{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Kathmandu

Matka Kathmanduun - KILROY
Matka Kathmanduun - KILROY

Matka Kathmanduun

Nepalin Kathmandu on kiehtova reissukohde ja täydellinen aloituspiste monille Nepalin vaelluksille. Hindu- ja tiibetiläiskulttuuri sekoittuvat kaupungin vilkkailla kaduilla, ja ikivanhat temppelit kertovat hengellisistä rikkauksista köyhässä vuoristokaupungissa. Matka Kathmanduun alkaa tästä!

Kontrastien kaupunki

Nepalin laaksossa lepäävä pääkaupunki Kathmandu on kautta aikojen ollut reppureissaajien suosiossa. Sen vilinää ja kuhinaa kapeilla kaduilla ja basaareissa on hämmentävää katsella ensikertalaisen silmin. Ainutlaatuiset historialliset temppelit ja palatsit huokuvat entisaikojen tunnelmia samalla, kun vihanneskauppiaat tarjoilevat antimiaan läheisillä kulmilla.

Kaupungin katukuvassa pinnalla ovat kontrastit: apinoita monumenteilla ja pyhiä lehmiä, kerjäläisten anovia katseita ja ojentuvia käsiä, kaunista ja vanhaa, köyhää, mutta niin ystävällistä. Kathmandu on monen vaeltajan välietappi ja todella kiinnostava sellainen. Lähiseuduilla on paljon nähtävää kaupungissa pidempään oleilevalle.

UNESCOn maailmanperintökohteisiin lukeutuva Durbar-aukio pursuaa kiehtovia temppeleitä ja palatseja. Se toimii monien festivaalien keskuksena. Käväise myös aukion museossa.

Thamelista löytyy kaikki

Suurin osa Kathmandun matkailusta on keskittynyt tälle alueelle, mikä myös tarkoitttaa, että internetin, hotellien, baarien, ravintoloiden ja kahviloiden löytäminen onnistuu vaivatta. Myös erimaalaiset keittiöt ovat täällä edustettuina - ei siis hätää jos pizzanhimo iskee. Kahvin ja teen juojille hyviä uutisia: Nepal on laadukas kahvintuottajamaa, joten tasokkaita kahvielämyksiä on tarjolla, vaikka paikalliset ovatkin innokkaita teenjuojia.

Nepalilainen Everest-olut ja Raksi-viini ovat kokeilemisen arvoisia. Maista ja muodosta oma mielipiteesi! Ostoslistalle voi lisätä niin ikään hamppuvaatteet, silkki- ja kashmir-huivit, monenlaista hippirekvisiittaa sekä vaellus- ja kiipeilyvarusteita. Täältä saat myös kuuluisaa tiikeribalsamia, joka auttaa kaikkeen mahdolliseen: hyttysen pureman kutinaan, pääkipuun, lihasvenähdyksiin - ehdoton lisä ostoslistalle.

Kuninkaan palatsin lähettyvillä on rauhaisa ja hyvin entisöity Unelmien puutarha, jonka siimeksessä on hyvä lepuuttaa hermojaan. Freak Street on hippiaikojen perintöä. Se viettää etelään Basantapur-aukiolta. Freakilta löytyy halpoja ja epämääräisiä hostelleja ja spirituaaliseen valaistumiseen tarvittavaa rekvisiittaa kauppaavia hippeilijöitä.

Boudha Stupa - Hengellisyyden kehto

Matka Kathmanduun ei ole valmis, ilman vierailu Boudha Stupalla - tässä on Kathmandun helmi! Tämä Tiibetin buddhalaisten pyhimpiin lukeutuva alue pitää sisällään useita temppeleitä, joiden ympärillä käyskentelevät tiibetiläiset munkit ja nunnat mantrojaan hymisten. Kohtelias tapa tutustua Stupaan on kulkea sen ympäri myötäpäivään. Suitsukkeiden vahva tuoksu on huumaava. Täällä Tiibetin Sherpa-kulttuuri sekoittuu kiehtovasti Himalajan paikalliskulttuuriin.

Kathmandun festivaalit - älä missaa näitä!

Matka Kathmanduun on täydellinen elämys festarien aikaan - ja niitä riittää!

  • Maaliskuun sotkuisessa Holi-juhlassa värijauheet täyttävät kadut.
  • Viisi päivää kestävä hindulainen Valon juhla, Tihar / Di(pa)wali, pidetään vuosittain lokakuun lopulla tai marraskuun alussa. Silloin taivas täyttyy ilotulitteista, ja joka puolella on kynttilöitä ja värilyhtyjä.
  • Pyhiinvaeltajille tärkeä Bikram (uusi vuosi) käynnistyy huhtikuussa.
  • Indra Jatra -sadonkorjuufestivaaleja vietetään syyskuussa useiden päivien ajan.
  • Naistenjuhla Teej on myös syyskuun karkelo, jolloin toiveikkaat naimattomat naiset rukouksin pyytävät tulevaisuudelta aviomiestä.

Aktiivireissaajan Kathmandu

Kathmandu on monen seikkailijan aloituspaikka. Valittavana on erilaisia seikkailumatkoja, joista voi varata vaellus- ja kiipeilyretkiä sekä melonta- ja koskenlaskureissuja. Tai kokeile vehreässä viidakossa patikointia, joka on jo itsessään hieno kokemus. 

Vaikket olisikaan aiemmin vaeltanut, voit tehdä helpohkon muutaman päivän patikkareissun uskomattoman kauniissa Himalajan maisemissa. Esimerkiksi Annapurnan vuoristossa kulkee aloittelijalle sopivia neljän päivän patikkareittejä muutaman tuhannen metrin korkeudessa. Vuoristossa kilometrin nousu korkeutta on pitkä matka, joten arvioi kuntosi erilaisia reissuvaihtoehtoja punnitessasi.

Näky hämmentäviin korkeuksiin yltäville vuorille on pakahduttava palkinto uuvuttavasta ja loputtomalta tuntuvasta vaelluksesta! Tässä ympäristössä mielen lepuuttaminen jooga- ja meditaatiokeskusten hyminässä ei ole hullumpi idea. Monesti tarjolla on myös hierontoja ja buddhalaisuuden oppitunteja.

Kathmandun turvallisuus

Kathmandulla on melko turvallinen maine, ja turisteihin kohdistuneet väkivaltarikokset ovat harvinaisia. Suosittelemme seuraamaan paikallisuutisointia reissusi ajan ja tsekkaamaan tieolosuhteet, sillä sateet aiheuttavat teitä runtelevia maavyöryjä, ja maassa esiintyy jonkin verran maanjäristyksiä. Taskuvarkaat ja Kathmandun melko likainen vesi ovat kuitenkin monesti travellaajan ainoat riesat.

Kathmandu kartalla

Jottei kaupunkisuunnistus muuttuisi liian helpoksi, huomaat pian kadunnimien puuttuvan suurelta osin. Ihmiset viittovat sinulle suuntia Thamel-alueen ja Kathmandu Guest House -tyyppisten maamerkkien mukaan. Kun haluat tutkia lähialueita, vuokraa auto ja paikallinen kuski, tai huristele riksan kyydissä. Pyörällä pääset lyhyitä matkoja paikallisbusseja nopeammin, mutta ota huomioon vasemmanpuoleinen liikenne. Monet matkustavat samalla matkalla myös Nepalista Intiaan kokemaan ainakin Delhin ja Varanasin, jotka ovat lähellä Nepalin rajaa.

Kertomuksia Kathmandusta

alt

Suunnittele Nepalin matka

  1. Valitse kohteet & tekeminen: missä muualla haluat samalla reissulla käydä? 
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita matkasuunnittelu

Aktiviteetteja Kathmandussa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.