Clare - 1991 vuoden maailmanmatkaaja

Clare rekan katolla Bhaktapurissa - Nepalissa.
Clare aloitti matkustelun vuonna 1991 ja seuraavat 4-5 vuotta hän käytti kaiken aikansa reissaamiseen, pitäen vain lyhyitä taukoja säästäessään rahaa päästäkseen taas tien päälle.

Asuu

Kööpenhaminassa Tanskassa. Syntynyt ja kasvanut Englannissa.

Toimenkuva

Clare työskentelee tuotteiden ja koulutuksen parissa KILROYn päätoimistolla Kööpenhaminassa. Clare on siis vastuussa KILROYn matkaeksperttien motivoimisesta ja heidän kouluttamisesta.

Reppureissukokemuksia

Clare on nähnyt (melkein) kaiken. Suoritettuaan kandin tutkinnon hän työskenteli lähes vuoden Kibbutsissa Israelissa. Tämän jälkeen hän keräsi hetken rahaa ja suuntasi sitten Afrikkaan, jossa hän vietti vuoden liftaten ja matkustaen läpi Etelä-Afrikan, Sambian, Namibian, Mosambikin ja Malawin. Clare oli Etelä-Afrikassa vain päivää ennen rotuerottelun päättymistä.

Matkustettuaan Afrikassa pienellä budjetilla Clare päätti suunnata takaisin Lontooseen ja säästää rahaa voidakseen lähteä uudestaan tien päälle. Seuraavalla reissullaan hän lähti itään ja kävi Hongkongissa, Indonesiassa, Singaporessa, Malesiassa, Thaimaassa, Nepalissa, Intiassa, Australiassa ja Uudessa-Seelannissa.

"Kun palasin kotiin, sain työn matkatoimistossa ja lähdin lyhyemmille, korkeintaan kuukauden pituisille matkoille aina kun oli rahaa ja aikaa. Matkustin silloin paljon Etelä-, Keski- ja Pohjois-Amerikassa. Näin myös hieman Afrikan pohjoisosia."

Matkan suunnittelu 20 vuotta sitten

"Ilman Internetiä ei ollut juurikaan keinoja suunnitella etukäteen. Pystyit varaamaan lentolippusi, mutta sen jälkeen suunnittelu tapahtui tien päällä. Mielestäni silloin oli paljon enemmän henkilökohtaista kontaktia. Aina kun olin pitkänmatkan bussissa, juttelin muille matkailijoille ja he jakoivat vinkkejä siitä, missä yöpyä ja mitä tehdä paikan päällä."

Posti kulki - silloinkin

"Poste restante -toimisto oli ainoa paikka, jonne pystyi vastaanottamaan postia ystäviltä ja perheeltä. Ne kuitenkin sijaitsivat isojen kaupunkien postitoimistoissa. Muistan kuinka matkustin koko matkan Namibiasta Cape Towniin ja sitten ylös Zimbabween vain hakeakseen postini. Oli tavallista nähdä ihmisiä istumassa postitoimiston ulkopuolella avaamassa paketteja ja kirjeitään, joskus jopa itkien, koska he eivät vain voineet odottaa hetkeäkään päästääkseen avaamaan postinsa.

Posti oli melkein ainoa keino pitää yhteyttä. Luulen soittaneeni kotiin vain pari kertaa vuodessa. Puhelut olivat aivan liian kalliita pienellä budjetilla matkaaville."

clare-poste-restante.jpg 

Paras ja huonoin matkakokemus

"Luulen, että liftaaminen sekä Afrikan että Australian läpi antoi minulle joitain parhaista matkakokemuksistani. Tapasin niin erilasia ihmisiä. Liftaaminen oli loistava tapa matkustaa siihen aikaan, sillä tapasit ihmisiä eri elämäntilanteista. Afrikassa oli erittäin epätavallista nähdä valkoihoisia liftaamassa ja saimmekin useasti kyydin valkoisilta eteläafrikkalaisilta, jotka olivat huolissaan turvallisuudestamme. Jotkut heistä jopa kutsuivat meidät kylään. Olimme myös niin onnekkaita, että saimme kyytejä köyhiltä farmityöläisiltä tai rekkakuskeilta, mikä antoi meille jälleen uuden perspektiivin eri yhteiskuntaluokkien elämästä.

Koin myös yhden kamalimmista matkakokemuksistani liftatessa. Olin ystäväni kanssa lava-auton takaosassa kun kuski alkoi ehdottaa oikotien valitsemista. Kuski alkoi epäilyttää meitä ja kun auto hidasti, hyppäsimme kyydistä. Onneksi hän jatkoi matkaansa. Se oli melko pelottava kokemus."  

Vieraillut maat

Israel, Egypti, Australia, Uusi-Seelanti, Fidzi, Tonga, USA (mukaan lukien Alaska), Kanada, Singapore, Thaimaa, Malesia, Indonesia, Vietnam, Hongkong, Kiina, Nepal, Intia, Sri Lanka, Etelä-Afrikka, Mosambik, Sambia, Zimbabwe, Malawi, Etiopia, Namibia, Yhdistyneet Arabiemiirikunnat, Panama, Meksiko, Guatemala, Belize, Brasilia, Chile, Bolivia, Peru, Marokko, Kenia, Tansania, Keikka, Italia, Espanja, Tšekki, Barbados, Itävalta, Sveitsi, Portugal, Irlanti, Suomi, Ruotsi, Norja, Hollanti, Belgia, Bophuthatswanan tasavalta (nykyään osa Etelä-Afrikkaa), Puola, Unkari ja Saksa.

Neuvo muille matkustajille

"Matka on tärkeämpi kuin määränpää."

Ota yhteyttä