{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Opi sukeltamaan maailmalla

Young Travellers Learning To Dive 6

Opi sukeltamaan maailmalla

Oletko valmis sukeltamaan pinnanalaiseen maailmaan ja häkeltymään sen upeudesta? Laitesukelluksen oppiminen on jännittävä ja avartava kokemus. Valittavana on niin monia erilaisia sukelluskohteita, että päätöksen tekeminen voi osoittautua yllättävän haastavaksi. Kokosimme 10 kohteen listan maailman parhaimmista paikoista, joissa voit oppia sukelluksen saloja.

Sharkdiving In The Bahamas
Miksi mukaan (laite)sukelluskurssille ulkomailla?
Miksi ihmeessä lähteä ulkomaille harjoittelemaan sukellusta? Liittyessäsi mukaan sukelluskurssille jossakin päin maailmaa pääset kokemaan erilaisia sukellusympäristöjä, oppimaan eri ohjaajilta ja tapaamaan ihmisiä eri kulttuureista. Osaavien ohjaajien johdolla sukellat turvallisesti ja saat tarvittavat taidot laitesukellukseen tai halutessasi myös vapaasukellukseen. Kauttamme voit osallistua monille PADI-sertifioiduille kursseille, kuten laitesukelluksen peruskurssi PADI Open Water sekä edistyneemmille sukeltajille tarkoitetut PADI Advanced ja Fundiving -kurssit. Kurssin hinta vaihtelee kohteesta ja kurssin pituudesta riippuen. Sukellus ulkomailla voi myös olla mahdollisuus oppia mertensuojelusta ja valtamerten ekosysteemeistä, jos päätät liittyä johonkin mertensuojeluprojekteistamme.
Selaa sukelluskursseja

1. Cairns, Australia

Cairns, Australia on yksi suosituimmista kohteista laitesukelluksen harrastajille. Iso valliriutta (Great Barrier Reef), on maailman suurin koralliriuttajärjestelmä ja se sijaitsee aivan Cairnsin rannikolla. Valliriutta tarjoaa uskomattoman mahdollisuuden vedenalaiseen maailmaan tutustumiselle ja kyseessä on kokemus, joka jokaisen pitäisi kokea vähintään kerran elämässä. Veden lämpötila Cairnsissa vaihtelee ympäri vuoden mukavasta 29 asteesta (joulu-helmikuu) 22 asteeseen Australian talven aikana (kesä-elokuu). Cairnsin lämpimät vedet ovat koti monimuotoiselle merenelämälle, johon kuuluu mm. merikilpikonnia, riuttahaita ja värikkäitä kaloja. Cairnsissa on myös joitain maailman parhaista sukelluskouluista, joissa tarjoamme PADI-sertifioituja kursseja (laitesukelluksen peruskurssi, jatkokurssi jne). Olitpa sitten aloittelija tai kokenut sukeltaja, Cairns on täydellinen paikka tutkia Australian upeiden koralliriuttojen kauneutta.

Sukeltaja pinnan alla Australiassa, etualalla värikkäitä koralleja ja kaloja

2. Koh Tao, Thaimaa

Thaimaan Koh Taon pitäisi olla kaikkien sukeltajien ja sukeltajiksi haluavien bucket-listalla. Veden lämpötila Koh Taon ympäristössä on yleensä keskimäärin 27-30 astetta, joten se on ihanteellinen paikka sukeltamiseen ympäri vuoden. Saarta ympäröi koralliriuttojen ekosysteemi, joka tarjoaa kodin monenlaisille mereneläville. Pinnan alla odottaa mm. erilaisia ​​värikkäitä kaloja ja korallilajeja. Jos olet onnekas, saatat jopa nähdä valashaita tai kotkarauskuja. Koh Taolla on lisäksi joitain maailman parhaista sukelluskouluista, kuten Sairee Beachin ja Chalok Bayn sukelluskoulut, jotka tarjoavat niin ikään PADI-sertifioituja kursseja (laitesukelluksen peruskurssi, jatkokurssit). Kun et ole sukeltamassa, voit rentoutua saaren valkoisilla hiekkarannoilla, tutkia paksun viidakon peittämää jyrkkää maastoa ja maistella Thaimaan herkullista ruokaa.

Kaksi hymyilevää tyttöä veneen kyydissä sukeltamisen jälkeen

3. Dauin, Filippiinit

Filippiinit on maa, joka tunnetaan niin paratiisimaisista maisemistaan kuin uskomattomista sukellusmahdollisuuksistaan, ja Dauin on ehdottomasti yksi ihanteellisimmista paikoista laitesukelluksen harjoittamiselle. Veden lämpötila Dauinin ympäristössä on keskimäärin 27-30 astetta ympäri vuoden ja aluetta ympäröivät vedet ovat täynnä värikkäitä kaloja ja koralleja - saatat jopa nähdä merikilpikonnan tai valashain. Dauinissa on tarjolla sukelluskursseja sekä aloittelijoille että edistyneemmille sukeltajille, mutta lisäksi täällä sinun on mahdollisuus liittyä mukaan mertensuojeluprojektiin, jossa opit sukeltamaan samalla kun olet mukana tukemassa paikallisia suojelutoimia. Mertensuojeluprojektin hinta kattaa mm. koulutuksen, varusteiden käytön, paikalliset kuljetukset, ruokailut ja majoitukset.

Useita valashaita Filippiinien vesistössä

4. Gili-saaret, Indonesia

Indonesia on täynnä upeita sukelluskohteita, mutta Gili-saaret ovat näistä kenties tunnetuimpia. Veden lämpötila näiden suosittujen saarten ympärillä on yleensä keskimäärin 28-30 astetta, mikä tekee alueesta ihanteellisen paikan sukeltamiseen ympäri vuoden. Saaria ympäröi koralliriuttojen ekosysteemi, joka tarjoaa kodin erilaisille mereneläville, kuten värikkäille kaloille, koralleille ja merikilpikonnille. Sukeltamisen lisäksi Gili-saaret tarjoavat loistavat puitteet rennolle rantaelämälle, juhlinnalle ja esimerkiksi joogalle.

Sukeltaja ottamassa kuvaa merikilpikonnasta Indonesiassa

5. Quepos, Costa Rica

Costa Rica on yksi planeetamme biologisesti monimuotoisimmista maista, ja sama pätee varmasti myös maan meriekosysteemeihin. Costa Ricassa suosittelemme sukelluskurssille osallistumista Queposissa (tarjolla ainoastaan laitesukelluksen peruskurssi), maan eteläisellä Tyynenmeren rannikolla, lähellä Manual Antonion kansallispuistoa. Veden lämpötila Queposin ympäristössä on yleensä keskimäärin 26-30 astetta, tarjoten loistavat ympärivuotiset puitteet sukelluksille. Manuel Antonion kansallispuistoa ympäröivä vulkaaninen kiviriutta on koti monille mereneläville, kuten skorpionisimpuille, papukaijakaloille, sarvikaloille, mustekaloille, ankeriaille, merikilpikonnille ja erilaisille äyriäisille. Alueella tavataan lisäksi suurempia eläimiä, kuten valkoevähaita ja tähtikotkarauskuja. Joulukuusta toukokuuhun voit hyvällä tuurilla bongata paholaisrauskuja, ryhävalaita tai delfiiniparvia.

Snorklaaja kivikkoisen saaren edustalla Costa Ricassa

6. Nadi, Fidzi

Fidži on unelmakohde niille, jotka haluavat oppia laitesukeltamisen salat. Nadi on portti joillekin Tyynenmeren upeimmille sukelluskohteille, joissa voit tutustua koralliriuttoihin, ja uida läpi luolien ja kanjoneiden. Paras aika lähteä paikan päälle on toukokuusta lokakuuhun, jolloin vesi on kirkasta ja tyyntä ja näkyvyys voi olla jopa 40 metriä. Veden lämpötila on miellyttävä 27°C ympäri vuoden. Sukeltaessasi Fidžillä saatat nähdä erilaisia ​​eläimiä, kuten kilpikonnia, delfiinejä, rauskuja ja valashaita, ja kun päivän sukellus tulee päätökseen, voit jatkaa muilla vesiaktiviteeteilla, kuten purjehduksella, snorklauksella ja melonnalla. Teemme yhteistyötä useiden sukelluskurssien kanssa Fidžillä – tutustu eri kursseihin täältä.

Paholaisrausku ja värikäs kalaparvi Fidzillä

7. Sansibar, Tansania

Afrikka ei välttämättä tule ensimmäisenä mieleen, kun mietit minne lähteä harjoittelemaan sukellusta. Tansanian edustalla sijaitseva Sansibarin saari on kuitenkin ihanteellinen sukelluskohde - yli 400 kalalajia, värikkäitä koralliriuttoja ja jopa joitakin hylkyjä tutkittavaksi. Paras aika sukeltaa Sansibarilla on kesäkuusta lokakuuhun, jolloin vesi on kirkasta ja tyyntä ja näkyvyys parhaimmillaan jopa 30 metriä. Veden lämpötila on erittäin mukava, 25°C - 28°C. Yksi Sansibarin suosituimmista sukelluspaikoista on Mnemba Atoll, 7 km:n riutta, jolla asuu kilpikonnia, delfiinejä ja jopa valashaita, jos valitset oikean vuodenajan. Voit myös sukeltaa Tumbatu-saarella, jossa voit nähdä siipisimppuja ja mustekaloja. Sansibarilla on tarjolla niin peruskursseja kuin fundiving-kursseja - kaikki Sansibarin sukelluskurssit löytyvät täältä.

Vene rantahiekalla Sansibarin saarella

8. Perhentian-saaret, Malesia

Jos etsit hieman tavallisesta poikkeavaa sukelluspaikkaa, Malesian Perhentian-saaret saattavat olla itsellesi sopiva reissukohde. Saaret ovat osa Terengganun meripuistoa, jossa tarjolla on upeita sukelluspaikkoja kaikentasoisille sukeltajille. Voit nähdä kilpikonnia, haita, rauskuja, korallipuutarhoja ja paljon muuta!

Paras aika sukeltaa Perhentian saarilla on maaliskuun lopusta lokakuun alkuun, jolloin sää on kuiva ja aurinkoinen. Veden lämpötila on noin 28°C - 30°C ja näkyvyys voi vaihdella olosuhteista riippuen 10-20 metriin.

Jotkut Perhentian saarten parhaista sukelluskohteista tulevat tässä:

  • Tokong Laut: Merenalainen "torni", joka kohoaa merenpohjasta 5 metrin syvyyteen. Tornia peittävät pehmeät korallit ja sienet, jotka houkuttelevat useita erilaisia kalalajeja ja mustaevähaita.
  • Sugar Wreck: Uponnut rahtilaiva, joka makaa 18 metrin syvyydessä. Hylyn ympärillä asustaa erilaisia ​​kaloja ja eläimiä, ja hylyn sisällä voi edelleen nähdä laivan kuljettaman sokeripussien lastin.
  • T3: Riutan rinne, joka laskee 12 metristä aina 22 metriin. Alueella on mm. paljon kovia koralleja, kilpikonnia, rauskuja ja papukaijakaloja. Täältä löydät myös pienempiä eläimiä, kuten katkarapuja, ja merineuloja.
Veneitä ja snorklaajia Perhentian saarten edustalla Malesiassa

9. Thulusdhoo, Malediivit

Jos etsit trooppista paratiisia, sinun kannattaa suunnata Malediiveille. Thulusdhoo on pieni saari Pohjois-Malen atollilla, josta löydät joitakin maan parhaista sukelluskohteista. Jos olet onnekas, saatat bongata haita, rauskuja, kilpikonnia ja hylkyjä. Paras aika sukeltaa Thulusdhoossa on joulukuusta toukokuuhun, jolloin meri on tyyni ja näkyvyys erinomainen. Veden lämpötila on noin 28°C ympäri vuoden. Thulusdhoossa on tarjolla kursseja niin aloittelijoille kuin kokeneemmillekin sukeltajille. Thulusdhoo on myös loistava paikka rentoutua ja nauttia saaren elämästä, maistaa paikallisia ruokia ja ihastella upeita auringonlaskuja.

Kaksi sukeltajaa pinnan alla Malediiveilla

10. Nusa Lembongan, Indonesia

Indonesia mainittiin jo kertaalleen, mutta tämä kohde ehdottomasti ansaitsee kaksi paikkaa tällä listalla. Nusa Lembongan on pieni saari Balin vieressä, jolla on koostaan huolimatta paljon tarjottavaa. Saari on todellinen sukelluksien aarrearkku, jonka ympäristössä voit nähdä mm. rauskuja, möhkäkaloja, haita, kilpikonnia ja värikkäitä koralleja. Paras aika sukeltaa Nusa Lembonganilla on heinäkuusta lokakuuhun, jolloin vesi on kirkasta ja todennäköisyys nähdä möhkäkaloja on korkea. Veden lämpötila vaihtelee vuodenajasta ja sukelluspaikasta riippuen 20°C - 28°C. Halusitpa sitten tutustua upeisiin riuttoihin, uida majesteettisten rauskujen kanssa tai liittyä mielenkiintoisille päiväretkille, Nusa Lembonganista löytyy jokaiselle jotakin.

Underwater life on Nusa Lembongan in Indonesia with plenty of Manta Rays, and even a large Ocean Sunfish, also called Mola Mola.

Valmiina sukeltamaan pinnan alle?

Kiinnostaako sukellus tai jonkun tietyn kurssin varaaminen? Haluaisitko kuulla lisää eri vaihtoehdoista maailmalla tai kiinnostaako reissun hinta? Olemme täällä sinua varten, jotta sinä voisit buukata matkasi luotettavasti ja turvallisesti. Jos kaipaat apua oman sukellusreissusi suunnitteluun ja sopivan kurssin valintaan, ota yhteyttä, niin jutellaan toiveistasi! Matkasuunnittelu kanssamme on maksutonta, eikä velvoita sinua mihinkään.

Varaa maksuton tapaamisaika

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.