{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

FAQ - MyClimate

Inspirational Two People Skating On Street Cover

Vastaukset kaikkiin kysymyksiin

Haluatko tietää lisää yhteistyökumppanistamme, MyClimatesta? Tältä sivulta saat vastaukset usein kysyttyihin kysymyksiin aiheen tiimoilta. Jos et löydä vastausta omaan kysymykseesi, kurkkaa MyClimaten omat nettisivut ja tutustu tarkemmin heidän työhönsä. 

4032 2268 Max

 

Mitä päästökompensoinnilla tarkoitetaan? 

Käytännössä päästökompensaatiolla tarkoitetaan sitä, että yhdessä paikassa tuotetut päästöt korvataan jossakin toisaalla. Tämä tarkoittaa, että jokainen voi halutessaan ottaa vastuun itsestään ja omasta matkailustaan aiheutuvista päästöistä.

MyClimate tarjoaa mahdollisuuden päästökompensaatioihin erilaisten yhteistyöprojektien kautta. Projektit hyödyttävät paitsi ilmastoa, myös paikallisyhteisöjä.

Takaisin ylös

Onko MyClimate x KILROY -päästökompensoinnilla oikeaa vaikutusta? 

Jos päätät tehdä päästökompensaation kauttamme, tuet hankkeita Madagaskarilla ja Nicaraguassa, jotka toimivat hiilidioksidipäästöjen vähentämiseksi, metsien elvyttämiseksi sekä YK:n kestävän kehityksen tavoitteiden hyväksi (SDGs).

Projektit vähentävät päästöjä joko korvaamalla uusiutumattomat energialähteet uusiutuvilla energialähteillä tai edistämällä energiatehokkaita teknologioita, jotka varastoivat hiilidioksidia ekosysteemien palautumisen kautta.

Lisäksi päästökompensaatiot tukevat myös sosiaalista, ekologista ja taloudellista kehitystä niillä alueilla, joilla hankkeet toimivat. 

Lue lisää projekteista Madagaskarilla ja Nicaraguassa

Takaisin ylös ⬆

Mikä ihmeen MyClimate? 

KILROY tekee yhteistyötä MyClimaten kanssa, joka on sveitsiläinen kansalaisjärjestö ja edelläkävijä hiilidioksidipäästöjen kompensointiprojektien kehittämisessä.

MyClimate haluaa yhdessä yrityskumppaneiden ja yksityishenkilöiden kanssa vaikuttaa planeettamme tulevaisuuteen mm. erilaisten koulutusohjelmien sekä omien projektiensa avulla. Tämä aloite on yksi maailman johtavista hankkeista vapaaehtoisen päästökompensoinnin alalla. Sen asiakkaita ovat suuret, keskisuuret ja pienet yritykset, voittoa tavoittelemattomat yhteisöt, tapahtumajärjestäjät ja yksityishenkilöt. Kumppaniorganisaatioidensa kautta MyClimate on edustettuna esimerkiksi Saksassa, Itävallassa, Ruotsissa ja Norjassa ja palvelee asiakkaita maailmanlaajuisesti.

MyClimate hyödyntää tiukimpia laatustandardeja valitessaan ja järjestäessään omia hiilidioksidipäästöprojektejaan.

Säätiö tekee tiivistä yhteistyötä asianomaisten maiden kokeneiden kumppaneiden kanssa hiilidioksidipäästöjen vähentämishankkeiden toteuttamiseksi. Nämä paikalliset kumppanit varmistavat hankkeiden ammattimaisen toteutumisen ja myös arvioivat säännöllisesti hankkeiden vaikutuksia.

Hiilidioksidipäästöjen kompensointiprojekteja seurataan tarkasti, ja riippumattomat kolmannen osapuolen tarkastajat läpikäyvät projektit joka vuosi.

Takaisin ylös

Miten MyClimate eroaa muista päästökompensaatioiden tarjoajista? 

MyClimate on yksi vapaaehtoisen hiilidioksidikompensoinnin edelläkävijöistä ja luotettava yhteistyökumppani yritysasiakkaille ja instituutioille. 

Säätiöllä on yli 17 vuoden kokemus, ja sen piirissä on yli 100 projektia yli 30 maassa. Järjestö on täysin voittoa tavoittelematon ja sen päämääränä on yksinkertaisesti tukea ilmastonsuojelua globaalilla ja paikallisella tasolla.

Vaikka säätiön juuret ovat hiilidioksidin kompensoinnissa, se tarjoaa myös hankkeita ja tuotteita, joilla pyritään välttämään hiilidioksidipäästöt kokonaan tai pienentämään olemassa olevaa hiilijalanjälkeä. 

Kaikki MyClimaten tukemien hankkeiden saavutukset ja vuosittaiset taloudelliset luvut julkaistaan ​​avoimesti osoitteessa www.myclimate.org, ja useat riippumattomat organisaatiot, kuten KPMG, SGS ja "Eidgenössische Stiftungsaufsicht" (sveitsiläisten säätiöiden valvontaviranomainen) tarkastelevat niitä jatkuvasti.

Takaisin ylös

Miksi tämä päästökompensointimalli on hintavampi kuin muut vastaavat mallit?

MyClimate x KILROY -kompensointimalli on keskittynyt tukemaan kahta korkealaatuista, yhteisöllistä hanketta, jotka paitsi vähentävät hiilidioksidipäästöjä, myös edistävät tehokkaasti muita kestävän kehityksen tavoitteita.

Päästökompensaatiomallin hinta riippuu projektin koosta, käytetystä teknologiasta ja maasta, jossa projekti on käynnissä. Vaatimukset täyttävillä ns. yhteisöllisillä hankkeilla on siis korkeampi hinta kuin hankkeilla, joissa seuranta ja sivuhyödyt ovat vähäisiä.

MyClimate keskittyy korkealaatuisiin hiilidioksidipäästöjen kompensointiprojekteihin, joilla on mitattavissa oleva ja vaikuttava panos YK:n kestävän kehityksen tavoitteisiin (SDG). Sen sijaan, että järjestö investoisi suuriin teollisiin hankkeisiin, kuten tuulipuistoihin, he tukevat yhteisöpohjaisia ​​hankkeita, jotka tuovat kestäviä teknologioita syrjäisten alueiden perheille ja yhteisöille. Nämä hankkeet vähentävät mitattavasti CO₂-päästöjä, luovat samalla työpaikkoja, vähentävät ihmisten ja eläinten välisiä konflikteja, säästävät luontoa tai mahdollistavat lasten koulutuksen.

Päästökompensaatiomaksujen avulla MyClimate voi myös rahoittaa lisäkustannukset, jotka (väistämättä) syntyvät uusiutuvien energialähteiden käytöstä fossiilisten polttoaineiden sijaan. Hankkeiden tehokas toteuttaminen olisi mahdotonta kattamatta näitä lisäkustannuksia.

Takaisin ylös 

Miten päästökompensaatio lasketaan? 

MyClimate laskee kompensaatiota varten matkan täydellisen vaikutuksen ilmastoon.

MyClimate-lentolaskin määrittää CO2-päästöjen määrän, jonka lentokone päästää matkustajaa kohti tietyllä lentomatkalla. Typpiyhdisteet ja aerosolit ovat myös mukana laskelmassa ja muunnetaan CO2-ekvivalenteiksi.

Laskelma perustuu tyypillisten lyhyen ja pitkän matkan lentokoneiden keskikulutustietoihin. Laskennassa huomioidaan myös, lennätkö turisti- vai bisnesluokassa.

Tutustu yksityiskohtaiseen laskukaavaan täältä

Takaisin ylös ⬆

Minne maksetut rahat päätyvät? 

Maksut menevät MyClimate x KILROY -rahastoon, jossa kulut on osoitettu kahdelle valitulle hankkeelle. 

MyClimate takaa asiakkailleen, että päästövähennykset toteutuvat ilmastonsuojeluhankkeissa viimeistään kahden vuoden sisällä. Metsät alkavat sitoa hiilidioksidia 10–30 vuodessa hankealueesta ja puulajista riippuen. Metsätaloudessa saavutettujen vähennysten seurantaan on olemassa kattavat erityismekanismit.

CO₂-kompensaatiolla on vaikutusta vain silloin, kun kompensaatiomaksut ohjataan suoraan hiilidioksidin kompensointiprojekteihin. MyClimate tukee hiilidioksidin kompensointihankkeita palvelukohtaisesti. Vain ne päästövähennykset, jotka on todella saavutettu ja voidaan osoittaa 7–14 vuoden pituisella sopimuskaudella, otetaan huomioon.

Korvausmaksut maksetaan yleensä tuetuille hankkeille vasta, kun päästövähennykset on saavutettu. Todellinen korvaussumma riippuu ilmastoon vaikuttavien päästöjen säästöjen määrästä. Metsähankkeet poikkeavat hieman, sillä niiden aikataulu ulottuu luonnostaan pidemmälle ajanjaksolle, 30–50 vuoteen.

Takaisin ylös ⬆

Paljonko rahoista menee hallinnollisiin kuluihin?

Vähemmän kuin 20%. 

Voittoa tavoittelemattomana säätiönä MyClimate takaa, että vähintään 80 prosenttia kompensaatiomaksuista käytetään suoraan hiilidioksidin kompensointiprojekteihin. Säätiö käyttää loppuosan (enintään 20 prosenttia) hallinto- ja sisäisten kulujen kattamiseen. Keskimääräinen prosenttiosuus MyClimaten organisaation yleiskustannuksista viimeisen 17 vuoden aikana on 18%.

Takaisin ylös  

Miksi juuri Madagaskarin ja Nicaraguan projektit? 

Molemmilla projekteilla on iso vaikutus ja ne käsittelevät erilaisia ympäristö- ja sosiaalisia ongelmia.

Projektit täyttävät erilaisia YK:n kestävän kehityksen tavoitteita (SDG), joita MyClimate laskee ja seuraa vuosittaisella tasolla. Laskemme myös, kuinka paljon KILROYn asiakkaiden kompensointi vaikuttaa valittuihin SDG-tavoitteisiin.

Madagaskarin projekti

Tehokkaiden aurinkokeittimien levittäminen on tehokas keino torjua nopeasti etenevää metsäkatoa Madagaskarilla ja vähentää ei-uusiutuvan biomassan käytöstä aiheutuvia CO₂-päästöjä. Saari on menettänyt 40–50% luonnollisista metsävarannoistaan vuodesta 1950 lähtien.

Ilmastoystävälliset ruoanlaittokeittimet säästävät jopa 50% hiilen tai polttopuiden kulutuksesta, mikä johtaa taloudellisiin säästöihin kotitalouden budjetissa sekä ajalliseen säästöön, kun polttopuita ei tarvitse kerätä yhtä usein. Erityisesti naiset ja lapset hyötyvät päästöttömistä aurinkokeittimistä, sillä ne vähentävät altistumista savulle ruoanlaiton aikana. Lisäksi paikallinen projektikumppani ADES rahoittaa yhden puun istuttamisen jokaisen myydyn keittimen yhteydessä.

Madagaskarin projekti edistää 9 kestävän kehityksen (SDG) tavoitetta, joihin voit tutustua tarkemmin täältä

Nicaraguan projekti

Nicaraguan projekti käsittelee metsäkatoa aiheuttavia syitä, varmistaa suoran ja jatkuvan yhteisöjen osallistumisen ja teknisen koulutuksen sekä tarjoaa taloudellisia etuja osallistujille koko projektin ajan. Tämän monipuolisen lähestymistavan seurauksena metsien katoaminen vähenee, kun paine ympäröivään luonnonmetsään helpottuu ja samalla sitoutetaan mitattavia määriä CO2:ta ilmakehästä ja parannetaan perheiden ympäristö- ja sosioekonomisia olosuhteita San Juan de Limayn yhteisössä.

Nicaraguan projekti edistää 11 kestävän kehityksen (SDG) tavoitetta, joihin voit tutustua tarkemmin täältä.

Takaisin ylös

Mistä saan lisätietoa yhteistyöprojekteista?

Löydät lisätietoa projekteista MyClimaten omilta sivuilta:

 

Takaisin ylös ⬆

Onko projekteissa mahdollista vierailla?

KILROY ja MyClimate kehittävät parhaillaan mahdollisuutata, jotta KILROYn asiakkaat voivat jatkossa vierailla projekteissa.

Jotta tämä toteutuisi kestävällä tavalla, joka ei häiritse hanketta, sille on rakennettava vahva perusta. Tiedotamme asiasta lisää, kun tiedämme enemmän.

Takaisin ylös ⬆

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.