{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Koronavirus ja matkustaminen

Keskeistä asiaa koronaviruksista

Keskeistä asiaa koronavirukseen ja matkustamiseen liittyen

Tämä sivu päivitetty viimeksi 23.08.2022

Koronavirus (COVID-19) ja sen maailmanlaajuinen leviäminen on vaikuttanut ihmisten arkeen ja matkasuunnitelmiin ympäri maailman jo pidemmän aikaa. Matkustamista on rajoitettu vain välttämättömään ja monet ovat lykänneet uusien reissusuunnitelmien tekemistä myöhemmälle ajankohdalle epätietoisuuden vuoksi. Vähitellen maailma on kuitenkin lähtenyt avautumaan, mikä tarkoittaa, että myös mahdollisuudet matkustamiselle ovat koko ajan lisääntymässä. Tämä on meidän mielestämme tietenkin aivan mielettömän ihana asia, mutta kehoitamme edelleen reissaamaan vastuullisesti ja mahdollisimman turvallisesti sekä noudattamaan aina kohdemaan ohjeistuksia.

Me olemme täällä sinua varten ja autamme sinua parhaamme mukaan tämänhetkisen tilanteen navigoinnissa. Tarjoamme tällä hetkellä esimerkiksi PCR- tai antigeenitestin alennettuun hintaan sekä matkavakuutuksen, joka kattaa COVID-19 -tautiin sairastumisen matkan aikana. Jatka lukemista, niin tiedät kuinka toimia ennen matkaa, matkan aikana ja vielä sen jälkeenkin.

Voinko matkustaa?
Ulkoministeriö suosittaa noudattamaan erityistä varovaisuutta matkustettaessa.
Ulkoministeriön suositukset

1. Ennen matkaa

Koronatestaus ja maahantulon rajoitukset

Mikäli suunnittelet matkaa ulkomaille, huomioithan, että monilla mailla on edelleen rajoituksia maahantulon ja matkustamisen suhteen. Tutustuthan siis kohdemaasi rajoituksiin huolellisesti ja hyvissä ajoin ennen matkan alkua. Pidäthän myös mielessäsi, että rajoitukset voivat muuttua nopeallakin aikataululla, joten niiden seuraaminen on erittäin tärkeää. 

Monet maat ja lentoyhtiöt vaativat negatiivisen koronavirustestin jo ennen lennolle pääsyä tai viimeistään esimerkiksi maahan saapumisen yhteydessä. Joissain tapauksissa negatiivinen testi vaaditaan myös muutama vuorokausi maahan saapumisen jälkeen ja/tai kohdemaasi vaatii sinua pysymään karanteenissa tietyn ajan. Tämä kaikki on siis oleellista ottaa huomioon matkan suunnittelussa.

Asioidessasi matka-asiantuntijamme kanssa, pystymme tarjoamaan sinulle alennuksen PCR- tai antigeenitestistä yhteistyökumppanimme kautta, jolloin saat todistuksen testistä ennen matkalle lähtöä. Lähetämme sinulle varausvahvistuksen yhteydessä lisätietoa testin varauksesta. Koronatestin alennuskoodi on saatavana ainoastaan suoraan toimistomme matkamyyjän kautta tehtäviin varauksiin - alennuskoodi ei siis koske netissä omatoimisesti tehtyjä lentovarauksia. 

Huomaathan myös, että useat maat ovat muuttaneet viisumikäytäntöjään. Tilanne muuttuu jatkuvasti, joten otathan tämän huomioon, kun mietit vaihtoehtojasi. Tarkistathan lisäksi matkavakuutuksesi ehdot, jotta vältyt mahdollisesti ikäviltä yllätyksiltä. Ulkoministeriön antaman ohjeistuksen myötä vakuutusehtosi saattavat sanella, ettei matkavakuutuksesi ole enää voimassa. Suosittelemme muutoinkin, että olet yhteydessä matkavakuutuksesi tarjoajaan, jotta tiedät, kuinka toimia mahdollissa muuttuvissa tilanteissa: on helpompi selvittää asiat etukäteen kuin vasta sitten, kun oikeasti tarvitset apua ja nopeita vastauksia.

Matkan peruuttaminen tai siirtäminen myöhemmälle ajankohdalle

Mikäli haluat peruuttaa matkasi tai siirtää sitä myöhemmälle ajankohdalle, ota meihin yhteyttä. Varmista kuitenkin ennen yhteydenottoa, että olet yhteydessä oikeaan paikkaan. Viestin kulkeutuminen heti alusta alkaen oikealle henkilölle nopeuttaa asiasi hoitamista.

  • Jos olet ostanut lennot itse verkkosivujemme kautta, ole yhteydessä online-asiaskastukeemme. Aloita yhteydenotto chatin kautta, josta saatat jo saada vastauksesi. Aloita chat tästä

  • Jos olet matkaa ostaessasi asioinut meidän matkamyyjämme kanssa, olethan nytkin yhteydessä häneen. 

    • Kirjoita jo sähköpostisi aihe-kenttään matkustuspäiväsi sekä matkasi viite (esim. 20.03.2022 / FI7588721). Tämä nopeuttaa huomattavasti yhteydenottojen käsittelyä. Kirjoita viestiin selkeästi, haluatko peruuttaa vai siirtää matkaasi.

Kun toimit näin, voimme peruuttaa matkasi ja olla sinuun yhteydessä mahdollisiin maksupalautuksiin liittyen. Lue lisää maksupalautuksista. Jos olet varannut vain lentoliput, noudatamme lentoyhtiön meille antamia sääntöjä takaisinmaksun suhteen.

Käsittelemme yhteydenotot kiireellisyysjärjestyksessä, mutta vastaamme kyllä kaikkiin viesteihin. Pyydämme, ettet lähettäisi useita uusia yhteydenottoja eri kanavien kautta. Uudet yhteydenotot rekisteröityvät järjestelmäämme uusina tapauksina ja näin ollen tapauksesi voi päätyä usean asiakaspalvelijamme työpöydälle, mikä luonnollisesti hidastaa vastausjonojen purkamista. 

2. Matkan aikana

Mitä jos sairastun tai joudun karanteeniin matkan aikana?

Karanteenin joutumiseen voi olla eri syitä; olet itse sairastunut, ollut tekemisissä sairastuneiden henkilöiden kanssa tai olet vieraillut joissain tietyissä kohteissa. Kehoitamme kaikkia karanteeniin joutuneita toimimaan annettujen ohjeiden mukaisesti. 

Jos joudut karanteeniin matkasi aikana, ole välittömästi yhteydessä vakuutusyhtiöösi selvittääksesi tilanteesi. Voit myös hankkia meidän kauttamme matkavakuutuksen, joka kattaa karanteenista aiheutuvat kulut, mikäli itse sairastut COVID-19 -tautiin matkasi aikana.

Kysy lisäinfoa

Mitä jos lomakohteeni maa sulkee rajat ja paluulentoni on peruttu?

Moni maa on sulkenut rajojaan, mikä tarkoittaa myös, että lentoyhtiöt ovat joutuneet väliaikaisesti keskeyttämään lukuisia lentoreittejä.

Kun lentokentät tai esimerkiksi kohdemaan juna-asemat on suljettu, ei tilanteessa ole paljoa tehtävissä. Kukin maa päättää omista toimenpiteistään, joiden mukaisesti sitten toimivat sekä lentoyhtiöt että Suomen ulkoasiainhallintokin. Muistathan, että myös matkaajien tulee aina noudattaa paikallisviranomaisten ohjeistuksia. 

Suosittelemme, että teet viimeistään tässä vaiheessa matkustusilmoituksen. Huomaathan kuitenkin, että:

"Mahdollisissa kotiutuksissa tehdään yhteistyötä EU- ja Pohjoismaiden kanssa. Kotiutuksia pohditaan aina tapauskohtaisesti ja huomioon otetaan kohdemaan kokonaistilanne. On hyvä myös huomata, että ulkoministeriö ei vastaa mahdollisesta kotiutuksesta aiheutuvista kuluista, vaan myös kotiutustilanteessa matkailija vastaa matkakuluistaan itse." (Ulkoministeriö, FAQ)

Matkustusilmoitus on siis sitä varten, että ulkoministeriö saa sinuun tarvittaessa yhteyttä  mahdollisten ohjeistuksien tai järjestelyiden osalta tilanteen kehittyessä.

  • Paluulippusi aikataulun muutoksen osalta, ole edelleen yhteydessä meihin. On erittäin tärkeää, että olet meihin yhteydessä ja siirrät paluulentosi päivämäärää sen sijaan, että lippusi jäisi ikään kuin käyttämättä.
  • Autamme myös tarvittaessa majoitusten varauksissa. Jos matkakassasi on jo venytetty äärirajoilleen, pystymme lähettämään varauksesi maksulinkin myös jollekulle toiselle esim. perheenjäsenelle Suomessa.

Jos olet jo saanut siirrettyä paluulentosi päivämäärää, ja tarvitset apua ainoastaan majoituksien osalta, kirjoitathan jo yhteydenottosi aihe-kenttään "Majoitus / varausnumerosi / päivämäärät, joille tarvitset majoitusta" (esim. Majoitus / FI7588721 / 18.-31.03.2020). Tämä nopeuttaa asiasi käsittelyä.

3. Matkan jälkeen

Koronatestaus ja omaehtoinen karanteeni

Myös Suomeen palatessasi sinun tulee noudattaa annettuja ohjeita ja suosituksia. Tämä voi tarkoittaa negatiivista koronatestiä ennen maahan saapumista tai terveystarkastusta saapumisen yhteydessä. Riippuen kohdemaasi koronatilanteesta, voit myös joutua omaehtoiseen karanteeniin kotiin palatessasi. Omaehtoista karanteenia on mahdollista lyhentää toisella koronatestillä, joka otetaan aikaisintaan 72 tuntia saapumisen jälkeen. 

Tarkemmat ohjeet Suomeen saapuville matkustajille löydät täältä.

Miksi varata reissu matkatoimiston kautta?

Tiedämme, että terveysviranomaisten suosituksien ja eri maiden rajoituksien seuraaminen voi tuntua melkoiselta viidakolta - varsinkin, kun nämä suositukset muuttuvat jatkuvasti. Tämän takia muodostimmekin tänne KILROYlle erillisen tiimin, jonka tehtävänä on seurata tiiviisti eri maiden tilannetta ja rajoituksia, jotta voimme palvella asiakkaitamme entistä paremmin.

Matka-asiantuntijamme ovat alan ammattilaisia ja he pystyvät auttamaan sinua mahdollisimman turvallisen valinnan tekemisessä sekä suosittelemaan vaihtoehtoisia kohteita, jos toivomasi maa ei ole vielä auki vierailijoille. Juttelemme siis mielellämme matkahaaveista ja -ideoista kanssasi ja tarjoamme huikeita vaihtoehtoja omalle reissullesi - aivan samaan tapaan kuin ennenkin. Matkasuunnittelu meidän kanssamme on aina maksutonta eikä se sido sinua mihinkään.

Sen lisäksi, että reissuasiantuntijamme auttavat sinua unelmamatkojen suunnittelussa ja varaamisessa, he ovat apunasi myös mahdollisissa muutos- ja peruutustilanteissa. Ja koska reissusuunnitelmien joustavuus on tällä hetkellä erityisen tärkeää, tarjoammekin nyt joustavat muutos- ja peruutusehdot uusille matkapakettivarauksille. Tämä tarkoittaa, että voit varata seuraavan reissusi vaikka heti ja lähteä reissuun milloin tahansa 31.10.2022 mennessä. Tarvittaessa voit muuttaa suunnitelmia myöhemmin, oli syynä sitten mikä tahansa. Jos päätät tehdä muutoksia matkaasi tai peruuttaa sen kokonaisuudessaan, otathan aina mahdollisimman pian yhteyttä omaan matka-asiantuntijaasi.

Lue lisää joustavista ehdoista Varaa maksuton suunnitteluaika

Ajantasaista tietoa aiheesta

THL päivittää Ajankohtaista koronaviruksesta -sivuansa aina kun tilanteesta tulee jotakin uutta tiedotettavaa.

Vaihtoehtoisesti voit lukea koronaviruksesta myös englanniksi Maailman terveysjärjestön sivuilta.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.