{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Nepal

eri värisiä rukouslippuja Nepalissa
Nepalin kartta

Nepalin matkat

Nepal on pienehkö ja vuoristoinen valtio Intian ja Kiinan välissä. Lumen peittämät Himalajan huiput, maailman parhaimpiin kuuluvat vaellus- ja kiipeilymaastot, ikivanhat perinteet, rauhoittava hengellisyys ja herkullinen ruoka tekevät Nepalista uniikin, kiinnostavan ja - monen reissaajan mielestä - voittamattoman reissukohteen. Nepallissa koet muun muassa Kathmandun basaarit, trekkaat Everest Base Campille, lähdet safarille kansallispuistoon tai osallistut vaikka vapaaehtoistöihin. Nepal odottaa!

Kysy Nepalin matkoista

NEPAL - MYSTINEN VUORISTOVALTIO

Himalajan vuoristovaltiossa Nepalissa sijaitsee maailman kuuluisin ja korkein huippu Mount Everest. Paikallisille vuoret ovat pyhiä, ja niihin liittyy paljon uskomuksia, joten kun matkaat Nepalissa kuuntele maisemien ihailun lisäksi myös paikallisten tarinoita vuorista. Vuorten kunnioitus on tarinoiden ja hulppeiden näkymien ansiosta varsin helppoa – niin järkälemäisinä, karuina, voimakkaina ja komeina ne hallitsevat maisemaa.

MATKA NEPALIN KAUPUNKEIHIN

Kathmandu

Nepalin pääkaupunki Kathmandu lepää vuorten ympäröimänä Kathmandun laaksossa. Kaupungissa kannattaa viettää ainakin pari päivää sen historiallisiin temppeleihin ja palatseihin tutustuen. Hiljenny temppelissä ja astu sitten keskelle häliseviä ja puhetta pulppuavia basaareja, joissa kauppiaat myyvät tiikeribalsamia, silkki- ja kašmir-tuotteita, taidokkaasti tehtyjä mattoja ja paljon muuta. Kathmandun basaareilla kannattaa vierailla jo ihan niiden tunnelman vuoksi, vaikket mitään olisikaan ostamassa.

Pokhara

Pokhara on leppoisa järvikaupunki, joka sijaitsee Kathmandusta luoteeseen. Kaupunki vetoaa erityisesti reppureissaajiin ja seikkailijoihin sen rennon tunnelman vuoksi. Täällä ei turhia hosuta eikä massaturismi ole kiusana. Pokhara on monen vaeltajan aloituspaikka ja siksi kuulet kaduilla vaellusreittien hehkutusta ja ilmassa on kihelmöivä tunnelma. Vaeltajien innon lisäksi meditoijien tyynen rauhallinen ooooomm-mantra on tarttuvaa, joten antaudu Pokharan tunnelmalle ja unohda stressi!

VAELLUS NEPALISSA

Nepal on vaeltajan mekka. Tiibetin rajalla sijaitseva maailman korkein huippu Mount Everest siintää monen unelmissa, eikä ihme! Vaellusreissuja on kuitenkin monen tasoisia ja vähän kokeneempikin patikoija löytää itselleen sopivan.

Vuoristoreittien varsien teetuvat tarjoavat matkalaiselle ruokaa, juomaa ja peseytymismahdollisuuden. Ja kun vuolaiden vuoristopurojen ja vehreän kasvillisuuden kyllästämä näkymä ja raikas vuoristoilma puhdistavat yhdellä kertaa niin keuhkot kuin mielenkin, voit kiistatta todeta olevasi vaeltajan paratiisissa. Samaisista teemajoista saat muuten vieläpä katon pään päälle, jos reissusi kestää useamman päivän.

Mikäli trekkaaminen Nepalissa houkuttelee, muistathan, että sinulla on hyvä olla kattava matkavakuutus. Lue lisää Nepalin vaelluksista täältä.

Annapurnan vuorijono

Annapurna on vuorenhuippujen muodostama jono Pokharan pohjoispuolella. Annapurnan alueella on erilaisia vaellusvaihtoehtoja, joiden aikana saavutetaan Annapurna Base Camp, jokalepää 4130 metrin korkeudessa. Vaellusreitit kulkevat upeiden maisemien halki ja matkalla pysähdytään mm. Poon Hillillä, joka on yksi vaelluksien parhaista näköalapaikoista. Annapurnan vuoret ovat hieman Everestin huippuja tasaisempia ja matka perusleirille onnistuu myös aloittelevilta trekkaajilta.

Everest Base Camp

Everest Base Camp Trek on Nepalin suosituin vaellusreitti, jonka valloittamisesta varmasti suurin osa haaveilee. Everestin perusleiri sijaitsee Kathmandusta koilliseen, aivan Kiinan ja Nepalin rajalla. Vaellusreitti tarjoaa upeita näkymiä Himalajan vuoristolle ja vie sinut lopulta Everestin perusleirille, reiluun 5000 metriin. Everest Base Campin vaellukseen ei vaadita aikaisempaa trekkauskokemusta, mutta suosittelemme hyvää peruskuntoa ja päättäväisyyttä. Everest Base Camp -trekkien pituus on noin 13-15 päivää.

Vähemmän tunnetut vaellukset

Nepal tarjoaa myös joukon muita vaellusreittejä, jotka ovat jääneet vähemmälle huomiolle. Tällaisia ovat esimerkiksi Sikles Trek, jonka tahti on hieman muita rauhallisempi. Vaellus kulkee pienten ja hurmaavien paikalliskylien halki ja matkalla pääsetkin tapaamaan paikallisia asukkaita ja oppimaan heidän perinteistään. Reitti kulkee Pokharan lähellä ja matkalta avautuvat upeat näkymät Annapurnan vuorijonolle.

Toinen vähemmän tunnettu reitti on Langtang, joka sijaitsee Kathmandun laakson lähettyvillä. Langtang sopii erityisesti niille, joilla ei ole aikaa pidemmälle trekille, sillä vaelluksen pituus on vain 7-10 päivää.

KOE UPEAT LUONNONPUISTOT NEPALIN MATKALLA

Loistavien vaelluksien lisäksi Nepal tunnetaan myös luonnonpuistoistaan, joihin kannattaa suunnata erityisesti silloin, jos haaveilee erilaisten villieläinten bongaamisesta.

Chitwanin kansallispuisto

Chitwanin kansallispuisto on ehdottomasti yksi Nepalin huikeimmista luontonähtävyyksistä. Kansallispuisto on suojelualue, joka on noteerattu myös UNESCOn kansanperintökohteena ja kyseessä on myös yksi niistä harvoista paikoista, joissa voit vielä nähdä uhanalaisen yksisarvisen intiansarvikuonon. Myös erittäin harvinaiset bengalin tiikerit asuttavat tätä aluetta, mutta näiden bongaaminen saattaa olla erittäin vaikeaa.

Chitwanin kansallispuistoon voi tehdä muutaman päivän safarin Kathmandusta. Hyppää jeepin kyytiin ja pidä silmäsi auki erilaisten eläinten varalta! Samalla pääset tutustumaan paikalliseen tharu-yhteisöön.

Koshi Tappun luonnonpuisto

Jos haaveilet muiden eläinkunnan edustajien ikuistamisesta kameraasi, suuntaa vähemmän tunnetun villieläinpuiston, Koshi Tappuun. Täällä asustavat muun muassa puhvelit, hirvet, krokotiilit ja jopa delfiinit! Koshi Tappu sijaitsee hieman kauempana, joten paras vaihtoehto päästä paikan päälle on lentämällä lähimpään kaupunkiin, Biratnagariin.

VAPAAEHTOISTYÖT NEPALISSA

Nepalissa on tarjolla erilaisia vapaaehtoisprojekteja, joihin sinun on mahdollista lähteä mukaan. Vaihtoehtoina ovat erilaiset projektit lasten ja koulujen parissa sekä rakennustöissä auttaminen. Lue lisää Nepalin vapaaehtoisprojekteista täältä ja ota yhteyttä, mikäli jokin asia mietityttää.

LIIKKUMINEN NEPALIN MATKALLA

Toisin kuin naapurimaassa Intiassa, Nepalissa junaliikennettä ei ole, vaan liikkuminen paikasta toiseen hoituu teitse tai lentämällä. Maan sisäinen bussijärjestelmä toimii monilla alueilla, mutta tiet voivat olla erittäin kuoppaisia ja huonokuntoisia erityisesti monsuunisateiden aikaan. Toisin sanoen bussilla liikkuminen voi olla hermoja raastavan hidasta (ja toisinaan myös hieman epämukavaa) menoa. Lisäksi bussien turvallisuus ei ole itsestäänselvyys, joten valitse bussifirma tarkkaan.

Mikäli liityt mukaan useamman päivän kiertomatkalle kauttamme, kuljetukset sisältyvät matkaohjelmaan, jolloin et joudu itse miettimään lentojen tai bussimatkojen varaamista. Matkan Nepaliin voi myös yhdistää pidempään kiertomatkaan, jonka aikana seikkailet ensin Intian puolella ja siirryt sieltä vähitellen Nepalin puolelle!

NEPALILAINEN KEITTIÖ JA KULTTUURI

Nepalilainen keittiö yhdistää useita eri tekniikoita, aineksia ja ominaisuuksia, joita on käytössä myös naapurimaissa. Yleisiä ainesosia ovat linssit, perunat, tomaatit, kumina, korianteri, chilit, paprikat, valkosipuli ja sinappiöljy. Jogurtti, eli dahi, on suosittua Nepalissa ja sitä voidaan käyttää lisukkeena tai ainesosana juomissa ja jälkiruoissa.

Nepalilaisen keittiön suosituimpia ruokia ovat mm. dal bhat, joka koostuu riisistä, linsseistä ja erilaisista lisukkeista, kuten mausteisista kastikkeista, lihasta tai kalasta, jogurtista ja chutneysta. Pulao on toinen suosittu ruokalaji, joka koostuu riisistä ja vihanneksista, joita on kevyesti maustettu kurkumalla ja kuminalla. Nepalilaiset juomat ovat yleensä teepohjaisia, kuten masala chai, joka on mausteinen teeseos, joka sisältää kanelia, inkivääriä, neilikkaa ja kardemummaa. Lassi on toinen suosittu juoma, joka on valmistettu jogurtista ja mausteista.

Nepal on monikulttuurinen maa, jonka alueella elää yli 125 eri etnistä ryhmää. Paikalliset ovat ylpeitä kulttuuriperinnöstään ja sitä juhlistetaankin useilla festivaaleilla ympäri vuoden. Kaksi suosittua hindufestivaalia ovat mm. Dashain ja Tihar, jotka juhlistavat mm. pahuuden kukistamista.

Nepalilainen kulttuuri tarkoittaa myös erilaisia käsitöitä. Paikalliset ovat käsistään taitavia ja heidän käsityötuotteitaan voi ostaa eri puolilta maata. Suosituimpia tuotteita ovat mm. pashima-huivit, erilaiset korut sekä puuesineet. Käsityötuotteet ovat erittäin kauniita ja niitä kannattaa ehdottomasti harkita tuliaisiksi.

HAAVEISSA NEPALIN MATKA?

Haaveiletko matkasta Nepaliin? Mietitkö reissun mahdollista hintaa tai kaipaatko inspiraatiota oman matkaohjelmasi laatimiseen? Tarjoamme mm. eri pituisia ja tasoisia kiertomatkoja ja vaellusreissuja Nepalissa, joiden joukosta voimme valita omiin toiveisiisi sopivan vaihtoehdon. Lisäksi saat varattua kauttamme niin lennot kuin kattavan matkavakuutuksenkin.

Kun harkinnassasi on matka Nepaliin, varaa aikaa matkasuunnitteluun meidän juttusillemme, niin olet askeleen lähempänä unelmamatkasi toteutumista. Matkasuunnittelu on aina maksutonta eikä sido sinua mihinkään - tapaamisen aikana kartoitamme toiveitasi ja saat lisätietoa erilaisista mahdollisuuksista.

VARAA MAKSUTON SUUNNITTELUAIKA

Aktiviteetteja Nepalin matkalla

alt

Suunnittele Nepalin matka

  1. Valitse kohteet & tekeminen: missä muualla haluat samalla reissulla käydä? 
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita matkasuunnittelu

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.