{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.
Matka Pekingiin - KILROY
Matka Pekingiin - KILROY

Matka Pekingiin

Pekingillä on paljon tarjottavaa reissaajalle. Ikivanha arkkitehtuuri ja kulttuuri sekoitettuna kiinalaisten yritteliäisyyteen näyttävät Pekingin monipuoliset kasvot. Peking on paitsi loistava shoppailukaupunki, myös monen kuuluisan Kiinan nähtävyyden näyttämö. Lista on komea: Kiinan muuri, Taivaan temppeli, Kielletty kaupunki ja Kesäpalatsi. Näiden lisäksi Pekiingissä on lukematon määrä nähtävää, koettavaa, kokeiltavaa, kuultavaa ja maisteltavaa. Perinteistä Kiinaa edustavat maailmankuulu Pekingin ooppera ja hutongs, kapeat kujat, joita reunustavat perinteiset kiinalaiset kodit sisäpihoineen. Matka Pekingiin ei taatusti tuota pettymystä!

Taivaallisen rauhan aukio (Tiananmen-aukio)

Maailman suurin aukio, Taivaallisen rauhan aukio, on valtava – 500 metriä kertaa 880 metriä. Hengaa kiinalaiseen tapaan aukiolla: nauti tai chistä tai katsele leijaa lennättäviä kiinalaislapsia. Aukiolla on Mao Zedongin rakennuttama mausoleumi, jossa voit nähdä edelleen hänen balsamoidun ruumiinsa. Aukiolta pääset kätevästi Kiinan parlamenttitaloon, oopperaan ja Kiellettyyn kaupunkiin.

Kielletty kaupunki ja Taivaan temppeli

Kielletyn kaupungin muurien sisäpuolella näkymä on huikea: suuret aukiot vaihtuvat vanhoihin punaseinäisiin ja kultakattoisiin rakennuksiin. Jos menet Kiellettyyn kaupunkiin aikaisin aamulla ennen muiden turistien saapumista paikalle, saatat hetken tuntea, kuinka keisari ja hänen hovinsa eleli siellä. Istahda alas ja aisti vanha aika ympärilläsi.

Kielletystä kaupungista etelään on iso puisto, jossa Taivaan temppeli sijaitsee. Nähtyäsi sen ei mikään muu temppeli tunnu missään!

Kesäpalatsi

Varaa Kesäpalatsin katsastamiseen kunnolla aikaa, jopa koko päivä, sillä palatsin puistoalue on kaunis, ja koko alueella riittää nähtävää palatsin ulkopuolellakin. Palatsi tarjosi aikanaan pakopaikan keisarille, kun tylsyys iski ja tilalle kaivattiin hauskanpitoa. Ylhäältä palatsista näet viereisen kauniin järvimiaseman. Saatat nähdä myös Pekingin kaupungin ääriviivat. Kaiken kaikkiaan vierailu Pekingin Kesäpalatsissa tuntuu kuin astuisit sisään kiinalaiseen maalaukseen: kaikkialla on kauniita yksityiskohtia, aika tuntuu pysähtyneen ja voit aistia historian läsnäolon.

Kiinan muuri

Vedä henkeä mahtavuuden edessä: Kiinan muurilla mahtipontisuus, suuruus ja kauneus kohtaavat kunnioitusta herättävissä maisemissa. Mystisen upeista maisemia ahmiessasi uhraa myös hetki ajatuksistasi muurin rakennustyölle ja ihmisten pitkäjänteisyydelle: miten ihmeessä tämä kaikki on oikein saatu aikaiseksi?! 

Aktiiviselle matkaajalle suosittelemme trekkiä Simatáista Jinshanlingiin. Välin selvittää noin neljässä tunnissa, ja koska trekki on sunnuntaikävelyä vaativampi, et juurikaan kohtaa turistilaumoja matkallasi. 

Kujankävelyä

Koska Pekingissä on niin paljon nähtävää jo niin sanoituissa perinteisissä nähtävyyksissä, matka Pekingiin voi tuntua nähtävyydestä toiseen juoksulta. Pidä siis huoli, että vierailet myös vähemmän tunnetuissa kohteissa ja käppäilet kujilla ja kaduilla ihan vaan ihmettelemässä kaikkea, mitä vastaan tulee. Ota laput pois silmiltäsi ja katso, miltä todellinen kiinalainen elämä näyttää nähtävyyksien ympärillä. Väitämme nimittäin, että kohtaat Pekingin matkan mieleenpainuvimmat hetket kaikista upeista nähtävyyksisitä, rakennustyön taidonnäytteistä, herkullisesta ruoasta ja värikkäistä temppeleistä huolimatta kujilla ja kaduilla, joiden varressa ei ole suuria turistinähtävyyksiä. 

Matka Pekingiin on huomattavasti antoisampi, kun olet luova: vuokraa pyörä ja fillaroi pitkin hutongseja. Pysähdy välillä nauttimaan baozia, eli lihalla ja vihanneksilla täytettyä pullan muotoista pasteijaa. Pidä tauko hedelmäkojulla tai istahda puiston penkille, seuraa mitä ympärilläsi tapahtuu ja kysy kysymyksiä; leiki lasten kanssa puistoissa tai pelaa erä shakkia paikallisten eläkeläisten kanssa. 

Makuseikkailuja varten valitse jokin pieni paikallinen ravintola. Ruuan tilaaminen on taattu seikkailu, sillä kokki tai kukaan muukaan ravintolasta tuskin puhuu muuta kieltä kuin mandariinikiinaa. Astu rohkeasti keittiöön ja tilaa ruokasi osoittamalla aineksia. Toinen hyvä vaihtoehto on tilata sitä, mitä naapuripöydässä syödään, tosin et voi juurikaan tietää, mitä saat suuhusi!

Sinulle on saatettu suositella kiinalaista oopperaa, mikä onkin huikea kokemus, sillä sitä mitä lavalla tapahtuu on vaikea laittaa mihinkään tuntemaasi kategoriaan. Ooppera on siis kokeilemisen arvoinen, mutta niin on myös kung fu -show. Kiinalaiseen kulttuuriin tutustumisen kruunaa ilta karaokebaarissa Beatlesin tai Vengaboysin tahdissa! Kiinalaiset pitävät juomisesta, joten muista, että campei tarkoittaa pohjanmaan kautta!

Peking kartalla

Peking on loistava starttietappi Aasian tutkailulle! Ja muista - lentäminen ei ole ainoa tapa päästä perille Pekingiin: matkaa junalla Kiinaan Siperian halki!

Kertomuksia Pekingistä

alt

Suunnittele Kiinan matkasi

  1. Valitse kohteet & tekeminen: missä muualla haluat samalla reissulla käydä? 
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita matkasuunnittelu

Aktiviteetteja Pekingissä

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.