{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Kokemus Trans-Siperian matkalta

Matkakertomus Trans-Siperian matkalta - KILROY

Uusia kavereita Trans-Siperian matkalta

Jostakin syystä olin aina ollut hieman epäluuloinen – ja ennakkoluuloinen – venäläisiä kohtaan. Ei minulla mitään varsinaista syytä ollut epäilyksilleni, olin vain saanut päähäni, että venäläiset eivät olisi ystävällisiä ja että he joisivat vodkaa kuin vettä. Ok, jälkimmäistä olettamustani en ole vielä reissunkaan jälkeen valmis kumoamaan, mutta Trans-Siperian matka opetti, että venäläiset ovat mahtavaa matkaseuraa ja ystävällistä, hauskaa porukkaa. Tämä on minun Trans-Siperian kokemukseni!

Kuka? Annelies Belgiasta
Mitä? Matkasin poikaystäväni kanssa ensin Venäjän halki legendaarisella Trans-Siperian radalla ja sitten vielä läpi Mongolian ennen kiinalaisia kaupunkiseikkailuja. 

Ota yhteyttä & aloita suunnittelu

Trans-Siperian matka

Reissumme alkoi Pietarista, jossa saimme hostellissa heti alkuunsa lämpimän vastaanoton ja asiankuuluvan vodkashotin vahvistamaan tervetullutta ilmapiiriä. Matka ei paljon paremmin voisi alkaa!

Varsinainen Trans-Siperian radan alku on Moskovassa, jonne mekin päädyimme kunhan olimme ensin kierrelleet vaikutuksen kauneudellaan tehneessä Pietarissa. Juna-asemalla suunnistaminen on sittenkin aika helppoa kyrillisistä kirjaimista ja olemattomasta venäjän kielen taidostamme huolimatta. Jos etukäteen hieman tutustuu kirjaimistoon, on monet sanat helposti tunnistettavissa englannin kautta. Jos me löysimme tiemme oikeaan vaunuun, niin kyllä löytävät kaikki muutkin. Seuraat vain opasteita ja päädyt junamatkan aikaiseen kotiisi. 

Junavaunut on jaettu hytteihin ja toisen luokan hyteissä – joissa me siis matkasimme – on neljä petipaikkaa kahden kerrossängyn muodossa. Matkan aikana pääset liikkumaan vaunusta toiseen, mutta oman vaunun porukasta muotoutuu nopeasti oma "perhe". Jokaisella perheellä on myös perheenpää, provodnitsa, joka pitää huolen, että vaunu pysyy siistinä ja että kaikki käyttäytyvät kunnolla. 

Pakkausvinkiksi muille Trans-Siperian matkaa suunnitteleville voisin suositella mukia ja kulhoa, linkkaria, kuivaruokaa (nuudeleita, puurohiutaleita), juomavettä, teepusseja, suklaata ja virtapankki. Vaunuissa on saatavilla kuumaa vettä, joten "kokkaat" nuudelit ja puurot helposti; juomavettä myydään ravintolavaunussa, mutta se saattaa loppua kesken; provodnitsat taas arvostavat suklaata työnsä "tippinä". Mutta se kaikkein tärkein, mitä rinkastasi on löydyttävä junaan astuessasi, on vodka!

"Pullo tuli tarpeeseen"

Älä tuomitse pulloa etiketin perusteella

Kun valitset matkapulloa, varmista, että pakkaat mukaan laatutavaraa, sillä venäläiset tuntevat vodkansa ja mikä tahansa ei kelpaa! Ennen Moskovassa junaan nousua, kävimme ruokaostoksilla ja siinä samalla nappasimme hyllystä kivan näköisen pullon sen kummemmin asiaa miettimättä. Jossakin vaiheessa kaupassa kierrellessämme huomasimme, kuinka vakavan näköinen vartija hymähti meille naama virneessä: meidän ei kuulemma kannattaisi näyttäytyä julkisesti kyseisen  vodkapullon kanssa. Hän auttoi meitä valitsemaan paremman merkin ja eikä hänen vakavasta alkuolemuksesta ollut jäljellä enää mitään – ja me saimme matkaamme pullon, joka teki vaikutuksen venäläisiin matkaseuralaisiimme!

Pullo tuli tarpeeseen, kun naapurihytin matkaajat kutsuivat meidät lasillisille. Siitäkin huolimatta, ettei meillä ollut yhteistä kieltä, ilta oli mitä ikimuistoisin. Kommunikointi käännös-appien välityksellä toi keskusteluihin mielenkiintoista lisäväriä, ja alle parissa tunnissa ensimmäinen vodkapullo oli jo tyhjä. Onneksi naapurimme olivat niin ikään hyvin varustautuneita pitkään matkaan ja ilta jatkui iloisissa merkeissä. 

Pelasimme koko illan korttia, ja vaikkemme ymmärtäneet säännöistä jotakuinkin yhtään mitään, ilta oli enemmän kuin hauska! Uudet kaverimme yrittivät kyllä selittää pelin kulkua ja me kuvittelimme ymmärtävämme, mutta kuitenkin aina kun luulimme voittavamme, homma olikin päinvastoin. 

Uudet kaverimme olivat naapureinamme vain 2 ensimmäistä päivää, joten toisen päivän yöllä heräsimme aamuyöstä kolmelta hyvästelemään heidät. Laiturilla odotti heidän ystävänsä, joka oli noussut keskellä yötä tuodakseen meille kasan tuliaisia, joita naapurimme olivat pyytäneet häneltä. Kuinka ihania ihmiset voivatkaan olla!

Loppumatka Mongolian läpi Pekingiin

Neljän päivän aikana ehdimme Moskovasta aina Irkutskiin asti. Koko matka Pekingiin asti kestää kuitenkin 7 päivää. Irkutskin jälkeen vaihdoimme junaa ja rataa: Mongolian läpi matka taittuu luonnollisesti Trans-Mongolian rataa pitkin. 

Pysähdyimme matkalla vielä Ulan Batorissa, ja kaiken kaikkiaan junapäiviä kertyi Irkutskista Pekingiin 3. Aika junassa ei käy muuten ollenkaan pitkäksi, kun tutustut jatkuvasti uusiin ihmisiin ympäri maailman ja ihailet maisemia ikkunasta. 

Matkusta kakkosluokassa

Jotta saat reissustasi kaiken mahdollisen irti, suosittelen matkustamista kakkosluokassa. Tällöin tapaat ihmisiä ja kuulet mielenkiintoisia tarinoita. Eri luokkien hytit on järjestelty omiin vaunuihinsa, joten myös naapurisi matkaavat samalla haluan-tavata-uusia-ihmisiä-mentaliteetilla.

Voimme rehellisesti sanoa, että tämä reissu on tähän astisista matkoistamme ehdottomasti paras juuri niiden kaikkien ihanien ihmisten ansioista, joihin tutustuimme matkan varrella!

alt

Suunnittele oma matkasi

  1. Valitse unelmiesi kohteet ja tekeminen. 
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita suunnittelu

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.