{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.
Matka Delhiin - KILROY
Matka Delhiin - KILROY

Matka Delhiin

Delhin kaduilla sekoittuvat ihmisten puheensorina, kaupustelijoiden tarjoukset, kukkojen kiekumiset ja autojen tööttäilyt. Ilmassa leijuvat mausteet, liikenteen saasteet ja oikeastaan kaikki mahdollinen. Rikshakuskit hyräilevät kuumimpien Bollywood-biisien tahtiin ja silkkikauppiaat availevat oviaan. Delhissä menneisyys ja nykyisyys asuvat samalla kadulla. Matka Delhiin on ainutlaatuinen elämys, joka vain pitää kokea!

Kosmopoliittinen Delhi

Astuessasi lentokoneesta ulos kohtaat heti ihmismäärät ja tunnet Delhin kostean kuuman, paksun ilman täynnä tuoksuja – ja kyllä, toisinaan myös hajuja: Tervetuloa Delhiin! Delhi on täynnä ihmisiä, pikkukujia, kauppoja, ruokakojuja, meteliä, kirkkaita värejä, makuja, eläimiä, ykistyiskohtia, historiaa, bisnesmiehiä, kengänkiillottajia ja, ja, ja...

Delhi on ollut aina tärkeä kauppareittikohde ja Delhillä on ollut tärkeä asema myös hallinnollisesti. Brittien siirtomaavaltakauden perinnöksi jäi New Delhin hallintoalue, joka maan itsenäistymisen aikoihin julistettiin koko Intian pääkaupungiksi. Nykyisin kuhiseva kaupunkijättiläinen on maan tärkeä kulttuurin, kaupan ja politiikan keskus.

Virallisten lukujen ulkopuolella on vielä jokunen miljoona lisää. Joten kyllä, Delhi on sekava ja ajoittain saasteinen, aggressiivinen ja hämmentävä, mutta tässä monella tavalla oudossa kaupungissa on jotakin kovin kiehtovaa. Eri etniset ryhmät omine kulttuureineen tekevät Delhistä varsin kosmopoliittisen kaupungin, josta ei ainakaan väriä ja elämää puutu. Joten älä turhaan häkelly yltäkylläisyydestä, vaan nauti, go with the flow ja ota homma haltuun rennolla asenteella. Matka Delhiin on alkanut!

Delhin nähtävyydet

Delhi itsessään on jakautunut kahteen osaan, uuteen ja vanhaan, joita molempia kannattaa katsella, niin saa kaupungista kokonaisvaltaisemman mielikuvan. New Delhin keskusta on kaunis ja paikka paikoin jopa absurdin siloiteltu. Kontrasti ympäröiville kortteleihin nähden on epätodellisen voimakas.

Puistoissa solisevat suihkulähteet luovat tunnelmaa, joka eroaa tyystin vanhan kaupungin pääkadun, Chandhi Chowkin ja kapeiden kujien fiiliksestä kuin yö päivästä. New Delhin valtavaa parlamenttitaloa ja kuninkaallista palatsia ympäröivät myös puistot. Arch of Triumph lähellä palatsia on suosittu turistikohde samoin kuin Suurmogulien aikakauden arkkitehtuurista kertova Humayunin hauta, joka rakennettiin vuonna 1560. Moskeijat muistuttavat islamilaisten valta-ajoista.

Delhin temppelit

Matka Delhiin on ruokaherkkujen ja värikkäiden sarien lisäksi pulloillaan historiaa ja uskomattomia, koristeellisia ja täynnä yksityiskohtia olevia rakennuksia. Delhissä on useita kunnioitusta herättävän kauniita hindu-temppeleitä ja upeana vastakohtana moderni Lootus-temppeli, jonka jokapäiväiset seremoniat ovat kiehtovaa katseltavaa.

Qutub-Minar on 72,5 metrin korkuisena maailman korkein vapaasti seisova minareetti. Samalta alueelta löytyy Intian ensimmäinen moskeija ja The Iron Pillar, yli 2000 vuotta vanha ja seitsenmetrinen pilari, jonka sanskritinkieliset koristeelliset tekstit tekevät vaikutuksen. Ruostumattomalla rautapilarilla on onnea tuottavia vaikutuksia – ainakin joidenkin mukaan.

Yksi maailman seitsemästä ihmeestä, UNESCOn maailmanperintökohde Taj Mahal sijaitsee Delhistä etelään Agrassa, jonne järjestetään Delhistä päivämatkoja. Arkkitehtonisesti hieno mausoleumi on nähtävä ainakin kerran elämässä ja valokuva tämän upean kirkkaan valkoisena loistavan mausoleumin edessä on ehdoton Delhin matkalla, vaikka sitä varten joutuukin matkustamaan jokusen sata kilometriä.

Liikkuminen Delhissä

Delhin matkalla paikasta toiseen liikkuminen on itse asiassa helpompaa kuin kuvittelisi. Auto-rikshoja, takseja, lähijunia ja busseja kulkee tiuhaan tahtiin ja ristiin, rastiin oikeastaan kaikkialle, minne vain haluat. Bussit ovat suosittu menopeli, samoin rikshat. Keskustan alueella kannattaa käyttää metroa, jolla on kaikkiaan 59 asemaan kolmen linjan varrella. 

Liikenne on melkoista sekasotkua, jossa viidakon laki toimii: suurin kulkuneuvo pääsee pienempiä paremmin eteenpäin. Jatkuva tööttäily ja erilaisten menopelien sulloutuminen tielinjoilla ei näytä häiritsevän teiden varsilla kulkevia eläimiä, jotka vetävät kärryjä perässään. Liikenne kulkee mihin suuntaan tahansa satunnaisista liikennemarkeistä huolimatta ja kaistaviivat ja liikennevalot ovat suuntaa-antavia. Joten pidä silmät auki kaupungilla liikkuessasi!

Muista sopia taksin ja rikshan hinta aina etukäteen. Toisinaan taksi- ja riksha-kuskit kertovat, että hotelli/hostelli, johon olet menossa onkin suljettu tai palanut maan tasalle. Todennäköisesti majapaikalla on kuitenkin kaikki hyvin ja kuski vain haluaa viedä sinut komission toivossa toisaalle. Ei siis syytä huolestua, pitäydy vain alkuperäisessä suunnitelmassasi!

Reissuvinkkimme Delhiin

Liikkuessasi illalla pimeän tullen kannattaa olla skarpissa kunnossa, jottei kadota mitään matkan varrelle: taskuvarkaat huomaavat kyllä juopuneen matkaajan. Länsimainen yksin liikkuva nainen on myös kiinnostava tuijotuskohde paikallisille. Parempi on liikkua yhdessä jonkun muun kanssa.
Koska paikallinen bakteerikanta on hyvin erilainen kuin suomalainen, kannattaa mukaan ottaa jotain vatsatautilääkkeitä. Delhissä kannattaa muutenkin viipyä sen verran, että ehtii toipua ensishokista. Silloin vasta alkaa arvostaa kaupungin erikoista tunnelmaa ja tuoksuja.

Aktiviteetteja Delhissä

alt

Suunnittele Intian matkasi

  1. Valitse kohteet & tekeminen: missä muualla haluat samalla reissulla käydä?
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita matkasuunnittelu

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.