{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Working Holiday

canada-snowboarding-cover

Working Holiday

Reissaa, lomaile ja tienaa kaupan päälle taskurahaa. Jos olet 18 – 35-vuotias työtä pelkäämätön nuori, autamme sinut alkuun elämäsi reissuun. Working Holiday -kohteina ovat huippusuosionsa säilyttäneet Australia, Uusi-Seelanti ja Kanada. Tämän lisäksi valikoimastamme löytyy mahdollisuus lähteä kesäleiriohjaajaksi USA:han. 

 

Harkinnassa Working Holiday maailmalla? Varaa aika matkasuunnitteluun - se on maksutonta eikä velvoita sinua mihinkään.

Varaa aika matkasuunnitteluun

Working Holiday - Mikä se on?

Working Holiday -viisumi on erityinen viisumi, jota suomalaiset voivat hakea Australiaan, Uuteen-Seelantiin ja Kanadaan. USA:han haetaan puolestaan J1-viisumia, eli ns. "kesätyöviisumia".

  • Australiassa ja Uudessa-Seelannissa voit viisumin turvin oleskella ja tehdä töitä yhteensä 12 kuukautta, kun tavallisella turistiviisumilla voit oleskella maassa vain kolme kuukautta. Australiaan yläikäraja viisumin saamiseksi on 30 vuotta ja Uuteen-Seelantiin 35. Working Holiday -viisumi (WH-viisumi) on niin sanottu multiple entry work visa, mikä tarkoittaa, että viisumin voimassaoloaikana voit poistua ja palata maahan rajattomasti. Erityisviisumin turvin voit siis reissata vaikka vuoden ja pääset matkaan jo kohtuullisella matkakassalla – voit rahoittaa reissailuasi paikan päällä tekemällä pätkätöitä. Working Holiday -viisumit perustuvat maiden kahdenvälisiin sopimuksiin (Suomi–Australia ja Suomi–Uusi-Seelanti). Australiassa saman työnantajan palveluksessa voit työskennellä enintään kuusi kuukautta, Uudessa-Seelannissa kolme kuukautta. Autamme mielellämme viisumin hankinnassa sekä muissa käytännön asioissa. Huomaathan, että jos haluat työskennellä ja reissata sekä Australiassa että Uudessa-Seelannissa sinun tulee hakea Working Holiday -viisumi erikseen molempiin maihin.

 

  • Kanadassa sinun on mahdollista tehdä töitä hiihto-/laskettelukaudella kuuden kuukauden mittaisella ajanjaksolla, jonka jälkeen voit halutessasi jatkaa työskentelyä myös kesäkaudella. Kanadan Working Holiday -viisumeita myönnetään vastaanottavan maan rajoituksien puitteissa, eli kyseessä on Suomen ja Kanadan välinen sopimus (viisumia ei siis voi hakea meidän kauttamme, mutta autamme muissa käytännön asioissa). Yläikäraja Kanadan WH-viisumille on 35 vuotta.

 

  • Kesätyö USA:ssa tarkoittaa, että työskentelet sovitusti (yleensä noin 10 viikkoa) yhdessä leirikeskuksessa, eli sinulla on työpaikka hoidettuna ennen maahan matkustamista. J1-viisumia haetaan itsenäisesti, mutta saat meiltä apua viisumihakemukseen sekä muihin käytännön asioihin. Viisumi sallii 30 päivän reissaamisen USA:ssa kesäleirin päättymisen jälkeen.

 

Onko työn hakeminen helppoa?

Lähtiessäsi kauttamme töihin USA:n kesäleireille tai hiihtokeskuksiin Kanadaan, sinulla on työpaikka hoidettuna jo ennen lähtöä. 

Australiaan ja Uuteen-Seelantiin lähdettäessä työpaikka etsitään yleensä vasta paikan päältä. Kuten muutenkin työnhaussa, hommia saa, kunhan ei ole liian nirso. Apunasi ovat monet työnvälitystoimistot, hostellien ilmoitustaulut, puskaradio, internet, kaikki paikalliset sanomalehdet sekä tietysti omat kontaktit. Working Holiday -viisumilla työskennellessäsi olet oikeutettu vähintään alan minimipalkkaan. Tarvitset myös paikallisen verokortin ja pankkitilin palkanmaksua varten. 

Kauttamme voit myös varata itsellesi starttipaketin joko Australiaan tai Uuteen-Seelantiin, jonka avulla saat Working Holiday -reissullesi mahdollisimman sujuvan alun. Starttipaketteihin kuuluu ensimmäisen viikon majoitus, erilaisia aktiviteetteja sekä apua käytännön asioissa, kuten verotuksessa ja työnhaussa.

Australiaan suunnatessa kannattaa myös tutustua Greyhoundin bussipassiin, joka on kätevä tapa kulkea ympäri maata. Tsekkaa myös Harvest Guide -jonka avulla suunnittelet kätevästi Working Holiday -reissuasi. Uudesta-Seelannista löytyy vastaavasti Strayn bussipassi.

Vinkkejä Working Holidaylle lähteville:

  • Working Holiday -viisumilla voit myös opiskella Australiassa, kuitenkin enintään neljä kuukautta.
  • Muista matkavakuutus. Halutessasi saat hankittua kauttamme edullisen ja kattavan matkavakuutuksen vaikka koko vuodeksi.
  • Ensin huvi, sitten työ.
  • Working Holiday -reissulla ei kannata kuluttaa koko vuotta baaritiskin puunaamiseen tai hedelmiä poimien. Suosittelemme vahvasti, että reissaat ympäriinsä ja nautit elämästä! Kokeile kaikkea uutta, osallistu rugby-harjoituksiin Uudessa-Seelannissa, laske rinteitä koko rahan edestä, hyppää benjihyppy, käy moikkaamassa kenguroita, valaita ja jääkarhuja, vaella upeissa maisemissa jne. Töitä ehtii tehdä aina siinä välissä. Et elä tehdäksesi töitä, vaan teet töitä elääksesi!


Valmiina maailmalle? Aloita haaveiden toteutus varaamalla aika matkasuunnitteluun. Kerromme vaihtoehdoistasi ja neuvomme sinua eteenpäin niin viisumien, lentojen, majoituksen kuin vakuutuksienkin oslata. Henkilökohtainen matkasuunnittelu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Varaa maksuton suunnitteluaika

alt

Suunnittele oma matkasi

  1. Valitse unelmiesi kohteet ja tekeminen. 
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita suunnittelu

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.