{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Utila ja Roatán

Utila ja Roatan -saaret - KILROY
Utila ja Roatan -saaret - KILROY

Utila ja Roatan -saaret

Nämä Hondurasin rannikkolla sijaitsevat saaret ovat mainio etappi Väli-Amerikan reppureissullasi. Utilassa ja Roatanilla voit kerätä voimiasi ja sukeltaa tuntemattomaan nauttien vedenalaisen maailman väriloistosta. Auringonlaskun ihailu riippukeinusta tuore mangorommidrinkki kädessä on hyvää elämää!

Saarten turismi on muuhun maahan verrattuna erittäin pitkälle kehittynyttä ja tärkeä tulovirta Hondurasille. Saaret vetävät puoleensa erityisesti sukeltajia, koska olosuhteet ovat erinomaiset ja dyykit ennätysedullisia. Jos olet kiinnostunut suorittamaan jossain vaiheessa Dive Master -koulutuksen, saarilla voit tehdä sen luultavasti halvemmalla, kuin missään muualla.

Hintataso ja yöpyminen

Molemmilla saarilla hintataso on Hondurasin manteretta korkeampi ja Roatan on hieman Utilaa kalliimpi. Paikallisia käsitöitä, hyviä ravintoloita ja baareja lukuun ottamatta rahaa kuluu vain sukeltamiseen ja snorklausvälineiden vuokriin, koska suuria ostoskeskuksia tai muuta aktiviteettia saarilla on tarjolla niukasti. Täydellisiä palmujen varjostamia ja turkoosin kirkkaan veden reunustamia hiekkabiitsejä löytyy kuitenkin useita, mikäli rento rantaelämä kiinnostaa. 

Majapaikkoja näiltä saarilta löytyy hostelleista luksushotelleihin. Budjettia venyttävälle Utila tarjoaa laadukkaampia ja edullisempia kattoja pään päälle; voit majoittua suoraan veden äärellä sukellusfirman huoneissa ja asuminen tulee todella halvaksi varsinkin kun hankit paketin, joka sisältää sukellukset, kurssit ja asumisen. Roatanissa sinun kannattaa suunnata West End -puolelle saarta, jossa sijaitsee suurin osa hostelleista ja sukellusfirmoista. Koska halvempia hostellihuoneita ei ole mitenkään liikaa ja travellereita sitäkin enemmän, voi olla hyvä idea varata majapaikka ennen saarelle saapumista.

Roatan

Roatania pidetään Utilaa enemmän turistien kansoittamana saarena, toisaalta yöelämä on myös vilkkaampaa. Roatanilla on kiistatta bilesaaren maine. Reissaajat ja saarella työskentelevät kohtaavat harva se ilta saaren ainoalla päärantakadulla, jonka varrella olevia baareja kierretään ahkeraan. Samalta kadulta löydät yllättävän hyviä ravintoloita, joista saa esimerkiksi erinomaista italialaista ruokaa.

Utila

Utila on Roatania huomattavasti pienempi ja rauhallisempi saari. Yleisfiilis on jollain tapaa rennompi, mutta rannat ovat aivan yhtä hienoja ja sukeltajia on yhtä paljon. Jos kaipaat actionia, kannattaa käydä lasillisilla The Treetanic -baarissa, joka on varsinainen taideteos itsessään; omistaja on rakentanut sitä vuosien varrella eriskummallisista materiaaleista, kuten pulloista, marmorikuulista, näkinkengistä, barbinukeista, värillisistä laseista - you name it. Baari on melko suuri katoksellinen puutarhakasviston ympäröimä ulkoilmakeidas. Fiilis on mitä trooppisin ja tämän kummallisempaa ja kauniimpaa baarisettingiä tuskin löydät mistään.

Sukeltaminen saarilla

Roatanin sukellusolosuhteet ovat mainiot ja sukellusoperaattoreita onkin lukuisia. Sukelluskurssien laatu ja hintataso ovat kuitenkin melko samaa luokkaa. Valitse se, jossa oma fiiliksesi on paras, palvelu pelaa ja varusteet vaikuttavat laadukkailta.
Sukellusten hinnat ovat maailman edullisimmasta päästä. Nauti värikkäiden korallien ja kalaparvien katselusta rauskujen liihotellessa jossain horisontissa ja mureenojen kurkistaessa koloistaan. Roatanilla on hyvät mahdollisuudet nähdä valashai, mutta Utilaa pidetään tähän vielä parempana spottina. Joissakin sukelluskohteissa pääset liukumaan jännittävien tunnelimaisten muodostelmien läpi.

Utilassa kannattaa hankkia sukellus- ja majoituspaketti samalla kertaa. Sukellusfirmoilla on majoituspaikkoja, jotka ovat aivan kelvollista laatua, mutta todella edullisia. Samalla tapaat illan grillijuhlissa samanhenkistä porukkaa. Sukelluskohteena Utila on erityinen juuri valashaiden takia. Tullessasi paikan päälle tapaat heti paljon porukkaa, jotka kertovat silmät loistaen näkemistään merten jättiläisistä.

Liikkuminen

Saarille pääsee kätevästi mantereelta La Ceibasta lautalla. Matkaan menee alle kaksi tuntia ja hinta on halpa, noin 20 dollarin luokkaa. Kannattaa tsekata lauttojen liikennöintiaikataulut jo ennen La Ceibaan saapumista, koska kaupungissa itsessään ei ole erityistä nähtävää ja on harmi käyttää reissuaikaa ja fyrkkaa yhtään ylimääräistä rähjäisessä Ceibassa. Jos joudut yöpymään siellä, löydät kyllä hostelleja, mutta ne ovat kulahtaneita ja laatuunsa nähden hintavia. Roatanille ja Utilaan voit myös lentää suoraan. Molempien saarten puhelinpylväissä komeilee luultavimmin mainoksia yksityisten purjeveneomistajien järjestämistä purjehduksista saarten välillä. Hinta ei ole järisyttävä ja jos olet meri-ihminen, kannattaa saarten välinen matka tehdä leppoisasti veneenkannella kirjaa lukien ja tuoretta ananasta natustellen. Aikaa tietysti kuluu moninkertaisesti normi-veneyhteyteen verrattuna, mutta hidas matkaaminen onkin nautinto itsessään.

Utila ja Roatan -saaret kartalla

Nämä Hondurasin Islas de la Bahían saariryhmään kuuluvat saaret ovat etenkin sukeltajien unelmakohde, sillä erilaisia vaihtoehtoja on snorklauksesta aina valashaiden bongailuun. Karibianmeren paratiisimaisemat tarjoavat myös erinomaisen tilaisuuden auringonpalvonnasta ja rennosta meiningistä nauttimiselle. 

alt

Suunnittele oma matkasi

  1. Valitse unelmiesi matkakohteet ja tekeminen. 
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita matkasuunnittelu

Aktiviteetteja Utila ja Roatan -saarilla

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.