{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Vastuullinen matkailu

Maailma on upea paikka, ja matkustaminen on täydellinen tapa tutustua sen kauneuteen, kiehtovuuteen ja jännittävyyteen. Luonto ja kulttuurit eivät kuitenkaan ole kulutustuotteita, joten on meidän kaikkien, niin yrityksien kuin yksilöidenkin, yhteinen vastuu kunnioittaa, suojella ja arvostaa tätä koko komeutta. 

Matkustamisella on aina vaikutuksensa ympäristöön ja ihmisiin. Jokainen voi kuitenkin tehdä omalta osaltaan valintoja – aivan kuten arjessakin. Reissaamisen tulee olla hauskaa, joten turhaan ei kannata kurtistaa otsaansa eikä moralisoida toisten tekemisiä, mutta asioihin perehtyminen ja ympäristön ja toisten kulttuurien kunnioittaminen tulisi olla itsestäänselviä juttuja.

Jokainen voi tehdä pieniä, hyviä valintoja omilla reissuillaan.

Hyödyt ja haitat

Eniten reissaamisen haitallisia vaikutuksia voi tietenkin vähentää jäämällä kotiin. Mutta toisaalta silloin et myöskään oppisi käytännössä, miksi vettä kannataa käyttää säästäen, kuinka arvokas puhdas juomavesi onkaan, miten asiat ovat toisin, kun perusinfrastruktuuri uupuu; silloin et näkisi, kuinka uskomattoman upea ja monipuolinen maapallon luonto onkaan etkä kokisi omakohtaisesti, kuinka ystävällisiä ja avuliaita ihmiset ympäri maailmaa ovatkaan etkä oppisi arvostamaan erilaisuutta.

Ole siis utelias. Lähde reissuun näkemään ja kokemaan, oppimaan ja jakamaan. 

Me KILROYlla uskomme, että reissaamalla ja aidosti tutustumalla eri kulttuureihin, kieliin, tapoihin ja ihmisiin jokainen reissaaja antaa takaisin maailmalle ymmärryksen, suvaitsevaisuuden ja yhteisvastuun muodossa. Uskomme, että reissaminen vaikuttaa myönteisesti vielä kauan sen yksittäisen matkan jälkeenkin. Jokainen kuitenkin tekee aina ne omat päätöksensä omien arvojensa mukaisesti – niin arjessa kuin lomallakin.

Ympäristö ja matkustaminen

Matkustaminen ei koskaan ole täysin vaikutuksetonta: liikkuminen ja majoittuminen vaikuttaa väistämättä ympäristöön. Ympäristön huomioon ottavan matkustamisen kantava ajatus on, että upeat luontokohteet ja nähtävyydet säilyvät myös tulevien sukupolvien ihailtavaksi. Ensisijaisesti reissukohteet ovat kuitenkin paikallisten ihmisten koti ja mahdollisesti myös elinkeino, ei meidän leikkikenttä.

Jokainen voi olla vastuullinen varsin helposti pienien valintojen kohdalla:

 • Täytä retkijuomapulloa aina uuden muovipullon ostamisen sijaan. Monin paikoin muovi päätyy mereen lajittelun ja jätehuollon järjestelmien puuttuessa.
 • Älä roskaa.
 • Älä lotraa vedellä turhaan.
 • Älä turhaan pesetä pyyhkeitä ja lakanoita joka päivä – tai edes joka toinen.
 • Käytä ilmastointia säästeliäästi. Älä jätä sähkölaitteita päälle ho(s)tellihuoneesta poistuessasi.
 • Käytä koralliystävällistä aurinkorasvaa.
 • Matkusta mahdollisuuksien mukaan huippusesongin ulkopuolella: kun ihmismassat jakautuvat tasaisemmin pitkin vuotta, on paikallisilla paremmat mahdollisuudet hallita ympäristövaikutuksia.
 • Älä ruoki villieläimiä. Ei edes niitä söpöjä apinoita. 
 • Älä osallistu toimintaan, jossa villieläimiä pidetään vankeudessa ihmisten viihteeksi. 
 • Noudata aina paikallisten oppaiden ohjeita kansallispuistoissa, safareilla, sukellusmatkoilla, nähtävyyksillä, vaelluksilla jne. Et ehkä aina itse ymmärrä syitä tiettyihin ohjeisiin, mutta matkalla et ole kotona, joten noudata paikallisia sääntöjä.
 • Matkusta kerralla pidempiä aikoja useamman lyhyen matkan sijaan. Näin vähennät lentomatkojen määrää. Suosi mahdollisuuksien mukaan suoria lentoja: ainakin nykytiedon mukaan nousut ja laskut kuluttavat suhteessa eniten polttoainetta. 
 • Harkitse, voisitko välillä matkustaa esim. junalla lentämisen sijaan. 

 

Meidän järjestämillämme seikkailumatkoilla liikut aina vastuullisten oppaiden matkassa, jotka noudattavat kansallispuistojen sääntöjä ja ottavat muutoinkin huomioon ympäristön. Ja jos esimerkiksi yhdistät matkaasi pätkän vapaaehtoistöitä, teet reissustasi astetta merkityksellisemmän. Mitä pidempäään viivyt vapaaehtoistyöprojektissa sitä enemmän sinusta on luonnollisesti apua kyseiselle projektille ja yhteisölle.

Kulttuuri ja matkustaminen

Matkustaminen maailmalla on aina reissu uusien kokemuksien, maisemien ja makujen äärelle, ja juuri se tekee matkustamisesta niin hienoa kuin se onkin. Muista, että olet matkoillasi aina toisten reviirillä, joten kunnioita paikallisia tapoja ja ympäristöä, jossa seikkailet.

 • Lähde matkaan avoimin mielin. Älä nyrpistele nenääsi tai opeta, kuinka asiat tulisi tehdä toisin. Sinun tapasi ei ole se ainoa oikea tapa.
 • Ole utelias. Kysy, keskustele ja kuuntele, jotta ymmärrät taas hieman enemmän ja paremmin.
 • Selvitä paikallisia käytöstapoja etukäteen.
 • Pukeudu tilanteeseen sopivasti ja kohdemaan kulttuuria kunnioittaen. 
 • Kunnioita paikallisia uskomuksia ja uskontoja ja niistä johdettuja käyttäytymissääntöjä.
 • Älä anna rahaa kerjäläisille. Lahjoittamisvimman voi suunnata mieluummin suoraan esim. kouluille. Jos haluat nähdä tarkemmin, missä apua tarvitaan ja haluat antaa panoksesi yhteiseen hyvään, tutustu esim. vapaaehtoistyöprojekteihimme.
 • Älä hyväksikäytä köyhyyttä.
 • Älä ota valokuvia ilman lupaa. Erityisesti lasten kuvaamisessa tulee olla tarkka. Kysy aina mahdollisuuksien mukaan lupa lasten vanhemmilta. Jos paikalliseen käytäntöön kuuluu maksaa kuvista, tee se. Valokuvauksesta saadut tulot voivat olla kuvattavien ainoa tulonlähde.

Talous ja matkustaminen

Suuret turistimassat vaikuttavat väistämättä paikallisoloihin. Turismista voi olla hyötyä monin tavoin, mutta massat myös kuormittavat paikallisresursseja. Valitse aina mahdollisuuksien mukaan majoitus kansainvälisen hotelliketjun sijaan paikallisesta vaihtoehdosta, ruokaile paikallisissa ravintoloissa ja ruokakojuilla ja tee ostoksesi toreilta. Samalla tutustut paikallisiin ihmisiin ja kulttuuriin ja turistirahasi jäävät suuremmalla todennäköisyydellä paikallisten ihmisten ja infrastruktuurin hyväksi. 

KILROY-konsernin toimintaperiaatteet

KILROY Finland on osa kansainvälistä konsernia, jonka puitteissa olemme sitoutuneet vastuullisiin toimintamalleihin. Avoimuus ja yhteiskuntavastuu ovat toimintaamme ohjaavien arvojen keskiössä. Voit tutustua tarkemmin toimintaperiaatteisiimme tästä.

KILROY Foundation

Yrityksenä KILROY Group pyrkii aina toimimaan vastuullisesti kaikilla matkustamiseen ja maailmankansalaisuuteen liittyvillä osa-alueilla. Tähän työhön lukeutuu myös 2013 perustettu KILROY Foundation, jonka puitteissa tuemme koulutusta valikoiduissa projekteissa ympäri maailman. Rahalahjoitusten lisäksi KILROY Groupin työntekijät ovat myös henkilökohtaisesti vuosien saatossa lahjoittaneet aikaansa näiden projektien hyväksi.

KILROY Foundation jakaa apurahoja myös suomalaisten nuorten oppimisen nälkään ja tukemaan heidän kansainvälistymistä. Apurahoja voi hakea vapaaehtoistöihin, työharjoitteluihin ja opiskeluun ulkomailla. Uskomme vakaasti, että koulutus ja vieraisiin kulttuureihin omakohtainen tutustuminen on hyödyksi niin yksilöille kuin yhteisöillekin. Haluamme olla mukana tukemassa suomalaisten nuorten kasvamista suvaitsevaisiksi maailmankansalaisiksi.

Lue lisää KILROY Foundationista ja sen toiminnasta.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.