Varaa lennot

Type

Matkustajat

Aikuiset (yli 12 v)

+
{{ adultsValue }}
-

Lapset (0-11 v)

+
{{ childrenValue }}
-

Sylilapset (alle 2 v, ei omaa paikkaa)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Cabin Class

Pakollinen kenttä

9 Vain valitut päivämäärät Economy

Type

Matkustajat

Aikuiset (yli 12 v)

+
{{ adultsValue }}
-

Lapset (0-11 v)

+
{{ childrenValue }}
-

Sylilapset (alle 2 v, ei omaa paikkaa)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsPakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Hae ja varaa lennot

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Hae ja varaa lennot

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Hae ja varaa lennot
{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Kulut matkalla

Matkaopas - KILROY

Kulut matkalla

Reissaamiseen kuluu auttamatta rahaa. Osa kuluista on helppo arvioida etukäteen ja osa sitten taas ei. Kun maksat lennot, ainakin osan majoituksesta ja aktiviteeteista etukäteen, helpotat matkan päällä budjetointia, sillä reissussa vastaan tulee aina kuluja, joita et ole osannut huomioida etukäteen. 

Tulet hulluksi, jos yrität laskea etukäteen kaikkia matkan aikaisia menoeriä. Suuret linjat on hyvä budjetoida varsin tarkkaan, mutta jokaista vesipulloa ja kadunvarsivälipalaa sekä taksi-, bussi- ja riksamatkojen kuluja on mahdoton laskelmoida.

Kysy matkan budjetoinnista

Luksusta budjettimatkailun väliin

Majoitus on yleensä ottaen hyvä ja helppo tapa säästää: yövy dormeissa yksityisen hotellihuoneen sijaan ja väsää aamiainen itse hostellin keittiössä valmiiseen pöytään hotellin aamiaissalissa kävelemisen sijaan. Muista myös telttailu, airbnb, couch surfing ja matkapakut majoitusvaihtoehtoina.

Kaiken säästämisen keskellä on hyvä muistaa, että välillä lisäeurojen investointi antaa paljon takaisin. Erityisesti pitkällä reissulla on hyvä idea yöpyä silloin tällöin yö tai kaksi hotellissa. Oma rauha, oma suihku ja vapaus levittää tavarat pitkin huonetta antavat yllättävän paljon lisäenergiaa, jonka myötä saat taas reissaamisesta enemmän irti.

Tippaaminen –Yllättäviä kuluja

Mikään ei tee huonompaa ensivaikutelmaa kuin huono tippaaminen. Älä siis turhaan anna itsestäsi huonoa mielikuvaa paikallisille vaan ota etukäteen selvää tavoista – ja noudata sitten niitä. Tipin jättäminen on usein reissaajille hieman vaikeaa: milloin ja miten tippi pitäisi antaa ja kuinka paljon. Valitettavasti tähän ei ole yksiselitteistä, kaikkiin tilanteisiin sopivaa vastausta.

Pidä mielessä, että monin paikoin palveluhenkilökunnan palkka koostuu pääosin tipeistä. Sitä paitsi tarjoilijat, taksikuskit ja erilaisten päiväretkien oppaat ovat mitä parhaita neuvonantajia paikallisissa asioissa, joten heidän kanssaan kannattaa jutustella niitä näitä ja kysellä vinkkejä.

Tässä muutamia tippipoimintoja maailmalta:

 • USA ja Kanada ovat tippikulttuureja eli tarjoilijat ja erinäiset matkaoppaat odottavat 10-15% tippiä.
 • Turkissa tippiä voi jättää ainoastaan käteisenä. Yleinen käytäntö on 10% laskun loppusummasta.
 • Yleisesti Aasiassa ei ole tapana tipata. Jos kuitenkin olet esim. retkellä oppaan tai autonkuljettajan kanssa kokonaisen päivän ja saat hyvää palvelua, jätä n.10% ylimääräistä sovitusta hinnasta. Japanissa tippaaminen on loukkaavaa.
 • Venäjällä varmista, että annat ravintolassa tipin suoraan tarjoilijalle. Pöydälle jätetty tippi päätyy usein muille kuin tarjoilijoille.
 • Costa Ricassa palvelumaksu sisältyy jo palvelualan hintoihin. Tästä huolimatta ravintolalaskuissa saattaa lukea "Service not icluded". Jätä tippiä, jos koet saaneesi erityisen hyvää palvelua.
 • Brasiliassa, jos palvelumaksua ei ole sisällytetty loppusummaan, jätä tippiä n. 15% hyvästä palvelusta. Tippaa kuitenkin aina Brasilian realeissa esim. dollareiden sijaan. Maan oman valuutan käyttäminen on aina suositeltavaa, mutta erityisesti Brasiliassa dollareiden käyttö voidaan tulkita loukkaavaksi.
 • Australiassa tippaaminen ei kuulu perinteisiin käytäntöihin. Jos kuitenkin saat erityisen hyvää palvelua, voit jättää 10-15% tippiä.
 • Uudessa-Seelannissa tippaaminen on käytäntönä oikeastaan ainoastaan hienoissa ravintoloissa, joissa tavallinen summa on 10% laskusta.

Tippaaminen eri maissa - KILROY

Tinkaaminen – Matkakulujen minimointi

Jos tippaamisesta muodostuu lisäkustannuksia, on tinkaaminen taas hyvä paikka säästää. Monin paikoin maailmalla ensimmäiseksi kuulema hinta on tosiaan vasta se ensimmäinen hinta, josta lähdetään liikkeelle. Tämä pitää eristyisesti paikkansa toreilla, mutta usein tinkiä voi jotakuinkin kaikkialla: hostelleissa, takseissa, päiväretkissä jne. 

Paras tapa oppia tinkaamisen salat on pysytellä yhdessä maassa hieman pidempi aika, jotta opit paikallisen hintatason ja näet, paljonko paikalliset mistäkin maksavat. Erityisesti Kiinassa ja Intiassa tinkaaminen on olennainen osa sosiaalista kanssakäymistä, joka liittyy vahvasti kaupantekotilanteeseen. Tinkimisen lomassa juttele niitä näitä ja ole aidosti kiinnostunut vastapuolen kertomasta.

Pikavinkit kulujen minimoimiseksi

Isoin huomaamatta kertyvä kuluerä matkan aikana muodostuu alkoholista. Juhlinta kuuluu lomaan, mutta pidä juhlabudjettisikin seurannassa, jotta vältyt ikäviltä yllätyksiltä. 

Jatka matkaoppaan lukua muiden aiheiden osalta, tai varaa aika matkasuunnitteluun. Tule ja kysy kaikki matkustamiseen liittyvät kysymyksesi ja aloita suunnittelu ammatilaisen avustuksella. Matkasuunnittelu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Lue koko matkaopas   Varaa maksuton suunnitteluaika

alt

Suunnittele oma matkasi

 1. Valitse unelmiesi kohteet ja tekeminen. 
 2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
 3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita suunnittelu

Täytä puuttuvat tiedot

Oops! Jotain meni pieleen, yritä uudelleen!

Sulje
Ota yhteyttä
Lähetä sähköpostia

Haluatko lähteä maailmalle, mutta kaipaat ideointiapua ja jonkun, kenen kanssa pallotella vaihtoehtoja? Kaipaatko vinkkejä aktiviteetteihin ja reittisuunnitteluun? Ota yhteyttä, niin suunnitellaan haaveesi toteutuksiksi. Jos sinulla on kysymys liittyen sivuiltamme ostamiisi lentolippuihin, ota yhteyttä Asiakastukeen.

Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä

Olemme lähettäneet sinulle vahvistuksen viestistäsi sähköpostiisi. Palaamme asiaan mahdollisimman pian.

Huom! Pidä varmuuden vuoksi silmällä myös roskapostikansiotasi siltä varalta, että vastauksemme eksyy sinne.

Saat pian vahvistuksen sähköpostiosoitteeseen {{email}}

Varaa suunnitteluaika

Kaipaatko vinkkejä aktiviteetteihin ja reittisuunnitteluun? Varaa maksuton suunnitteluaika & aloita seuraavan reissusi suunnittelu matka-asiantuntijoiden kanssa. Voit varata ajan tapaamiselle Turun tai Helsingin myymäläämme, tai vaihtoehtoisesti voit pyytää, että tapaaminen hoidetaan joko puhelimitse tai videopuhelun välityksellä.

 • {{ officeOption }}
Pakollinen kenttä

Jes, ajanvaraus reissusuunnitelmien pohdintaan on oikea suunta haaveiden muuttamisessa toteutuneiksi seikkailuiksi!

Kuulet meistä pian – ensin viestisi vastaanoton vahvistamisen merkeissä ja sitten vielä erikseen ehdottamasi ajan tiimoilta. Huomaathan, että varaamasi aika on vahvistettu vasta, kun olet saanut meiltä mailia. 

Pidä varmuuden vuoksi silmällä myös roskapostikansiotasi siltä varalta, että vastauksemme eksyy sinne.

Saat pian vahvistuksen sähköpostiosoitteeseen {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.