{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Iso valliriutta

Matka Isolle valliriutalle - KILROY
Matka Isolle valliriutalle - KILROY

Matka Isolle valliriutalle

Iso valliriutta on upea luonnonihme, joka ainakin sukeltajien ja snorklaajien on nähtävä kerran elämässään. Iso valliriutta on kiistatta yksi maailman vaikuttavimmista luontokokonaisuuksista. Jos sukellus kiinnostaa, parempaa paikkaa harrastuksen aloittamiselle ei vain ole. Tämä sukeltajien ja snorklaajien märkä uni sijaitsee Queenslandin osavaltion rannikolla. Riutta on maailman suurin meriluonnonsuojelualue, jonka pääsuojelija on The Great Barrier Reef Marine Park Authority. Isoa valliriuttaa ja sen ympäristöä asuttavat delfiinit, valaat, monet kilpikonnalajit sekä kaikki sateenkaaren väreissä ohi viuhahtavat kalalajit.

Veneellä Isolle valliriutalle

Airlie Beach on hyvä aloituspaikka Whitsunday Islandin ja Ison valliriutan tutkimiseen. Airlie on pikkukaupunki, jossa on vain yksi katu ja sekin on pullollaan reppureissaajia. Cairnsin tavoin Airliessa ei ole varsinaista rantaa, mutta ihmiskäden luomia yllättävän kauniita laguuneja relaamiseen ja uimiseen löytyy kyllä. Grillaaminenkin onnistuu kaikille tarkoitetuilla ilmaisilla yleisgrilleillä.

Isolle valliriutalle ei voi lähteä ilman opastettua reissua. Päivän sukellusmatkoja on tarjolla, mutta suosittelemme liveaboardia, eli isompaa venettä, jossa on mukavat puitteet yöpymiseen, syömiseen ja kannella lekotteluun. Hitaasti etenevistä veneistä on sukeltajienkin helppo lähteä uusiin kohteisiin. Snorklaajat näkevät myös paljon, kuten vaikka vaarattomia riuttahaita ja hauskannäköisiä hiilimeriahvenia. Jos sukellus tai snorklaus ei innosta, tai jos kaipaa pientä breikkiä, voi lekotella rauhassa liveaboardin aurinkokannella.

Sukella ja snorklaa Isolla valliriutalla

Voit suorittaa PADIn Open Water Diver -kurssin tai muita sukelluskursseja vene tukikohtanasi. Isolla valliriutalla huikeat maisemat odottavat matkalaista eksoottisessa yli 400 koralli- ja 1 500 kalalajin kodissa. Suunnittele reissusi hyvin, sillä riutta on valtava ja sen eri osat tarjoavat erilaisia kokemuksia. 

Nähtävää sukeltamisen ohella

Valkohiekkaiset, suunnattoman kauniit Whitsunday-saaret sijaitsevat kahdeksan tunnin päässä Cairnsista. Saarille kannattaa lähteä purjeveneellä nauttimaan tuulen ja tyrskyjen tarjoamista seikkailuista. Cairnsin lähellä pääset trekkailemaan Cape Tribulationin sademetsäretkillä. Adrenaliini-ihmiset nauttivat puolestaan päivän mittaisesta villistä Tully River -koskenlaskureissusta. Kaukainen Fitzroy Island ympäristöineen on myös tutkimisen veroinen paikka. Kajakilla tai snorklaten se käy parhaiten.

Ole vastuullinen matkaaja

Isoa valliriuttaa uhkaavat monet ihmisen toimista seuranneet tekijät: liikaturismi, ilmastonmuutos ja siitä seurannut vesien lämpenemisen aiheuttama korallien haalistuminen. Auta riutan suojelemistyössä toimimalla vastuullisesti:

Älä koske mihinkään.
Älä ruoki kaloja.
Varo, ettet vahingossakaan riko koralleja.
Kysy myös matkanjärjestäjiltä, miten he ottavat ympäristönsuojelun huomioon.

Iso valliriutta kartalla

Vaikka Iso valliriutta on jo Unescon maailmanperintöluettelossa, sen kuuluisi olla - ainakin monen sukeltajan mielestä - yksi maailman seitsemästä ihmeestä. Riuttaan kuuluu 900 suurempaa saarta ja 2 500 yksittäistä riuttaa, koko riutan ollen 2 300 kilometriä pitkä

alt

Suunnittele Australian matka

  1. Valitse unelmiesi kohteet ja tekeminen.
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita suunnittelu

Aktiviteetteja Isolla valliriutalla

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.