{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Kokemus maailmanympärimatkalta

Maailmanympärimatka kokemuksia - KILROY

Seikkailu maailman ympäri

Tottahan se on, välillä maailmanympärimatka saattaa tuntua valtavan suurelta reissulta ja on vaikea käsittää, mitä kaikkea pallollemme mahtuukaan. Ja koska maapallo tuntuu niin suurelta ja suunniteltavien yksityiskohtien määrä niin hurjalta, jättää moni maailmanympärimatkasta haaveileva reissun toteuttamatta. Mutta kyllä se vain niin on, että moni myöskin näitä matkoja ihan oikeasti toteuttaa pelkän puheen ja haaveilun sijaan. 

Yksi tekijä on nyt astunut esiin, ja luvannut kertoa meille kaikille kokemuksistaan. Tamperelainen Iiris otti siis ohjat käsiinsä ja teki päätöksen lähteä maailmanympärimatkalle kolmeksi kuukaudeksi. Hän onkin kesän jälkeen palannut kotiin reissusta ja laskenut monia mantereita nähneen rinkkansa selästä. Mihin ja miten Iiris matkasi?

Kuka? Iiris Suomen Tampereelta
Mitä? Reissasi 3 kuukautta maailmalla ja toteutti pitkäaikaisen haaveensa maailmanympärimatkasta

Iiriksen reitti: Helsinki - Lontoo - Johannesburg - Kathmandu - Hongkong - Tokio - Honolulu - New York - San Jose // Panama City - Helsinki  

1. Etelä-Afrikka: 18 päivää

Lontoon nopean kolmen päivän pysähdyksen jälkeen Iris suuntasi kohti Etelä-Afrikkaa. Pelkästään jo maan huikea luonto on syy alottaa maailmanympärimatka tästä kohteesta! Iiris aloitti huikean matkansa vapaaehtoistöillä villieläinten turvakodissa Johannesburgissa.

Maailmanympärimatka kokemuksia - KILROY

Lähes 20 päivän aikana reissussa Afrikan eteläkärjessä ehtii vaihtoehtoisesti vaikka testailla Kapkaupungin surffimahdollisuuksia, bongailla uljaita eläimiä Kruger Parkin safarilla ja no miksei myös haastaa itsensä vaellukselle Drakensberg-vuoristossa tai haiden tutkimusalukselle.

2. Nepal: 17 päivää

Seuraavaksi kohteeksi Iiris valitsi Nepalin. Lentokone laskeutui Kathmanduun ja aivan toisenlaiseen ympäristöön näyn, hajun ja varmasti kuulonkin perusteella. Upea Himalajan vuoristossa sijaitseva maa on täydellinen paikka vaellukselle - ja juuri trekkaamaan Iriskin lähti! Poon Hill -reitti jäi yhdeksi reissun unohtumattomimmista kokemuksista.

Maailmanympärimatka kokemuksia - KILROY

Nepal on maa huikean ympäristön keskellä ja tällä reissulla vaarana on että leuka loksahtaa liiankin kovaa maisemia ihastellessa. Mystisyys ja rauhallisuus valtaa maan sekä mielenkiintoiset perinteet kiehtovat. Melkein 20 päivää tässä kohteessa mahdollistaa varmasti vaikkapa vaelluksen, koskenlaskureissun tai vapaaehtoistöiden tekemisen.

3. Hongkong: 4 päivää

Iiriksen maailmanympärimatkan seuraava kohde oli Hongkong. Tämä moderni, kosmopoliittinen metropoli omaa koostaan huolimatta autenttisen aasialaisen tunnelman ja kauneuden. Pikkukujilla pääsee maistelemaan paikallista ruokaa ja upeat maisemat tallentaa kameralle esimerkiksi Victoria Peakilta. Neljä päivää on nopea visiitti, mutta taustatyön tehtyä ehtii siinäkin ajassa nähdä paljon Hongkongista.

Maailmanympärimatka kokemuksia - KILROY

Jos omalla maailmanympärimatkalla haluaa jatkaa reissua Kiinan sisämaan puolelle, Hongkong on erittäin kätevä väylä tähän. Kiina on valtava maa ja mielenkiintoiset luontokohteet eivät lopu kesken, kontrastit ovat upeita ja reitti esimerkiksi Silkkitietä pitkin on kerrassaan uskomaton kokemus!

4. Tokio: 5 päivää

Mitäs sitten? No Aasian toiseen päähän, tietenkin: next up, Tokyo! Japanin mielenkiintoinen ja moniulotteinen pääkaupunki yllättää aina. Iiris pysähtyi tässä kohteessa 5 päivää ja sai kokea kaupungin erilaisia puolia. Tokion kulttuuri on todella kiehtovaa ja täysin tunnetusta poikkeavaa, ja maan lentoyhteydet maailmalle loistavat - eli vähintäänkin stopover tässä kohteessa sopii mille tahansa maailmanympärimatkalle!

Maailmanympärimatka kokemuksia - KILROY

Jos aikaa riittää enemmänkin Japanin tutkimiseen, Japan Rail Pass on superkätevä ratkaisu. Vuorenhuiput ja kirsikkapuut kuten perinteiset temppelit ja sushiähkyt kutsuvat reissuun. Hae inspiraatiota esimerkiksi tästä kahden viikon reissusta Japanissa!

6. Havaiji: 7 päivää

Aloha! Iiris suuntasi reissullaan seuraavaksi keskelle Tyyntämerta, jossa odotti todellinen rentoutumisen ja akkujen lataamisen viikko. Kohteena toimi tulivuoriperäinen saari, kaukana kaikesta muusta: kyseessä on tietenkin Havaiji. Iriksen lento laskeutui Honolululle, mutta viikossa Havaijin saaristossa ehtii käväistä myös esimerkiksi Kauain saarella.

Maailmanympärimatka kokemuksia - KILROY

Havaijilla voi tosissaan ottaa rennosti ja vain olla. Toisaalta saarilta löytyy myös vaihtoehtoja seikkailuihin. Kurkkaa esimerkiksi mitä tehdä kahdeksassa päivässä Havaijin ympäri, ja sukelluskurssit upeissa vesissä!

7. New York: 9 päivää

Havaijin tunnelmista hula hula -hame vaihtui takeaway-latteen, ja viimeistään siinä kohtaa tietää saapuneensa New Yorkiin! The Big Apple - onhan se nähtävä ja koettava vähintäänkin kerran (jos ei toisenkin) elämässä. Vapaudenpatsas, Central Park, Soho, Empire State Building, Brooklyn... nähtävää riittää, myös reppureissaajan budjetilla!

Maailmanympärimatka kokemuksia - KILROY

New York on myös hyvä lähtökohta pidemmälle USA:n reissulle, esimerkiksi klassiselle automatkalle Route 66 -reittiä pitkin. Autolla ajaessa road tripillä vapauden tunne ja reissukokemus on aivan ainutlaautinen, miksei siis erinomainen vaihtoehto maailmanympärimatkalle...

8. Costa Rica // Panama: 21 päivää

Ja EI, ei se ollut vielä tässä! Kyllähän sitä ennen kotiin paluuta pitää saada vielä lisää rentoa meininkiä - seuraavaksi kutsuvat Costa Rican rannat! Iiriksen maailmanympärimatkan seuraava kohde oli San José. Lattarifiilikseen uppouduttua näissä vesissä kannattaa myös kokeilla sukellusta - Iiris lähtikin harjoittelemaan sukellusta Manuel Antonion rannoille!

Maailmanympärimatka kokemuksia - KILROY
Matkanteko Väli-Amerikassa on melko helppoa, ja Iiris reissasikin maateitse Costa Ricasta Panamaan. Bussikyydillä matkatessa näkee upeat maisemat paremmin ja voi toki pysähtyä helposti kun siltä tuntuu. Panamassa voi osallistua vaikkapa kielikurssille ja jatkaa reppureissua yhä eteläisempäänkin esimerkiksi vapaaehtoistöihin Kolumbiaan.

 

Panamasta Iris lensi takaisin kotiin Helsinkiin ja ympyrä sulkeutui. Reppureissaaja on nyt varmasti monta kokemusta rikkaampi ja maailmanympärimatkasta saatu säkenöivä olemus hehkuu vielä pitkään kotona pimeyden keskellä. 

Lisää ideoita maailmanympärimatkoihin:

alt

Suunnittele oma matkasi

  1. Valitse unelmiesi kohteet ja tekeminen. 
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita suunnittelu

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.