Suomen matkatoimistoalan liitto ry:n ja kuluttaja-asiamiehen neuvottelemia yleisiä matkapakettiehtoja (YME) sekä näiden lisäksi YME 1.3 -kohtaan perustuen erityisehtoja matkan erityisluonteen vuoksi. KILROYn matkapaketit ovat yksilöllisesti räätälöityjä matkakokonaisuuksia.

HUOM! Mikäli asiakas ostaa vain yksittäisiä tai erillisiä tuotteita, kuten vain lentoja (joko matka-asiantuntijaltamme tai verkkosivustoltamme), yleiset matkapakettiehdot eivät kata näitä. Tällaisissa tapauksissa KILROY ei toimi sopimuksen osapuolena, vaan palvelun välittäjänä. Lue lisää yksittäisten matkapalvelujen erityisehdoista jäljempänä.

HUOM! Mikäli asiakas ostaa ryhmämatkan (määritelmä on vähintään 10 henkilöä, jotka varaavat ja matkustavat yhdessä), yleisten matkapakettiehtojen tai yksittäisten matkapalvelujen järjestämisen (varaamalla esimerkiksi vain lentoja) osalta sovelletaan erityisehtoja sen mukaan, mitä ryhmä ostaa. Lue näistä lisää jäljempänä.

MATKAPAKETTEJA KOSKEVAT LISÄ- JA ERITYISEHDOT

Asiakkaan odotetaan tutustuneen huolellisesti hänelle toimitettuun tilausvahvistukseen, matkasuunnitelmaan ja näiden mukana tulleisiin liitteisiin sekä ilmoittamaan viipymättä, jos jokin näissä ei täsmää. Sopimuksen sisältö koostuu seuraavista osista: varatun matkan sisältö mukaan lukien käytännön tiedot ja matkan hintatiedot, maksutiedot, matkadokumentit, matkasuunnitelma sekä matkaehdot.

Osa matkasuunnitelmasta sisältää tärkeää tietoa englanniksi matkaasi liittyen ja hyväksyt tämän automaattisesti maksamalla tilauksesi.

KILROY on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön ennen matkaa. Jos kuljetus sisältyy matkapakettiin ja edellä mainittu tapahtuisi matkasi aikana, asetettu vakuus turvaa paluukuljetuksesi.

Vakuus kuluttajan suojaksi on asetettu 1.9.2021 alkaen:

Rejsegarantifonden (The Danish Travel Guarantee Fund)
Haldor Topsoes Allé 1
DK-2800 Lyngby
Puh. +45 45 87 83 33
Email: [email protected] 
www.rejsegarantifonden.dk 

Asiakkaan on velvollisuus lukea ja mahdollisesti tulostaa kaikki asiaankuuluvat tiedot ja asiakirjat.

 1. Sopimuksen sisältö
 2. Hinta ja maksaminen
 3. Matkaturva ja -vakuutus
 4. Asiakkaan yleiset velvollisuudet
 5. Sopimukseen liittyvät muutokset
 6. Sopimuksen päättäminen
 7. Virheilmoitukset ja valitukset
 8. KILROYn vastuun rajoitukset
 9. Korvausvaatimukset matkan päättymisen jälkeen
 10. Muualta saatu korvaus/hyvitys
 11. Erimielisyydet
 12. Matkapakettilain mukainen vakuus

 

1. SOPIMUKSEN SISÄLTÖ

1.1 Sisältö

Kun asiakkaan ja KILROYn välillä on tehty sopimus matkapaketin ostamisesta, sitoo se molempia osapuolia sen jälkeen, kun asiakas on hyväksynyt tarjouksen ja maksanut ennakkomaksun sovitussa maksuajassa. Ennakkomaksulla asiakas on hyväksynyt tässä esitetyt ja ennen maksua hänelle sähköisesti toimitetut ehdot.

Asiakas on velvollinen tarkistamaan hänelle toimitetusta tilausvahvistuksesta, että koko nimi on kirjoitettu oikein ja samalla tavalla kuin se näkyy passissa ja että kaikki matkustusasiakirjoissa olevat ajat / päivämäärät ovat yhdenmukaiset. Väärät tiedot voivat johtaa siihen, että matkustajalta evätään pääsy lennolle tai osallistuminen ennalta varattuun palveluun. Maksamalla tilauksen, asiakas vahvistaa matkan ja sen, että tiedot tilausvahvistuksessa ovat oikein. Mikäli matkan tilauksessa havaitaan virheitä sen vahvistamisen jälkeen, KILROY ei ole vastuussa näistä ja asiakkaan on vastattava itse mahdollisista kustannuksista tai menetyksistä.

Nimivirheet voivat johtaa lennolle pääsyn eväämiseen. Suomalaisia kirjaimia (Ä ja Ö) ja väliviivoja ei tueta, joten ne poistetaan ja / tai mukautetaan tilauksen yhteydessä. KILROY ei ole vastuussa virheellisistä nimistä / syntymäpäivistä lentolippujen vahvistamisen jälkeen.

1.1.1 Yksityisyys

Tehdessään sopimuksen, asiakas hyväksyy KILROYn käsittelemään hänen henkilötietojaan. Parhaan mahdollisen palvelun tarjoamiseksi ja matkan helpottamiseksi sekä yhteistyökumppaneidemme, toimittajiemme ja / tai maahanmuuttoviranomaisten varaamisvaatimusten täyttämiseksi KILROYn on joskus pyydettävä asiakkaita toimittamaan henkilökohtaisia tietoja. Huomaa, että kaikkia tällaisia tietoja käytetään vain itse tilauksen yhteydessä ja ne poistetaan järjestelmistämme heti, kun tietoja ei enää tarvita. Asiakas voi milloin tahansa kieltäytyä lähettämästä KILROYlle näitä tietoja tai pyytää niiden poistamista aiemmin, mutta tämä voi rajoittaa mahdollisuuksiamme matkan tilaamiselle. Asiakasta pyydetään lukemaan lisää henkilötietojen käsittelystä nettisivuiltamme.

1.2 Matkadokumentit

Lähetämme matkasuunnitelman ja laskun asiakkaalle heti matkan varaamisen jälkeen. Tämä sekä muu kirjeenvaihto lähetetään siihen sähköpostiosoitteeseen, jonka asiakas on antanut matkan varaamisen yhteydessä. Asiakas on velvollinen antamaan meille sellaiset yhteystiedot, joista tavoitamme sekä asiakkaan itse, että samalla varauksella olevat matkustajat ennen matkaa ja tarvittaessa matkan aikana.

Asiakkaan on tarkistettava hänelle lähetetyt maksutiedot / matkustusasiakirjat heti, kun ne on vastaanotettu ja otettava yhteyttä välittömästi, mikäli tiedot eivät vastaa sovittua. Tämä koskee myös kaikkia samalla varauksella olevia matkustajia.

Ryhmämatkan yhteydessä (vähintään 10 henkilöä) tulee mukana olla valittu ryhmänjohtaja. Ryhmänjohtajan nimi ja matkapuhelinnumero on rekisteröitävä tilaukseen, jotta sekä KILROY että lentoyhtiöt voivat ottaa yhteyttä mahdollisten reitti- tai aikataulumuutosten yhteydessä.

1.2.1 Lasku/matkadokumentit

Lasku / matkustusasiakirjat ovat yleiskatsaus matkavarauksesta. Näistä ilmenee matkalle osallistujien koko nimet, maksutiedot, viisumisäännöt, matkareitti sen hetken lentoajoilla (lentoajat ovat aina paikallisia aikoja) sekä kaikki asiaankuuluvat tiedot, mukaanlukien mahdolliset poikkeamat matkaohjelmasta ja ehdoista.. Lasku / matkustusasiakirjat ovat myös asiakkaan kuitti varauksesta ja maksusta. KILROY suosittelee, että varmistat pääsyn kaikkiin matkustusasiakirjoihin koko matkan ajan, esimerkiksi tulostamalla ja ottamalla ne mukaasi sekä jättämällä kopion niistä lähiomaiselle/ille kotiin.

1.2.2 Matkaohjelma

Matkaohjelma sisältää tarkempia tietoja matkasi eri osista siltä osin, kun niitä on saatavilla. Tämä voi olla esimerkiksi KILROYn eri yhteistyökumppanien yksityiskohtainen päiväohjelma seikkailumatkoille, jotka kestävät useita päiviä. Kotisivuillamme on matkakuvauksia erilaisille päiväretkille ja seikkailumatkoille. Huomaa, että ne ovat usein lyhennelmiä näistä, eivätkä sisällä kaikkia yksityiskohtia.

2. HINTA JA MAKSAMINEN

2.1 Hinta

Matkan hinta ilmoitetaan kokonaishintana ja KILROY pidättää oikeuden hinnanmuutoksiin YME 8 mukaisesti. Hinta sisältää kaikki matkan osat esimerkiksi kuljetuksen ja majoituksen, sekä pakolliset verot ja maksut. Matkakohteissa saatetaan periä paikallisia maksuja, sisäänpääsymaksuja tai sellaisia lisämaksuja, joita ei ole mahdollista periä matkavarauksen tekemisen yhteydessä johtuen siitä, että nämä maksut pitää suorittaa henkilökohtaisesti paikan päällä tai ne eivät kuulu etukäteen sovittuun matkasuunnitelmaan. Nämä voivat olla ovat usein esimerkiksi paikallisia veroja (esim. kaupunkivero majoituksen yhteydessä), lentokenttämaksuja (esim. lähtövero), viisumimaksuja tai kansallispuistomaksuja. Kehotamme asiakasta varaamaan aina kansainvälistä (matkakohteen) valuuttaa tähän tarkoitukseen. Jotkut yhteistyökumppaneistamme veloittavat ns. paikallismaksun, joka kattaa paikallisesti perittäviä veroja tai lupia. Nämä paikalliset maksut ilmoitetaan yleensä etukäteen matkustusasiakirjoissa tai matkaohjelmassa. Huomioithan, että maksut voivat muuttua matkan varaushetkestä aina lähtöpäivään asti.

2.2 Maksaminen

Vahvistuksen yhteydessä maksetaan kiinteä käsittelykulu ja ennakkomaksu, jonka suuruus vaihtelee varatun matkakokonaisuuden mukaan. Joillakin matkoilla voi olla erityisiä maksuehtoja ja/tai tiukempia peruutusehtoja matkojen erityisluoneetn vuoksi YME 1.3. Tämä koskee yleensä matkoja joissa on rajattu saatavuus (esimerkiksi Machu Picchun -vaelluslupa), joitain lentolippuja ja varauksia lähilähdöille . Tämän kaltaiset ehdot ilmoitetaan aina matkasuunnitelmassa tai laskussa / matkustusasiakirjoissa.

Loppusumma on maksettava viimeistään 35 päivää ennen lähtöä, mikäli muuta ei ole mainittu. Jos sovittua maksupäivää ei noudateta, KILROYn toimitusvelvoite raukeaa. Jos matka peruutetaan maksun jälkeen, KILROYlla on oikeus periä summa, jonka asiakas menettää kohdan 6.2.1 sääntöjen mukaisesti.

3. MATKATURVA JA -VAKUUTUS

3.1 Matkaturva

KILROY tarjoaa peruutusvakuutuksen (KILROY matkaturva) yhteistyössä ERV Tanskan kanssa. Tätä peruutusvakuutusta ei myydä ryhmämatkoille.

Matkaturva on ostettava viimeistään tilauksen vahvistamisen yhteydessä ja se on maksettava samanaikaisesti ennakkomaksun kanssa. Matkaturva ei myytävissä ryhmämatkoille.

Matkaturvalla varauksen voi perua mistä syystä tahansa kolme arkivuorokautta ennen Suomesta lähtöä ja suoritamme täyden rahapalautuksen lentojen, hotellien ja henkilöautonvuokrien osalta. Matkaturva kattaa peruutukset, joita matkavakuutus ei kata. Huom! Ilman matkaturvaa lennoista ei mahdollisesti ole takaisinmaksuoikeutta. Matkaturvan hintaa tai käsittelykulua ei palauteta.

3.2 Matkavakuutus

KILROYn välittämillä matkoilla matkustajilla on oltava matkavakuutus, joka kattaa ainakin sairauden hoitoon ja kotiuttamiseen liittyvät kulut. Jos asiakkaalla ei ole vakuutusta, hän voi ostaa sen kauttamme.

Hyvä matkavakuutus kattaa tapaturmat, matkatavarat, sairastumisen ja siihen liittyvät kulut, vastuuvakuutuksen ja sellaiset tapahtumat, jotka voi tulla kalliiksi ilman voimassa olevaa matkavakuutusta. Kehotamme kaikkia asiakkaita tarkistamaan, että heidän vakuutuksensa kattaa heidän tarpeensa riittävän hyvin ja että se on voimassa koko matkan ajan. Kehotamme myös kaikkia matkustajia ilmoittamaan matkavakuutuksensa palvelun tarjoajan varauksen teon yhteydessä.
KILROY välittää matkavakuutuksia Gouda -yhtiöltä. Kysy lisätietoja matkamyyjältäsi. 

Huomaathan, että mikäli muutat paluumatkaasi myöhemmäksi, olet vastuussa matkavakuutuksen jatkamisesta vastaavasti - ennen kuin se umpeutuu. KILROY suosittelee, että otat kopiot kaikista matkustusasiakirjoistasi ennen löhtöäsi, mukaan lukien passi, rokotuskortit ja vakuutustodistukset. Mikäli ne katoaisivat matkan aikana, niiden korvaaminen on helpompaa, jos olet ottanut kopion.

On suositeltavaa, että matkavakuutuksen oston yhteydessä varmistat, että vakuutuksesi kattaa myös matkatavarat.

Vakuutuksen korvausvaatimukset tai matkan yhteydessä tarvittava vakuutusapu on osoitettava suoraan vakuutusyhtiölle.

Älä koskaan matkusta ilman matkavakuutusta!

4. ASIAKKAAN YLEISET VELVOLLISUUDET

4.1 Passi, viisumi ja rokotukset

Ellei toisin mainita, koskevat matkadokumenteissa olevat viisumivaatimukset ainoastaan Suomen kansalaisia ja/tai Suomen passin haltijoita. Mikäli asiakkaalla ei ole Suomen passia tai hänellä on kaksoiskansalaisuus, on tästä ilmoitettava KILROYlle. Matkadokumentissa ilmoitetut viisumitiedot liittyvät ainoastaan matkasuunnitelmassa olevaan matkareittiin. Jos matkustaja aikoo muuttaa matkan reittiä ja/tai kestoa, muita sääntöjä voidaan soveltaa.

Viisumisäännöt voivat muuttua varauksen tekemisen jälkeen tai matkan aikana. Matkustukseen vaadittavien dokumenttien on oltava voimassaolevien viisumimääräysten mukaiset ennen lähtöä ja nämä on esitettävä lähtöselvityksessä.

HUOM! Viisumia voidaan vaatia myös kauttakulun / pysähdyksen yhteydessä.
Suomen kansalaisille päivitetyt tiedot löytyvät ulkoministeriön verkkosivuilta tai kunkin maan viranomaisilta. KILROY tekee yhteistyötä Visumservicen kanssa, joka on erittäin ammattitaitoinen maahantulosäännöissä ja viisumihakemuksissa. Lue lisää tai etsi viisumia täältä.

Passin on oltava voimassa vähintään kuusi kuukautta matkan jälkeen ja passissa on oltava riittävästi vapaita sivuja leimoja ja viisumeita varten koko matkan ajalle.

Maahantulorajoitukset koskevat monissa maissa myös rokotuksia ja näistä voidaan vaatia dokumentaatiota (esim. keltainen rokotekortti tai todiste täydestä koronarokotussuojasta) . Matkustaja on itse vastuussa rokotusten ajantasaisuudesta sekä siitä, että hänellä on lennolle kirjautumista ja rajamuodollisuuksia varten tarvittavat dokumentit. Matkustaja on itse velvollinen kustantamaan mahdollisia (Covid-19) karanteeni ja muita siihen liittyviä kustannuksia (kuten lennon siirto tai kokonaan uusi lento, lisämajoitus kustannukset ym.). KILROY suosittelee, että matkustaja on yhteydessä lääkäriin/terveydenhoitajaan jo hyvissä ajoin ennen lähtöä/maahantuloa. Suomessa asuvat, muiden maiden kansalaiset, voivat olla yhteydessä suurlähetystöön tai konsulaattiin koskien viisumeita ja lääkäriin/terveyskeskukseen koskien tarvittavia rokotteita. KILROY ei ole vastuussa seurauksista, mitä mahdollisten dokumenttien puute voi aiheuttaa asiakkaalle.

Schengen-maahan matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla mukana Suomen henkilökortti. KILROY suosittelee myös passin mukaan ottamista. Ulkomaalaisten, joilla on oleskelulupa Suomessa, tulee aina ottaa mukaan passi ja oleskelulupa.

Asiakkaan vastuulla on varmistaa passin ja viisumin/viisumien voimassaolo ja toimittaa matkatoimistolle varaushetkellä oikeat, passin kanssa yhdenmukaiset henkilötiedot. Passissa olevien nimien on oltava väestörekisteriotteessa olevien tietojen mukaiset. Asiakkaan vastuulla on tarkistaa matkustustietojen oikeellisuus. Väärät tiedot voivat johtaa mm. viisumihakemuksen hylkäämiseen tai lennolta eväämiseen.

Viisumien käsittelyaika ja kustannukset vaihtelevat maittain. Joissain tapauksissa käsittelyaika voi olla useita kuukausia. Jos viisumihakemus käsitellään KILROYn kautta, veloitetaan tästä käsittelykulu. Jotkin maat vaativat myös voimassa olevan meno-paluulipun maahan saavuttaessa ja mahdollisen varallisuustodistuksen. KILROY ei ole vastuussa kustannuksista tai maahan pääsyn eväämisestä, joita voi aiheutua asiakkaalle puutteellisten matka-asiakirjojen johdosta.

Lapsi tarvitsee oman passin. Useissa maissa voi olla erityisiä sääntöjä lasten kanssa maahan saapumisesta (tai maasta lähtemisestä), joiden huoltajuutta mukana matkustavalla aikuisella ei ole tai toinen vanhempi ei ole mukana. Asiakkaan tulee näissä tilanteissa tarkistaa ulkoministeriön sivut ja tarvittaessa olla yhteydessä suurlähetystöön/konsulaattiin maahantulovaatimusten osalta. Sinulta saatetaan myös vaatia todistusta maistraatista.

4.2 Rokotusvaatimukset

KILROY pyrkii antamaan tietoa eri maiden rokotustarpeista ja suosittelee tarkistamaan voimassa olevat rokotussuositukset THL:n sivulta, rokotusneuvonnasta tai terveydenhuollon ammattilaisilta.
KILROYn antamat tiedot rokotuksista ovat ilman lääketieteellistä vastuuta. Rokotusvaatimusten täyttäminen on matkustajan vastuulla ja nämä tulee tarvittaessa todistaa kansainvälisellä keltaisella rokotuskortilla.

Suosituksena on, että sinulla on aina rokotuskorttisi mukana Euroopan ulkopuolisilla matkoilla. Jos olet raskaana kun matkustat, suosittelemme tarkistamaan ajantasaiset tiedot zika-viruksen tartuntavaarasta maissa, joissa riski on suurempi.

4.3 Liikuntarajoitteiset tai avustajaa tarvitsevat henkilöt

Pääsääntönä pidetään, että kaikkien henkilöiden, jotka matkustavat KILROYn kautta hankituilla matkapaketeilla, tulee pärjätä matkalla itsenäisesti. Matkoillamme liikkuminen/kävely ovat usein (tärkeä) osa matkaa, emmekä näin ollen voi taata esteetöntä matkaohjelmaa liikuntarajoitteisille/avustusta tarvitseville henkilöille.

EU-direktiivin 1107/2006 art. 4 kohdan 2 mukaan, KILROY voi vaatia, että liikuntarajoitteisten henkilöiden mukana on avustaja koko matkan ajan.

KILROYlla on oikeus evätä matkalle pääsy henkilöiltä, jotka eivät harkintamme mukaan pysty suorittamaan matkaa ilman avustusta. KILROY ei ole vastuussa tilanteista, joissa joudumme eväämään matkalle pääsyn yllä mainituista syistä.

4.4 Matkustusasiakirjojen tarkistaminen

Asiakkaalla on velvollisuus tarkistaa hänelle lähetetty matkasuunnitelma / maksutiedot / matkustusasiakirjat heti, kun ne on vastaanotettu ja olla välittömästi yhteydessä KILROYhin, jos jokin tiedoissa ei täsmää.

Asiakkaan vastuulla on ilmoittaa KILROYlle, mikäli matkan varaamisen jälkeen asiakkaan olosuhteissa on tapahtunut matkaan vaikuttavia muutoksia, esimerkiksi sairaus tai raskaus.

4.5 Nimitiedot matkustusasiakirjoissa

Asiakas on vastuussa siitä, että matkustusasiakirjoissa olevat nimitiedot ovat identtiset asiakkaan voimassa olevan passin kanssa. Jos ne eivät täsmää, voi se johtaa esimerkiksi viisumihakemuksen hylkäämiseen tai lennolta eväämiseen. Jos asiakas huomaa, etteivät matkustusasiakirjat täsmää passin tietojen kanssa, asiakkaan on välittömästi ilmoitettava asiasta KILROYlle, ja pyrimme korjaamaan virheen. Jos tiedot ovat ristiriidassa, asiakkaan on maksettava virheen korjaamisesta aiheutuvat kustannukset. Suurin osa lentoyhtiöistä ei salli nimimuutoksia lentolipuissa, joten muutokseen liittyy usein maksuja. Nämä muutosmaksut ovat alkaen 100 EUR aina uuteen lentolippuun asti.

KILROY ei ole vastuussa, mikäli matkustusasiakirjoja ei ole mahdollista korjata.

4.6 Lentoliput

4.6.1 Yhtenäinen matka

Lentolippuja pidetään yhtenäisenä matkana/varauksena. Tämä tarkoittaa sitä, että lentoyhtiö peruuttaa koko varauksen ja lentolippu menettää arvonsa, jos matkustaja ei saavu lennolle matkasuunnitelman mukaisesti. Matkustaja menettää oikeutensa jatkolentoihin, muutoksiin ja maksun hyvityksiin, mikäli lentolippua ei käytetä sovitusti lentolipun mukaisessa järjestyksessä.

4.6.2 Yhdensuuntainen matka

KILROY ei suosittele matkustamaan yhdensuuntaisella lentolipulla (menolippu), etenkin jos kyseessä on lento Euroopan ulkopuolelle. Jos matkustat yhdensuuntaisella lentolipulla, on vastuullasi selvittää tarvittavat asiakirjat, sekä maahantulo- ja oleskelulupa-asiat, joita saatetaan vaatia lähtöpaikassa tai matkakohteessa. KILROY ei vastaa seurauksista tai lisäkustannuksista, mitä puutteelliset matkadokumentit tällaisissa tapauksissa voivat matkustajalle aiheuttaa.

Huomaa, että jos lennät kotiin / eteenpäin muusta maasta kuin johon matkustat, tätä voidaan pitää yhdensuuntaisena matkana ja saatat tarvita tositteen jatkokuljetuksesta päästäksesi maahan. Tämä voi olla tosite bussi-, laiva- tai junalipusta, seikkailumatkasta tai vastaavasta. Jos jatkokuljetusta ei pysty todistamaan, voi tämä pahimmassa tapauksessa johtaa maahan pääsyn eväämiseen. Lisätietoa vaatimuksista saa suurlähetystöistä.

4.6.3 Erilliset lentovaraukset 

Asiakkaan ostaessa erikseen useamman lentolipun eri varausnumeroilla, katsotaan nämä itsenäisiksi varauksiksi ja kukin kuljetusyhtiö vastaa vain omasta osuudestaan. Tämä tarkoittaa, että jos lennon muutoksen/peruutuksen seurauksena asiakas menettää jatkolennon tai muun palvelun, KILROY tai lentoyhtiö eivät ole vastuussa tapahtuneesta eivätkä ole korvausvelvollisia muutoksista aiheutuvista kustannuksista.

4.5.4 Lentolipun vahvistaminen

Lentolipun vahvistaminen ei ole välttämätöntä. KILROY kuitenkin suosittelee asiakasta oman turvallisuutensa vuoksi aina tarkistamaan koti-/jatkolentojen ajat viimeistään edeltävänä päivänä saatavilla olevien reaaliaikaisten digipalvelujen kautta lentoyhtiöltä tai KILROYlta.

4.6.5 ISIC (eli kansainvälinen opiskelijakortti) ja opiskelijaliput

KILROYn opiskelijalipuilla matkustavien vastuulla on, että heillä on voimassa oleva ISIC-kortti koko matkan ajan. Kortin puuttuminen, vanhentunut tai kuvaton kortti voivat pahimmassa tapauksessa johtaa lennolle pääsyn eväämiseen, mikäli lentoyhtiöt tarkistavat korttisi ja se on puutteellinen.
KILROY ei ole vastuussa tästä.

Väärien asiakirjojen perusteella myönnetyt kortit johtavat täyshintaisen lentolipun ja muiden mahdollisten lisäkustannusten perimiseen asiakkaalta. Kehotamme olemaan yhteydessä KILROYhin hyvissä ajoin ennen lähtöä, jos meidän kauttamme ostettua ISIC-korttia ei ole saatu sovitusti.

4.6.6 Lentomatkat

Asiakkaan lentoliput varataan tietylle matkalle matkasuunnitelman ja laskun mukaisesti. Lippujen muutokset tai peruutukset eivät aina ole mahdollisia. Lentoliput ovat henkilökohtaiset, eikä niitä pääsääntöisesti pysty siirtämään muille. Muutosten ja peruutusten kulu vaihtelee lipputyypeistä aina koko lipun hintaan.

Lentolipuissa ja matkasuunnitelmassa ilmoitetut lähtö- ja saapumisajat ovat aina paikallista aikaa. Muutoksia lentoaikoihin ja/tai -yhteyksiin voi kuitenkin tapahtua. Siksi on tärkeää, että lentoajat tarkistetaan ennen lähtöä kaikkien lentojen osalta. KILROY tiedottaa mahdollisista lentojen muutoksista, mikäli saamme ne tietoomme lentoyhtiöltä. Jos asiakas havaitsee lentoaikojen poikkeavan viimeksi vastaanotetusta matkareitistä, pyydämme ottamaan välittömästi yhteyttä KILROYhin.

Lähtöselvitys on yleensä kaksi tuntia ennen lähtöä. Tämä tarkoittaa, että lähtöselvitys tulisi olla suoritettu kahta tuntia ennen lennon lähtöä. Jotkut lentoyhtiöistä/kohteista voivat vaatia lähtöselvityksen teon jo ennen lentokentälle saapumista. Tarkka aika lähtöselvitykseen on löydettävissä joko matkadokumenteista, tai sen voi tarkistaa suoraan lentoaseman/lentoyhtiön sivuilta. Turvatarkastusten ja asiaankuuluvien lentovarausten takia matkustajan on varmistettava, että hänellä on riittävästi tarpeellista tietoa ennen lentoa. Matkustajan on vältettävä tarpeettomia riskejä ja huolehdittava siitä, että kentälle saapumiseen ja lentomatkaan liittyviä läsnäoloaikoja noudatetaan.

4.7. Muut matkapakettiin sisältyvät palvelut/tuotteet

4.7.1 Majoitukset

Majoituksien tasot vaihtelevat eri puolilla maailmaa ja nämä saattavat olla eritasoisia kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Majoitusten laatua arvioidaan sekä kohteen yleisen tason, tilojen, että niiden sijainnin perusteella. Kokemuksesta tiedämme, että edellä mainittuja kohtia painotetaan eri tavoin kohteesta riippuen. Suurkaupunkien hotelleissa standardit ovat usein matalampia ja mahdollisiin tasovaihteluihin kannattaa varautua.

Majoituksessa voi olla käynnissä pieniä kunnostustöitä ja esimerkiksi uima-altaat voivat olla poissa käytöstä muutaman päivän siivouksen seurauksena. KILROY ei pysty vaikuttamaan tällaisiin tapauksiin, eivätkä ne oikeuta korvauksiin. Pyrimme parhaamme mukaan tiedottamaan suuremmista kunnostustöistä ennen matkaa.

4.7.2 Autonvuokraus

KILROYlta varatun vuokra-auton osalta, KILROY toimii autovuorkaamon yhteyshenkilönä / välittäjänä. Vuokra-autoa tilattaessa / peruutettaessa / vaihdettaessa sovelletaan autovuokraamon ehtoja. Näistä ehdoista riippumatta, KILROYlla on oikeus veloittaa käsittelykulu tai korvaus hallinnollisista kustannuksista tilauksen, vaihdon tai peruutuksen yhteydessä.

KILROY toimii vain suurten ja luotettavien autovuokraamojen kanssa. Useimmissa tapauksissa kaikki pakolliset vakuutukset sisältyvät hintoihin, mutta kehotamme asiakasta keskustelemaan oman matka-asiantuntijansa kanssa varauksen yhteydessä, mitä sääntöjä ja vakuutuksia varaukseen sisältyy. Autoa noudettaessa autovuokraamo voi pyytää luottokortin takuumaksuna auton, vahinkojen tai lisäpalvelujen varalle. Jokaisella kuljettajalla on oltava voimassa oleva luottokortti (yhdistelmäkorttia ei välttämättä hyväksytä kaikissa kohteissa).

HUOM! Jos auton nouto- ja palautuspaikka ovat eri, veloittavat autovuokraamot usein paikallisesti yhdensuunnan lisämaksun. Hinta vaihtelee ja riippuu mm. kilometri- tai mailimääristä ja maksuun lisätään pääsääntöisesti paikallinen vero.


4.7.3 Seikkailumatkat 

Joillakin seikkailumatkoilla kerätään ”paikallismaksu”, joka maksetaan paikan päällä käteisellä suoraan matkaoppaalle. Tällä maksulla maksetaan matkan välittömät kustannukset, kuten julkisten liikennevälineiden maksut, polttoainekustannukset ja pääsyliput. Tällä tavoin matkanjärjestäjä minimoi välikäsiä paikallisten kustannusten osalta, jotta kulut olisivat matkustajille mahdollisimman pienet. Paikallismaksun suuruus on löydettävissä matkaohjelmasta tai matkanjärjestäjän nettisivuilta. Yleisesti summa on noin USD200.

”Guaranteed Departures” eli ”Taatut lähdöt”; Useat seikkailumatkojen aloituspäivät ovat taattuja KILROYn yhteistyökumppanien puolesta. Kaikkia aloituspäiviä ei ole kuitenkaan mahdollista vahvistaa saman tien. Mahdolliset peruutukset tai muutokset voivat johtua esimerkiksi liian vähäisestä osallistujamäärästä. Pidätämme oikeuden tällaisiin muutoksiin.

4.7.4 Vapaaehtoistyö

Matkoilla, joihin sisältyy vapaaehtoistyötä, on matkustajan tutustuttava etukäteen projektin erityissääntöihin ja –ehtoihin. Säännöt ja ehdot voivat sisältää esimerkiksi vaatimuksia projektissa käyttäytymiseen ja paikallisen kulttuurin haavoittuvuuden huomioimiseen. Useissa projekteissa vaaditaan tositteena hyvästä käytöksestä englanninkielinen rikosrekisteriote. Tästä matkustaja saa lisää tietoa omalta matka-asiantuntijaltaan.

Jos matkan ainoa tarkoitus on vapaehtoistyön tekeminen, eikä siihen sisälly muita etukäteen ostettuja vapaa-ajan matkan elementtejä, ei varauksiin (lento + vapaaehtoistyö majoituksineen) sovelleta yleisiä matkapakettiehtoja.

4.8 Käyttöehdot

Asiakkaan tulee noudattaa sääntöjä, joita sovelletaan kaikkiin matkapaketin alihankkijoiden palveluihin, kuten seikkailumatkoihin, hotelleihin, liikennevälineisiin, lentokentällä oleskeluun jne. Matkan aikana kuuluu käyttäytyä muita matkustajia, matkaoppaita, matkanjärjestäjiä ja paikallista väestöä kunnioittaen, eikä aiheuttaa ylimääräistä häiriötä. Vakavissa tai toistuvissa tapauksissa sopimaton käytös voi johtaa matkustajan matkan keskeyttämiseen ja ryhmästä poistamiseen KILROYn tai alihankkijan toimesta. Tällaisissa tapauksissa asiakas on itse vastuussa kotiinkuljetuksesta ja siitä koituvista kustannuksista. Asiakkaalla ei ole näissä tapauksissa oikeutta minkäänlaisiin hyvityksiin matkapaketin hinnasta.

Kuten edellä on mainittu, matkalle osallistuminen edellyttää etukäteen toimitettuihin tietoihin perehtymistä, kuten tilausvahvistukseen ja laskuun, matkustusasiakirjoja koskeviin vaatimuksiin, matkaohjelmaan, - reittiin ja -aikatauluihin ja käytännön matkavinkkeihin sekä noudatettava näissä annettuja ohjeita. Asiakkaan odotetaan tuntevan yleisesti saatavan tiedon avulla esimerkiksi matkakohteen poliittinen-, terveydellinen- ja luonnon-/ilmastotilanne ja tutustuneen näihin tietoihin ennen matkan alkua.

Matkalle osallistumisen edellytyksenä on, että asiakas toimii vastuullisesti ja huomaavaisesti. Tähän sisältyy myös KILROYn ja KILROYn alihankkijoiden sekä matkalla toimivien oppaiden ohjeiden seuraaminen. Matkustettaessa ulkomaille, matkustajia kehotetaan olemaan liikkumatta yksin tuntemattomilla ja syrjäisillä alueilla, etenkin pimeän aikaan. Jos haluat liikkua itsenäisesti, konsultoithan asiasta matkan johtajaa/opasta tai mahdollisesti KILROYta. Mikäli matkustat ilman opasta tai yhteyshenkilöä, tulisi ennen matkaa tutustua asiaankuuluviin opaskirjoihin/verkkosivustoihin, jotka tarjoavat usein hyvää ja luotettavaa tietoa kohteesta ja tärkeistä yksityiskohdista.

Matkadokumenteista löytyvät yhteystiedot jokaiselle yhteistyökumppanillemme. Ongelmatilanteissa pyydämme olemaan ensisijaisesti yhteydessä KILROYhin. Aukioloaikamme ulkopuolella ja juhlapyhinä kaikista muutoksista tai mahdollisista ongelmista tulee olla yhteydessä suoraan yhteistyökumppaniimme ja/tai vakuutusyhtiöön. Suosittelemme ottamaan yhteystiedot matkadokumenteista ylös tällaisia tilanteita varten.

4.9 Sääntöjen rikkominen

Mikäli asiakas ei noudata annettuja ohjeita koskien matkustusasiakirjoja ja/tai matkustamiseen liittyviä terveysmuodollisuuksia (kuten passi, viisumit, rokotteet), oikeiden henkilötietojen ilmoittamista ja hänelle toimitettujen tietojen tarkistamista, oikea-aikaisen läsnäolon sääntöjä ja tilausehtoja, ei asiakas voi vaatia KILROYta (matkapaketin välittäjää) tai alihankkijaa vastaamaan laiminlyönnistä aiheutuvista kustannuksista eikä hakea korvauksia. Edellä mainittujen ehtojen rikkominen katsotaan asiakkaan yleisten velvollisuuksien laiminlyönniksi ja siitä johtuvaksi haitaksi/menetykseksi.

5. SOPIMUKSEEN LIITTYVÄT MUUTOKSET

5.1 Matkapaketin siirto toiselle henkilölle

Matkapakettien erityisluonteen johdosta, sovellamme YME 7.2. -kohdasta poikkeavia matkan luovutusehtoja. KILROY ei anna oikeutta siirtää matkapakettia kokonaan tai osittain muille, elleivät alihankkijoidemme ehdot salli tätä.

Tapauksissa, joissa sovelletaan YME kohdan 7.2. mukaisia muutos- ja luovutusoikeuksia, veloitamme muutoksista ja luovutuksesta aiheutuneet kulut sekä käsittelykulun. Muutoksista aiheutuvista kuluista vastaa matkustaja ja luovutuksesta luovuttaja sekä luovutuksensaaja yhteisvastuullisesti. Tämä koskee mm. mahdollisia nimenmuutoksia tai palvelun (esim. majoitus) vajaakäyttölisää.

5.2 Hinnanmuutokset

Hinnat perustuvat varaushetkellä olleisiin tietoihin (mm. valuuttakurssit, kuljetuskustannukset, verot ja paikallismaksut). KILROY pidättää oikeuden hinnanmuutoksiin, YME 8 mukaisesti hintaa voidaan korottaa enintään 8% matkapaketin hinnasta. Jos matkapaketin hinnan nousu ylittää 8%, asiakkaalla on oikeus purkaa sopimus kuluitta.

Jos hintojen lasku johtuu yllä olevien ehtojen muutoksista, asiakkaalla on oikeus hinnanalennukseen, joka vastaa muutosten aiheuttamaa hinnanlaskua. Tässä yhteydessä KILROYlla on oikeus vähentää asiakkaalle suoritettavaan takaisinmaksuun liittyvät kulut.

5.3 Asiakkaiden tekemät muutokset matkapakettiin

Jos asiakas haluaa tehdä muutoksia matkapakettiin, suosittelemme näiden ilmetessä olemaan yhteydessä KILROYhin mahdollisimman pian. Mikäli muutokset ovat mahdollisia, vastaa asiakas mahdollisista lisäkustannuksista itse.

Matkapakettien erityisluonteen johdosta, sovellamme YME 4.1. -kohdasta poikkeavia muutosehtoja. KILROY ei ole velvollinen tekemään muutoksia matkapakettiin, joita se ei pysty täyttämään voimassa olevan sopimuksen puitteissa. Tällaisessa tilanteessa mahdollinen muutos katsotaan matkapaketin peruutukseksi (vrt. Kohta 6.2.1) ja se käsitellään uutena tilauksena.

KILROY pyrkii toteuttamaan matkavarauksen yhteydessä esitetyt erityistoiveet. Jos erityistoivetta ei ole maksettu ja vahvistettu, KILROY ei pysty takaamaan näiden toteutumista, vaikka erityistoive olisi mainittu varausvahvistuksessa/laskussa. Erityistoiveet mahdollisista matkaan liittyvistä päivityksistä kuten matkustustason korotuksista, yhden hengen huoneista tai matkan pidennyksestä on aina ilmoitettava hyvissä ajoin ennen lähtöä, mieluiten jo matkan varauksen yhteydessä.

5.4 KILROYn tekemät muutokset matkapaketteihin

5.4.1 Vähäiset muutokset

KILROYn välittämät matkapaketit sisältävät yleensä seikkailumatkan yhden tai useamman alihankkijan kautta. Matkan sisällöstä riippuen (esim. matkakohde, reitit, aktiviteetit jne.) voi matkaohjelmaan tulla viimehetken muutoksia. Nämä muutokset tehdään matkan parantamiseksi, huomioiden tunnetut (ja tuntemattomat) muuttujat, kuten sää, saavutettavuus tai muut paikalliset olosuhteet, jotka vaikuttavat matkan ohjelmaan. Matkustettaessa alueille, joilla on vähän tai heikkoa infrastruktuuria, muutoksia tapahtuu usein myös matkan varrella ja nämä ovat osa matkakokemusta. Tästä syystä mahdollista korvausvaadetta ei makseta tällaisista olosuhteista johtuvista viivästyksistä tai muutoksista, ellei sillä ole suurta merkitystä matkan tarkoituksessa.

5.4.2 Merkittävät muutokset

KILROY pyrkii ilmoittamaan asiakkaalle merkittävistä muutoksista ilman aiheetonta viivytystä. Matkojen erityisluonteen vuoksi, KILROY pidättää oikeuden muuttaa matkapakettia esim. säätilan, kansainvälisten reittilentojen tai kaukomaiden sisäisen reittiliikenteen peruuntumisien tai myöhästymisien johdosta.

KILROY ei korvaa merkittävien muutosten seurauksena aiheutuneita taloudellisia menetyksiä, mikäli muutosten syy on väistämättömät ja/tai poikkeukselliset olosuhteet.

5.4.2 Muutokset matkan alkamisen jälkeen

Kuten edellä mainituissa kohdissa 5.4.1 ja 5.4.2, muutoksia voi tapahtua myös matkan alkamisen jälkeen. Tämä pätee erityisesti silloin, kun matkakohteeseen on pidempi matka ja paikalliset olosuhteet voivat muuttua ennen saapumista suunniteltuun määränpäähän.

Matkan osalta merkityksettömissä ja/tai vähäisissä muutoksissa, joista KILROY ei ole vastuussa, asiakkaalta odotetaan joustavuutta. Suurten ja merkittävien muutosten sattuessa asiakas voi vaatia hyvitystä (katso kohta 7). Näissä tapauksissa KILROY tekee parhaansa korjatakseen tilanteen, jotta matka voisi jatkua ilman keskeytystä. Arvioinnin jälkeen KILROY palauttaa ne matkan osat, joihin muutos vaikutti merkittävästi, laskemalla matkan päivähinnan näiden osien osalta.

6. SOPIMUKSEN PÄÄTTÄMINEN

6.1 Peruutusoikeus

Matkustajalla on oikeus peruuttaa ostamansa matkapaketti YME 4. KILROYn välittämien matkapakettien erityisluonteesta johtuen muutos- ja peruutusehdot ovat Yleisiä matkapakettiehtoja YME 4.4. tiukemmat. Peruutus- ja muutostilanteet käsitellään aina tapauskohtaisesti. Perimme peruutuksista todellisiin peruutuskuluihin perustuvan maksun, sekä etukäteen ilmoitetun käsittelykulun. KILROY ei myöskään hyvitä mahdollisesti erikseen hankittua peruutusvakuutusta (matkaturva).

6.2 Matkapaketin peruminen

6.2.1 Tavalliset peruutusehdot

Matkustajaa sitova sopimus syntyy, kun matkanjärjestäjän määräämä ensimmäinen maksusuoritus on maksettu viimeistään eräpäivänä YME 3.1. Mikäli asiakas ei ole varauksen yhteydessä saanut tietoa matkaa koskevista erityisehdoista, peruutustilanteissa matkaan sovelletaan matkapaketteja koskevia yleisiä ehtoja YME 4.1. KILROYlta ostettuihin tuotteisiin sovelletaan pääsääntöisesti erityisehtoja .

Huomaathan, että palvelumaksua ja peruutusvakuutusta (matkaturva) ei palauteta missään tilanteissa peruutuksen yhteydessä.

6.2.2 Peruuttamisoikeus sotatapauksien, luonnonkatastrofien, pandemian ym. poikkeustilanteiden kohdalla 

Jotta matkan voi perua maksutta, objektiiviseen arviointiin perustuvien välttämättömien ja poikkeuksellisten olosuhteiden on tehtävä mahdottomaksi matkustaa turvallisesti määränpäähän. Tällaisia ovat esimerkiksi ulkoministeriön ohjeet tai lausunnot välttää matkustamista kyseiseen matkakohteeseen. Tarkastelujakso poikkeukselliseten olosuhteiden arviointiin on kun suunniteltuun lähtöön on aikaa 14 vuorokautta (tai vähemmän).

Maksuttoman peruutuksen tapauksessa asiakkaalla on oikeus saada täysi hyvitys matkan hinnasta, mutta hänellä ei ole oikeutta KILROYn lisäkorvaukseen. Varauksen yhteydessä ostettuja peruutusvakuutuksia (esim. matkaturva) ei kuitenkaan hyvitetä.

Kulutonta peruutusoikeutta ei sovelleta tilanteissa, jolloin asiakas sopimuksen tekemisajankohtana tiesi, tai hänen olisi pitänyt tietää kyseessä olevasta tapahtumasta/matkustussuosituksesta tai poikkeustilanne oli muuten yleisesti tiedossa.

Jos asiakas ei voi peruuttaa ilmaiseksi edellä mainitun mukaisesti, sovelletaan tavanomaisia peruutussääntöjä. Katso kohta 6.2.

Sellaisten matkojen osalta, jotka koostuvat useista eri kohteista (esim. maailmanympärimatkat), asiakkaalla on oikeus peruuttaa vain se osa matkapaketista, jossa kuluttomaan peruutukseen oikeuttava poikkeustilanne vallitsee. Jos tämä matkapaketin osa muodostaa merkittävän osan matkasta, asiakkaalla on oikeus peruuttaa matka kokonaan.

6.2.3 Palautusten käsittelyaika

Kohtien 6.2.1 ja 6.2.2 mukaiset rahapalautukset suoritetaan viimeistään 14 päivän kuluttua siitä, kun ilmoitus matkan peruuttamisesta on vastaanotettu. Jos matkan peruuntuminen ja/tai sen laajuus vaikuttaa suureen määrään KILROYn asiakkaita ja matkustajia, on odotettava pidempää takaisinmaksuaikaa alan toimielimien tai viranomaisten mahdollisen suosituksen mukaisesti.

6.3 Matkan peruminen KILROYn toimesta

6.3.1 Matkan peruuttaminen pienen osallistujamäärän johdosta

Jos matkan toteutuminen edellyttää matkalle osallistujien vähimmäismäärää, se ilmoitetaan KILROYn asiakkaalle toimitettavissa materiaaleissa tai muualla sopimusperusteisesti. Samanaikaisesti ilmoitetaan, kuinka monta osallistujaa on vähintään osallistuttava matkalle sen varmistumiseksi, ja milloin viimeistään tämä määrä on saavutettava.

Jos vaadittua osallistujamää matkalle ei saavuteta etukäteen määritetyssä ajassa, KILROY voi irtisanoa matkapakettisopimuksen ilman vastuuta. KILROY ilmoittaa asiakkaalle sopimuksen purkamisesta ennen ilmoitettua määräaikaa, mutta viimeistään YME 5.1. säädetyn aikarajan puitteissa.

6.3.2 Matkan peruuttaminen väistämättömien ja/tai poikkeuksellisten olosuhteiden vuoksi

Mikäli KILROY estyy täyttämästä sopimusta väistämättömien ja/tai poikkeuksellisten olosuhteiden vuoksi asiakas saa takaisinmaksunsa viimeistään 14 päivän kuluttua sopimuksen irtisanomisesta. Asiakkaalla ole oikeutta muihin korvauksiin. Jos matkan peruuntuminen ja/tai sen laajuus vaikuttaa suureen määrään KILROYn asiakkaita ja matkustajia, on odotettava pidempää takaisinmaksuaikaa alan toimielimien tai viranomaisten mahdollisen suosituksen mukaisesti.

7. VIRHEILMOITUKSET JA VALITUKSET

Jos virhe tai jokin epäkohta matkapaketissa havaitaan matkan alkamisen jälkeen - matkan varrella tai määränpäässä - asiakkaan on heti virheen havaitsemisen jälkeen ilmoitettava siitä niin pian kuin mahdollista KILROYlle ja matkanjärjestäjälle määränpäässä tai KILROYn alihankkijalle, johon virhe liittyy. Jos KILROYn edustaja tai alihankkija matkakohteessa ei pysty tai halua korjata asiaa, tai asiakkaan mielestä virhettä ei korjata/korjattu tyydyttävästi, on virheestä valitettava suoraan KILROYlle. Valituksen voi tehdä sähköpostitse osoitteeseen [email protected] tai puhelimitse +358 9 680 78 200 KILROYn aukioloaikoina. Pyrimme korjaamaan virheen, jotta matka voidaan suorittaa keskeytyksettä.

Virheen arvioinnin jälkeen, hyvitämme ne matkapaketin osat, joihin virhe on vaikuttanut merkittävästi. Hyvitys lasketaan matkan päivähinnan mukaisesti.
Virheen toteamisen yhteydessä on varmistettava, että KILROYn edustajat ja/tai alihankkijat kuittaavat paikan päällä valituksen vastaanotetuksi. Lisäksi asiakkaan tulee varmistaa, että hänellä on tarpeellinen dokumentointi virheestä ja tehdystä valituksesta.

Jos valitusta ei tehdä edellä kuvatulla tavalla, voi asiakas sen seurauksena menettää oikeuden valittaa virheestä myöhemmin ja saada tästä korvausta.

8. KILROY VASTUUN RAJOITUKSET

Lentoyhtiöt ovat suoraan vastuussa kuljetuksesta ja sen oikeellisuudesta Varsovan ja Montrealin yleissopimusten, EU-asetusten 889/2002 ja 261/2004 sekä siviili-ilmailulain mukaisesti. KILROY rajoittaa vastuunsa Varsovan ja Montrealin yleissopimuksissa (lentoliikenne), Ateenan yleissopimuksessa ja EU: n asetuksessa 392/2009 (meriliikenne) ja COTIF-yleissopimuksessa ja
EU: n asetuksessa 1371/2007 (rautatieliikenne) vahvistettuihin rajoituksiin. KILROYn vastuu vahingoista ei siis voi ylittää määrää, joka koskee kuljetusliikkeitä, joilla on välitön vastuu kuljetuksesta.

9. KORVAUSVAATIMUKSET MATKAN PÄÄTTYMISEN JÄLKEEN

Korvaus- ja/tai hinnanalennusvaatimukset matkapaketissa ilmenneiden puutteiden vuoksi, joista on ilmoitettu oikein ja joita KILROY ei ole korjannut, on esitettävä KILROYlle kirjallisesti kohtuullisen ajan kuluessa matkan päättymisen jälkeen. Jos näin ei toimita, menettää asiakas oikeuden vaatia korvauksia KILROYlta. Asiakas voi lähettää korvausvaatimuksen liitteineen osoitteeseen [email protected] (ryhmämatkavarauksiin liittyen [email protected]).

10. MUUALTA SAATU KORVAUS/HYVITYS

Kun korvaus- ja/tai hinnanalennusvaatimus lähetetään KILROYlle, tulee siitä ilmetä, onko liikenteenharjoittajalta (esim. lentoyhtiö) haettu korvausta matkustajien oikeuksia ja matkustajaliikennevastuuta koskevien EU: n säädösten ja kuljetussopimusta säätelevien kansainvälisten sopimuksien perusteella.

Jos asiakas on saanut korvausta ja / tai hinnanalennusta alihankkijalta, liikenteenharjoittajalta tai vakuutusyhtiöltä, KILROYlla on oikeus vähentää tämä summa asiakkaalle maksettavasta lopullisesta korvaussummasta matkapakettilain mukaisesti.

11. ERIMIELISYYDET

Jos matkan aikana ilmenee erimielisyyksiä, joita ei saada ratkaistua yhteisymmärryksessä, asiakas voi viedä asian ratkaistavaksi Kuluttajavirastoon Suomessa (Matkustajan kuluttajansuoja - Kilpailu- ja kuluttajavirasto (kkv.fi) tai Euroopan komission verkkovälitteisen riidanratkaisu-palveluun (https://ec.europa.eu/consumers/odr).

Nämä osoitetaan KILROYlle, käyttämällä sähköpostiosoitetta [email protected]. Kaikki riidat ja erimielisyydet, joita ei voida ratkaista osapuolten välillä, voidaan käsitellä tuomioistuimessa lopullista päätöstä varten. Ratkaisuun sovelletaan Suomen lakia, ellei sovellettavassa laissa ja/tai sopimuksissa toisin määrätä.

12. MATKAPAKETTILAIN MUKAINEN VAKUUS

KILROY Finland on hankkinut lainsäädännössä edellytetyn suojan palauttaakseen maksusi siltä varalta, että yrityksestä tulee maksukyvytön ennen matkaa. Jos kuljetus sisältyy matkapakettiin ja edellä mainittu tapahtuisi matkasi aikana, asetettu vakuus turvaa paluukuljetuksesi.

Vakuus kuluttajan suojaksi on asetettu 1.9.2021 alkaen:

Rejsegarantifonden (The Danish Travel Guarantee Fund)
Haldor Topsoes Allé 1
DK-2800 Lyngby
Puh. +45 45 87 83 33
Email: [email protected] 
www.rejsegarantifonden.dk 

AINOASTAAN LENTOJA TAI MUITA KILROYLTA HANKITTUJA PALVELUJA KOSKEVAT MATKAEHDOT

1. SOVELTAMISALA

Näitä yleisiä matkaehtoja sovelletaan lentolippujen välitysmyynntiin kuluttajille.
Jos lentolippu sisältyy matkapakettiin, näitä ehtoja ei sovelleta (Matkapakettilain, joka astui voimaan 1.7.2018, nojalla)

Nämä matkaehdot koskevat myös muita KILROYn välittämiä yksittäisiä tuotteita tai palveluja, elleivät ne kuulu matkapakettilain soveltamisalaan.

2. LENTOLIPPUJEN VÄLITYSMYYNTI

2.1 Sopimuksen tekeminen

Lentovaraukseen sovelletaan KILROYn määrittelemiä maksuehtoja. Lentolippua koskevat lentoyhtiön sille asettamat muutos- ja peruutusehdot. Ennen kuin sopimus tulee sitovaksi, KILROY antaa matkustajalle tarvittavat tiedot lentolippua koskevista muutos- ja peruutusehdoista.

Asiakas saa varausvahvistuksen sähköpostitse, riippumatta matkan varaustavasta. Varausvahvistuksesta ilmenee matkustajan nimitiedot, lennon määränpää, lennon lähtö- ja saapumisaikataulu, hintatiedot, sopimuslentoyhtiö, sekä lennon mahdollisesti operoiva muu lentoyhtiö (tai lentoyhtiöt).

Sopimus on molempia osapuolia sitova, kun KILROY on vahvistanut matkustajan lentovarauksen ylläolevan mukaisesti.

2.1.2 Sopimuksen täydentäminen / toimittaminen

Lentoyhtiöillä on välitön vastuu varmistaa, että kuljetus tapahtuu oikein Varsovan ja Montrealin yleissopimusten, EU-asetusten 889/2002 ja 261/2004 sekä siviili-ilmailulain mukaisesti.

2.2 Asiakkaan yhteystiedot lentomuutosten varalle

KILROY voi joutua ottamaan yhteyttä matkustajaan esim. jos varattuun lentoon tulee muutoksia. Tällaisten tilanteiden varalle matkustajan on annettava oikeat yhteystiedot, kuten puhelinnumero ja sähköpostiosoite, joista hänet tavoittaa tarvittaessa. Matkustajan oletetaan pitämään itsensä ajantasalla kaikista hänen matkaansa liittyvistä viesteistä, joita KILROY lähettää.

KILROY ei ole vastuussa mistään matkustajalle mahdollisesti aiheutuneista vahingoista, joita lennon mahdollinen muutos voi aiheuttaa, mikäli KILROY on ilmoittanut matkustajalle muutoksesta asianmukaisesti.

2.3 Matkustajien nimitiedot lentolipussa

Lentolipussa on oltava matkustajan oikea nimi ja sen tulee olla kirjoitettu kuten se ilmenee passissa. Asiakkaan vastuulla on antaa kaikkien matkaseurueessa olevien matkustajien nimitiedot oikein ja myös tarkistaa niiden oikeellisuus tilausvahvistuksesta sekä lentolipusta.

Asiakkaan on tarkistettava, että kaikki tiedot (matkustajan nimi kuten passissa, syntymäaika, matkakohde, päivämäärät ja kellonajat) ovat oikein sekä varausvahvistuksessa että lentolipuissa heti kun hän on vastaanottanut ne. Jos tiedot tai jokin tiedoista ei täsmää, on tästä ilmoitettava välittömästi KILROYlle. Mikäli asiakas ei ilmoita välittömästi KILROYlle vastaanotettuaan varausvahvistuksen ja/tai lentolipun näissä havaitsemistaan virheistä, jotka matkustaja on löytänyt tai hänen olisi pitänyt löytää, KILROY ei vastaa mahdollisista virheistä aiheutuvista vahingoista. Korjaamme virheelliset tiedot mahdollisuuksiensa mukaan matkustajan pyynnöstä. Korjauksen yhteydessä peritään siitä aiheutuvat lentoyhtiön kulut sekä käsittelykulu. Jos korjausta vaativa virhe johtuu KILROYsta, vastaavia kuluja varauksen ja/tai lentolipun korjaamisesta ei peritä.

2.4 Lentolipun siirto toiselle henkilölle

Lentoliput ovat aina henkilökohtaisia. Ellei lentolipun/lentoyhtiön ehdoissa toisin mainita, lentolippua ei voida siirtää toiselle matkustajalle.

2.5 KILROYn vastuu

KILROY toimii ainoastaan kuljetuksen suorittavan lentoyhtiön tai lentoyhtiöiden edustajana ja välittäjänä. KILROY ei ole vastuussa lennon toteuttamisesta tai lentoreitin muutoksista, lentojen peruutuksista, matkatavaroiden menetyksistä tai muista vastaavista tapahtumista. Tällaisista poikkeustilanteista johtuvat vahingot on tästä syystä osoitettava aina suoraan lentoyhtiölle.

KILROY on vastuussa virheistä, jotka ovat aiheutuneet huolimattomuudesta, esim. asiakkaalle annettua virheellistä tietoa lennosta tai virheestä lentolipunkirjoituksessa, ellei KILROY pysty osoittamaan toisin.

KILROY on vastuussa siitä, että matkustaja sekä lentoyhtiö ovat hyväksyneet sopimuksen ennen sitovaa lentovarausta. Asiakas hyväksyy sopimuksen maksamalla lennosta toimitetun tilausvahvistuksen.

2.5.1 Lentohinnan ja/tai lentolipun ehtojen muutokset

KILROY pidättää oikeuden muuttaa lentohintaa. Lentohinnat perustuvat varaushetkellä oleviin valuuttakursseihin ja paikkatilanteeseen ja ne voivat vaihdella varausajankohdan ja matkustussesongin mukaan. Mikäli lennon hinta muuttuu varauksen tekemisen jälkeen ennen sitovaa sopimusta (eli lennon maksua), ottaa KILROY yhteyttä asiakkaaseen mahdollisimman pian, kuitenkin viimeistään 24 tunnin kuluessa siitä, kun KILROY on saanut tiedon lennon hinnanmuutoksesta. Tällaisia muutoksia ovat yleensä esim. lentokenttäverojen, viranomaismaksujen tai polttoainemaksujen muutokset.

Lentoyhtiö voi muuttaa lennon hintaa tai muita lentolipun ehtoja sen jälkeen, kun lentoyhtiö on hyväksynyt sopimuksen matkustajan kanssa. Tällaisissa tapauksissa matkustajan on otettava suoraan yhteyttä lentoyhtiöön korvausvaatimuksen tai maksupalautuksen osalta. KILROY auttaa mahdollisuuksien mukaan matkustajaa tekemään varauksen uudelleen, jos hän niin haluaa.

Joissakin maissa voidaan kerätä sellaisia veroja ja/tai viranomaismaksuja paikallisessa valuutassa, joita KILROY ei voi periä lipunkirjoituksen yhteydessä. Tällaiset lisämaksut eivät sisälly lentolipun hintaan, vaan ne maksetaan paikan päällä erikseen.

2.6 Lentolippu

2.6.1 Yhteinäinen matka

Lentolippuja pidetään yhtenäisenä matkana/varauksena. Tämä tarkoittaa sitä, että lentoyhtiöt peruuttavat matkustajan koko varauksen ja lentolippu menettää arvonsa, jos sitä ei käytetä etukäteen määritellyssä järjestyksessä, matkasuunnitelman mukaisesti. Järjestyksestä poikkeaminen johtaa siihen, että matkustaja menettää kaikki oikeudet jatkolennoilla matkustamiseen, lennon muutoksiin ja hyvityksiin.


2.6.2 Menolippu

KILROY suosittelee, etteivät asiakkaat matkustaisi yhdensuuntaisilla lentolipuilla. Tämä koskee erityisesti Euroopan ulkopuolisia maita, vaikka suositusta voidaan soveltaa myös maihin, joihin ei vaadita viisumia. Asiakkailla, jotka matkustavat yhdensuuntaisella lipulla, on täysi vastuu maahantulo- ja oleskeluluvista sekä muista kohdemaata koskevista asiakirjoista. Asiakkaat vastaavat itse kaikista niistä seurauksista mitä voi aiheutua, mikäli matkustus tapahtuu ilman maahantuloon vaadittavia asiakirjoja. KILROY ei vastaa tällaisista tapauksista matkustajalle aiheutuvista lisäkustannuksista.

Huomaa, että jos lennät kotiin tai jatkat matkaasi jostain muusta maasta kuin sieltä, johon ensimmäisen kerran saavut, voidaan tätä katsoa yhdensuuntaisena lippuna. Saatat tarvita todisteen lähdöstäsi maasta, johon ensimmäisen kerran saavut. Tämä voi olla bussi-, laiva-, tai junalippu / seikkailumatka tai vastaava. Jos et voi esittää todistetta pyydettäessä, saattetaan sinulta pahimmassa tapauksessa evätä pääsy maahan. Lisätietoja saat kyseisen maan suurlähetystöstä.

2.6.3 Erilliset lentoliput

Kun ostetaan vähintään kaksi erillistä lentolippua (joilla kullakin on oma lipunnumero) pidetään näitä lentolippuja toisistaan riippumattomina ja kukin kuljetusyhtiö vastaa vain omasta osuudestaan. Tämä tarkoittaa sitä, että jos lennolle tulee viivästyksiä tai peruutuksia, joiden johdosta matkustaja menettää jatkoyhteyden / seuraavan lennon / matkan muut osat, KILROY tai lentoyhtiö eivät ole vastuussa tapahtuneesta, mukaan lukien mahdollisista lisämaksuista, uusista lentolipuista, majoituksesta, meneteyistä matkan osista jne.

2.6.4 Lentomatkan vahvistaminen

Lentolippujen uudelleenvahvistaminen ei ole välttämätöntä, mutta KILROY suosittelee, että matkustaja tarkistaa lentolipujen päivämäärät, aikataulut ja lentoreitit viimeistään edellisenä päivänä ennen matkan alkua lentoyhtiön tai KILROYn reaaliaikaisten digitaalisten palvelujen kautta, oman turvallisuutensa vuoksi.

2.6.5 ISIC- & IYTC- kortti ja opiskelijaliput

Osa KILROYn myymistä lentolipuista on tarkoitettu alle 26–30-vuotiaille nuorille sekä opiskelijoille, jotka ovat alle 27–35-vuotiaita (ikäraja riippuu lentoyhtiöstä). Varatessasi erikoishintaisen lipun vakuutat, että olet matkan alkaessa alle lentoyhtiön määrittämän ikärajan ja sinulla on voimassaoleva nuorisokortti (IYTC); tai että olet päätoiminen opiskelija, eikä ikäsi ylitä lentoyhtiön määräämää ylärajaa ja sinulla on voimassaoleva kansainvälinen opiskelijakortti (ISIC). Lippu on henkilökohtainen, eikä sitä voi siirtää toiselle henkilölle.

Voit ostaa kortin varauksen yhteydessä tai hakea korttia KILROYlta myös varauksen jälkeen. Sitoudut pitämään korttia mukanasi matkalla aina, kun matkustat erikoishintaisella lipulla. Kortin numero on lentolipussasi, lisäksi lentoyhtiö voi pyytää korttia nähtäväkseen. Jos kortti ei ole voimassa, sen numero on eri kuin lipussa, siitä puuttuu kuva tai kortti on väärennetty, on lentoyhtiöllä oikeus evätä pääsy lennolle tai laskuttaa lennosta uusi, täysi Economy-luokan hinta. KILROY ei vastaa näin syntyvistä kustannuksista tai vastuista.

KILROYn opiskelijalipun myyminen ulkomaille on kielletty. Tällä tarkoitamme sitä, että lippua ei voi myydä henkilölle, joka ei joko asu tai vieraile Suomessa. Lähdön pitää aina tapahtua lipun myyntimaasta (Suomesta). Jos asiakas on lähtenyt Suomesta pelkällä menolipulla, tarvitsemme menolipun numeron paluumatkan lipun myymistä varten.

Väärien asiakirjojen perusteella myönnetyt kortit johtavat täyshintaisen lentolipun ja muiden mahdollisisten lisäkustannusten perimiseen asiakkaalta. Kehoitamme olemaan yhteydessä meihin hyvissä ajoin ennen lähtöä, jos KILROYlta ostettua ISIC-korttia ei ole saatu sovitusti.

2.7 Lentoasemalla

2.7.1 Velvollisuus matkustaa lentolippuun merkityllä reitillä

Lentolippua pidetään jatkuvana matkana / varauksena. Tämä tarkoittaa sitä, että lentoyhtiöt peruuttavat koko varauksen, mikäli lennolle ei saavuta matkasuunnitelman mukaisesti. Matkustaja menettää kaikki oikeudet lipussa/-issa merkityille lennoille, muutoksiin ja hyvityksiin, jos lentoja ei käytetä varatussa järjestyksessä lentolippujen mukaisesti tai niistä jätetään osa käyttämättä.

2.7.2 Lentokenttämaksu

Lentolippuun sisältyy nykyään yhä enemmän veroja. Suurin osa veroista peritään lentolipun oston yhteydessä ja osa lähtöveroina vasta paluulennolle lähdettäessä käteisenä, riippuen maasta johon matkustetaan. Paikalliset lisämaksut kuuluvat matkustajan itsensä maksettaviksi. Pääsääntöisesti maksuksi käy vain käteinen ja se suoritetaan paikallisessa valuutassa tai USD: ssä.

2.7.3 Lähtöselvitys

Varaathan riittävästi aikaa lentokentälle. Sekä lähtöselvitystiskeille että turva- / passientarkastuksiin on usein pitkiä jonoja. KILROY suosittelee saapumaan lentokentälle vähintään kaksi tuntia ennen lähtöä. Jos matkustat osana isompaa ryhmää, vastaava aika on kolme tuntia ennen lähtöä. Suosittelemme aina tekemään 'online-lähtöselvityksen' mahdollisuuksien mukaan. Muista, että lentokoneen ruumassa kuljetetttavat matkatavarat on aina lähtöselvitettävä erikseen lentokentällä ja ne lastataan lentokoneeseen hyvissä ajoin ennen lähtöä.

2.7.4 Matkatavarat

Tarkista etukäteen, paljonko lippuusi sisältyy matkatavaroita. Joissakin lipputyypeissä matkatavaramahdollisuuksia on rajoitetusti ja voit joutua maksamaan ylimääräistä jos sinulla on mukana enemmän kuin käsimatkatavarat. Lisämatkatavara tai sallitun painorajan ylittävä matkatavara voi olla kallista, sillä lentoyhtiö perii näistä aina lisämaksun. Lentokentällä hoidettaessa lisälaukun tai -painon hinta on usein korkeampi kuin etukäteen ostettuna. Joillakin lentoyhtiöillä ja kohteilla voi olla erilaiset säännöt koskien matkatavaran painorajoituksia. Matkatavaroiden kokoon on myös olemassa rajoituksia ja urheiluvälineisiin kuten golflaukkuihin, surffilautoihin, polkupyöriin jne. sovelletaan erityissääntöjä. Lisätietoja saat lentoyhtiöltäsi tai KILROYlta.

Huomaa, että useimmat yhdysvaltalaisista lentoyhtiöistä eivät enää sisällytä matkalaukkuja lentolipun hintaan.

2.7 Asiakkaan tekemä muutos tai peruutus

Lentolippujen peruutuksiin tai muutoksiin sovelletaan lentoyhtiön sääntöjä. Jos lentoyhtiö sallii lipun peruutuksen (täydellä tai osittaisella hyvityksellä) tai lippuun tehtävän muutoksen, lentoyhtiön perimän maksun lisäksi veloitetaan käsittelykulu, jonka KILROY on oikeutettu perimään. Lentolipun peruutus tai muutos on tehtävä ennen lähtöä, suosittelemme tekemään tämän viimeistään 24-72h ennen lähtöä! Mikäli et ole varma oman matkasi muutos- ja peruutusehdoista, olethan KILROYhin yhteydessä ennen varauksen vahvistamista.

Etukäteen varatuista ja käyttämättä jääneistä palveluista ei suoriteta takaisinmaksua. Huomaathan myös, että mikäli jätät käyttämättä osan lentolipustasi, lentolippu peruuntuu jäljellä olevilta osin kokonaan.

2.8 Peruutussuoja – KILROY Matkaturva

KILROY tarjoaa peruutusvakuutuksen (KILROY Matkaturva) yhteistyössä ERV Tanskan kanssa. Lennon hinta ei sisällä KILROY matkaturvaa, vaan se on ostettava viimeistään tilauksen vahvistamisen yhteydessä ja se on maksettava samanaikaisesti ennakkomaksun kanssa. KILROY Matkaturva ei ole myytävissä ryhmävarauksiin.

Matkaturvalla varauksen voi perua mistä syystä tahansa kolme arkivuorokautta ennen Suomesta lähtöä ja suoritamme täyden rahapalautuksen lentojen, hotellien ja henkilöautonvuokrien osalta. Matkaturva kattaa peruutukset, joita matkavakuutus ei kata. Huom! Ilman matkaturvaa lennoista ei mahdollisesti ole takaisinmaksuoikeutta. Matkaturvan hintaa tai käsittelykulua ei palauteta peruutuksen yhteydessä.

2.9 Matkavakuutus

Matkan hinta ei sisällä matkavakuutusta, vaan tämä on ostettava erikseen. Jos sinulla ei ole vakuutusta, voit ostaa sen kauttamme. KILROY välittää Gouda-matkavakuutusta. Kysy lisätietoja matkamyyjältäsi. Kun ostat matkavakuutusta toisen vakuutusyhtiön kautta, sovelletaan vakuutusyhtiön ehtoja.

Hyvä matkavakuutus kattaa tapaturmat, matkatavarat, sairastumisen ja siihen liittyvät kulut, vastuuvakuutuksen ja sellaiset tapahtumat, jotka voivat tulla kalliiksi ilman voimassa olevaa matkavakuutusta. Tarkista, että vakuutuksesi kattaa tarpeesi riittävän hyvin ja että se on voimassa koko matkan ajan. Kehoitamme kaikkia matkustajia ilmoittamaan matkavakuutuksensa palvelun tarjoajan varauksen teon yhteydessä.

Huomaathan, että mikäli muutat paluumatkan myöhemmäksi, olet vastuussa matkavakuutuksen jatkamisesta vastaavasti - ennen kuin se alunperin umpeutuu. Suosittelemme, että otat kopiot kaikista matkustusasiakirjoistasi ennen lähtöäsi, mukaan lukien passi, rokotuskortit ja vakuutustodistukset. Mikäli ne katoaisivat, niiden korvaaminen on helpompaa, jos olet ottanut kopion.

On suositeltavaa, että matkavakuutuksen oston yhteydessä varmistat, että vakuutuksesi kattaa myös matkatavarat. Valitukset matkatavaroiden vahingoittumisesta, sekä väärin lähetetyistä tai viivästyneistä matkatavaroista on tehtävä suoraan operoivalle lentoyhtiölle, ja vahingonkorvausilmoitus (PIR-raportti) on täytettävä lentokentällä välittömästi vahingon tapahtumisen jälkeen.

Vakuutuksen korvausvaatimukset tai matkan yhteydessä tarvittava vakuutusapu on osoitettava suoraan vakuutusyhtiölle.

Älä koskaan matkusta ilman matkavakuutusta!

2.10 Passit, viisumit ja rokotukset

Ellei toisin mainita, koskevat matkadokumenteissa olevat viisumivaatimukset ainoastaan Suomen kansalaisia ja/tai Suomen passin haltijoita. Mikäli asiakkaalla ei ole Suomen passia tai hänellä on kaksoiskansalaisuus, on tästä ilmoitettava KILROYlle. Matkadokumentissa ilmoitetut viisumitiedot liittyvät ainoastaan matkasuunnitelmassa olevaan matkareittiin. Jos matkustaja aikoo muuttaa matkan reittiä ja/tai kestoa, muita sääntöjä voidaan soveltaa.

Viisumisäännöt voivat muuttua varauksen tekemisen jälkeen tai matkan aikana. Matkustukseen vaadittavien dokumenttien on oltava voimassaolevien viisumimääräysten mukaiset ennen lähtöä ja nämä on esitettävä lähtöselvityksessä.

HUOM! Viisumia voidaan vaatia myös kauttakulun / pysähdyksen yhteydessä.
Suomen kansalaisille päivitetyt tiedot löytyvät ulkoministeriön verkkosivuilta tai kunkin maan viranomaisilta. Teemme yhteistyötä Visumservicen kanssa, joka on erittäin ammattitaitoinen maahantulosäännöissä ja viisumihakemuksissa. Lue lisää tai etsi viisumia täältä.

Passin on oltava voimassa vähintään kuusi kuukautta matkan jälkeen ja passissa on oltava riittävästi vapaita sivuja leimoja ja viisumeita varten koko matkan ajalle.
Maahantulorajoitukset koskevat monissa maissa myös rokotuksia ja näistä voidaan vaatia dokumentaatiota (esim. keltainen rokotekortti) . Matkustaja on itse vastuussa rokotusten ajantasaisuudesta. Suosittelemme, että otat yhteyttä lääkäriin/terveydenhoitajaan jo hyvissä ajoin ennen lähtöä/maahantuloa. Suomessa asuvat, muiden maiden kansalaiset, voivat olla yhteydessä suurlähetystöön tai konsulaattiin koskien viisumeita ja lääkäriin/terveyskeskukseen koskien tarvittavia rokotteita. KILROY ei ole vastuussa seurauksista, mitä mahdollisten dokumenttien puute voi aiheuttaa asiakkaalle.

Schengen-maahan matkustettaessa Suomen kansalaisella tulee olla mukana Suomen henkilökortti. Suosittelemme myös passin mukaan ottamista. Ulkomaalaisten, joilla on oleskelulupa Suomessa, tulee aina ottaa mukaan passi ja oleskelulupa.

Asiakkaan vastuulla on varmistaa passin ja viisumin/viisumien voimassaolo ja toimittaa matkatoimistolle varaushetkellä oikeat, passin kanssa yhdenmukaiset henkilötiedot. Passissa olevien nimien on oltava väestörekisteriotteessa olevien tietojen mukaiset. Asiakkaan vastuulla on tarkistaa matkustustietojen oikeellisuus. Väärät tiedot voivat johtaa mm. viisumihakemuksen hylkäämiseen tai lennolta eväämiseen.

Viisumien käsittelyaika ja kustannukset vaihtelevat maittain. Joissain tapauksissa käsittelyaika voi olla useita kuukausia. Jos viisumihakemus käsitellään KILROYn kautta, veloitetaan tästä käsittelymaksu. Jotkin maat vaativat myös voimassa olevan meno-paluulipun maahan saavuttaessa ja mahdollisen varallisuustodistuksen. KILROY ei ole vastuussa kustannuksista tai maahan pääsyn eväämisestä, joita voi aiheutua asiakkaalle puutteellisten matka-asiakirjojen johdosta.

Lapsi tarvitsee oman passin. Useissa maissa voi olla erityisiä sääntöjä lasten kanssa maahan saapumisesta (tai maasta lähtemisestä), joiden huoltajuutta mukana matkustavalla aikuisella ei ole tai toinen vanhempi ei ole mukana. Asiakkaan tulee näissä tilanteissa tarkistaa ulkoministeriön sivut ja tarvittaessa olla yhteydessä suurlähetystöön/konsulaattiin maahantulovaatimusten osalta. Sinulta saatetaan myös vaatia todistusta maistraatista.

2.11 Lentoyhtiön tekemät muutokset

Kaikki ilmoitetut lento- ja lennonvaihtoajat ovat aina kunkin maan paikallista aikaa. Lentoyhtiöillä on oikeus tehdä lennoille tarpeellisia aikataulu- ja reittimuutoksia, vaikka lentoliput olisi jo vahvistettu ja maksettu. Lentoyhtiöt voivat muuttaa lentojaan lyhyellä varoitusajalla. Jos KILROY saa lentoyhtiöltä tietoja muutoksista, KILROYn on ilmoitettava näistä matkustajalle mahdollisuuksien mukaan ja mahdollisimman pian.

KILROY ei ole vastuussa lentoyhtiöiden tekemistä reittimuutoksista tai peruutetuista lennoista. Tällaisissa tapauksissa lentoyhtiöt itse ovat ensisijaisesti vastuussa vaihtoehtoisten reittien löytämisestä asiakkaalle. KILROY voi myös tarvittaessa auttaa mahdollisuuksiensa mukaan, lentoyhtiön salliessa, löytämään asiakkaalle hyväksyttävän korvaavan vaihtoehdon. Tästä aiheutuvat kustannukset aiheutuvat matkustajalle ja ne on maksettava KILROYlle.

Jos matkustaja kärsii tällaisen tilanteen seuraksena taloudellisen menetyksen tai vahingon, hänen on osoitettava kaikki korvausvaatimukset suoraan lentoyhtiölle. Matkustajan velvollisuutena on aina tarkistaa voimassaolevat lentoajat ja reitit lentoyhtiöltä ennen matkaa.

3. MUUT TUOTTEET JA PALVELUT

3.1 Majoitus

Kun varaat majoituksen KILROYn kautta, KILROY toimii majoituksen välittäjänä/yhteyshenkilönä. Majoitusta varatessa/peruuttaessa/muuttaessa sovelletaan majoituksen tarjoajan ehtoja. Näistä ehdoista riippumatta KILROYlla on oikeus veloittaa palvelumaksu ja/tai korvaus hallinnollisista kustannuksista tilauksen, muutoksen tai peruutuksen yhteydessä.

Majoituksien tasot vaihtelevat eri puolilla maailmaa ja nämä saattavat olla eritasoisia kuin mihin olemme Suomessa tottuneet. Majoitusten laatua arvioidaan sekä kohteen yleisen tason, tilojen että niiden sijainnin perusteella. Kokemuksesta tiedämme, että edellä mainittuja kohtia painotetaan eri tavoin kohteesta riippuen. Suurkaupunkien hotelleissa standardit ovat usein matalampia ja mahdollisiin tasovaihteluihin kannattaa varautua.

Majoituksessa voi olla käynnissä pieniä kunnostustöitä ja esimerkiksi uima-altaat voivat olla poissa käytöstä muutaman päivän siivouksen seurauksena. Tällaisiin tapauksiin KILROY ei voi vaikuttaa, eivätkä ne oikeuta korvauksiin. Pyrimme parhaamme mukaan tiedottamaan suuremmista kunnostustöistä ennen matkaa.

3.2 Autonvuokraus

KILROYlta varatun vuokra-auton osalta, KILROY toimii autovuorkaamon yhteyshenkilönä / välittäjänä. Vuokra-autoa tilattaessa / peruutettaessa / vaihdettaessa sovelletaan autovuokraamon ehtoja. Näistä ehdoista riippumatta KILROYlla on oikeus veloittaa käsittelykulu ja/tai korvaus hallinnollisista kustannuksista tilauksen, muutoksen tai peruutuksen yhteydessä.

KILROY toimii vain suurten ja luotettavien autovuokraamojen kanssa. Useimmissa tapauksissa kaikki pakolliset vakuutukset sisältyvät hintoihin., mutta keskustele matka-asiantuntijasi kanssa varauksen yhteydessä, mitä sääntöjä ja vakuutuksia varaukseesi sisältyy. Autoa noudettaessa autovuokraamo voi pyytää luottokortin takuumaksuna auton, vaihnkojen tai lisäpalvelujen varalle. Jokaisella kuljettajalla on oltava voimassa oleva luottokortti (yhdistelmäkorttia ei välttämättä hyväksytä kaikissa kohteissa).

HUOM! Jos auton nouto- ja palautuspaikka ovat eri, veloittavat autovuokraamot usein paikallisesti yhdensuunnan lisämaksun. Hinta vaihtelee ja riippuu mm. kilometri- tai mailimääristä, maksuun lisätään pääsääntöisesti paikallinen vero.

3.3 Seikkailumatkat

Kun varaat seikkailumatkan KILROYn kautta, KILROY toimii tässä tapauksessa välittäjänä/yhteyshenkilönä. Matkan varaamisessa, peruutuksessa / muuttamisessa sovelletaan seikkailumatkanjärjestäjän ehtoja. Näistä ehdoista riippumatta KILROYlla on oikeus veloittaa käsittelykulu ja/tai korvaus hallinnollisista kustannuksista tilauksen, muutoksen tai peruutuksen yhteydessä.

Joillakin seikkailumatkoilla kerätään ”paikallismaksu”, joka maksetaan paikan päällä käteisellä suoraan matkaoppaalle. Tällä maksulla maksetaan matkan välittömät kustannukset, kuten julkisten liikennevälineiden maksut, polttoainekustannukset ja pääsyliput. Tällä tavoin matkanjärjestäjä minimoi välikäsiä paikallisten kustannusten osalta, jotta kulut olisivat matkustajille mahdollisimman pienet. Paikallismaksun suuruus on löydettävissä matkaohjelmasta tai matkanjärjestäjän nettisivuilta. Yleisesti summa on noin USD200.

”Guaranteed Departures” eli ”Taatut lähdöt”; Useat seikkailumatkojen aloituspäivät ovat taattuja KILROYn yhteistyökumppanien puolesta. Kaikkia aloituspäiviä ei ole kuitenkaan mahdollista vahvistaa saman tien. Mahdolliset peruutukset tai muutokset voivat johtua esimerkiksi liian vähäisestä osallistujamäärästä. KILROY pidättää oikeuden tällaisiin muutoksiin.

Vapaaehtoistyö

Kun lähdet vapaaehtoistyöhön KILROYn kautta, KILROY toimii tässä tapauksessa välittäjänä/yhteyshenkilönä. Vapaaehtoistyöprojektin varaamisessa, peruutuksessa / muuttamisessa sovelletaan yhteistyökumppanimme ehtoja. Näistä ehdoista riippumatta KILROYlla on oikeus veloittaa käsittelykulu ja/tai korvaus hallinnollisista kustannuksista tilauksen, muutoksen tai peruutuksen yhteydessä.

Matkoilla, joihin sisältyy vapaaehtoistyötä, on matkustajan tutustuttava etukäteen projektin erityissääntöihin ja – ehtoihin. Säännöt ja ehdot voivat sisältää esimerkiksi vaatimuksia projektissa käyttäytymiseen ja paikallisen kulttuurin haavoittuvuuden huomioimiseen. Useissa projekteissa vaaditaan tositteena hyvästä käytöksestä englanninkielinen rikosrekisteriote. Tästä matkustaja saa lisää tietoa matka-asiantuntijaltaan.

3.4 Matkavakuutus

Matkan hinta ei sisällä matkavakuutusta, vaan tämä on ostettava erikseen. Jos sinulla ei ole vakuutusta, voit ostaa sen kauttamme. KILROY välittää matkavakuutuksia Gouda matkavakuutus -yhtiöltä. Kun ostat matkavakuutusta toisen vakuutusyhtiön kautta, sovelletaan vakuutusyhtiön ehtoja.

Hyvä matkavakuutus kattaa tapaturmat, matkatavarat, sairastumisen ja siihen liittyvät kulut, vastuuvakuutuksen ja sellaiset tapahtumat, mikä voi tulla kalliiksi ilman voimassa olevaa matkavakuutusta. Tarkista, että vakuutuksesi kattaa tarpeesi riittävän hyvin ja että se on voimassa koko matkan ajan. Kehoitamme kaikkia matkustajia ilmoittamaan matkavakuutuksensa palvelun tarjoajan varauksen teon yhteydessä.

Huomaathan, että mikäli muutat paluumatkan myöhemmäksi, olet vastuussa matkavakuutuksen jatkamisesta vastaavasti - ennen kuin se alunperin umpeutuu. Suosittelemme, että otat kopiot kaikista matkustusasiakirjoistasi ennen löhtöäsi, mukaan lukien passi, rokotuskortit ja vakuutustodistukset. Mikäli ne katoaisivat, niiden korvaaminen on helpompaa, jos olet ottanut kopion.

On suositeltavaa, että matkavakuutuksen oston yhteydessä varmistat, että vakuutuksesi kattaa myös matkatavarat. Valitukset matkatavaroiden vahingoittumisesta, sekä väärin lähetetyistä tai viivästyneistä matkatavaroista on tehtävä suoraan operoivalle lentoyhtiölle, ja vahingonkorvausilmoitus (PIR-raportti) on täytettävä lentokentällä välittömästi vahingon tapahtumisen jälkeen.

Vakuutuksen korvausvaatimukset tai matkan yhteydessä tarvittava vakuutusapu on osoitettava suoraan vakuutusyhtiölle.

Älä koskaan matkusta ilman matkavakuutusta!

5. VIRHEET TAI VIAT

Mikäli huomaat matkavarauksessasi tai matkustusasiakirjoissasi virheitä, olet velvollinen ottamaan KILROYhin yhteyttä mahdollisimman pian virheen huomaamisesta. Jos jokin ei vastaa odotuksiasi tai matkalla ilmenee virheitä, olethan yhteydessä paikalliseen palvelun tarjoajaan kuten majoitukseen, autovuokraamoon tai lentoyhtiöön. Voit olla myös suoraan yhteydessä meihin, jolloin voimme yrittää korjata tilanteen välittömästi. Jos et saa tyydyttävää apua tai haluat palvelua suomen kielellä, ole yhteydessä meihin. Jos et ole ollut yhteydessä paikalliseen palveluntarjoajaan ja et ole tehnyt KILROYlle selvää ilmoitusta loman aikana tapahtuneesta virheestä, voi tämä vaikuttaa mahdollisuutesi saada korvauksia jälkikäteen.

Kotiinpaluun jälkeen; Riitatilanteissa sinun on toimitettava tositteet virheistä mahdollisimman nopeasti. Suosittelemme, että huolehdit mahdollisimman laajasta dokumentaatiosta. Esimerkiksi majoituksen kohdalla kyseinen voi tarkoittaa majoituksesta saatua informaatiota, kuvia, kuitteja jne. Tämä helpottaa valituksen käsittelyä jälkikäteen.

Kuulemme mielellämme kokemuksia matkaltasi - niin ruusut kuin risut ovat tärkeitä toimintamme kehittämisessä.

6. YKSITYISYYDENSUOJA

KILROY kerää tietoja kaikista verkkosivuston kävijöistä. Näitä tietoja käytetään yksinomaan sisäisiin tarkoituksiin, eikä tietoja jaeta tai myydä eteenpäin. Tiedot kerätään evästeiden avulla.
”Eväste” on pieni tekstitiedosto, joka sijoitetaan tietokoneellesi verkkosivulla vierailun yhteydessä. Se ei pidä sisällään henkilökohtaista tietoa ja saamamme tieto on 100% anonyymia. Evästeet auttavat meitä kehittämään ja parantamaan nettisivujamme käyttäjien tarpeiden pohjalta esimerkiksi seuraamalla mitkä sivut ovat kaikkein suosituimpia. Kun vierailet KILROYn nettisivuilla, hyväksyt tämän.

7. ERIMIELISYYDET

Jos KILROY ja asiakas ovat erimielisiä, voi näissä tilanteissa olla yhteydessä kuluttajavirastoon (https://www.kkv.fi).

8. VIHREÄMPI MATKA

KILROY haluaa helpottaa ympäristöystävällisten valintojen tekemistä matkalla. Ympäristöystävällisyyteen voit myös itse suuresti vaikuttaa, niin ennen matkaa kuin matkan aikana. Lisätietoja hiilijalanjäljen hyvittämisestä löydät täältä https://www.kilroy.net/kilroy-x-myclimate (toistaiseksi englanniksi).

9. TIETOSUOJA

Meillä on velvoite tietojesi suojaamisesta ja siksi sinun tulee jättää matkasi tilausnumerot (KILROYn ja lentoyhtiön varausnumero sekä lentolipun numerosi) sekä mahdolliset matkareitin kopiot ja muut tärkeät tiedot niille, joiden haluat saada tietoja matkastasi. Ilman matkan viitenumeroa (journey number) vanhemmat (jos olet yli 18-vuotias), ystävät tai muut eivät saa tietoja matkastasi. Tämä on sinun turvallisuutesi vuoksi.

RYHMÄMATKOJA KOSKEVAT ERITYISEHDOT

1. SOVELTAMISALA

Nämä erityisehdot koskevat ryhmämatkoja ja ne täydentävät KILROYn matkaehtoja koskien pakettimatkoja ja lentojen välitysmyyntiä ja/tai yksittäisten tuotteiden / palveluiden myyntiin sovellettavia ehtoja.

2. RYHMÄMATKAN MÄÄRITELMÄ

Nämä ehdot koskevat ryhmämatkoja, jotka järjestetään yhdessä matkustavan ryhmän tilauksen mukaisesti. Ryhmää voi edustaa yksi henkilö ryhmän valtuuttamana. Ryhmän edustajalle annetut tiedot katsotaan tiedonantona koko ryhmälle, ellei toisin ole sovittu. Jotta varaus voidaan määritellä ryhmämatkaksi, osallistujamäärän on oltava vähintään 10 henkilöä (koko matkan ajan).

3. MATKAN HINTA JA OSALLISTUJIEN LUKUMÄÄRÄ

Matkan hintaa voidaan muuttaa sopimuksen tekemisen jälkeen, jos kuljetus- ja polttoainekustannuksissa, veroissa/muissa maksuissa tai valuuttakursseissa tapahtuu muutoksia YME 8 mukaisesti. Hinta koskee tilausvahvistuksessa tai alustavassa tarjouksessa ilmoitettua matkustajamäärää ja ryhmän hinta voi muuttua, mikäli ryhmän koko muuttuu.

Ryhmän on mahdollista tiedustella lisäpaikkoja, mutta niiden hinta saattaa poiketa muusta ryhmästä. Matkustajien määrän väheneminen saattaa merkitä korkeampaa hintaa muille osallistujille (esim. tyhjien sänkypaikkojen veloituksen myötä tai lentokenttäkuljetuksen hinnan jakautuminen jäljelle jäävälle ryhmälle). Ryhmän yhteyshenkilön on tärkeää tietää, että jos ei muuten ole kirjallisesti sovittu, voi hinta nousta osallistujien vähenemisen seurauksena.

Ryhmämatkaksi katsotaan matka, jossa vähintään 10 henkilöä matkustaa yhdessä edestakaisen matkan. Jos matkustajien määrä pienenee milloin tahansa alle 10 osallistujaan, matka peruuntuu eikä sopimus ole enää voimassa. KILROY ei tällöin vastaa asiakkaalle/matkustajille aiheutuvista peruutus- tai lisäkustannuksista.

Edellä mainitussa tapauksessa matkustajien on mahdollista varata matka yksittäisen matkustajan hinnan mukaisesti, varauksen tekeminen on asiakkaan omalla vastuulla ja hän vastaa itse sen kustannuksista. Ryhmän erityisvaatimukset on oltava kirjallisessa sopimuksessa, jotta nämä ovat voimassa.

4. MAKSUEHDOT RYHMÄMATKOILLA

4.1 Ennakkomaksu

Ryhmää sitova, ja KILROYta velvoittava, sopimus syntyy, kun ryhmän edustaja (tai ryhmän jäsen) maksaa matkan tai osan siitä ennakkomaksun muodossa. Ennakkomaksu on maksettava yleensä 14 päivän kuluttua siitä, kun tilausvahvistus on lähetetty ryhmän edustajalle ellei toisin ole sovittu. Ennakkomaksu on yleensä alkaen 100 euroa per osallistuja, kun varaat vain lentoja tai hotelleja, ja 150 euroa per osallistuja, kun varaat sekä lentoja että hotelleja. Määrä voi joissakin tapauksissa poiketa yllä olevista summista. Ryhmäkohtaiset maksu- ja peruutusehdot määritetään ryhmämatkan tilausvahvistuksessa.

KILROY pidättää oikeuden peruuttaa koko ryhmän matkan, jos ennakkomaksua ei makseta eräpäivään mennessä.

4.2 Loppumaksut

Matkan loppumaksut erääntyvät maksettaviksi kahdeksan viikkoa ennen lähtöpäivää ellei toisin ole sovittu. Jos loppumaksua ei makseta sovittuna eräpäivänä, KILROYlla on oikeus purkaa koko matkasopimus. Tilanne verrainnollistetaan tässä tapauksessa ryhmämatkan peruutukseen, mikä tarkoittaa, että sen hetkiset peruutusehdot astuvat voimaan ja peruutuskulut veloitetaan erityisehtojen mukaisesti.

4.3 Lisämaksut loppulaskun maksusuorituksen jälkeen

Jos loppumaksun suorituksen jälkeen ryhmävarauksissa tapahtuu muutoksia tai lisäyksiä joista aiheutuu lisäkustannuksia, kaikki lisämaksut on maksettava ennen matkan alkua.

Kun lähtöön on aikaa 1 kuukausi tai vähemmän, lisäpalvelujen varaaminen katsotaan tapauskohtaisesti ja perimme varauksista 50 EUR lisämaksun/henkilö (poissuljettuna matkavakuutus, jonka saa ostaa lisämaksutta aina lähtöpäivään asti).

5. URHEILU-, TEATTERI-, MUSIKAALI- JA MUIDEN TAPAHTUMALIPPUJEN MAKSU JA PERUUTUS

Urheilu-, teatteri- , musikaali- ja muut tapahtumaliput ovat yleensä tilauksen vahvistamisen jälkeen peruutuskelvottomia ja sen vuoksi niiden peruuttamisen yhteydessä ei yleensä palauteta edellä mainittujen tuotteiden / palveluiden maksuja.

Näihin lippuihin saattaa myös liittyä hallinnollisia maksuja, yhteistyökumppaneidemme palkkioita tai lipputoimistojen välityspalkkioita jne. Tämä tarkoittaa, että joissakin tapauksissa lippuihin painettu hinta on alhaisempi kuin ryhmän KILROYlle maksama hinta.

6. HINTAMUUTOKSET SOPIMUKSEN JÄLKEEN 

KILROYlla on oikeus muuttaa matkan hintaa seuraavien muutosten seurauksena:
- Muutokset ryhmämatkalle osallistujien määrissä
- Verot ja muut maksut muuttuvat
- Muutokset kuljetuskustannuksissa, polttoaineiden hinnat mukaan luettuina
- Muutokset valuuttakursseissa, joita käytetään laskettaessa nykyisen matkan hintaa

Matkapaketin sovittua hintaa ei kuitenkaan voida muuttaa viimeisten 20 päivän aikana ennen lähtöä mikäli ryhmämatkan määritelmä täyttyy. KILROY pidättää oikeuden muuttaa mahdollista reittiä ja aikaa. Tämä voi myös johtaa mahdollisiin hinnanmuutoksiin ennakkomaksusuoritusten jälkeen ja ennen kuin koko matkan hinta on maksettu.

7. MATKAN SIIRTO

Jos palveluntarjoajien ryhmäehdot sallivat matkan siirron matkustajalta toiselle henkilölle, voi matkustaja siirtää oman matkansa toiselle henkilölle enintään neljä viikkoa ennen lähtöä. Henkilön jolle matka siirretään on täytettävä kaikki matkan ehdot, mukaan lukien passit, viisumit ja rokotussäännökset. Matkan siirtoon liittyy vähintään 80€ palvelumaksu KILROYlle palveluntarjoajien mahdollisesti perimien kustannusten lisäksi.

KILROYlla on oikeus kieltäytyä matkan siirrosta, jos lentoyhtiön tai muiden palveluntarjoajien ryhmäehdot eivät salli matkan siirtoa henkilöltä toiselle.

8. PERUUTUKSET

Peruutusten ja muutosten osalta noudatetaan aina ryhmämatkakohtaisia erityisehtojamme matkojen erityisluonteen vuoksi. Peruutustilanteissa tulee huomioida, että jäljelle jäävän ryhmän minimikoko tulee olla edelleen vähintään 10 henkilöä, jotka matkustavat yhdessä.
KILROY räätälöi ryhmämatkat aina kunkin ryhmän toiveiden mukaan, ja niihin sovellettavat muutos- ja peruutusehdot riippuvat palvelukokonaisuuden sisällöstä. Matkakohtaiset muutos- ja peruutusehdot toimitetaan ryhmälle tilausvahvistuksen yhteydessä.
Kohdan 3. mukaisesti ryhmämatkan hinta riippuu osallistujien lukumäärästä. Yksittäisten matkustajien peruuttamisen yhteydessä ryhmäkoon pienentyminen saattaa aiheuttaa lisäkuluja muille ryhmäläisille (esim. tyhjien sänkypaikkojen veloituksen myötä tai lentokenttäkuljetuksen hinnan jakautuminen jäljelle jäävälle ryhmälle).

Peruutuksia ja muutoksia ovat:
- Koko ryhmämatkan peruutus
- Yksittäisten matkailijoiden matkan peruuntuminen
- Reitin, kohteen tai lähtöpäivän muutos

Alla ovat yleiset säännöt muutoksista ja peruutuksista:
- Ryhmämatkojen erityisehdot koskien matkan peruutuksia ja muutoksia
Peruutuspäiväksi luetaan se päivä, jolloin KILROY saa tiedon peruutuksesta (huomioiden aukioloaikamme). Ellei toisin ole ilmoitettu, perimme ryhmän varaukseen sitouduttua peruutuskuluja seuraavasti:

- Viimeistään 65 vuorokautta ennen matkan alkua ilmoitetuista peruutuksista peruutuskulu on matkan varauksen yhteydessä veloitettu, palvelumaksun sisältävä ennakkomaksu/ hlö
- Mikäli varaus peruutetaan 64-0 vuorokautta ennen lähtöä, peruutuskulu on 95% matkan hinnasta/henkilö sisältäen palvelumaksun.

Koska käytämme reittilentoja, peruutusehdot poikkeavat joissakin tapauksissa yllä olevista ehdoista. Ryhmäkohtaiset matkaehdot vahvistetaan tilausvahvistuksen yhteydessä.

9. MUUTOKSET MATKASOPIMUKSEEN KILROYN PUOLELTA ENNEN LÄHTÖÄ

KILROY pidättää oikeuden tehdä muutoksia matkustussopimukseen. Mahdollisista muutoksista ennen lähtöä ilmoitetaan ryhmän edustajalle mahdollisimman pian.

KILROYlla on oikeus peruuttaa matka seuraavissa tapauksissa:
- kun osallistujien määrä on pienempi kuin ryhmämatkan vähimmäisvaatimukset
- kun peruutus tai muutos johtuu arvaamattomista olosuhteista, jotka eivät ole KILROYn tai palveluntarjoajien hallinnassa
- kun peruutus tai muutos johtuu ylivoimaisesta esteestä. Tällaisia ylivoimaisia esteitä voivat olla sota tai sodan teko, luonnonkatastrofit, vaaralliset tartuntataudit tai muut vastaavat tapahtumat.

 

Valvova viranomainen

Kuluttajavirasto
Haapaniemenkatu 4 A 7, 7 krs
00531 HELSINKI

Vastuullinen matkatoimisto:
OY KILROY Finland AB
Kaivokatu 10 A
00100 HELSINKI

09 - 680 78 200
www.kilroy.fi

Asiakaspalaute: [email protected]
Merkitty kaupparekisteriin, Y-tunnus 0115306-8
Valmismatkaliikerekisteri Kuvi: 3183/00/MjMv

 

Yksityisyydensuoja ja tietojen oikeellisuus

 

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.