{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.
Matka Kuchingiin - KILROY
Matka Kuchingiin - KILROY

Matka Kuchingiin

Lähde kiehtovaan kulttuuriseen sekamelskaan, yhdistä reissuusi urbaani kaupunki ja vehreä sademetsä sekä kourallinen ikimuistoisia ja ainutlaatuisia festareita. Tämä "Kissa-kaupunki", Sarawakin osavaltion pääkaupunki, on 45 kulttuuriryhmän ja kielen uniikki yhdistelmä. Heittäydy uusiin seikkailuihin - Kuching odottaa jo!

Kysy Kuchingin matkoista

Kuching - Itä-Malesian keskus

Kuching on Borneon saaren suurin kaupunki ja kuitenkin tarpeeksi pieni, jotta saat siitä käsityksen jalkaisin liikkuessasi. Kuchingin katukuva on moderni ja paikka paikoin siloiteltu: kaupungilla näkyy selvästi vanhat kolonialismin vaikutteet sekä värikäs etnisten ryhmien yhteiselo. Kuching on Itä-Malesian kaupallinen ja teollinen keskus, suoranainen taivas kulinaristille reissaajalle ja täydellinen tukikohta Borneon sademetsän luontoseikkailuille.

Vaikkakin Sarawak on osa Malesiaa, numeroissa tarkasteltuna malesialaiset tulevat vasta kolmanneksi asukasmäärävertailussa: iban-kansa on suurin ryhmä ja kiinalaiset sijoittuvat toiseksi tällä listalla. Kaiken kaikkiaan osavaltiossa elää yli 45 eri kulttuuriryhmää ja jokaisella on niistä on luonnollisesti oma kielensä tai
murteensa.

Kielten, uskontojen ja tapojen sekä erityisen kulttuurin ja elämäntapojen joukosta löydät ystävällisiä ihmisiä ja loputtomasti seikkailumahdollisuuksia! Kansojen moninaisuudesta huolimatta, ihmiset Kuchingissa asuvat sulassa sovussa ja ovat yhdessä ylpeitä kaupunkinsa maineesta Malesian puhtaimpana kaupunkina. 

Mitä tehdä?

Kulttuurisen monimuotoisuuden mukana tulee uskonnollinen monipuolisuus. Matka Kuchingiin ei ole valmis ilman vierailuja uniikkeihin vierailemisen arvoisiin temppeleihin ja moskeijoihin, ja jos olet liikkeellä oikeaan aikaan, pääset mukaan ainutlaatuisiin juhlintoihin. Vai miltä kuulostaisi Hungry ghost -festivaali Hiang Thian Siang -temppelissä tai Kong Teck Choon Ong -juhlinnat Hong San -temppelissä. Kiinalaiset ovat valtaväestöä Kuchingissa ja buddha-temppelit helposti löydettävissä, mutta poikkea toki muillekin hengellisille poluille: sivukujilta löydät täysin uusia maailmoja esimerkiksi intialaisesta moskeijasta, joka tekee varmasti vaikutuksen.

Kuching on mahtava kaupunkikohde: kävele eri kaupunginosissa, kiertele museoissa, tee ostoksia markkinoilla ja basaareilla, poikkea kahviloihin ja herkuttele ravintoloissa sekä katukeittiöissä. Ja sitten on tottakai vielä Waterfront Promenade. Rantakatu Sarawak-joen reunustalla on mitä mainion paikka ihailla auringonlaskua laivojen lipuessa ohi. Rentoudu pitkän kaupunkikierrospäivän tai sademetsävaelluksen päätteeksi ja maistele ruokakojujen tarjontaa.

Maailmalla liikkuu monia tarinoita Kuchingin nimestä. Vaikkakin kaupungin syntytarinalla, ainakaan sillä ns. virallisella, ei ole mitään tekemistä kissojen kanssa – siitäkin huolimatta, että 'kucing' tarkoittaa 'kissa' malaijiksi – kaupunki on ottanut ilon irti kuvainnollisesta nimestään. Hämmentävät kitsch-taideteokset, kissa-patsaat koristavat kaupunkia siellä täällä. Ihmetyksen lisäksi näistä patsaista saa irti ainakin hauskoja matkakuvia! Lisää erikokoisia kissapatsaita yhdessä paikkaa voit ihastella ja hämmästellä ilmaisessa kissa-museossa.

Kiinalainen uusi vuosi, islamilainen Hari Raya Aidilfitri ja kulttuurillinen, uskonnollinen ja sosiaalinen sadonkorjuujuhla Gawai Day ovat Kuchingin isoimpia ja näkyvimpiä festivaaleja. Näinä juhlapyhinä odotettavissa on ruuhkia maanteilla ja värikästä ja villiä juhlintaa kaikkialla muualla!

Tekemistä ja näkemistä kaupungin ulkopuolella

Kuching on täydellinen paikka sademetsäseikkailujesi tukikohdaksi. Kuchingin monipuoisuus jatkuu myös päiväreissumahdollisuuksien muodossa. Heti kaupungin ulkopuolella voit tutustua ainutlaatuiseen orankien kuntoutuskeskukseen; puoli tuntia moottoriveneellä ja olet Sarawakin ensimmäisen merellisen luonnonpuiston alueella ja voit vierailla muun muassa kilpikonnien suojeluprojektissa. Tai lähde hieman kauemmaksi ja aja 2–3 tunnin päähän Gunung Gading -kansallispuistoon viidakkovaellukselle. Voit samalla ihailla vesiputouksia ja napata kuvan tai kaksi maailman suurimman kukan, Rafflesian vieressä.  

Päiväretkikohteita Borneon sademetsiin löytyy ainakin tusinan verran, joten valinnanvaraa ja tekemistä riittää. Mahtavin kokemus – luonto, ruoka ja kulttuuri yhteenlaskettuna ja potenssiin viisi korotettuna – on ehkä sitten kuitenkin vuosittainen Rainforest World Music Festival. Joten jos matka Kuchingiin on suunnitteilla elokuulle, niin tiedät, minne mennä!

Kuching kartalla

Kuching pääsee helposti lentäen. Kuala Lumpurista, Johor Bahrusta ja Signaporesta on useita päivittäisiä lentoja Kuchingiin. Laivoilla, lautoilla ja busseilla pääset liikkumaan kätevästi muualle Sarawakin alueelle.

alt

Suunnittele Malesian matkasi

  1. Valitse kohteet & tekeminen: missä muualla haluat samalla reissulla käydä? 
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita matkasuunnittelu

Aktiviteetteja Kuchingissa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.