Varaa lennot

Type

Matkustajat

Aikuiset (yli 12 v)

+
{{ adultsValue }}
-

Lapset (0-11 v)

+
{{ childrenValue }}
-

Sylilapset (alle 2 v, ei omaa paikkaa)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

Cabin Class

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

9 Vain valitut päivämäärät Economy

Type

Matkustajat

Aikuiset (yli 12 v)

+
{{ adultsValue }}
-

Lapset (0-11 v)

+
{{ childrenValue }}
-

Sylilapset (alle 2 v, ei omaa paikkaa)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptions

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Hae ja varaa lennot

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Hae ja varaa lennot

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Hae ja varaa lennot

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ cardLists.others.label }}

Lisää hakutuloksia [{{ count.others.count - cardLists.others.searchItems.length }}]
Lisää hakutuloksia [{{ count.help.count - helpResultsData.length }}]

{{ cardSlider.label }}

Lisää hakutuloksia [{{ cardSlider.total - cardSlider.searchItems.length }}]
Lisää hakutuloksia [{{ count.help.count - helpResultsData.length }}]

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Täytä puuttuvat tiedot

Sulje
Ota yhteyttä
Lähetä sähköpostia

Haluatko lähteä maailmalle, mutta kaipaat ideointiapua ja jonkun, kenen kanssa pallotella vaihtoehtoja? Kaipaatko vinkkejä aktiviteetteihin ja reittisuunnitteluun? Ota yhteyttä, niin suunnitellaan haaveesi toteutuksiksi. Jos sinulla on kysymys liittyen sivuiltamme ostamiisi lentolippuihin, ota yhteyttä Asiakastukeen.

Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä

Olemme lähettäneet sinulle vahvistuksen viestistäsi sähköpostiisi. Palaamme asiaan mahdollisimman pian.

Huom! Pidä varmuuden vuoksi silmällä myös roskapostikansiotasi siltä varalta, että vastauksemme eksyy sinne.

Saat pian vahvistuksen sähköpostiosoitteeseen {{email}}

Varaa suunnitteluaika

Kaipaatko vinkkejä aktiviteetteihin ja reittisuunnitteluun? Varaa maksuton suunnitteluaika & aloita seuraavan reissusi suunnittelu matka-asiantuntijoiden kanssa. Voit varata ajan tapaamiselle Turun tai Helsingin myymäläämme, tai vaihtoehtoisesti voit pyytää, että tapaaminen hoidetaan joko puhelimitse tai videopuhelun välityksellä.

Pakollinen kenttä

Jes, ajanvaraus reissusuunnitelmien pohdintaan on oikea suunta haaveiden muuttamisessa toteutuneiksi seikkailuiksi!

Kuulet meistä pian – ensin viestisi vastaanoton vahvistamisen merkeissä ja sitten vielä erikseen ehdottamasi ajan tiimoilta. Huomaathan, että varaamasi aika on vahvistettu vasta, kun olet saanut meiltä mailia. 

Pidä varmuuden vuoksi silmällä myös roskapostikansiotasi siltä varalta, että vastauksemme eksyy sinne.

Saat pian vahvistuksen sähköpostiosoitteeseen {{email}}

Chat Ota yhteyttä
Ota yhteyttä Chat

Road trip - Great Tropical Drive

Road trip - Great Tropical Drive - KILROY
australia_road-trip-great-tropical-drive-map-FI

Reittiehdotus

🚘 Cairns - Kuranda - Port Douglas - Cape Tribulation - Cooktown - Mareeba -Ravenshoe - Undara - Charters Towers - Townsville - Mission Beach - Cairns

Great Tropical Drive on täydellinen valinta, kun haluat kokea yhdellä ja samalla reissulla palan klassista aussi-tunnelmaa, monipuolista luontoa ja hulppeita näköaloja.

Road trip, Great Tropical Drive, Kuranda-juna - KILROY

1. Cairnsista Port Douglasiin

Great Tropical Driven ja tämän road trip -reitin starttiviiva on Cairnsissa, kaupungissa joka on suosittu kaupunkikohde sekä australialaisten että ulkomaalaisten reissaajien keskuudessa. Vilkkaan ja värikkään yöelämän ja hyvän sapuskan lisäksi Cairns on todellinen sweet spot Australian huikeimmille luontokohteille, kuten Iso valliriutta, Whitsundaysin paratiisisaaret ja Fitzroy Island. Cairns on myös the place, kun haluat testata hermojasi laskuvarjohypyssä tai koskenlaskun pyörteissä. Whitsundaysin saaret ovat paratiisi isolla P:llä. Saaristossa järjestetään erilaisia purjehduksreissuja, joiden puitteissa pääset tietty nauttimaan myös alueen upeista sukellus- ja snorklausmahdollisuuksista! Puolisen tuntia Cairnsista pohjoiseen, matkalla ...

Road trip, Great Tropical Drive, Daintree-kansallispuisto - KILROY

2. Port Douglasista Cape Tribulationiin

Great Tropical Drive -reitti jatkuu kohti Cape Tribulationia ja erityisesti kohti kiehtovaa Daintree-kansallispuistoa. Täällä sekä elät jännityksessä että rentoudut: sademetsän jokiristeilyllä tapaat suurella todennäköisyydellä krokotiilejä ja valkoisilla hiekkarannoilla lepuutat huolella.

Road trip, Great Tropical Drive, Bloomfield Track - KILROY

3. Cape Tribulationista Cooktowniin

Kruisaile kokkikylään, Cooktowniin, joko ns. normiautolla kuudessa tunnissa Mount Molloyn -vuoristoreittiä tai nelivedon kyyditsemänä rannikkoa pitkin kahdessa tunnissa. Lyhyemmän reitin lisäksi rannikkoreitti, Bloomfield Track, on ehdottomasti seikkailuhenkisempi ja jännittävämpi! Valmistaudu ajamaan epätasaisessa maastossa ja läpi jokien. Matkalla Cooktowniin nautit myös Black Mountain -kansallispuiston näkymistä.

Perillä Cooktownissa kannattaa vierailla Grassy Hillillä, jossa Endeavour-joen taakse laskeva aurinko on ikimuistoinen ja rauhoittava näky. Äläkä unohda löytöretkeilijä James Cookin museota: kannattaa käydä katsastamassa, mitä kaupungin nimen takana oikein onkaan.

Road trip, Great Tropical Drive, Tropical Tablelands - KILROY

4. Cooktownista Mareebaan

Great Tropical Driven seuraavaan kohteeseen, Marebaan, on matkaa 265 kilometriä, joten pakkaa eväät mukaan ja suuntaa baanalle. Suoraan paahtaen matkaan menee jotakuinkin 3 tuntia, välipysähdyksillä luonnollisesti hieman enemmän. Ensimmäinen välistoppi kannattaa tehdä Lakelandissa, jossa suusi levähtää auki Australian suurimpien kahviplantaasien edessä. Aivan Lakelandin eteläpuolella on toinen erinomainen syy pitää tauko autossa istumisesta: Palmer River Roadhouse, historiallinen 1800-luvun loppupuolen kultaryntäyksen areena. Aikoinaan kymmenettuhannet kullankaivajat rynnivät alueelle suurin toivein ja haavein. Palmer River Roadhouse on kaikki, mitä tuosta ajasta on tänään jäljellä. Loppumatka Mareebaan johdattelee sinut läpi Tropical Ta...

Road trip, Great Tropical Drive, Yungabarra - KILROY

5. Mareebasta Ravenshoehin

Great Tropical Driven seuraava stoppi on Ravenshoehissa, jonne ajat Mareebasta jotakuinkin puolessa tunnissa. Tämä road tripin etappi kulkee plantaasien ja farmialueiden ohi ja läpi, joten luvassa on aavoja maisemia. Matkan varrella kannattaa pysähtyä Yungabarrassa ihmettelemässä Australian suurinta puuta, The Curtain Fig Treetä.

Vielä ennen tämän etapin loppua vilvottele pulahtamalla Millaa Millaan vesiputouksilla ja anna silmien levätä satumaisissa ympäristössä. Ja kun lopulta pääset perille metsän keskelle, vuorten ympäröimään Ravenshoehin, olet rauhallisuuden tyyssijassa.

Road trip, Great Tropical Drive, Undaran kansallispuisto - KILROY

6. Ravenshoesta Undaraan

Ensimmäinen pysähdys Ravenshoen jälkeen tulee nopeasti: hyppää ulos autosta ja suoraan Innotin kuumiin lähteisiin. Lähteet tunnetaan niiden parantavasta ja piristävätsä voimastaan – täydellinen aloitus päivälle ennen kuin jatkat road trippisiä Great Tropical Drivellä! Täydellisen rentoutumisen jälkeen on helppo jatka maantiestä ja ohikiitävistä maisemista naittimista.

Tässä vaiheessa reittiä ajelet Savannah Waylla, alueella, jota dominoi erilaiset laavamuodostelmat. Etapin päässä odottava Undara Volcanic -kansallispuisto on kokemus, johon kannattaa varata reilusti aikaa: puiston 60 luolassa ja lukuisten mielenkiintoisten laavamuodostelmien parissa aika kuluu nopeasti.

Road trip, Great Tropical Drive, Charters Towers - KILROY

7. Undarasta Charters Towersiin

Great Tropical Driven maantieseikkailusi jatkuu nyt kohti Charters Towersin kaupunkia, jonne on matkaa kuutisen tuntia. Mutta niin hauskaa kuin kruisailu hyvässä seurassa, mahtavissa maisemissa ja musiikin soidessa onkaan, niin tälläkin road tripin osuudella kannattaa pysähtyä siellä täällä napsimassa valokuvia, aistimassa paikallista elämää. Ensimmäiseksi stopiksi suosittelemme Lynd Oasis Roadhousea, joka on koko Queenslandin pienin baari. Pienestä koosta huolimatta sillä on paljon luennetta, ja tämä onkin loistava paikka jutustella paikallisten kanssa. Seuraava jalotteluhetki voisi sitten olla Greenvale, joka tunnetaan myös nimellä The Outback Oasis. Ja kun sitten pääset Charters Towersiin voit melkeinpä tuntea historian ihollasi. Char...

Road trip, Great Tropical Drive, Paronella

8. Charters Towersista Townsvilleen

On aika palata rannikolle! Tästä eteenpäin aina takaisin Cairnsiin asti, jos nyt et ihan koko ajan näe auton ikkunastasi merimaisemia, niin ainakin aistit meren läheisyyden – tai noh, kunhan siis ensin pääset Townsvilleen asti. Koukkaa matkalla aurinkoiseen Townsvilleen Bowling Green Bay -kansallispuiston kautta, jonka pääesiintyjät ovat suolavedessä kukoistavat mangrove-puut. Muista ottaa jo mennessäsi mukaan juomavettä ja oma roskapussi. Townsville itsessään on hurmaava, trooppisen sademetsän ja vesiputousten ympäröimä kaupunki. Kaupungilla pörräämisen lisäksi kannattaa vierailla Reef HQ:ssa, jossa koralliriutat ja eksoottiset kalat tekevät sinuun vaikutuksen. Toinen hyvä visiittikohde on Billabong Sanctuary, jossa opit kaikenmoista...

Road trip, Great Tropical Drive, Paronella - KILROY

9. Townsvillestä Cairnsiin

Jatka Great Tropical Driven viitoittamalla reitillä pitkin rantaviivaaa aina Cairnsiin asti. Matkan varrella on useita pysähtymisen arvoisia kaupunkeja kuten Ingham, Lucinda, Halifax ja Taylor's Beach. Koe UNESCOn maailmanperintöluettoon asti yltänyt henkeäsalpaava Wet Tropics of Queensland -alue, joka sisältää useita kansallispuistoja. Näistä yksi, ehdottomasti kokemisen arvoinen on Murray Falls Tully. Puistoalueella järjestetään opastettuja kierroksia sekä koskenlaskuretkiä. Great Tropical Driven road trip ei ole mitään ilman pysähdystä ja pulikointia upealla Mission beatchillä. Loikoile rannalla tai lähde snorklaus ja sukellusreissuille Isolle valliriutalle. Road tripin viimeinen maantieosuus Mission beachiltä Cairnsiin on jotakuin...

Lue kaikki kerralla

Suositeltu kesto

2 viikkoa

Ajomatkan pituus

Noin 1670 km

Pakkaa mukaan

Aurinkorasva & uikkarit

Road trip -reissun hinta?

Kysy meiltä!

Ota yhteyttä & kysy hinnoista*
Vuokraa auto
Great Tropical Drive kulkee pitkin Queenslandin provinssin pohjoisosia. Tämä road trip -reitti alkaa Cairnsista ja jatkuu palmupuiden varjostamilla teillä pitkin rannikon hulppeita postikorttimaisemia. Great Tropical Drivellä matkaat läpi vehreää sademetsän ja karun kauniin outback-autiomaan.

Haaveissa Australian koilliskulman maantieseikkailu? Varaa aika matkasuunnitteluun ja suunnitellaan yhdessä. Kerro samalla alustava aikataulusi, niin saat tarjouksen vuokra-autolle. Muuta kysyttäävä? Kysy pois! Henkilökohtainen matkasuunnittelu on maksuton eikä sido sinua mihinkään. 

Varaa maksuton suunnitteluaika

 

Upcoming events

See more events ({{ allEventCardsTotal }})

Kysyttävää Great Tropical Drive -reitistä?

Valmiina ikimuistoiselle road tripille Australian rannikkoteille? Ota yhteyttä ja kysy kysymyksesi tai varaa aika reissusuunnitteluun asiantuntijoidemme pakeille, niin laitetaan homma käyntiin! Mitä ikinä haluatkin tietää Australiassa road trippailuun liittyen, meiltä saat vinkit – ja tietenkin myös vuokra-autot. matkavakuutukset, majoitukset ja lentoliput! 

Kysy pois!

Lisää inspiraatiota

Lisää Australian road trip -reittejä

1/3: Minne haluat matkata?

Valitse matkakohde ja aika, jonka haluat viettää matkakohteessa.

2/2: Minkälainen matkaaja olet?

Valitse seuraavista vaihtoehdoista yksi tai useampi. Kerro meille mitä matkaltasi haluat, niin osaamme ehdottaa sinulle sopivimmat vaihtoehdot ja matkavinkit.

3/3: Yhteystietosi

Jätä yhteystietosi, niin saamme sinuun yhteyden matkasuunnitelmiesi tiimoilta. Mitä enemmän jätät lisätoiveita, sen osuvampia ehdotuksia osaamme kerätä sinulle.

Valmista!

  • {{ autoCompletedDeparture.Name }}{{ autoCompletedDeparture.ParentName? ', ' + autoCompletedDeparture.ParentName : '' }}. {{ autoCompletedDeparture.TypeName }}

Ole hyvä ja syötä päivämäärä

Poista kohde
60+
1
  • {{ autoCompletedDestination.Name }} {{ autoCompletedDestination.ParentName? ', ' + autoCompletedDestination.ParentName : '' }}. {{ autoCompletedDestination.TypeName }}

Pääset eteenpäin heti kun valitset lähtöpaikan ja vähintään yhden matkakohteen reitillesi.

  • {{ destination.Name }}{{ destination.ParentName? ', ' + destination.ParentName : '' }}. {{ destination.TypeName }}

Pääset eteenpäin heti kun valitset lähtöpaikan ja vähintään yhden matkakohteen reitillesi.

"Suunnittelen ensimmäistä pitkää reissuani"

"Vapaaehtoistyöt & muu työskentely matkalla houkuttelee"

"Haluan oppia jotakin uutta & astua mukavuusalueeni ulkopuolelle"

"Haluan kulttuurikokemuksia ja matkaseuraa muista reissaajista"

"Olen kiinnostunut myös lentolipuista"

"Kaipaan apua matkasuunnitteluun"

Nimi olisi kiva!

Syötä tähän syntymäpäiväsi. Tarvitsemme tiedon mahdollisia alennuksia varten.

Kerro meille sähköpostiosoitteesi, niin osaamme lähettää neuvot oikeaan osoitteeseen.

+
-
10.000+
{{absoluteMinBudget}}
Matkan suunnittelu - KILROY

Matka alkaa:

{{departure}}

Matkakohteet:

{{destinationsListFullNamesWithDuration.slice(0, destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1).join(" - ")}}

Viimeinen kohde:

{{destinationsListFullNamesWithDuration[destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1]}}

Matkalle lähdössä:

{{numberOfTravellers}}

Mikä haluat tehdä ja kokea matkallasi?

{{chosenInterests.join(" - ")}}

Olet tältä erää valmis unelmamatkasi suunnitelman kanssa!
Homma etenee seuraavasti: 1) Saat kopion alustavasta suunnitelmastasi sähköpostiisi. 2) Me aloitamme työskentelyn. Joku matka-asiantuntijoistamme ottaa suunnitelmasi käsittelyyn ja etsii sinulle parhaat mahdolliset, toiveitasi vastaavat vaihtoehdot. 3) Arkisin kuulet meistä vuorokauden kuluessa; jos taas teet suunnitelmia viikonloppuna, malta mielesi maanantaille. Odotellessa voit tietenkin aina soittaa meille +358 9 680 78 200. Huom! Jos et saa vastausta parin päivän kuluessa, tarkista roskapostikansiosi.

Matkan suunnittelu - KILROY

Matka alkaa:

{{departure}}

Matkakohteet:

{{destinationsListFullNamesWithDuration.slice(0, destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1).join(" - ")}}

Viimeinen kohde:

{{destinationsListFullNamesWithDuration[destinationsListFullNamesWithDuration.length - 1]}}

Matkalle lähdössä:

{{numberOfTravellers}}

Mikä haluat tehdä ja kokea matkallasi?

{{chosenInterests.join(" - ")}}

alt

Suunnittele oma matkasi

  1. Valitse unelmiesi kohteet ja tekeminen. 
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Reittiehdotus

australia_road-trip-great-tropical-drive-map-FI

🚘 Cairns - Kuranda - Port Douglas - Cape Tribulation - Cooktown - Mareeba -Ravenshoe - Undara - Charters Towers - Townsville - Mission Beach - Cairns

Great Tropical Drive on täydellinen valinta, kun haluat kokea yhdellä ja samalla reissulla palan klassista aussi-tunnelmaa, monipuolista luontoa ja hulppeita näköaloja.

1. Cairnsista Port Douglasiin

Road trip, Great Tropical Drive, Kuranda-juna - KILROY

Great Tropical Driven ja tämän road trip -reitin starttiviiva on Cairnsissa, kaupungissa joka on suosittu kaupunkikohde sekä australialaisten että ulkomaalaisten reissaajien keskuudessa. Vilkkaan ja värikkään yöelämän ja hyvän sapuskan lisäksi Cairns on todellinen sweet spot Australian huikeimmille luontokohteille, kuten Iso valliriutta, Whitsundaysin paratiisisaaret ja Fitzroy Island. Cairns on myös the place, kun haluat testata hermojasi laskuvarjohypyssä tai koskenlaskun pyörteissä.

Whitsundaysin saaret ovat paratiisi isolla P:llä. Saaristossa järjestetään erilaisia purjehduksreissuja, joiden puitteissa pääset tietty nauttimaan myös alueen upeista sukellus- ja snorklausmahdollisuuksista!

Puolisen tuntia Cairnsista pohjoiseen, matkalla Port Douglasiin, sinua odottaa Kurandan pikkukaupunki viehättävine kauppoineen, gallerioineen ja toreineen. Nouse autosta jaloittelemaan ja lähde minivaellukselle päätähuimaaviin maisemiin. Ok, et ehkä varsinaisesti ole vielä tässä vaiheessa reissua jalottelun tarpeessa, mutta näiden näkymien takia kyllä kannattaa ottaa muutama askel!

Vaihtoehtoisesti voit myös "kivuta" hulppeiden maisemien äärelle Skyrail Rainforest Cablewayn kyydissä tai matkata Barron Gorge -kansallispuiston läpi Kuranda Scenic Railwayn raiteilla. Minkä tahansa vaihtoehdon valitset, tulet varmasti haukkomaan henkeäsi.

Ilman välipysähdyksiä ajat Cairnsista Port Douglasiin noin tunnissa. Upeiden maisemien takia matka kuitenkin tuntuu lyhyemmältä. Perillä yksi ehdoton kohokohta on ehdottomasti Four Mile Beach: rentoudu ja syö illallista varpaat hiekassa.

2. Port Douglasista Cape Tribulationiin

Road trip, Great Tropical Drive, Daintree-kansallispuisto - KILROY

Great Tropical Drive -reitti jatkuu kohti Cape Tribulationia ja erityisesti kohti kiehtovaa Daintree-kansallispuistoa. Täällä sekä elät jännityksessä että rentoudut: sademetsän jokiristeilyllä tapaat suurella todennäköisyydellä krokotiilejä ja valkoisilla hiekkarannoilla lepuutat huolella.

3. Cape Tribulationista Cooktowniin

Road trip, Great Tropical Drive, Bloomfield Track - KILROY

Kruisaile kokkikylään, Cooktowniin, joko ns. normiautolla kuudessa tunnissa Mount Molloyn -vuoristoreittiä tai nelivedon kyyditsemänä rannikkoa pitkin kahdessa tunnissa. Lyhyemmän reitin lisäksi rannikkoreitti, Bloomfield Track, on ehdottomasti seikkailuhenkisempi ja jännittävämpi! Valmistaudu ajamaan epätasaisessa maastossa ja läpi jokien. Matkalla Cooktowniin nautit myös Black Mountain -kansallispuiston näkymistä.

Perillä Cooktownissa kannattaa vierailla Grassy Hillillä, jossa Endeavour-joen taakse laskeva aurinko on ikimuistoinen ja rauhoittava näky. Äläkä unohda löytöretkeilijä James Cookin museota: kannattaa käydä katsastamassa, mitä kaupungin nimen takana oikein onkaan.

4. Cooktownista Mareebaan

Road trip, Great Tropical Drive, Tropical Tablelands - KILROY

Great Tropical Driven seuraavaan kohteeseen, Marebaan, on matkaa 265 kilometriä, joten pakkaa eväät mukaan ja suuntaa baanalle. Suoraan paahtaen matkaan menee jotakuinkin 3 tuntia, välipysähdyksillä luonnollisesti hieman enemmän.

Ensimmäinen välistoppi kannattaa tehdä Lakelandissa, jossa suusi levähtää auki Australian suurimpien kahviplantaasien edessä. Aivan Lakelandin eteläpuolella on toinen erinomainen syy pitää tauko autossa istumisesta: Palmer River Roadhouse, historiallinen 1800-luvun loppupuolen kultaryntäyksen areena. Aikoinaan kymmenettuhannet kullankaivajat rynnivät alueelle suurin toivein ja haavein. Palmer River Roadhouse on kaikki, mitä tuosta ajasta on tänään jäljellä.

Loppumatka Mareebaan johdattelee sinut läpi Tropical Tablelands -alueen hedelmäpuutarhojen, kahviplantaasein, viinitilojen ja sokeriruokopeltojen maisemissa. Jos taas olet kiinnostunut kiviin taiteilluista esihistoriallisista maalauksista, niin kurvaa ylimääräinen lenkki Lauran kautta.

Päivän päätteeksi saavut Mareebaan, joka muuten on yksi Australian parhaimmista paikoista kuumailmapalloajelulle, joten harkitse ylimääräistä päivää tai paria – yläilmoista saat uutta persepktiiviä australialaisiin maisemiin!

5. Mareebasta Ravenshoehin

Road trip, Great Tropical Drive, Yungabarra - KILROY

Great Tropical Driven seuraava stoppi on Ravenshoehissa, jonne ajat Mareebasta jotakuinkin puolessa tunnissa. Tämä road tripin etappi kulkee plantaasien ja farmialueiden ohi ja läpi, joten luvassa on aavoja maisemia. Matkan varrella kannattaa pysähtyä Yungabarrassa ihmettelemässä Australian suurinta puuta, The Curtain Fig Treetä.

Vielä ennen tämän etapin loppua vilvottele pulahtamalla Millaa Millaan vesiputouksilla ja anna silmien levätä satumaisissa ympäristössä. Ja kun lopulta pääset perille metsän keskelle, vuorten ympäröimään Ravenshoehin, olet rauhallisuuden tyyssijassa.

6. Ravenshoesta Undaraan

Road trip, Great Tropical Drive, Undaran kansallispuisto - KILROY

Ensimmäinen pysähdys Ravenshoen jälkeen tulee nopeasti: hyppää ulos autosta ja suoraan Innotin kuumiin lähteisiin. Lähteet tunnetaan niiden parantavasta ja piristävätsä voimastaan – täydellinen aloitus päivälle ennen kuin jatkat road trippisiä Great Tropical Drivellä! Täydellisen rentoutumisen jälkeen on helppo jatka maantiestä ja ohikiitävistä maisemista naittimista.

Tässä vaiheessa reittiä ajelet Savannah Waylla, alueella, jota dominoi erilaiset laavamuodostelmat. Etapin päässä odottava Undara Volcanic -kansallispuisto on kokemus, johon kannattaa varata reilusti aikaa: puiston 60 luolassa ja lukuisten mielenkiintoisten laavamuodostelmien parissa aika kuluu nopeasti.

7. Undarasta Charters Towersiin

Road trip, Great Tropical Drive, Charters Towers - KILROY

Great Tropical Driven maantieseikkailusi jatkuu nyt kohti Charters Towersin kaupunkia, jonne on matkaa kuutisen tuntia. Mutta niin hauskaa kuin kruisailu hyvässä seurassa, mahtavissa maisemissa ja musiikin soidessa onkaan, niin tälläkin road tripin osuudella kannattaa pysähtyä siellä täällä napsimassa valokuvia, aistimassa paikallista elämää.

Ensimmäiseksi stopiksi suosittelemme Lynd Oasis Roadhousea, joka on koko Queenslandin pienin baari. Pienestä koosta huolimatta sillä on paljon luennetta, ja tämä onkin loistava paikka jutustella paikallisten kanssa. Seuraava jalotteluhetki voisi sitten olla Greenvale, joka tunnetaan myös nimellä The Outback Oasis.

Ja kun sitten pääset Charters Towersiin voit melkeinpä tuntea historian ihollasi. Charters Towers on vanha kaivoskaupunki, joka muotoutui kultaryntäyksen seurauksena 1870-luvulla. Tutustu kultaryntäysken historiaan ja tarinoihin Ghost of Gold -museopolulla ja vieraile historiallisessa Zara Clark -museossa.

8. Charters Towersista Townsvilleen

Road trip, Great Tropical Drive, Paronella

On aika palata rannikolle! Tästä eteenpäin aina takaisin Cairnsiin asti, jos nyt et ihan koko ajan näe auton ikkunastasi merimaisemia, niin ainakin aistit meren läheisyyden – tai noh, kunhan siis ensin pääset Townsvilleen asti.

Koukkaa matkalla aurinkoiseen Townsvilleen Bowling Green Bay -kansallispuiston kautta, jonka pääesiintyjät ovat suolavedessä kukoistavat mangrove-puut. Muista ottaa jo mennessäsi mukaan juomavettä ja oma roskapussi.

Townsville itsessään on hurmaava, trooppisen sademetsän ja vesiputousten ympäröimä kaupunki. Kaupungilla pörräämisen lisäksi kannattaa vierailla Reef HQ:ssa, jossa koralliriutat ja eksoottiset kalat tekevät sinuun vaikutuksen.

Toinen hyvä visiittikohde on Billabong Sanctuary, jossa opit kaikenmoista Australian villieläimistä ja luonnosta. Samalla teet tuttavuutta koalien, kenguruiden, vompattien, käärmeiden ja krokotiilien kanssa. Näiden lisäksi ehdoton päiväretkikohde on Magnetic Island, jonka valkeat hiekkarannat, snorklausetäisyyden koralliriutat ja huikea villi luonto vastaa varmasti vaatimuksiasi paratiisista!

9. Townsvillestä Cairnsiin

Road trip, Great Tropical Drive, Paronella - KILROY

Jatka Great Tropical Driven viitoittamalla reitillä pitkin rantaviivaaa aina Cairnsiin asti. Matkan varrella on useita pysähtymisen arvoisia kaupunkeja kuten Ingham, Lucinda, Halifax ja Taylor's Beach.

Koe UNESCOn maailmanperintöluettoon asti yltänyt henkeäsalpaava Wet Tropics of Queensland -alue, joka sisältää useita kansallispuistoja. Näistä yksi, ehdottomasti kokemisen arvoinen on Murray Falls Tully. Puistoalueella järjestetään opastettuja kierroksia sekä koskenlaskuretkiä.

Great Tropical Driven road trip ei ole mitään ilman pysähdystä ja pulikointia upealla Mission beatchillä. Loikoile rannalla tai lähde snorklaus ja sukellusreissuille Isolle valliriutalle.

Road tripin viimeinen maantieosuus Mission beachiltä Cairnsiin on jotakuinkin kahden tunnin matka. Kannattaa kuitenkin vielä hieman pitkittää huikeaa reissua ja pysähtyä hämmästelemään Paronella-puistoa ja erityisesti sen kätköissä tönöttävää ikivanhaa espanjalaista linnaan. Road tripillä kuuluukin liikkua ja nauttia muuttuvista maisemista, mutta pysähdy vielä tässä kohdin vielä hetkeksi: linnaa ympäröivät puutarhat ja vesiputoukset ovat sekä kiehtova näky että kokemus.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.