{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Zimbabwe

Zimbabwen matka - KILROY
Zimbabwen matka - KILROY

Matka Zimbabween

Luontomatkaajalle Zimbabwen luonnonpuistoissa on paljon löydettävää ja Victorian ylväiden putousten pauhun kuuleminen siintää monen unelmissa. Vaikeuksista huolimatta maa elää ja hengittää, eivätkä kulttuurin rikkaudet katoa. Matka Zimbabween alkaa tästä!

Zimbabwe

Zimbabwea pidetään yhtenä eteläisen Afrikan kauneimmista maista sen ainutlaatuisen luonnon vuoksi. Maa tarjoaa matkalaiselle niin hienoja nähtävyyksiä, ettei vastaavia löydy muualta. Zimbabwe sijaitsee sisämaassa rajanaapureinaan Sambia, Botswana, Mosambik ja Etelä-Afrikka. Maassa asuu 13 miljoonaa ihmistä ja tiheimmin asutut alueet ovat suurimpien kaupunkien, Bulawayon ja pääkaupunki Hararen, ympärillä.

Victorian putoukset

Zimbabwen matkan tärkein nähtävyys, Victorian putoukset, pauhaavat Afrikan Sambesi-joessa, Sambian ja Zimbabwen rajalla. Löytöretkeilijä Livingstone löysi tämän luonnonihmeen 1855 ja nimesi ne Skotlannin kuningatar Viktorian mukaan. Joidenkin mittauksien mukaan putoukset ovat maailman suurimmat ja siellä on monipuolisin ja helpoiten nähtävissä oleva eläinlajisto.

Ylä-Sambesissa on paljon virtahepoja ja krokotiilejä. Lisäksi norsuja, puhveleita ja antilooppeja voi usein nähdä joen varrella juomassa. Putoukset itsessään on häkellyttävä näky kaikessa massiivisuudessaan! Leveyttä putouksilla on 1,7 kilometriä ja korkeutta huimat 108 metriä. Sadekauden aikana putouksista nousevan sauhun voi nähdä kilometrien päähän. Keskimääräinen virtausnopeus on hämmästyttävät 1088 m³/s. Putousten alla kävely on jännä kokemus, kuin kävelisi rankkasateessa, jonka pauhu valtaa korvat - kastut takuuvarmasti!

Kansallispuistot ja Victorian putous


Victoria Falls National Park on yksi kahdeksasta pääkansallispuistoista Zimbabwessa, mutta suurin puisto on Hwange National Park. Kansallispuistojen alueella ja niiden ympärillä elää yhteensä yli 105 nisäkäslajia.  Hwange on ainut suojeltu alue, josta löytyy kohtuullisesti beisoja ja ruskeahyeenoja. Hwangen kansallispuistossa asuvien, melkein sukupuuttoon kuolleiden,  savannikoirien kantaa pidetään yhtenä suurimmasta koko Afrikassa. Norsut ovat myös pärjänneet täällä erinomaisesti ja matkalainen voi nähdä suurien laumojen kulkevan ohitseen. Hwangessa käy paljon vähemmän matkailijoita, kuin Victoria Fallsin kansallispuistossa, mutta koska Hwange ei ole kaukana Victorian putouksilta, se on helppo matkakohde.

Paikalliset ihmiset

Suurimmat paikalliset etniset ryhmät ovat shonat ja nbelet. Vaikka Zimbabwen kansa on kokenut enemmän vastoinkäymisiä kuin kuvitella saattaa, monista huokuu myönteisyys ja matkalaista kohdellaan ystävällisesti. Maan vaikeat konfliktit ovat kuitenkin jättäneet jälkensä taloudellisena tiukkuutena. Paikalliset elävät suurimmaksi osaksi turismista, joka tuo maahan tasaista tulovirtaa vuosittain. 

Täkäläisten puutyöt ovat maailman kuuluja ja yhtä hienoihin tuskin törmäätkään muualla. Kaupat syntyvät ilman rahaakin, sillä voit ehkä vaihtaa sandaalisi hienotöiseen jättimäiseen puusarvikuonoon. Suosittelemme tekemään ostosten kanssa vastuullisia valintoja ja jättämään ebenpuusta ja norsunluusta valmistetut tuotteet ostamatta.

Zimbabwen ilmasto

Vaikka Zimbabwe sijaitsee tropiikissa, on ilmasto leuto ympäri vuoden. Kuuma ja kuiva kausi ulottuu elokuusta lokakuulle ja sadekausi marraskuusta maaliskuulle. Paras matkustusaika on huhti-toukokuu sekä elo-syyskuu. 

Liikkuminen Zimbabwessa

Zimbabwe on maa, jossa ei kannata säästää jättämällä järjestetyt ryhmäreissut käyttämättä. Itsenäisesti liikkuminen ei nimittäin ole täällä kovinkaan helppoa. Meiltä saat parhaat tiedot turvallisista ja parhaisiin nähtävyyksiin vievistä seikkailumatkoista.

Matkavinkkimme Zimbabween

Vaikka Zimbabwessa on paljon hyvää, on matkalaisen syytä muistaa muutama elintärkeä vinkki, joista ensimmäinen koskee turvallisuutta: tarkista netistä maan turvallisuustilanne. Älä myöskään ikinä käytä luottokorttia Zimbabwen matkalla vaan ota käteistä mukaan koko reissun ajaksi.

Zimbabwe kartalla

Jos kuumuus ja tropiikki ei pelota ja uit Afrikan mantereen ilmastossa kuin kala vedessä, niin suuntaa seuraava seikkailumatkasi Afrikan eteläosaan Botsawanan ja Mosambikin välissä sijaitsevaan Zimbabween.  

Kertomuksia Zimbabwesta

alt

Suunnittele oma matkasi

  1. Valitse unelmiesi matkakohteet ja tekeminen. 
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita matkasuunnittelu

Aktiviteetteja Zimbabwessa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.