{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.
Borneon matka, Malesia - KILROY
Borneon matka, Malesia - KILROY

Borneon matka

Ainutlaatuinen Borneo on Kaakkois-Aasian helmi autenttista luontoa ja seikkailuja etsivälle. Villieläimiä kuhisevat sademetsät tarjoavat reppureissaajalle paljon koettavaa. Täältä löydät yhden Kaakkois-Aasian korkeimmista vuorista, henkeäsalpaavia maisemia sekä värikästä vedenalaista elämää. Ei muuta kuin reissuun Borneoon! Itä-Intian saaristossa sijaitseva Malesian puoleinen Borneo koostuu kahdesta osavaltiosta: pohjoisosan Sabahista ja etelän Sarawakista.  

Kysy Borneon matkoista

Sabah

Kota Kinabalu on viehättävä ja moderni kaupunki viidakon ja Etelä-Kiinan meren välissä. Se toimii tervetuloa-porttina Borneon-seikkailuillesi. Kaupunkia ympäröivän alueen ainutlaatuinen ekosysteemi lumoaa reissaajan. Tee visiitti Sabah-museoon ja tutustu islamilaiseen arkkitehtuuriin valtion moskeijassa. Voit aloittaa reissusi Tunku Abdul Rahmanin kansallispuistosta, jonka rannat ovat Borneon kauneimmat, ja jossa meri kuhisee kaloja.

Kota Kinabalussa voit sukeltaa makuseikkailuun ja testata paikallista erikoisuutta, kalanpää-currya. Kalatorilta löydät vaikka mitä meren antimia kuten valtavia tonnikaloja. Kota Kinabalusta pääsee lautalla Gaya-saarelle, joka on helmi kaunista hiekkarantaa ja mielettömiä snorklausvesiä etsivälle. Gayalla suosittuja ovat myös melontareissut.

Kiipeä Kinabalu-vuorelle

Yli 4 kilometrin korkeuteen nouseva Mt. Kinabalu on kasvitieteellinen paratiisi lukuisine orkidealajeineen. Kinabalulle kiipeäminen vesiputousten ja vehreän metsän keskellä on muutakin kuin fyysinen suoritus. Viimeinen etappi huipulle on raskas ja alkaa aamuyöstä otsalamppujen valossa, mutta on joka hikipisaran arvoinen. Kinabalu on yksi Kaakkois-Aasian korkeimmista vuorista ja tarjoaa valloittajalleen henkeäsalpaavat näkymät: onhan vaellusreissu huipulle jo to-do-listallasi?

Sarawak

Malesian vähemmän tunnetun Sarawakin osavaltion pohjoisosassa, Brunein rajan tuntumassa, sijaitsee Gunung Mulun kansallispuisto. Syvällä metsän siimeksessä on paikka, jota kutsutaan Eedenin puutarhaksi, ja sen lähellä sijaitsee upeita luolastoja – eikä mitä vain luolastoja, vaan maailman suurin maanalainen luolasto. Jos kunto riittää, buukkaa 15 tunnin retki, joka sisältää rivakkaa patikointia lepakoiden valtakunnassa. Tässä vasta ikimuistoinen kokemus!

Saaren villiasukit

Sepilokin orankien kuntoutuskeskus on yksi maailman harvoja "metsämiesten" suojelualueita, joissa orvoksi jääneitä ja kaltoin kohdeltuja eläimiä autetaan palaamaan takaisin luontoon. Sepilokin keskus on todella käymisen arvoinen kohde, ja samoilla alueilla on mukavia patikkapolkuja.

Peinet suojellut saaret aivan Sarawakin eteläosassa, Pulau Satang Besar ja Pulau Satang Kecil, ovat tunnettu saaren rannoille munivista karettikilpikonnista. Jos satut saarelle oikeaan aikaan vuodesta, näet sydäntälämmittävän näyn: pikkukilpparit kömpimässä ensi kertaa mereen!

Aktiivireissaajalle huippusukellusspotteja

Maailman legendaarisimpien sukelluskohteidenjoukkoon lukeutuva Sipadan sijaitsee noin 36 kilometriä Borneolta. Ekosysteemin suunnattomasta rikkaudesta kertoo jo se, että alueella asustaa yli 3 000 eri merieläinlajia. Jacques Cousteau teki aikoinaan Sipadanin tunnetuksi, eikä suotta! Vedenalaiset komeat jyrkänteet ovat kunnioitusta herättäviä. Kun ylitsesi liukuvat kilpikonnat, hehkuvanväriset kalat ja vasarahait, luulet näkeväsi unta – suuri sininen on ihmeellinen!

Borneon sademetsien tulevaisuus riippuu metsien kestävästä käytöstä. Tehohakkuut ja paluöljyviljelmät tuhoavat mittavalla vauhdilla näitä ekosysteemiaarteita. Älä edistä tätä kehitystä ostamalla uhanalaisista puista valmistettuja koriste-esineitä tai kalusteita, kotimaastakaan.

Borneo kartalla

Maailman kolmanneksi suurin saari Borneo on ehdottomasti Malesian reissaajan listalla. Manner-Malesiasta jokunen hetki kaakkoon ja olet Borneolla: paikan päälle pääset lentämällä joko Sabahin Kota Kinabaluun tai Sarawakin Kuchingiin. 

Aktiviteetteja Borneolla

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.