{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Kolumbia matkakohteena

los-nevados-national-park-colombia-volcano-nevado-del-quindio-cover

Ennakkoluulojen takana: Kolumbian rikas kulttuuri, luonto ja historia

Kolumbia on maa, joka usein leimataan vaaralliseksi matkakohteeksi median toimesta. Meidän mielestäme Kolumbia on kuitenkin paljon paljon muutakin kuin mitä Narcos tai uutiset näyttävät: Karibian rannikolta Andien vuorille ja Amazonin sademetsästä siirtomaa-aikaisiin kaupunkeihin – Kolumbia tarjoaa jokaiselle jotakin. Tässä artikkelissa kerromme lisää Kolumbian kulttuurin, luonnon ja historian hämmästyttävästä monimuotoisuudesta ja kerromme, miksi sinun pitäisi vierailla tässä yksinkertaisesti upeassa kohteessa.

 

amazon-rainforest-ecuador-cuyabeno-national-park-boat-cover
Amazonasin alue
Amazonasin alue, joka kattaa useita Etelä-Amerikan maita (mm. Kolumbia, Brasilia, Peru ja Ecuador), on yksi biologisesti monimuotoisimmista paikoista maailmassa. Alueella on suuri määrä tiheitä sademetsiä ja jokia, joissa asuu monia erilaisia eläimiä. Olitpa sitten vaeltamassa paikallisen oppaan kanssa, kulkemassa veneellä jokea pitkin tai viettämässä aikaa alkuperäiskansojen parissa, Amazonasin alue on yksi niistä paikoista, jossa jokaisen matkailijan kannattaa ehdottomasti käydä kerran elämässään.
Lue lisää

Kolumbian luonto on muutakin kuin Amazonin sademetsä

Kolumbia on täynnä upeita metsiä, vuoria ja kansallispuistoja. Tässä muutamia meidän suosikeistamme:

Amacayacun kansallispuisto keskellä Kolumbian Amazonia on todellinen biologisen monimuotoisuuden hotspot ja tarjoaa huikeita seikkailumahdollisuuksia. Tutki tiheitä viidakoita, jotka ovat täynnä kiemurtelevia jokia ja erilaisia eläimiä sen ympärillä. Paikallisoppaan johdolla opit alueesta ja sen asukkaista - samalla kun pidät silmäsi auki jaguaarien, jokidelfiinien ja värikkäiden papukaijojen varalta!

Tatacoan autiomaa on täysin erilainen alue verrattuna Kolumbian suuriin sademetsiin. Kyseessä on maisemaltaan ainutlaatuinen kohde, jossa on suuria kivimuodostelmia (tai oikeastaan muodostelmat ovat kovettunutta maaperää). Tatacaossa on kaksi "pääaluetta", punainen autiomaa ja harmaa autiomaa, ja molemmat ovat ehdottomasti vierailun arvoisia. Suosittelemme vaeltamaan Tatacoan läpi joko aamulla tai auringonlaskun aikaan äärimmäisen kuumuuden välttämiseksi. Halutessasi voit jäädä yöksi ja leiriytyä avoimen aavikon taivaan alla.

Chingazan kansallispuisto on pullollaan sumuisia vuoria, muinaisia metsiä ja kirkkaita laguuneja, ja tänne on helppo tehdä päiväretki Bogotasta käsin. Chingazassa vaeltaessa törmäät erilaisiin ekosysteemeihin korkealla sijaitsevista niityistä tiheisiin metsiin, joista jokainen on täynnä upeita kasveja ja eläimiä. Vaellusreittejä on olemassa useita, mutta suosittelemme Lagues de Siecha -vaellusta, jonka varrella näet kolme jäätikköjärveä noin 3600 metrin korkeudessa. 

Colombia Armenia Coffe Hills

Kolumbian kiehtovat kaupungit

Kolumbian kaupungit ovat yhtä eloisia ja vaihtelevia kuin maan luontokin. Jokaisella kaupungilla on oma sekoituksensa historiaa, kulttuuria ja luonnetta.

Aloitetaan Cartagenasta – Kolumbian pohjoisosassa sijaitsevasta rannikkokaupungista, joka on kuuluisa siirtomaatyylisistä rakennuksistaan, mukulakivikaduistaan ​​ja eloisista väreistään. Kävele historiallisen vanhankaupungin läpi, jossa muinaiset linnoitukset ja kirkot kertovat tarinoita kaupungin menneisyydestä, tai nauti auringosta yhdellä Bocagranden upeista rannoista.

Bogotá on Kolumbian ja myös koko Pohjois-Andien vuoriston vilkas pääkaupunki. Täällä modernit pilvenpiirtäjät sekoittuvat vanhojen aukioiden ja vilkkaiden markkinoiden joukkoon. Tutustu joihinkin paikallisista museoista, niin saat paremman käsityksen Kolumbian kulttuurista ja historiasta. Vieraile myös trendikkäällä Chapineron alueella, jossa sinua odottavat kahvilat, pienpanimot ja eloisa yöelämä. 

Verrattuna hektiseen Bogotáan Medellín tuntuu huomattavati rauhallisemmalta ja pienemmältä. Kaupungilla on synkkä historia, sillä se oli aikoinaan surullisenkuuluisan Medellín-kartellin koti, mutta nykyään kaupungin menneisyys tuntuu kaukaiselta. Tarjolla on kauniita puistoja, katutaidetta ja hyvin toimiva joukkoliikenne. Jos haluat tietää enemmän kartelleista ja esimerkiksi Pablo Escobarista, suosittelemme Casa Museo Pablo Escobaria. Medellínistä löydät myös köysiradan, joka on tarkoitettu erityisesti ympäröivillä kukkuloilla asuvien ihmisten joukkoliikennevälineeksi. Tämä tarkoittaa, että joukkoliikennejärjestelmässä on yhteensä neljä köysiratalinjaa, joista jokaisen varrella on useita pysäkkejä, joissa voit jäädä suoraan vilkkaiden kaupunginosien keskelle.

A green cable car going down a hill in the city of Bogota in Colombia

Seuraavana vuorossa on Amazon ja Letician kaupunki. Verrattuna kolmeen yllä olevaan, kyseessä on pieni kaupunki, mutta se on yksi Amazonas-alueen suurimmista asutuskohteista. Leticia on rajakaupunki, jossa Amazonjoki kohtaa Kolumbian, Brasilian ja Perun. Täällä voit lähteä eeppisille viidakkoseikkailuille, tavata alkuperäiskansojen yhteisöjä ja ihastua uskomattomiin villieläimiin. Jos satut olemaan Kolumbiassa marraskuussa ja haluat kokea jotain todella erityistä, vieraile El Pirarucú de Orossa - Amazonin populaarimusiikin kansainvälisellä festivaalilla - jonka kansainvälinen osa tarkoittaa, että se on tärkeä kulttuurinen juhla kaikille rajan jakaville maille. 

Jos pidät enemmän pienistä kaupungeista ja maaseutualueista, suosittelemme vierailemaan Villa de Leyvassa – viehättävässä siirtomaakaupungissa, joka tuntuu pysähtyneen ajassa. Vietä täällä pari päivää nauttien rauhallisesta tunnelmasta, söpöistä kahviloista ja upeista maisemista.

Old man walking past white plastered houses down a cobbled street in Villa de Leyva, with green hills in the background

Kolumbian upeat rannat

Kolumbian rantoja ja saaria on vaikea vastustaa, vaikka ne eivät olisikaan se syy, miksi vierailet maassa. Tarjolla on hienoa hiekkaa, kimaltelevaa merivettä ja upeita snorklausmahdollisuuksia. Jos sinulla on aikaa vain yhdelle rannikkokokemukselle, suosittelemme Tayronan kansallispuistoa, jossa tiheät viidakot kohtaavat Karibianmeren rannat.

Jos kaipaat saarielämää, hyppää veneen kyytiin ja suuntaa Rosario-saarille, jotka sijaitsevat aivan Cartagenan rannikon edustalla. Kristallinkirkkaiden vesiensä ansiosta ne ovat täydellinen paikka snorklata, sukeltaa ja paistatella auringossa. Läheinen Isla Barú tarjoaa rentoa tunnelmaa palmujen reunustamilla rannoilla ja rantabaareissa, joissa tarjoillaan tuoreita meren antimia ja hedelmäisiä cocktaileja. Saarella on myös paljon upeita hotelleja, jos haluat hemmotella itseäsi matkasi lopussa.

A beach near the jungle in Tayrona National Park in Colombia

Kolumbian aktiviteettimahdollisuudet

Kolumbia sopii erinomaisesti matkailijalle, joka haluaa kokeilla monia erilaisia ​​aktiviteetteja aina monipäiväisistä vaelluksista sukelluskursseihin. Vaikka Kolumbiaa ei tunneta maailman parhaimpana sukelluskohteena, maalla on tarjota joitakin loistavia sukellusspotteja erityisesti Cartagenan rannikolla, jossa voit nähdä paljon vedenalaista elämää aina koralliriutoista merikilpikonniin. Teemme yhteistyötä Tagangassa sijaitsevan sukelluskeskuksen kanssa, jossa voit suorittaa PADI-sertifikaatin.

Kaikkien seikkailunhaluisten kannattaa suunnata myös Lost City Trekille, joka on jännittävä vaellusmatka tiheän viidakon ja paikallisten kylien läpi Teyunan muinaisraunoille, jotka ovat piilossa Sierra Nevadan vuoristossa. Matkalla näet, millaista elämä on Kolumbian syrjäisissä kylissä.

Halutessasi voit osallistua espanjan kielikurssille, jonka ansiosta muualla maassa ja koko Etelä-Amerikassa reissaaminen helpottuu. Voit valita perus- ja intensiivikurssien väliltä ja majoittua joko hostellissa tai paikallisen perheen luona.

Grey Shark Spotted When Diving In Colombia

Kolumbia kutsuu...

Oletko valmiina seikkailuun? Mikäli Kolumbian reissu houkuttelee, ota meihin yhteyttä, niin autamme oman unelmamatkasi suunnittelussa!

Kysy Kolumbian reissuista

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.