{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Yosemiten kansallispuisto

Yosemiten kansallispuisto - KILROY
Yosemiten kansallispuisto - KILROY

Yosemiten kansallispuisto

Yosemite sijaitsee keskellä Sierra Nevadaa Kaliforniassa, muutaman tunnin ajomatkan päässä San Franciscosta. Puisto on tunnettu mahtavista maisemistaan jylhine vesiputouksineen ja jyrkkine kallionkielekkeineen. Tässä puistossa vaellusreissut onnistuvat varmasti!

Vuonna 1890 perustettu Yosemiten kansallispuisto on yksi Amerikan vierailluimmista kansallispuistoista. Kansallispuisto levittäytyy noin 3000 neliökilometrin alueelle ja on kuuluisa muun muassa kauniista kallioimuodostelmistaan. Esimerkiksi Yosemite Valley tarjoilee huikeita graniittiseinämiä ihasteltavaksi aina kilometrin korkeuteen asti. Half Dome ja El Capitan ovat muutamia alueen kuuluisuuksia, jotka kannattaa ehdottomasti käydä katsastamassa. Nämä kunnioitustaherättävät kallioseinämät ovat Yosemiten parhaimmistoa ja mahdollisesti niitä huikeimpia nähtävyyksistä koko Yhdysvaltojen länsiosissa!

Glacier Point ja Tioga Road

Jos laajalle avartuvat maisemat ja maailman katolla seisominen kuulostavat hyvältä, niin suuntaa Glacier Pointille, josta ihailet sellaisia näkymiä, joita on jotakuinkin mahdoton selittää sanallisesti. Nouse huipulle ja hauko henkeä huikean laaksonäkymän edessä!

Glacier Pointin vaellusmaisemien jälkeen ota auto allesi ja aja Sierra Nevada -vuoristoalueen läpi pitkin Tioga Roadia, joka ennen muinoin toimi Amerikan intiaanien ja kulta-apajia etsivien kullankaivajien kulkureittinä. Tässä osassa Yosemitea voit melkeinpä tuntea historian humisevan korvissa! Parhaiten pääset nauttimaan näistä historian värittämistä maisemista, kun pysähdyt sinne tänne pystytetyille näköalapaikoille: venyttele, käppäile, nauti välipala häikäisevän kauniissa luonnonmaisemassa ja ikuista hetki mieleesi.

Yosemite-kansallispuisto - Aja huikeissa maisemissa

Olosuhteiden pakosta tieosuus on usein suljettu talvisin, ja kesäkuusta syyskuuhun tiellä saattaa olla ruuhkaa. Mutta älä anna pienten aikatauluasioiden tulla esteeksi, kun tarjolla on huikeita luontoelämyksiä. Sen kun vaan suunnittelet ja kysyt asioista etukäteen!

Yosemiten kansallispuistossa on yli 1300 km vaelluspolkuja erilaisilla vaativusasteilla. Reittejä on niille, jotka haluavat kävellä vain lyhyen matkaa sekä niille, jotka haikailevat pidemmille vaelluksille. Voit lähteä pienelle seikkailuille muiden seikkailijoiden kanssa tai tee lyhyempiä päiväreissuja – mitä vain valitsetkin, niin takaamme huippunäkymät!

Mirror Lake on eräs Yosemiten kuuluisimmista järvistä. Se on saanut nimensä lähes täysin tyynestä vedenpinnastaan, joka heijastaa upeasti taivaalla leijailevat pilvet, ympäröivät vuorenhuiput ja puunlatvat. Täällä on oiva tilaisuus harjoittaa valokuvaustaitojaan! Vierailuun kansallispuistossa kannattaa myös ehdottomasti sisällyttää retki puiston kuuluisille sequoia-jättiläispunapuille, joista jotkin ovat kasvaneet puistossa jo usean tuhannen vuoden ajan!

5 paikkaa täydellisen valokuvan nappaamiseen Yosemiten reissulla

  1. Tunnel View
  2. Glacier Point
  3. Yosemite Falls
  4. Vernal ja Nevada -vesiputoukset
  5. Jättiläispunapuiden lehto

Yosemite National Park Fees & Passes

Sisäänpääsyä varten tarvitset Yosemiten kansallispuistoon vierailijapassin. Vierailijapassilla saat 7 päivän ajan liikkua kansallispuistossa jalan, pyörällä tai autolla. Tarkasta voimassaolevat hinnat vierailijapassille Yosemiten kansallispuiston virallisilta sivuilta.

Asiantuntijan vinkki: Yosemiten kansallispuistoon pääsee ilmaiseksi muutamina päivinä vuodessa - tarkista vierailupäivät puiston virallisilta sivuilta. Jos olet varsinainen kansallispuistojen samoilija, kannattaa harkita vuoden voimassaolevan vierailijapassin hankkimista: tällä passilla pääset nimittäin KAIKKIIN kansallispuistoisin ja osavaltioiden virkistysalueille koko USA:ssa!

Yosemite kartalla

Jos reissusi vie sinut Kaliforniaan, Yosemite on eittämättä ihanteellinen kohde lyhyemmällekin visiitille. Mikäli tunnet kutsun myös kaupungin sykkeeseen, voit yhdistää vierailun San Franciscon suurkaupungissa patikointiin Yosemiten henkeäsalpaavissa maisemissa.

alt

Suunnittele oma matkasi

  1. Valitse unelmiesi matkakohteet ja tekeminen. 
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita matkasuunnittelu

Aktiviteetteja Yosemiten kansallispuistossa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.