{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Road trip Uuden-Seelannin Pohjoissaarella


northern-island-new-zealand-hobbiton-cover
Lue kaikki kerralla

Suositeltu kesto

Noin 3 viikkoa

Kilometrejä

Noin 2700

Aloitus- ja päätepiste

Auckland

Hintaan sisältyy

Lennot, autonvuokraus

Kysy & saat vastauksia
Surffibiitsejä, kaupunkielämää, hobitinkoloja, muta-altaita, tulivuoria ja maorikulttuuria: Uuden-Seelannin Pohjoissaari jää usein seikkailuntäyteisen Eteläsaaren varjoon aivan syyttä.

Auckland toimii Pohjoissaaren road trippisi aloitus- ja päätepaikkana, ja siinä välissä ehdit kiertää kolmisen viikkoa ympäri saaren parhaimpia nähtävyyksiä ja reissukohteita.

Olemme kooneet reittiehdotuksen omiin suosikkeihimme perustuen, mutta on tietysti aivan sinun päätettävissäsi mitä haluat nähdä ja kokea - ja missä järjestyksessä. Varmaa kuitenkin on, että Pohjoissaaren road tripillä luvassa on mm. kuumiin altaisiin pulahtamista, vierailuja tulivuorilla ja maorikulttuuriin tutustumista. 

*Alkaen hinta per henkilö, kun kaksi yli 25-vuotiasta henkilöä matkustaa yhdessä. Kysy lisäinfoa jos olet alle 25-vuotias.

Pakettiin sisältyy
 • Lennot Aucklandiin
 • 3 yön hostellimajoitus Aucklandissa (1 ennen road tripin alkua ja 2 ennen kotiinlähtöä)
 • Matkapakun vuokraus 17 päiväksi
 • Lennot kotiin Aucklandista
 • Käsittelykulu
 • Henkilökohtaisen matka-asiantuntijan suunnitteluapu
Hintaan ei sisälly
 • Matkavakuutus (mutta voimme auttaa sinua tämän varaamisessa!)
 • Ateriat
 • Muut majoitukset
 • Lisäaktiviteetit
alt

Suunnittele oma road trip -matkasi

 1. Valitse unelmiesi kohteet ja tekeminen.
 2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
 3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita matkasuunnittelu

Road trip -reitti Pohjoissaari

Auckland - Paihia - Kaitaia - Dargaville - Hobittila - Rotorua - Whakatāne - Gisborne - Napier - Wellington - Tongariron kansallispuisto - Taupo - Waitomo Caves - Hamilton - Auckland

Tässä meidän ehdotuksemme matkareitin ja must see -kohteiden osalta. Pohjoissaaren road trip voi olla kuitenkin lähestulkoon minkänäköinen tahansa, riippuen omasta budjetistasi, aikataulustasi ja mielenkiinnonkohteistasi, joten voit aina muokata reittiä haluamallasi tavalla.

Auckland

Auckland, City of Sails, on energinen satamien, rantojen ja saarten kaupunki. Tämä monikulttuurisuuden kehto on täynnä purjehtijoita, joista Auckland on saanut lempinimensä. Auckland on Uuden-Seelannin suurin kaupunki, eli erinomainen aloituspaikka road tripille. Tämän paketin hintaan sisältyy yhden yön majoitus Aucklandissa reissun aluksi sekä kaksi yötä vielä ennen kotimatkaa, joten voit jättää Aucklandiin tutustumisen road trippisi loppuhuipennukseksi!

Paihia

Noin 3 tunnin ajomatkan päässä Aucklandista sijaitsee viehättävä Paihian pikkukaupunki Bay of Islandin lahdella. Nauti paikan leppoisasta tunnelmasta, baareista, ravintoloista ja viihtyisästä hiekkarannasta. Ja jos aikataulussasi on tilaa, vieraile läheisessä Russellin kylässä tai lähde bongaamaan hylkeitä ja delfiineitä!

Kaitaia & Cape Reinga

Jatka hieman Paihiasta pohjoiseen ja pysähdy päiväksi Kaitaian pikkukaupunkiin, josta käsin sinun on helppo ajaa vierailemaan Pohjoissaaren pohjoiskärjessä, Cape Reingassa. Ihastele täältä avautuvia maisemia merelle auringonnousun tai laskun aikaan.

Hobittila

Road trip jatkuu kohti Keskimaata! Taru Sormusten Herrasta -elokuvia varten rakennettu Hobittila on ehdottomasti yksi Uuden-Seelannin suosituimmista nähtävyyksistä.

Osallistu opastetulle kierrokselle, jonka aikana oppaasi kertoo alueen historiasta ja kuvausprosesseista. Pysähdy myös siemailemaan eteläneljänneksen parhaita oluita Vihreässä lohikäärmeessä (the Green Dragon Inn) ja nauti lounasta Shire's Rest Caféssa.

Rotorua

Muta-altaita, geisirejä ja seikkailua: Rotorua lähiympäristöineen on yksi maailman geotermisesti aktiivisimmista alueista, eli tekemisen puutteen ei pitäisi haitata – päinvastoin, valintojen tekeminen saattaa käydä hankalaksi! Koe maan voima katsellessasi mutatulivuoria, kiehuvia vesi- ja muta-altaita, höyryäviä fumaroleja, kuumavesijärviä ja rikkikiteitä ja päätä vierailusi rentoutumalla mutakylvyssä. Vieraile myös Te Puiassa, jossa voit geotermisten nähtävyyksien ohella tutustua maorikulttuuriin ja sen värikkäisiin tarinoihin, jotka elävät tatuointeina iholla.

Whakatāne

Suuntaa seuraavaksi Whakatāneen, jossa tarjolla on joukko erilaisia ulkoiluaktiviteetteja - voit lähteä esimerkiksi patikoimaan, pyöräilemään tai melomaan keskelle alueen upeita maisemia. Muista myös vierailla läheisellä Moutohoran ja/tai Whakaarin saarella. Molemmat ovat upeita paikkoja!

Gisborne

Matka jatkuu Pohjoissaaren itäosiin, Gisborneen. Gisborne on kuuluisa Waikanae Beachistä, joka tarjoaa erinomaiset surffausolosuhteet tästä aktiviteetista kiinnostuneille. Voit myös käydä Cook's Covessa (joka näkyy yllä olevassa kuvassa), josta avautuvat huikeat maisemat ympäristöön!

Napier

Rannikolla Hawke's Bayssä sijaitseva Napier on hurmaava art deco -kaupunki, jota ympäröivät laadukkaat viinitilat. Pieni kaupunki tulee nopeasti tutuksi, mutta lähiympäristössäkin riittää tekemistä – erityisesti Cape Kidnappersin suulayhdyskunta on näkemisen arvoinen. Nappaa ehdottomasti kamera ja kiikarit matkaan retkellesi lintujen valtakuntaan!

Matkaa Napierista Wellingtoniin on n. 330 km. Voit toki huristaa matkan kerralla, mutta mikäli mielit lisää art decoa, suussasulavaa jäätelöä ja taivaallisia hedelmiä, stoppaa Napierin kaksoskaupungissa, Hastingsissa, jonne on vain 20 kilometriä Napierista.

Wellington

Wellington on Uuden-Seelannin sympaattinen mutta luonteikas pääkaupunki. Se tunnetaan erityisesti massiivisista elokuvatuotannoistaan (siksipä lempinimi Wellywood) ja jatkuvasti kehittyvästä ruokakulttuurista.

Pienen koonsa ansiosta Wellingtonin keskustassa on helppo pyöriä jalan ja historiallisella köysiratagondolalla suhautatat kätevästi ydinkeskustasta kaupunkia ympäröiville kukkuloille. Maisemat ovat upeat ja kasvitieteellinen puutarha näkemisen arvoinen kaikessa kukkaloisteessaan. Wellingtonista löydät myös Uuden-Seelannin kansallismuseo Te Papan, joka tarjoaa interaktiivisia näyttelyitä, joita ei kannata missata.

Elokuvista innostuneiden ehdoton vierailukohde on alueen elokuvateollisuuden kehdossa, Miramarissa, sijaitseva Weta Workshop. Weta on tehnyt erikoisefektejä, lavasteita ja muuta rekvisiittaa mm. Taru sormusten herrasta - ja Avatar-elokuviin. Weta Workshopin Weta Cavessa pääset tutustumaan elokuvien tekemiseen ja shoppailemaan autenttisia replikoita ja muita leffa-aiheisia tuotteita.

Tongariron kansallispuisto

Pohjoissaaren road trip suorastaan vaatii pysähdystä Tongariron kansallispuistossa. Se on Uuden-Seelannin vanhin luonnonpuisto, josta löytyy yksi maailman parhaista päivävaellusreiteistä: Tongariro Alpine Crossing. Voit myös kiivetä saarivaltion aktiivisimman tulivuoren, Mt Ngauruhoen, rinteitä.

Jos suinkin kykenet, viivy Tongarirossa ainakin pari päivää ja lumoudu luonnon kauneudesta patikoidessasi ohi tulivuoren kraatereiden, kuumien – ja kylmien lähteiden, laavakenttien, vihreiden ja sinisten järvien, fumarolien... listaa voisi jatkaa loputtomiin!

Mt Ruapehu, Pohjoissaaren korkein vuori, sijaitsee sekin Tongariron kansallispuistossa. Talvisaikaan Ruapehu on loistava lasketteluspotti ja kesäisin patikointimahdollisuudet ovat erittäin monipuoliset.

Taupo

Road trip jatkuu etelään kohti Taupoa, Australaasian suurinta järveä ja adrenaliinikeskusta. Koskenlasku, benji-hyppy, vesijettiajelut, maisemalennot ja laskuvarjohyppy ovat vain muutamia esimerkkejä aktiviteeteista, joilla pääset nostattamaan sykettäsi Taupossa!

Uuden-Seelannin vierailluin luontokohde, Huka Falls -vesiputous, sijaitsee viiden minuutin ajomatkan päässä Tauposta pohjoiseen. Tolkien-fanit suuntaavat putouksilta toisessa Hobitti-elokuvassa esiintyneelle Aratiatia Rapids -koskelle katsomaan, kuinka vesimassat heräävät henkiin kun pato avataan muutaman kerran päivässä. Taiteen ystäville kajakki- tai venereissu 70-luvulla valmistuneiden yli 10 metriä korkeiden maorien kivikaiverrusten (Maori Rock Carvings) luo Taupo-järvellä on must.

Kuten Rotoruassa, on myös Taupossa runsaasti kuumia lähteitä. Lataa siis akkusi päivän päätteeksi kylpylässä rentoutuen niin road tripin jatkaminen seuraavana päivänä tuntuu taatusti helpommalta!

Waitomo Caves

Maanalaisia luolia ja kiiltomatoja! Toinen Uuden-Seelannin ykkösnähtävyyksistä, Waitomo Glowworm Gaves, sijaitsee sekin melko lähellä Matamataa. Kiiltomadot valaisevat luolien kattoa ja seinämiä kuin tähdet yötaivasta, minkä lisäksi tippukivet ja stalagmiitit koristavat koko luolaa, joten maaginen kokemus on taattu.

Waitomo Cavesin karstivajoamia ja vedenalaisia jokia voit tutkia jalan, veneestä tai zip-linella zipaten läpi pimeyden.

Auckland

Päätä road trippisi takaisin Aucklandiin ja palauta matkapakusi. Jää sitten vielä pariksi päiväksi ihmettelemään kaupungin menoa: yöelämää, mereneläviä, tulivuoria, paratiisisaaria, pingviinejä, delfiinejä, shoppailua – Aucklandissa yhdistät kätevästi kaupunkielämykset luontokokemuksiin. Ota lautta jollekin kaupungin kymmenistä saarista (esim. Waiheke Island), käy drinkeillä Sky Towerissa ja suuntaa patikkaretkelle tulivuoren huipulle.

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.