Saana - Suomi

Saana egyptiläisessä asussa
Saana on syntynyt vuonna 1991. Hänelle on jo ehtinyt kehittyä rakkaus Egyptiin, ja useita matkasuunnitelmia seuraaville vuosille. Lue lisää hänen kokemuksistaan matkaoppaana Egyptissä sekä hänen ajatuksistaan tulevaisuudesta.

Asuu

Seinäjoella Suomessa.

Tähän asti

Saana valmistui lukiosta vuonna 2010. Sen jälkeen hän on toiminut oppaana lähinnä Egyptissä, mutta vuoden 2011 alussa Egyptissä tapahtuneen vallankumouksen takia hän on ollut myös hetken Dubaissa ja Maltalla.

Ammatti

Saana vietti kesän 2011 vanhempiensa kanssa Suomessa, mutta on nyt palannut Egyptiin matkaoppaaksi seuraavaksi seitsemäksi kuukaudeksi.

Unelmat

Matkustamisesta on tullut elämäntapa Saanalle. Hänellä on paljon unelmakohteita, joita haluaa päästä tutkimaan. Hän on todella innostunut ratsastamisesta, joten ei ole ihmekään, että yksi hänen suurista unelmistaan on ratsastusmatka Australian takamaille tai Uuden-Seelannin vuorille. Hän unelmoi myös matkaavansa Intiassa junakyydillä. "En tiedä milloin menen Intiaan, mutta se on seuraava suunnitelmani. Intia on värikäs maa, jossa on kiinnostava luonto ja kaupunkeja täynnä ihmisiä."

Saana suunnittelee päättävänsä mitä haluaa opiskella ollessaan Egyptissä, jotta hän voi aloittaa opinnot ensi syksynä. "En ole varma mitä haluaisin opiskella. Olen avoin kaikenlaisille mahdollisuuksille. Tahdon opiskella jotain, missä pääsen ulkomaille, mutta luultavasti aloitan opintoni Suomessa ja menen vaihtoon ulkomaille."

Haluan matkustaa, koska

"Pidän todella siitä tunteesta jonka saa, kun astuu ulos koneesta vieraassa maassa. Sitä tietää heti, että on eri paikassa. Ihmisillä on erilaisia vaatteita ja tuoksu on aivan erilainen. Joskus asiat vaikuttavat erilaisilta kuin kotona, mutta pian huomaa, että myös isoja yhtäläisyyksiä löytyy. Pidän siitä."

"Yksi parhaista matkakokemuksistani on Egyptistä, jossa suuntasimme kaivauksille lähellä Kuninkaiden laaksoa Luxorissa. Aamulla söimme perinteistä egyptiläistä aamupalaa ja katselimme Niilin jokilaaksoa. Ilma oli sumuinen ja hieman viileä ja tunnelma oli todella erityinen."

Vieraillut kohteet

Kreikka, Egypti, Iso-Britannia, Arabiemiirikunnat, Malta, Ruotsi, Norja ja Viro. . 

Neuvo muille matkustajille

"Mielestäni kaikkien ulkomaille matkustavien tulisi selvittää hieman paikallisesta kulttuurista ja tavoista kohdemaassa. Koska Egyptissä on todella kuuma, jotkut ajattelevat voivansa käyttää lyhyitä hameita, mutta Arabimaissa naiset pitävät pitkiä vaatteita. Kunnioittaessasi paikallista kulttuuria onnistut välttymään kiusallisilta tilanteilta."

Ota yhteyttä