{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Maailman 7 ihmettä

Maailman seitsemän ihmettä - Iguassun putoukset - KILROY

Matka maailman ympäri alkaa tästä!

Maailma on pullollaan upeita rakennelmia, luontokohteita ja historiallisia paikkoja. Mutta mistä tietää mitä niistä kannattaa lähteä tutkimaan lähemmin? Listaamamme 7 ihmettä antavat vaativammallekin reissarille eväät mielettömän reissun suunnitteluun. Ihmeitä pääsee mehustelemaan heti kuvista, mutta jokainen matkaajahan tietää, että todellisuus paljastuu vasta kun ne on itse omin silmin nähnyt. 

 

1. Machu Picchu

Maailman seitsemän ihmettä - Machu Picchu - KILROY

Machu Picchu, uskomaton vuoristokaupunki, on rakennettu jo 1400-luvulla lähelle Cuscon-kaupunkia Perussa. Tarina kertoo, että kaupunki hylättiin vuosisadoiksi kulkutautien pelossa, eikä siitä ollut tietoakaan ulkopuoliselle maailmalle ennen vuotta 1911.

Machu Picchun maisemat ovatkin monelle tuttuja koulukirjojen sivuilta ja postikorteista, mutta niin upeilta kuin valokuvat näyttävätkään, niin todellisuus on monin verroin upeampi. Henkeäsalpaava näkymä muinaisilta Inkaraunioilta on jotakin, jonka takia kannattaa ehdottomasti matkustaa toiselle puolelle maapalloa!

2. Iguassun putoukset

Maailman 7 ihmettä - Upeat Iguassun putoukset - KILROY

Iguassun putoukset: leveämmät kuin Victorian putoukset, korkeammat kuin Niagaran putoukset. Melkein 3 kilometrin mittaisessa puoliympyrässä kuohuaa 275 eri vesiputousta, jotka levittyvät lähelle Brasilian, Argentiinan ja Paraguayn yhteistä rajaa. Iguassu on yksi niistä paikoista, jotka vain pitää nähdä että ne uskoo.

3. Halonginlahti (Ha Long Bay), Vietnam

Auringonlasku Halonginlahdella - KILROY

UNESCOn suojelema Halonginlahti muodostuu tuhansista erikokoisista saarista, sadoista kalalajeista ja mielettömistä saarten sisäisistä järvistä. Lahti sijaitsee Quáng Ninh:n provinssissa Vietnamissa ja valtaa noin 120 kilometrin verran maan rannikkoa. Halonginlahdella voit henkeäsalpaavien nähtävyyksien lisäksi muun muassa nauttia joillain alueen lukemattomista rannoista, trekata eri saarten vehreissä metsissä ja vaikkapa snorklata koralliriuttojen loisteessa. Mieletöntä!

4. Jordania: Petran kaupunki

Maailman seitsemän ihmettä - Petran kaupunki - KILROY

Lähestyessä yli 2000 vuotta vanhaa Petran kaupunkia kuljetaan uskomattoman kauniin kanjonin läpi, joka muodostaakin kaupungille unohtumattoman sisäänkäynnin. Tämä punainen muinaiskaupunki on usein se, mikä tulee ensimmäisenä Jordaniasta mieleen. Heinäkuussa 2007 Petra julistettiin yhdeksi maailman uusista ihmeistä, ja me emme voisi olla enempää samaa mieltä!

Paikka pysyi tuntemattomana länsimaalaisille aina vuoteen 1812, jolloin sen esitteli länsimaalaisille sveitsiläinen tutkimusmatkailija Johann Ludvig Burckhardt. Petra sijaitsee maan pääkaupungista, Ammanista, noin kahden tunnin ajomatkan päässä.

5. Kiinan muuri

Maailman 7 ihmettä - Kiinan muuri on ihmisen rakennelmista suurin - KILROY

Kiinan muuri: on sanomattakin selvää että tämä kuuluu listalle! Alunperin mongoleja vastaan rakennettu muuri on suurin ihmisen rakentamista monumenteista, ja väitetäänkin että se on ainoa, joka näkyy avaruuteen asti.

Aktiiviselle matkaajalle suosittelemme trekkiä Simatáista Jinshanlingiin, jonka selvittää noin neljässä tunnissa. Yksi trekin parhaista puolista on sen kohtalainen vaatimustaso, mikä tarkoittaa siis sitä ettet juurikaan kohtaa turistilaumoja. Suuntaa siis kohti Pekingiä ja aloita seikkailu!

6. Amazon

Amazonin sademetsä on yksi maailman ihmeistä - KILROY

Amazonin häikäisevä sademetsä ulottuu yli 7 miljoonan neliökilometrin alueelle ja näin myös 9 eri valtion rajojen sisäpuolelle (Bolivia, Brasilia, Kolumbia, Ecuador, Ranskan Guayana, Guyana, Peru, Suriname ja Venezuela). Alueella sijaitsee yli puolet maailman jäljellä olevasta sademetsä-varannosta ja siellä asustaa suurin määrä eri trooppisia eläinlajeja.

Tiestitkö myös, että Amazon-joessa virtaa enemmän vettä kuin maailman top-10 joissa yhteensä? Tai että sen yli ei ole rakennettu yhtään siltaa?

Yksi hyvä matkakohde alueella on esimerkiksi Manaus, joka sijaitsee Brasilian Rio Negron ja Rio Solimõesin yhtymäkohdassa Amazon-joen varrella. Se on alueen suurin kaupunki, ja täältä pääset seikkailulle Amazonasin sademetsään tai jokilaivalla Amazon-joelle. Kiikaroi metsän eläimiä kuten krokotiilejä ja jokidelfiineitä, ja kruunaa kokemuksesi eksoottisella äänimaisemalla!

7. Kristus-patsas

Maailman 7 ihmettä - Kristus-patsas Brasiliassa - KILROY

Kristus-patsas on noin 38 metriä korkea, ja sijaitsee Corcovada-vuorella katsellen Rio de Janeiron kaupunkia Brasiliassa. Vuonna 1931 valmistunut, brasilialaisen Heitor da Silva Costan suunnittelema ja ranskalaisen Paul Landowskin veistämä monumentti on yksi maailman kuuluisimmista, ja siitä onkin tullut yhteinen symboli Rion kaupungille sekä paikallisten vieraanvaraisuudelle.

Sinun maailmanympärimatkasi?
Voit suunnitella oman matkan maailman ympäri juuri omien mielenkiintojesi mukaisesti. Hae inspiraatiota esimerkkireiteistämme, muokkaa niitä mieleiseksesi tai rakenna kokonaan oma reittisi!

alt

Suunnittele oma matkasi

  1. Valitse unelmiesi kohteet ja tekeminen. 
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita suunnittelu

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.