{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.
Belize matka - KILROY
Belize matka - KILROY

Belizen matkat

Belize on sukeltajan paratiisi. Legendaarinen Blue Hole vilisee härkä- ja riuttahaita sekä muita merieläimiä. Sademetsät melonta- ja patikkareitteineen, solisevat vesiputoukset ja mystiset maya-kulttuurin aikaiset temppelirauniot odottavat löytäjäänsä. Varaa matka Belizeen ja sukella seikkailuun!

Belizen häkellyttävä luonto

Belize sijaitsee Väli-Amerikassa, Karibianmeren rannalla. Belize City on maan suurin kaupunki, ja sieltä onkin hyvä ostaa tuliaiset ennen matkan jatkumista kiinnostavampiin paikkoihin.

Maan luontoaarteet ovat mittavat. Vehreä sademetsä kätkee sisäänsä useita vesiputouksia, majesteettisia vuoria sekä ikivanhoja maya-temppeleiden jäännöksiä. Belizeläiset ovat suojelleet noin 40%:a maastaan meri- ja luonnonpuistoiksi. Caye Caulkerin hiekkasärkkäsaaren ympäristössä on upeita koralliriuttoja snorklaajan ja sukeltajan iloksi.

Placenciasta taas löytyvät hienoimmat hiekkarannat ja edullisimmat majapaikat. Alueella elää harvinaisia manaatteja, joita voi käydä katsomassa. Samoin kannattaa käydä luonnonsuojelualueella Cocskombissa. Belizen matka on reissu mitä kauneimman luonnon pariin!

San Ignacio

San Ignacio sijaitsee sisämaassa lähellä Guatemalan rajaa. Sieltä järjestetään monenlaisia seikkailuretkiä - myös maya-kulttuurin aikaisille arkeologisille kaivauksille. Maya-temppelien rauniot ovat varsin vaikuttavia. Erikoisissa stalagmiitti- ja stalaktiitti-luolissa voi seikkailla ja ihmetellä sieltä löydettyjä arkeologisia aarteita, kuten keraamisia astioita. Flour Campin valtavassa lepakkoluolastossa edetään kävellen, kiiveten ja ryömien. Ratsastusretken voi hyvin yhdistää luolaseikkailuun.

Matkakohteena Belize on helppo ja sitä pidetään yhtenä Väli-Amerikan turvallisimmista maista. Ihmiset myös puhuvat yleisesti englantia.

Aktiivireissaajan Belize

Seikkailuhenkinen reissaaja löytää Belizen matkalla paljon tekemistä. Täällä voit snorklata, sukeltaa, kalastaa, ratsastaa, harrastaa koskenlaskua, meloa kajakilla ja tutustua rehevään luontoon patikkapoluilta käsin. Lintubongarit löytävät useita harvinaisia lajeja lintujen ruokintapaikoilta. Metsien siimeksestä korviin kantautuva vesiputouksen ääni on sielunruokaa, jota ei voita mikään. Patikoidessa tulee kuuma, sillä ilmasto on lämmin ja kostea. Hyppää kirkkaaseen vesiputousaltaaseen viilentymään ja nauttimaan elämästä - ilman turistilaumoja.

Melonta on myös mahtava lisä aktiivisen reissaajan Belizen matkaan. Upean reissun saat melomalla Black Rock River Lodgelta San Ignacioon kaunista Macal-jokea pitkin. Joki kulkee vehreissä sademetsämaisemissa kohtuullisen rauhallisesti, joskin koskiosuuksissa pulssi nousee. Reissu kestää noin 4,5-6 tuntia, ja voit vuokrata oman kanootin. 

Sukeltaminen Belizessä - Blue Holen luonnonihmeet

Belizen rannikon koralliriutta on maailman toiseksi suurin ja koko läntisen pallonpuoliskon pisin merieläinten koti. Se on myös UNESCOn maailmanperintökohteiden listalla. 

Erityisesti Lighthouse Reefin atollilla sijaitseva, halkaisijaltaan 300 metrinen Blue Hole -syvänne on jokaisen sukeltajan unelmakohteiden listalla. Sinne pääsee mantereelta kahden tunnin venematkalla. Jacques Cousteau purjehti 70-luvulla paikalle Calypsollaan ja teki vedenalaisilla tutkimusretkillään tämän merielämää vilisevän syvänteen tunnetuksi. 

Blue Hole on sukelluksena melko vaativa, sillä vedenalainen kolo laajenee 30 metrin syvyyteen saavuttaessa, ja 40 metrissä sukelletaan jättimäisten tippukivimuodostelmien välistä. Itse syvänne on peräti 120 metriä syvä. Rauskujen, härkä- ja riuttahaiden, värikkäiden perhoskalojen ja lukemattomien muiden merieläinten lipuessa ohitsesi olet sukeltajan taivaassa - varsinkin kun näkyvyys yltää 20 metriin! Joko olet valmis varaamaan Belizen matkasi?

Caye Caulkerin hiekkasärkkäsaarella vallitsee leppoisa tunnelma. Monet matkustavat särkälle sukeltamaan ja käymään sukelluskursseja. Vedet tarjoavatkin paljon pinnan alaista nähtävää. Saarelle pääsee noin puolen tunnin venematkalla Belize Citystä.

Reissuvinkkimme Belizeen

Tsekkaa hurrikaanitilanne varsinkin, jos olet matkaamassa heinä-lokakuussa, jolloin on hurrikaaniaika. Parempi reissuaika on marraskuusta kesäkuuhun. Muista myös tarkistaa, että matkavakuutuksesi kattaa hurjemmatkin extremelajit, joiden harrastamiseen houkutus Belizessä on suuri. Meidän kauttamme onnistuu myös kattavan matkavakuutuksen ERV:n hankkiminen tulevalle Belizen matkallesi. 

Aktiviteetteja Belizessä

alt

Suunnittele oma matkasi

  1. Valitse unelmiesi matkakohteet ja tekeminen. 
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita matkasuunnittelu

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.