{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Ajaminen Australiassa

Ajaminen Australiassa - KILROY

Vinkit Australian road tripille

Australia on kuin tehty road trippailuun. Laakeat maisemat, kunnon auto alla ja täydellinen vapaus, mennä juuri niin kuin haluat. Hulppeita näkymiä, taianomaista luontoa, vilkkaita kaupunkeja ja upeita hiekkarantoja. Australiasta ei puutu mitään!

Road trip Australiassa on varmasti yksi ikimuistoisimmista reissuista, jonka tulet ikinä toteuttamaan. Ennen matkaan lähtöä on kuitenkin hyvä ottaa selvää muutamista käytännön asioista, jotta matkanteko paikan päällä sujuu mahdollisimman sulavasti.

Kysy & saat vastauksia

 

Leirintäsäännöt Australiassa

Australiassa ajaminen - Vinkit Australian road tripille - KILROY

Jokamiehenoikeudet ovat Australiassa hieman Suomea suppeammat, joten ennen kuin pistät leirin pystyyn, varmista, että olet alueella, jossa leiriytyminen on sallittua. Sääntöjen rikkomisesta sakotetaan varsin budjettimatkaajaa häritsevin summin.

Erämaiden ja metsien lisäksi Australiassa on lukuisia hyvin ylläpidettyjä leirintäalueita, joiden palveluita kannattaa ehdottomasti hyödyntää. Helppo tapa bongata lähin leirintäalue on ottaa käyttöön CamperMate-app, joka näyttää sekä ilmaiset että maksulliset leirintäalueet kaikkialla Australiassa.

Toinen kattava leirintäalueita esittelevä sivusto ja app on Campin Australia. Ideoita eteläisen Australian läpi koluamiseen selaat puolestaan Great Southern -sivustolta.

Aja päiväsaikaan

Vaikka kuinka olisit tottunut ajamaan pitkiäkin pätkiä iltahämärässä ja yön pimeydessä, tästä ei kannata tehdä tapaa Australiassa. Illalla ja yöllä muuta autoliikennettä on toki vähemmän, mutta tiellä tiheään tahtiin pomppivat kengurut ovat vakavasti otettava turvallisuusriksi, joten noudata ohjeita ja istu illat mielummin vaikka baarissa kuin auton ratissa.

Sen lisäksi, että tuulilasiin pomppaava jopa satakiloinen kenguru on oikeasti vaarallinen autoilijolle, eivät vakuutusyhtiöt korvaa vahinkoja, jos kolaroit tai ajat penkkaan pimeällä väistäessäsi kenguroita tai muita eläimiä.

Kun ajaminen rajoittuu ainoastaan päiväsaikaan, tarvitset luonnollisesti hieman enemmän aikaa reissullesi. Tämänkin takia kannattaa matkareitti suunnitella realistiseksi, jotta ehdit nauttia päivistä myös autosi ulkopuolella. Toisaalta, kun ajat vain päiväsaikaan, et missaa mitään matkan varrella: näet kaiken, mitä nähtävissä vain on! Ja jos aikataulusi vain antaa periksi, kannattaa harkita pikkuteitä isojen sijaan. Pikkukaupungeissa ja kylissä vallistee mahtava tunnelma, ja ihmiset ovat ihanan ystävällisiä – täydellisiä pysähdyspaikkoja on vaikka kuinka monia!

Tankkaa viisaasti Australiassa

Jos vain mahdollista, suunnittele road trippisi niin, että tankkaat tiistaisin tai keskiviikkoisin. Näinä päivinä hinnat ovat tavallisesti 5, jopa 15, prosenttia muita päiviä edullisemmat. Pidä myös silmällä Coles- ja Woolworths-supermarketteja: kauppaketjut omistavat lukuisia bensa-asemia ja tarjovat usein alennuksia tankillisista, kun teet muita ostoksia niiden myymälöissä.

Polttoaine on väistämättä yksi road tripin isoimmista kustannuksistasi, joten kaikki edut kannattaa ottaa käyttöön. Yksi hyvä tapa tehdä pankkitiliä suosivia valintoja on ottaa käyttöön MotorMouth-app, jonka avulla löydät edullisimmat bensa-aseman lähellä kulloistakin menopaikkaasi.

Huomaathan myös, että Australiassa – varsinkin takamailla – tankkauspisteet ovat harvassa. Varmista siis aina, että olet valmistautunut tulevaan etappiisi täydellä tankilla.

Australiassa ajaminen - KILROY

Tietullit Australiassa

Siellä täällä Australiassa teillä on tietulleja. Jos reittisi vie sinut New South Walesin, Queenslandin tai Victorian läpi, matkasi varrella on todennäköisesti tullimaksuja. Kun vuokraan auton, matkapakun tai asuntoauton, maksat tietullit aina itse erikseen sitä mukaan, kun niitä tulee vastaan.

Australiassa tietullit ovat elektronisia, mikä tarkoittaa, ettei tien varressa ole ihmisiä keräämässä tullimaksuja. Tämä myös tarkoittaa, että sinun tulee hankkia vierailijan e-passi tietulleja varten. Kun olet luonut tilin, road trippailu on helppoa.

alt

Suunnittele oma matkasi

  1. Valitse unelmiesi kohteet ja tekeminen. 
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita suunnittelu

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.