{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Kaikki mitä sinun tulee tietää Uudessa-Seelannissa leiriytymisestä

Mt

Tiedossa Uuden-Seelannin road trip ja luonnossa leiriytymistä?

Uuden-Seelannin karut maisemat, koskemattomat järvet ja lumihuippuiset vuoret houkuttelevat seikkailijoita luokseen eri puolilta maailmaa. Ja mikä olisikaan parempi tapa tutustua tähän luonnonihmeiden paratiisiin, kuin reissaamalla matkapakulla ja leiriytymällä eteläisen pallonpuoliskon tähtien alla?

Tässä artikkelissa kerromme vinkkimme Uudessa-Seelannissa leiriytymiseen road tripin aikana. 

new-zealand-kaikoura-whale-diving
Tutustu Uuteen-Seelantiin matkakohteena
Meillä on tarjolla valtava valikoima aktiviteetteja ja kokemuksia Uudessa-Seelannissa sekä edullisia vuokra-autoja ja matkapakuja road trippailua varten. Tutustu tarjontaamme alla olevan linkin kautta!
Mitä kaikkea kokea Uudessa-Seelannissa?

1. Matkusta jälkiä jättämättä

Oletko koskaan kuullut sanontaa “Take nothing but photos and leave nothing but footprints”? Vaikka tämä lausahdus onkin aikamoinen klisee, se pitää edelleen täysin paikkansa. Kun tutustut Uuden-Seelannin monipuolisuuteen, muista:

 • Älä roskaa: Hävitä kaikki roskat vastuullisesti, myös biohajoava jäte.
 • Vältä kemikaalien sekoittamista luonnonvesiin: Käytä ympäristöystävällisiä saippuoita ja pesuaineita, kun peseydyt tai peset esim. astioita ulkona.
 • Kunnioita alkuperäistä kasvistoa ja eläimistöä: Älä katko oksia tai muuten vahingoita kasveja.
 • Sammuta tulipalot oikein: Älä jätä nuotiosta jälkiä ja varmista, että sinulla on aina käsillä jotain tulipalojen sammuttamista varten.

 

2. Leirintäalueet: Vaihtoehtoja laidasta laitaan

 • Holiday Parks: Nämä kaupalliset leirintäalueet ovat luultavasti mukavin vaihtoehto Uudessa-Seelannissa leiriytyessäsi. Nämä alueet ovat turvallisia ja hyvin varusteltuja, ja voit majoittua niin teltassa, matkapakussa tai mökissä.

 

 • Department of Conservation (DOC) Campsites: Nämä leirintäalueet ovat usein Holiday Parkseja rauhallisempia ja osa nsijaitsee upeilla alueilla. Teltat, pakettiautot ja matkailuautot ovat tervetulleita. Palvelut vaihtelevat leirintäalueittain, mutta maksut ovat kohtuullisia, joten ne ovat loistava valinta pienen budjetin seikkailijoille.

 

 • Freedom Camping: Tietyillä alueilla on mahdollista telttailla ilmaiseksi, kunhan noudatat sääntöjä: tarvitset omavaraisen asuntoauton, etkä saa jättää jälkiä ympäristöön. "Omavarainen matkailuauto" ​​tarkoittaa, että asuntoautossa/matkapakussa on wc (huuhtelu tai kompostointi), vesihuolto ruoanlaittoon sekä henkilökohtaiseen hygieniaan sekä jätevesisäiliöt. 
new-zealand-south-island-road-trip-mountain-scenery-through-camper-window

3. No Camping = No Camping

 • Noudata kieltomerkkejä: Kun kohtaat merkkejä, jotka kieltävät telttailun, ota ne tosissaan. Nämä merkit ovat olemassa syystä – ympäristön suojelemiseksi ja kaikkien turvallisuuden takaamiseksi. Niiden huomiotta jättäminen voi aiheuttaa tarpeettomia ongelmia.

 • Tunne rajoitetut alueet: Jotkut alueet ovat kiellettyjä suojelutoimien, kulttuurisen merkityksen tai turvallisuussyiden takia. Kunnioita näitä rajoja ja vältä telttailua siellä, missä se ei ole sallittua.

 

4. Ihastele tähtitaivaan komeutta

Uudessa-Seelannissa voit kokea yhden planeettamme kirkkaimmista yötaivaista, joten tähtien katselu on ehdoton aktiviteetti telttaillessasi luonnossa. Muutamia vinkkejä:

 • Löydä sopiva paikka: Etsi pimeä, hiljainen sijainti kaukana keinovaloista. Parhaiten tähtien katselu onnistuu, kun olet kaukana kaupungin valoista.
 • Tehosta yönäköäsi: Jos sinulla on lyhty tai taskulamppu, peitä niiden valkoinen valo punaisella sellofaanilla tai paperilla. Sammuta myös puhelimen näyttö tai aseta se punaiseen tilaan, niin et häiritse silmiesi sopeutumista pimeyteen.
 • Anna silmillesi aikaa sopeutua: Sammutettuasi kaikki valot (taskulamput, lyhdyt, puhelimen näytöt ja auton ajovalot), odota noin 30 minuuttia, jotta silmäsi sopeutuvat täysin pimeyteen.

 

Muutamia suosikkikohteitamme tähtien katseluun:

 • Aoraki Mt Cook: Tämä Aoraki Mackenzie International Dark Sky Reserve -alueella sijaitseva kohde tarjoaa kertakaikkisen upeat näkymät eteläisen pallonpuoliskon tähdistöihin.
 • Lake Tekapo: Toinen Dark Sky Reserve -alueen helmistä, Tekapo-järvi, jonka yllä taivas on selkeä ja valosaaste on vähäistä. Lähettyvillä sijaitseva Twizel on myös yhtä upea paikka tähtien katseluun.
 • Stewart Island: Karusta kauneudestaan ​​tunnettu Stewart Island tarjoaa erinomaiset mahdollisuudet tähtien katseluun.
 • Great Barrier Island: Tämä Aucklandin rannikolla sijaitseva saari on osa Dark Sky Sanctuarya ja tarjoaa upeat näkymät taivaalle.
No Entry Sign In Auckland New Zealand

5. Varaa matkapakusi etukäteen

Uusi-Seelanti on suosittu road trip -kohde, joten matkailuautojen saatavuus voi huveta nopeasti. Jotta välttyisit pettymyksiltä, suosittelemme varaamaan asuntoauton hyvissä ajoin. 

 

6. Kätevät sovellukset

Tässä muutamia näppäriä sovelluksia Uuden-Seelannin road trippiä ja maassa leiriytymistä varten:

 • CamperMate: Tämä suosittu ilmainen matkailusovellus tarjoaa runsaasti tietoa, mukaan lukien:
  • Leirintäalueiden sijainnit: Löydä ilmaisia, edullisia ja maksullisia leirintäalueita.
  • Palveluiden sijainnit: Löydä yleiset wc-tilat, supermarketit, pesulat ja huoltoasemat.
  • Tiehälytykset: Pysy ajan tasalla tieolosuhteista ja säävaroituksista.
  • Vinkkejä muilta matkailijoilta: Vastaanota neuvoja muilta reissaajilta ja löydä piilotettuja helmiä.
  • Viime hetken alennukset: Löydä tarjouksia majoituksista ja aktiviteeteista sijaintisi perusteella.

 

 • Gaspy: Löydä parhaat polttoainehinnat reitin varrelta. 
 • GrabOne Discount NZ: Löydä ruoka- ja aktiviteettitarjouksia.
Campervan Under A Starry Sky In New Zealand

7. Valitse oikeanlainen matkailuauto, kun reissaat vuorille

Uuden-Seelannin vuoristosolat tunnetaan haastavista olosuhteistaan. Vuodenajasta riippuen voit kohdata lunta, jäätä tai jopa maanvyörymien vaaran. Nämä reitit vaativat siis varovaisuutta ja huolellista valmistautumista. Jos aiot ajaa vuorilla syksyllä, talvella tai aikaisin keväällä, oikean auton tai matkailuauton valinta on tärkeää.

Näillä teillä ajamista ei suositella kompatkin kokoisessa economy-autossa  ja talvella jotkin vuoristoteistä vaativat jopa lumiketjujen käyttöä. Ennen kuin vuokraat auton tai matkailuauton, tarkista siis reitit ja sopiiko ajoneuvosi sinne minne haluat mennä. 

Muista, että Uuden-Seelannin karu maasto voi yllättää jopa kokeneet kuljettajat, joten aja varovasti. Tarkempia tietoja Uudessa-Seelannissa ajamisesta ja todellisista olosuhteista saat NZ Transport Agencyn verkkosivuilta.

 

8. Anna nopeampien ajoneuvojen ohittaa

Anna ihmisten ohittaa oma ajoneuvosi, jos ajat hitaasti (tämä on määritelty jopa laissa!).

Uudessa-Seelannissa ei ole vain kohteliasta, vaan myös laki velvoittaa sallimaan nopeammin liikkuvien ajoneuvojen ohituksen, jos itse ajat hitaasti. Tämä käytäntö edistää turvallisempia tieolosuhteita ja varmistaa sujuvamman liikenteen. Kun huomaat takanasi nopeammalla vauhdilla kulkevan ajoneuvon, päästä auto ohitsesi sopivan tilaisuuden tullen.

New Zealand South Island Hanmer Springs Mountain Range

9. Keittiö- ja ruokatarvikkeet

Se, miten valmistat ruokaa ja mitä tarvitset, riippuu hieman siitä, mitkä leirintäalueet valitset matkallesi. Holiday Parkeista löydät hyvin varustellut yhteiskeittiöt ja grillit, ja näissä on usein myös tarvittavat ruoanlaittovälineet.

Jos yövyt DOC-leirintäalueilla tai aiot leiriytyä luonnossa, sinun on tuotava omat keittiövälineet mukanasi. Tärkeimmät tarvikkeet kuten kaasuliesi, kattilat, pannut ja ruokailuvälineet usein sisältyvät matkapakun vuokran hintaan, tai vaihtoehtoisesti voit vuokrata ne lisämaksua vastaan. Tutustu matkapakujen tarjontaan tarkemmin täältä.

 

10. Paloturvallisuus ja hiljaisuus

 • Nuotiot: Mikäli nuotiot ovat sallittuja sillä leirintäalueella, jolla itse majoitut, muista sammuttaa ne kunnolla ja palauta maa alkuperäiseen tilaan.
 • Hiljaisuus: Kunnioita leirintäalueen hiljaisia ​​tunteja. 
campervan-otago-new-zealand

Valmiina Uuden-Seelannin seikkailulle?

Jos mielessäsi pyörii ajatus Uuden-Seelannin road tripistä, muttet tiedä mistä lähteä liikkeelle - me olemme täällä sinua varten. Autamme matkan suunnittelussa ja kauttamme saat varattua myös matkapakun omalle reissullesi.

Kysy meiltä

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.