{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Namibia

Bongaa villieläimiä Namibian matkalla - KILROY
Unohtumattomat Namibian matkat - KILROY

Namibian matkat

Namibia on yksi kauneimmista Afrikan maista sen upean rannikon, luonnonpuistojen ja kaupunkikulttuurin vuoksi. Namibian matka on myös jokaisen valokuvaajan unelma maan pysäyttävien aavikko- ja vuorimaisemien takia - Namibian upeilla safareilla kameralla on töitä! Ja jos vain suinkin matkakalenteriisi mahtuu, suosittelemme ehdottomasti myös vapaaehtoistöitä villieläinten suojelukeskuksessa. Aktiivista menoa kaipaavan kannattaa suunnata rannikolle, jossa surffaaja pääsee hikoilemaan aalloille, ja yhtä varmasti rantalomasta haaveileva löytää etsimänsä loikoilupaikat. 

Historiallinen pääkaupunki

Karujen autiomaiden – Namibin autiomaan ja Kalaharin autiomaan – väliin jää historiallinen pääkaupunki Windhoek, jossa ilma on raikasta ja tunnelma viihtyisä. Monet matkalaiset kehuvatkin tätä yhdeksi koko mantereen miellyttävimmistä kaupungeista. Windhoek on Namibian maantieteellinen ja kaupallinen keskus, jossa eri kulttuurien sekoitus näkyy katukuvassakin.

Namibian nähtävyydet ja seikkailut

Namibian matkasta saa parhaan kokemuksen yhdistämällä reissuun sopivasti alkuperäiskulttuuria ja luontoelämyksiä. Vieraile himba- ja bushman-heimojen kylissä ja ime vaikutteita heidän tuhansien vuosien ajan kehittyneestä elämäntyylistään.

Pohjoisessa Angolan rajan tuntumassa voit ihailla Epupan putouksia. Swakopmund on puolestaan surffaajien, rantahirmujen ja seikkailijoiden paikka. Täällä pääset testaamaan aaltoja, surffaamaan hiekkadyyneillä tai kokeilemaan vapaapudotusta laskuvarjo kainalossa.

Pohjois-Namibian rannikoa kutsutaan luurankorannikoksi. Nimi juontaa juurensa valaiden ja hylkeiden valkeista luista; rannikolla törmäät myös laivojen hylkyihin. Matka Namibiaan ei ole valmis, ennen vierailua rannikkoalueelle, jossa aavikko ja meri kohtaavat dramaattisesti - vaikuttava näky eikä sitä kannata jättää välistä! 

Jos taas suuntaat etelään päin lähde vaeltamaan Sossusvlein hiekkadyyneille ja katsasta ihmeessä myös vaikuttava Fisher River Canyon, joka on maailman toiseksi suurin kanjoni Yhdysvaltojen Grand Canyonin jälkeen.

Safari Namibiassa

Etoshan kansallispuistoa Namibian luoteisosassa pidetään yhtenä maailman hienoimmista safarikohteista. Alueella laiduntaa yli sata nisäkäslajia ja kiikarisi linssille tupsahtaa todennäköisesti mm. leijonia, norsuja, sarvikuonoja, virtahepoja, hyeenoja, sakaaleja, villisikoja ja gaselleja. Subtrooppinen Waterberg Plateau Park korkeine puineen ja ruohoisine tasankoineen on puolestaan oiva paikka valkosarvikuonojen, afrikan puhveleiden, kirahvien, antilooppien, gepardien ja leopardien bongaamiseen. Tai vaihtoehtoisesti koe aavikon yllättävän rikas eläinmaailma ja yövy safarillasi Namib-Naukluftin kansallispuistossa.

Koska Namibialla on niin moninainen luonto eläinasukkeineen, on sinulla myös valittavanasi useista erilaisista safarityypeistä juuri se sinulle sopiva. Opit enemmän, kun mukanasi on kokenut opas, joka osaa kertoa eläinten elintavoista ja safarin elämästä. Valitse joko perinteinen aamusafari, jännittävä yösafari tai - jos uskallat - kävelysafari. Voit tietysti tehdä safarin omatoimisestikin vuokraamalla auton.

Namibian luonnonvarat

Namibian luonnonvarat ovat erittäin monipuoliset, mikä on historiaa katsellen ollut enemmänkin kirous kuin onnenpotku, sillä maahan on kohdistunut useita valloituksia. Nykyisin kaivostoiminnasta saadaan timantteja, kuparia, kultaa ja hopeaa. Namibia on ollut sekä Etelä-Afrikan että Saksan siirtomaakunta, ja erityisesti saksalainen perinne näkyy edelleen vahvasti: vaikka englanti on maan virallinen kieli, monet ihmiset puhuvat myös saksaa.

Kylä- ja kaupunkikulttuuria

Pääkaupunki Windhoekissa kuljet historiallisten rakennuksien, kauppojen, kauppakeskuksien, kodikkaiden baarien ja ravintoloiden keskellä. Tätä on afrikkalainen kaupunkiloma parhaimmillaan! Namibiasta löytyy kauniiden maisemien lisäksi myös monia kiinnostavia kyliä. Meren ja aavikon välissä sijaitsee suosittu Swakopmundin kylä. Se on Namibian toiseksi suurin kylä, jossa sekoittuvat ikivanhat ja uudet kulttuurit. Swakopmund on paikka, jossa turistit ja paikalliset nauttivat viileämmästä ilmastosta ja rennosta ilmapiiristä huojuvien palmujen ja hyvin pidettyjen puistojen kupeessa. Kalastaja- ja satamakylä Walvis Bayn laguuni on myös vierailun arvoinen.

Reissuvinkit Namibiaan

Suunnitellessasi safaria varaukset kannattaa tehdä ajoissa, erityisesti etelä-afrikkalaisten lomasesonkien aikaan. Omilta reissaavilta asiantuntijoiltamme saat parhaat vinkit Namibian seikkailumatkoista, safareista ja vapaaehtoistöistä.

Namibia kartalla

Pinta-alaa tällä upealla Länsi-Afrikan maalla on melkein kolminkertaisesti Suomeen nähden, joten Namibiassa todellakin riittää nähtävää ja koettavaa pidemmällekin lomareissulle. Ja Namibiassa on tilaa liikkua, sillä asukkaita on vain 2 miljoonaa!
alt

Suunnittele oma matkasi

  1. Valitse unelmiesi matkakohteet ja tekeminen. 
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita matkasuunnittelu

Aktiviteetteja Namibiassa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.