{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Luontonähtävyydet maailmalla

Luontonähtävyydet matkalla - KILROY

Luontonähtävyydet maailmalla

Maailma on pullollaan toinen toistaan upeampia luontonähtävyyksiä, joiden näkeminen saa mykistymään ja arvostamaan planeettamme monipuolisuutta aivan uudella tavalla. 

Listasimme alle joukon tunnettuja ja hiukan tuntemattomampia luontonähtävyyksiä, joita lähteä ihastelemaan maailmalle. Tai mikset vaikka suunnittelisi maailmanympärimatkaa näiden kohteiden perusteella?

1. Suola-autiomaa - Salar de Uyuni, Bolivia


Bolivian Sal de Uyuni -suolatasanko on yksi maailman kauneimmista luontonähtävyykistä.

Auringonnousu Salar de Uyunin maisemissa sateen jälkeen on mahdollisesti maailman kaunein näky, mikä nostaa Bolivian ehdottomaksi must see -kohteeksi Bolivian reissulla. Sadekaudella tämä maailman laajin suolatasanko muuttuu maailman suurimmaksi peiliksi ja ainutlaatuinen näkymä on valmis ihasteltavaksi.

Valkoinen maisema - Salar de Uyuni, Bolivia

Suurimman osan vuodesta aavikko on kuitenkin kuiva, jolloin arvioiden mukaan jopa 10 miljardia tonnia suolaa tekee maisemasta valkoistakin valkoisemman. Näky häikäisee lumikinoksiakin kirkkaampana – ja se näkymä ei muuten haalistu vuosienkaan saatossa! Paikka on siis näkemisen arvoinen sekä sadekaudella että sen ulkopuolella. Alueella on myös kokonaan suolasta tehty hotelli.


2. Antilooppikanjoni (Antelope Canyon) - Arizona, USA

Luontonähtävyydet maailmalla - KILROY
Arizona tarjoilee myös muita huikeita luontonähtävyyksiä kuin Grand Canyon. Antilooppikanjonit ovat erityisesti valokuvaajien suosiossa. 

Nämä kapeat ja kiehtovat kanjonit löytyvät USA:n Arizonasta. Ajomatkaa Las Vegasista kertyy nelisen tuntia, mutta reissu on ehdottomasti sen arvoinen.

Luontonähtävyydet matkalla - KILROYAntilooppikanjoni on uniikki matkakohde Arizonassa

Kanjonit ovat veden muokkaamat ja hämmentävä näky: kova kivi, joka näyttää niin pehmeältä. Auringon osuessa sopivasti kanjonin seinämiin näet sen raidat ja kaaret kaikessa loistossaan.

3. Dead Vlei - Namibia

Luontonähtävyydet, Namibia - KILROYKoe luonnon monimuotoisuus Namibian aavikolla

Dead Vlei on valkea savitasanko, jota ympäröivät korkeat hiekkadyynit. Pystyyn kuivuneet puut osoittavat, että alueella oli joskus vettä – nyt metsä on autioitunut ja elämän sijaan tilalla on paljon elotonta. Puut ovat arvioiden mukaan ainakin 900 vuotta vanhoja, joten ihan eilen ei metsä Namibiassa kukoistanut vihreänä. Kuivuus on alueen suurin (ja näitä kuvia katsoessa itsestään selvä) ongelma ja porottava aurinko on muuttanut puiden rungot mustiksi. Tämä on todellakin ällistyttävä näky ja osoitus luonnon monimuotoisuudesta ja muuntautumiskyvystä.

Luontonähtävyydet matkalla maailman ympäri - KILROYMuista suojautua auringolta – Hattu päähän, aurinkolasit silmille ja iiiiiiso pullo vettä mukaan Namibian hiekkadyyneille

4. Zhangye Danxia - Gansu, Kiina

Luontonähtävyydet maailmalla - KILROYKiinan sisämaa on täynnä väriä

Kauniimpi kuin moni taideteos. Tämä väriloisto levittäytyy noin 400 neliökilometrin alueelle Pohjois-Kiinassa, Gansun maakunnassa, lähellä Mongolian rajaa. Zhangye Danxian geologisen puiston väriloisto ja ainutlaatuiset muodostelmat ovat punaisen hiekkamyrskyn, mineraalien ja eroosion, miljoonien vuosien aikana, työstämä loistelias tulos.

Luontonähtävyydet - KILROYKiinan värikkäät vuoristomaisemat - Danxia Landform

Alueella voi patikoida eri näköalatasanteiden väliä, mutta tasanteiden välin voi kulkea myös autokyydissä. Pakkaathan reppuusi takin (myös kesäaikaan) nopeasti vaihtuvien lämpötilojen varalta, huivin suojaamaan kasvoja kovalta ja kuivalta tuulelta sekä vesipullon janoa karkoittamaan. Monipuolisimman väriloiston näet auringonlaskun aikaan.


5. Vaaleanpunainen järvi (Lac Rose) - Senegal


Minkä väristä se vesi taas olikaan?

Mansikkapirtelö, hattara, flamingo ja järvi Senegalissa. Miten se nyt menikään… Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa, tässä yksi niistä: vaaleanpunaista vettä!

Vain kapeat hiekkadyynit erottavat Lac Rosen Atlantista, minkä johdosta järven suolapitoisuus on ajoittain jopa Kuollutta merta korkeampi. Vaaleanpunainen järvi saa värinsä vedessä asuvasta vaarattomasta, suolaisessa vedessä viihtyvästä bakteerista, joka tuottaa punaista väripigmenttiä. Väri on kirkkaimmillaan kuivan kauden aikana, marraskuusta kesäkuuhun.

Luontonähtävyydet maailmalla - KILROYVaaleanpunainen, tai toisinaan liila, järvi Senegalissa on ehdoton lisä Afrikan kierroksellesi.

Tervemenoa ihailemaan järven rannoille kertyneiden suolakinosten, kultaisena hohtavien hiekkadyynien ja vaaleanpunaisen veden luomaa eriskummallista näkyä!

Vinkki, vinkki: Myös Australiasta löytyy vaaleanpunainen järvi, Lake Hillier!

6. Grand Prismatic - Yellowstone, Wyoming, USA

Luontonähtävyydet - KILROY
Grand Prismatic Spring, Yellowstonen kansallispuistossa 

Bakteerit ovat asialla myös Yhdysvalloissa, Yellowstonen kansallispuiston kuumissa lähteissä. Veden eri lämpötilat luovat otolliset elinolot bakteereille, jotka saavat veden kimaltamaan prisman väreissä. Eri värien määrästä voi siis päätellä veden lämpötilaa ja tiettyjen bakteerien määrää. Jotkut tutkijat uskovat, että juuri vastaavanlaiset bakteerit olivat maapallon ensimmäisiä elämän muotoja.

Luontonähtävyydet, Yellowstonen kansallispuisto - KILROYGrand Prismatic on vaikuttava luontonähtävyys, mutta muista olla varovainen, kun liikut alueella. 

Grand Prismatic on Yhdysvaltojen suurin kuuma lähde ja kolmanneksi suurin koko maailmassa. Yellowstonen kansallispuiston alueella on paljon, paljon, paljon muitakin näkemisen arvoisia maisemia!


7. Yuanyang-riisipellot - Kiina

Luontonähtävyydet - KILROY
Yuanyang riisipellot, Kiina 

Yli 10 000 hehtaaria porrastettuja riisipeltoja – tämä on nähtävä! Yuanyangin riispellot Kiinassa nousevat Ailao-vuorilla jopa 3 000 metrin korkeuteen merenpinnan yläpuolelle ja ulottuvat usean kylän alueelle.

Riisipellot muodostavat uskomattoman kauniin näyn: tarkkarajaiset pellot soljuvat vuoren rinteen muotoja mukaillen. Valokuvauksellisen näkymän lisäksi riisipellot ovat elintärkeät alueen ihmisille. Peltojen kauneutta ja elinvoimaa on ylläpidettävä eikä se varmastikaan ole aina helppoa, varsinkin kun osa peltoalueista on vuoren rinteessä jopa 75 asteen kulmassa.

Luontonähtävyydet maailmalla, Kiina - KILROYYuanyang-riisipellot ovat vaikuttava näky, todellinen luontonähtävyys - vaikka toki ihmisellä on ollut näppinsä pelissä näiden maisemien muokkaamisessa.

Yunnan maakunta Kaakkois-Kiinassa, lähellä Vietnamin rajaa, ei ole se tavallinen turistikohde, mutta osin juuri se tekee alueesta vierailun arvoisen. Koukkaa Yunnan kautta esimerkiksi Hanoista käsin. 


8. Monte Roraima – Brasilia, Venezuela ja Guyana

Luontonähtävyydet maailmalla - KILROYRoraima nousee korkeuksiin Brasilian, Venezuelan ja Guyanan rajalla

Pacarima vuoriston korkein osa, Roraima-vuori, sijaitsee Brasilian, Venezuelan ja Guyanan rajalla. Kun pilvet kerääntyvät vuoren alaosiin, näkymä on mystinen: kulmikas vuoritasanne näyttää leijuvan ilmassa, pilvien päällä.

Roraima on suosittu reissaajien kohde, mutta vaikka vaellusreitti on hyvin merkitty, eksyminen ei ole ennennäkemätöntä paksujen pilvien seassa. Tosin näissä maisemissa muutama ylimääräinen hetki ei kuulosta niin kovin pahalta…

9. Milford Sound - Uusi-Seelanti


Matka maailman ympäri vie sinut toiselle puolelle maapalloa Uuteen-Seelantiin

Uuden-Seelannin Eteläsaarella sijaitseva Milford Sound -vuono on yksi maan ikonisimmista nähtävyyksistä, eikä ollenkaan suotta. Näitä hulppeita näkymiä kelpaa ihastella kajakin kyydistä! Aivan kuten meille hiukan tutummat Norjan vuonot, on Milford Soundkin muodostunut jääkauden muokkaamana. 

Uusi-Seelanti on myös kokonaisuudessaan aktiivisen luontoseikkailijan paratiisi, jossa tarjolla on mm. sademetsää, kuumia lähteitä, vuoria, hiekkarantoja, jäätiköitä ja kalkkikiviluolia ihmeteltäväksi.

alt

Suunnittele oma matkasi

  1. Valitse unelmiesi kohteet ja tekeminen. 
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita suunnittelu

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.