Varaa lennot

Type

Matkustajat

Aikuiset (yli 12 v)

+
{{ adultsValue }}
-

Lapset (0-11 v)

+
{{ childrenValue }}
-

Sylilapset (alle 2 v, ei omaa paikkaa)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Cabin Class

Pakollinen kenttä

9 Vain valitut päivämäärät Economy

Type

Matkustajat

Aikuiset (yli 12 v)

+
{{ adultsValue }}
-

Lapset (0-11 v)

+
{{ childrenValue }}
-

Sylilapset (alle 2 v, ei omaa paikkaa)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsPakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Hae ja varaa lennot

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Hae ja varaa lennot

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Hae ja varaa lennot
{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Miian reissu Roomaan ja Firenzeen

rome-italy-houses

Harkinnassa opinto- tai virkistysreissu Italiaan? Ryhmämatka-asiantuntijamme Miia kävi paikan päällä vierailulla tutustumassa Rooman ja Firenzen tarjontaan ja nähtävyyksiin. Lue alta näistä reissukokemuksista ja ota yhteyttä, niin suunnitellaan omalle ryhmällesi vastaavanlainen kokonaisuus!

"Pääsin toukokuussa 2022 ensimmäistä kertaa lentäen matkalle pandemian jälkeen. Italiassakin olin ollut viimeksi vuonna 2003 interrailaamassa, joten olihan sitä jo aikakin palata Italiaan! Kohteina Rooma ja Firenze olivat minulle uusia, joten uutta nähtävää ja koettavaa (plus toki ihanaa italialaista ruokaa) odotin innolla."

Päivät 1-2: Ikonisia nähtävyyksiä Roomassa

Ensimmäisenä kokonaisena reissupäivänä Roomassa meillä oli puolen päivän kaupunkikiertokävely, jonka aikana näimme mm. Colosseumin, Forum Romanumin, Trevin suihkulähteen sekä Espanjalaiset portaat. Roomassa lähes kaikki tärkeimmät nähtävyydet on kävellen saavutettavissa - ainoastaan Vatikaaniin olisi pitänyt ottaa metro, mutta siihen tutustuminen jäi seuraavaan kertaan. Roomassa on kätevää, että metrolipun saa maksettua näyttämällä luottokorttia metron porteilla olevaan lipunlukijaan.

Colosseumiin ja Forum Romanumiin pääsee vierailemaan samalla lipulla, mutta Colosseumiin tulee ryhmien varata vierailuaika, kun taas Forum Romanumiin voi mennä mihin aikaan vaan. Nämä kohteet sijaitsevat ihan lähekkäin, joten niissä vierailu sopii esim. yhden aamupäivän puuhaksi. Trevin suihkulähteellä oli harmillisesti juuri huolto käynnissä, kun olimme sen kohdalla. Suihkulähteestä oli siivottu kolikot eikä altaassa ollut vettä tämän huoltotoimenpiteen vuoksi. Trevin suihkulähteeseen liittyy uskomus, että jos Roomassa vieraileva heittää kolikon suihkulähteeseen, palaa hän kaupunkiin takaisin. Kolikko jäi heittämättä, mutta palaan kaupunkiin varmasti joskus uudestaan!

Psst! Jos koululaisryhmä menee Italiassa vierailulle nähtävyyksille, joihin on sisäänpääsymaksu ja ryhmä vierailee kohteessa alennuslipulla, tulee ryhmän ottaa mukaan nimilista rehtorin allekirjoituksella sekä koulun leimalla varustettuna. Nimilistoja kannattaa ottaa useampia mukaan, sillä esim. Vatikaani ottaa nimilistan haltuun, eikä asiakas saa sitä takaisin. 

Menimme illalliselle yhteistyökumppanimme kanssa ja alkupalojen ja aperitiivien jälkeen söin ehkä parasta pastaa ikinä! Pastan jälkeen italialaisittain tilattiin pääruoka ja jälkkärimahahan on erikseen, joten tiramisu upposi vielä hyvin. 

Toisena matkapäivänä tutustuimme useisiin hotelleihin. Lisäksi ehdimme käydä maistuvalla lounaalla ja gelatolla Mercato Centralen kauppahallissa sekä ihailemassa Campo di Fioria, Piazza di Veneton aukioita ja Pantheonia.

Hotellikierroksemme päättyi illalliseen Trasteveressä. Trastevereä haluaisin päästä tutkimaan myös lisää joskus, pääsimme kokemaan siitä vain pintaraapaisun.

Päivä 3: Järvimaisemia ja viiniä

Lähdimme aamulla bussilla Castel Gandolfoon, joka sijaitsee noin 30 kilometrin päässä Roomasta kaakkoon. Castel Gandolfo on viehättävä pikkukaupunki Albano-järven rannalla, jossa myös paavilla on kesäasunto. Oli ihanaa päästä ihailemaan järvimaisemia kaupungissa vietettyjen päivien jälkeen. Castel Gandolfoon pääsee Roomasta myös paikallisjunilla noin 45 minuutissa ja matka maksaa parisen euroa. Lago Albanon ympärys on noin 11 km, ja järven ympäri pääsee kävelemään. Järvelle pääsee myös melomaan ja harmittelin kovasti, ettei meillä ollut siihen aikaa. Myös pulahdus järveen 30 asteen helteillä olisi tehnyt terää. Tänne täytyy päästä toisen kerran paremmalla ajalla! Suosittelen paikkaa erittäin lämpimästi ryhmille, jotka haluavat vaihtelua Rooman kaupungin hulinoihin vaikka puoleksi päiväksi. Melomista ja piknik-lounas järven äärellä, kyllä kelpaisi minullekin!

Castel Gandolfosta siirryimme Frascatiin ja vierailimme perheomisteisella Cantina Cerquetan viinitilalla, jossa tuotetaan noin miljoona pulloa viiniä vuosittain. Maistelimme muutamia viinejä ja ohessa söimme antipastoja. Kyseiselle viinitilalle järjestetään ryhmävierailuja ja viinitilalla on myös myymälä, josta saa ostettua mm. viiniä ja oliviiöljyä.

Söimme Frascatissa lounaan ja sen jälkeen bussi vei meidät Roomaan Tiburtinan juna-asemalle. Oli aika jättää upea Rooma taakse ja hypätä Firenzeen vievään junaan. 1,5 tunnin junamatka kului ihastellen ikkunasta näkyviä kauniita Toscanan maisemia.

Illalla kirjauduimme majapaikkaamme Firenzessä ja kävimme katsomassa Ponte Vecchiota - siltaa, joka ylittää Firenzen läpi virtaavan Arno-joen. Kävimme myös ihastelemassa Santa Maria del Fiorin katedraalia ulkopuolelta. Firenze tuntui kivalta kaupungilta heti alkumetreiltä saakka. Kyseessä on huomattavasti Roomaa pienempi kaupunki, jonka tunnelma on ihanan romanttinen - etenkin auringonlaskun aikaan. Firenzessä on myös paljon upeita museoita ja voin suositella kaupunkia etenkin taiteesta kiinnostuneille. Katusoittajia oli myös monessa paikassa ja laulut raikuivat kauas. Valitsimme illalispaikankin niin, että kuulimme musiikkia ravintolan terassille.

Illallisen jälkeen palasimme hostellille ja totesimme, että ilmastointi huoneessamme ei toimi. Menimme juttelemaan asiasta hostellin vastaanottoon ja melko pitkän näpyttelyn jälkeen vastaanottovirkailija löysi meille vapaan huoneen, jossa ilmastointi toimi. Kävimme hakemassa tavaramme ja pääsimme unten maille hitusen myöhemmin kuin oli tarkoitus.

Päivät 4-5: Firenzen tunnelmia

Ainoa kokonainen päivä Firenzessä piti sisällään pitkälti hotelleihin tutustumista. Iltapäivällä sain viestiä, että paluulentoni Suomeen oli peruttu, joten jouduin selvittelemään asiaa jonkun aikaa. Lopulta selvisi, ettei Firenzestä pääse Helsinkiin paluupäivänäni, sillä Italiassa oli lakko ja useat lennot ja junat oli peruttu. Suunnitelma B käyttöön ja lento vaihdettiin Bolognasta Helsinkiin, sillä Bolognaan pääsi Firenzestä junalla 45 minuutissa. Tämän kun sai kuntoon niin pystyi taas rentoutumaan ja nauttimaan Firenzen tunnelmasta. Illalla ostelimme tuliaisia, söimme taas hyvin ja kävimme vielä Ponte Vecciolla, koska tunnelma oli siellä niin mukava ilta-auringossa.

Paluupäivälle ei ollut suunnitelmia, sillä alkuperäisen suunnitelman mukaan lentoni olisi lähtenyt Firenzestä jo ennen kukonlaulua. Päätimme aamiaisen jälkeen mennä käymään sisällä Santa Maria del Fiorin katedraalissa. Menimme jonoon puolta tuntia ennen ovien avautumista ja jono oli jo valtava, mutta veti onneksi nopeasti. Katedraali oli kiva nähdä sisältä, mutta se oli mielestäni vielä upeampi ulkopuolelta. Lounaalla kävimme Firenzen kauppahallissa, jonka yläkerrassa oli useita ravintoloita. Alakerrasta matkaan tarttui mm. värikästä pastaa kotiinviemisiksi.

Sitten olikin aika suunnata junalle ja Bolognasta lennolla kohti kotia. Matka oli oikein onnistunut, vaikka pieniä kommervenkkejä sattuikin matkan varrelle, niin nehän vähän kuuluvatkin matkustamiseen. Pandemian vuoksi hieman hukassa ollut matkakuumekin löytyi ja täytyy pian päästä takaisin Italiaan!

Täytä puuttuvat tiedot

Oops! Jotain meni pieleen, yritä uudelleen!

Sulje
Ota yhteyttä
Pyydä tarjous

Tarjouspyyntö

Täytä tiedot

2000+
0
Pakollinen kenttä

Yhteystiedot

Ryhmän tiedot

Pakollinen kenttä

Olemme vastaanottaneet viestisi ja palaamme asiaan mahdollisimman pian. 

Huom! Pidä varmuuden vuoksi silmällä myös roskapostikansiotasi siltä varalta, että vastauksemme eksyy sinne.

Saat pian vahvistuksen sähköpostiosoitteeseen {{email}}

Lähetä sähköpostia

Oletko suunnittelemassa ryhmämatkaa, mutta kaipaat vielä hieman neuvoja matkakohteen valintaan, aikataulutukseen tai johonkin käytännön järjestelyihin? Ota yhteyttä, niin saat vastauksia kysymyksiisi ja pääset eteenpäin matkasuunnittelussa.

Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä

Olemme vastaanottaneet viestisi ja palaamme asiaan mahdollisimman pian.

Huom! Pidä varmuuden vuoksi silmällä myös roskapostikansiotasi siltä varalta, että vastauksemme eksyy sinne.

Saat pian vahvistuksen sähköpostiosoitteeseen {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.