{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Budjettimatka

Young Traveller

Kuinka matkustaa pienellä budjetilla?

Mieli halajaa reissuun, mutta miten saada rahat riittämään maailmalla? Harvalla meistä on suuria summia tilillä odottamassa seuraavaa matkaa, mutta tämä ei ole este maailmalle suuntaamiseen.

Hyvällä suunnittelulla ja fiksulla rahankäytöllä pääset jo pitkälle, ja hiljalleen säästyvät pennoset voit sitten käyttää unohtumattomiin kokemuksiin, kuten vaikka surffikurssiin tai rekkareissuun. Lue tärpit onnistuneeseen budjettimatkailuun.

1. Pakkaa kevyesti

Monet lentoyhtiöt vaativat nykyään maksamaan extraa ruumaan menevistä matkatavaroista. Pakkaa siis mukaan vain kaikkein tarpeellisin, sillä voit ostaa paljon tarvitsemiasi tavaroita ja vaatteita myös maailmalta luultavasti huomattavasti halvemmalla. Vältyt myös maksamasta ylikiloista.

Kevyesti pakkaaminen ei siis säästä vain selkäparkaasi, mutta myös kukkaroasi. Ennen matkaa onkin hyvä kerrata pakkausvinkkejä.

Budjettimatka - KILROY

2. Asu hostellissa

Rahaa säästyy paljon, kun valitset hostellimajoituksen hotellin sijaan. Ennakkoluulot hostelleista meluisina ja haisevina örveltäjien bilemestoina ei pidä paikkaansa, sillä maailmalta löytyy todella siistejä ja tasokkaita, mutta silti edullisia, hostelleja.

Edullisinta on varata sänky makuusaleista, jotka on usein jaettu naisten ja miesten saleihin. Monissa hostelleissa saa tosin myös yksityisiä huoneita. Yksi hostellin parhaista puolista rahan säästämisen lisäksi on uusien ihmisten tapaaminen. Samanhenkiset travellerit voivat osoittautua niin upeiksi tyypeiksi, että saat uutta matkaseuraa.

Budjettimatkailu - KILROY

3. Reissaa off-sesonkina

Suurimmilla osalla matkakohteista on ajankohtia, jolloin turistit ja muut matkaajat reissaavat kohteeseen, eli toisin sanoen ruuhkasesonki. Fiksuna tarkan euron reissaajana kannattaa siis suunnata matkakohteisiin niiden off-sesonkina, jolloin hinnat ovat huomattavasti alhaisempia kuin silloin vuoden kaikkein suosituimpina kuukausina.

4. Syö kuin paikalliset

Tiukalla budjetilla kannattaa välttää jatkuvaa ravintoloissa syömistä ja sen sijaan valmistaa itse ruokaa. Hinnat ovat yleensä alhaisia paikallisten suosimilla toreilla ja kaupoissa, joten ota muita reissaajia messiin, jakakaa kustannukset ja kokatkaa yhdessä aterioita. Osta myös halpoja välipaloja mukaan otettavaksi päivän seikkailuihin, jottei nälkä pääse yllättämään ja viemään sinua ylihintaiseen kuppilaan.

Budjettimatka - KILROY

5. Matkusta kaverin kanssa

Kaverien ottaminen mukaan reissuun ei vain takaa hauskaa matkaseuraa, vaan on myös kannattavaa taloudellisista syistä. Voitte nimittäin jakaa monet kustannukset maailmalla, kuten esimerkiksi autonvuokrauksen USA:ssa ja matkapakun hinnan Uudessa-Seelannissa, majoituskulut Sydeneyssä ja niin edelleen. Ja tietenkin mitä enemmän porukkaa sitä hauskempaa - ja halvempaa!

6. Pidä kirjaa kuluista

Erityisesti jos sinulla on taipumusta spontaaniin rahankäyttöön, pidä kirjaa menoistasi. Rahaa kuluu reissussa helposti ihan huomaamatta, joten kirjoita muistiin jokainen ostos, niin vältyt ikäviltä yllätyksiltä reissun loppuvaiheilla. Nettipankin appi on hyvä löytyä puhelimesta, jotta voit helposti tarkistaa rahatilanteen ja tarvittaessa kiristää rahapussin nyörejä.

Omaan rahankäyttöön kannattaa kiinnittää huomiota jo ennen reissuun lähtöä. Näin huomaat nopeasti, mihin oikeastaan rahasi kuluvat ja saatat löytää varsin helppojakin säästökohtia, jolla kartutat matkakassaasi. Samalla huomaat, mistä et ole arjessasi valmis tinkimään: tämä on hyvä viite myös siihen, mihin kannattaa budjetoida rahaa myös matkalla.

9. Lähde syrjäseuduille

Yritä välttää rahan käyttöä suosittujen matkakohteiden turistiloukoissa, joissa hinnat kapuavat usein pilviin. Esimerkiksi älä syö lounasta Pariisissa Eiffel-tornin tai muiden huippusuosittujen turistimagneettien nurkilla, vaan sukella paikallisten suosimille alueille. Sieltä löydät paitsi edullisempaa ruokaa, mutta näet myös palan paikallisten elämää, joka on reissaamisen parasta antia.

Budjettimatkailu - KILROY

10. Laita vakuutusasiat kuntoon jo kotona

Vakuutusasiat kalskahtavat aika tylsiltä eikä niiden ajatteluun aina jakseta uhrata paljonkaan aikaa. Vakuutus on kuitenkin oltava kunnossa, jos haluat varmasti välttyä kilometrien pituiselta laskulta kotiin palatessa.

Tarkista siis vakuutuksesi ja päivitä ne tarvittaessa. Ole erityisen tarkkana, jos kaipaat reissuillesi adrenaliinia esimerkiksi laskuvarjohyppyjen tai sukeltamisen muodossa, sillä ne eivät aina sisälly ns. tavallisiin matkavakuutuksiin. Ole myös valppaana, jos vuokraat auton tai ostat muita vakuutusta kaipaavia palveluja maailmalla, sillä vakuutusasiat ovat usein vaikeaselkoisia.

11. Älä matkusta viikonloppuisin

Lennot ovat yleensä edullisimmillaan tiistaina, keskiviikkona ja torstaina, sillä ihmiset matkustavat eniten viikonloppuisin. Varaa lentosi siis viikon keskivaiheille ja säästät parhaassa tapauksessa kymmeniä ellet satoja euroja.

Viikonpäivistä kannattaa olla perillä myös reissun aikana. Jos aikataulussasi on joustovaraa, auto kannattaa vuokrata road trippiä varten keskellä viikkoa viikonlpun sijaan. Samoin kun siirryt paikasta toiseen, erityisesti jos liikut isoissa kaupngeissa, näkyy viikonloppu usein myös majoituksien hinnoissa.

12. Hanki kansainvälinen ISIC-opiskelijakortti

Opiskelijana säästät rahaa reissussa, kun muistat hommata kansainvälisen ISIC-opiskelijakortin. ISIC-kortti on ainoa virallinen kansainvälinen opiskelijatodistus, ja se oikeuttaa yli 150 000 etuun yli 130 maassa. Kortilla saat alennuksen esimerkiksi museoissa, ravintoloissa, hotelleissa, nähtävyyksissä ja matkalippujen hinnoista.

Tilaa kortti ennen reissua ja tsekkaa matkakohteesi parhaimmat edut.

 

alt

Suunnittele oma matkasi

  1. Valitse unelmiesi kohteet ja tekeminen. 
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita suunnittelu

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.