{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Uganda

Ugandan matkat - KILROY
Ugandan matkat - KILROY

Ugandan matka

Ugandaa kutsutaan Afrikan helmeksi, eikä syyttä sillä sen rikas luonto tarjoaa matkaajalle upeita maisemia ja seikkailuita luonnon keskellä. Vaikka Ugandan luonto ja eläimet ovat aivan omaa luokkaansa tuo maan köyhät olosuhteet oman mausteensa maan historiaan. 


Uganda


Afrikan helmi Uganda sijaitsee keskellä Afrikkaa Victoria järven pohjoispuolella. Rajanaapureina Ugandalla on Kenia ja Tansania idässä, Sudan pohjoisessa, Ruanda etelässä ja Kongon tasavalta lännessä. 

Entebbe ja Kampala


Jos olet ottanut lennot Ugandaan saavut mitä todennäköisimmin Entebbeen. Entebbe on pieni, mutta vilkas kaupunki Victoria-järven vierellä. Sen kauniit puutarhat ovat fantastiset lintujen bongailua varten ja sen upeat järvimaisemat nostavat matkafiiliksen korkealle. Noin tunnin matkan päässä Entebbestä on Kampala, elämää kupliva suurin kaupunki Ugandassa. Paikallisliikenne voi tuottaa tuskaa, sillä pienetkin välimatkat voivat viedä paljon aikaa. On parempi tutustua Kampalaan päiväsaikaan, mutta kuten monissa muissakin Afrikan pääkaupungeissa, on järjestetty kaupunkikierros paras vaihtoehto kaupunkiin tutustumiseen.

Ugandan kansallispuistot


Ugandassa on kymmenen kansallispuistoa, joista monet tarjoavat erilaisia riistankatsojaisia ja upeita maisemia. Queen Elizabeth National Park on Länsi-Ugandassa, ja se onkin Ugandan eniten vierailijoita keräävä alue. Puisto tunnetaan hyvin villieläimistään, varsinkin puihin kiipeilevistä leijonistaan, joita ei monista muista paikoista löydy. Jatkuvista tutkinnoista huolimatta vieläkään ei tiedetä, miksi nämä leijonat kiipeävät puihin, sillä se ei ole leijonien lajikäytökselle ominaista. Jos haluat nähdä simpansseja, Kibale National Parkon sinun puistosi.

Vuorigorillat


Matka harvinaisen vuorigorillan luo voi olla elämäsi isoin villiluontoseikkailu. Maailmassa on enää vain noin 700 gorillaa, ja niitä on vain Ugandassa, Ruandassa ja Kongossa. Ugandassa niitä voi bongata kahdelta alueelta, Bwindi Impenetrable National Pakissa ja Mgahinga Gorilla National Parkissa. Bwindissä asuu noin puolet maailman vuorigorilloista.

Trekkauksen alussa sinulle kerrotaan, mitä gorillaryhmää päin olet suuntaamassa, ja enemmän tai vähemmän kuinka kaukana ne ovat. Ota mukaan paljon vettä ja pitkät housut. Reitti ei kulje aukealla polulla, vaan suoraan läpi sademetsän, siis pusikoiden. Tuntien taaplaamisen jälkeen näet vihdoin vuorigorillat, mikä saa sinut haukkomaan henkeäsi. On aika mahtavaa istua kahden metrin päässä isosta hopeaselästä. Vasta noin tunnin päästä jatkat matkaa pois gorillojen luota.

Kisoro Lounais-Ugandassa matka jatkuu pieneen kaupunkiin nimeltä Kisoro. Se on noin 9:n-10:n tunnin ajomatkan päässä Kampalasta. Huonokuntoinen tie vie sinut läpi mahtavien maisemien, ja aluetta kutsutaankin Afrikan Sveitsiksi. Ajat ohi vuorien, järvien, viljeltyjen kukkuloiden sekä trooppisten sade- ja bambumetsien. Viimeisellä kukkulalla maisema paljastuu altasi ja laajalla tasangolla, joka kuuluu paitsi Ugandalle, myös Ruandalle ja Kongolle, Virunga-tulivuoret dominoivat näkymää. 

Koskenlasku Ugandassa


Jos haluat kokea ensiluokkaista koskenlaskua, suuntaa Jinjaan, jossa voit harrastaa koskenlaskua Niilin alkulähteillä ja antaa kosken pyörteiden ohjata sinua eteenpäin. Tässä kohtaa niilin jokea koski on luokiteltu asteikon 5 koskeksi eli luvassa on vauhdikasta kyytiä.

Ugandan ilmasto


Uganda sijaitsee ekvaattorilla ja matkalla koet trooppisen ilmaston. Sadekausi kestää maaliskuusta toukokuuhun. Tämä on yksi parhaista ajoista varata Ugandan matka, koska maa on silloin vihreimmillään eikä sadekaan ole kovin rankkaa.

Liikkuminen Ugandassa


Nopein ja helpoin ratkaisu on osallistua järjestetylle matkalle. Ugandassa on huono infrastruktuuri ja jokseenkin huonokuntoiset tiet, joten valmistaudu oikoteihin ja ota matkalle mukaan avoin mieli.

Uganda kartalla

Uganda sijaitsee Victoria järven pohjoispuolella hieman ylempänä muista päiväntasaajan valtioista. Sen rajojen sisäpuolelle mahtuu muutama suuri kansallispuisto ja osa suurista järvistä Albertista ja Edwardista. Haluatko vaeltaa keskellä viidakkoa, bongailla vuorigorilloja sademetsän siimeksessä ja laskea koskea Niilin alkulähteillä? 

alt

Suunnittele oma matkasi

  1. Valitse unelmiesi matkakohteet ja tekeminen. 
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita matkasuunnittelu

Aktiviteetteja Ugandassa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.