{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Opas hitaaseen matkailuun

hidas matkailu

Mikä ihmeen 'slow travel'?

Oletko koskaan palannut matkalta ja tuntenut oloasi väsyneemmäksi kuin ennen matkan alkamista? Ulkomailla lomailun ei tosiaankaan tarvitse aiheuttaa tällaista tunnetta ja yksi ratkaisu matkustamisesta aiheutuvaan uupumukseen on 'slow travel' eli ns. hidas matkailu. Kyseessä on konsepti, joka kasvattaa suosiotaan reissaajien keskuudessa tasaiseen tahtiin.

Unohda perinteinen käsitys matkustamisesta, suositut turistikohteet ja massiiviset must see -kohteiden listat. Hidas matkailu vie sinut matkustamisen juurille - lähelle paikallisia, läsnä nykyhetkeen.

Mitä on hidas matkailu?
Hidas matkailu tarkoittaa, että olet läsnä hetkessä. Voit siis unohtaa täydelliset instakuvat ja tulevaisuudesta murehtimisen ja keskittyä sen sijaan ympäröivään maailmaan ja matkustamisen henkisiin vaikutuksiin. Tutustu paikallisiin yhteisöihin, värikkäisiin perinteisiin ja kummallisiin ruokaelämyksiin - ole siis avoin uusille kulttuurikokemuksille.

Tämä saattaa joidenkin mielestä kuulostaa aikamoiselta hippimeiningiltä, mutta me ja monet muut olemme tosissamme ihastuneet tähän ajattelutapaan!

Hyvästi FOMO ja matkaväsymys

Pitkät listat nähtävyyksistä, kohteen vaihtaminen parin päivän välein ja paniikki, kun asiat eivät suju aikataulun mukaisesti. You know the drill. Matkustaminen on upeaa puuhaa ja se antaa paljon uusia, mittaamattoman arvokkaita kokemuksia, mutta sillä voi olla meihin myös haitallisia vaikutuksia. Tällaisia ovat esimerkiksi matkauupumus ja FOMO (= fear of missing out).

Jos olet koskaan saapunut reissulta kotiin kroppa väsyneenä ja mielessä tunne, että mitään lomaa ei koskaan tapahtunutkaan, on aika ottaa askel taaksepäin ja hidastaa tahtia. Kysy itseltäsi, matkustatko sen mukanaan tuomien kokemusten vuoksi vaiko niin sanotusti for the gram?

two girls experts in slow travel

Miksi harkita hidasta matkailua?

Hitaasti matkustaessa pystyt tutustumaan uuteen paikkaan ilman aikapaineita. Tämä on ollut yksi matkustamisen perusperiaatteista aina siitä lähtien, kun aloimme tutkia tätä uskomatonta planeettaa, mutta useimmat meistä ovat kauan sitten unohtaneet tämän lähtökohdan. Hidas matkailu onkin siis tapa irrottautua nykyaikaisen turismin valtavirrasta.

Mutta mitä kaikkea hyötyä hitaasta matkailusta oikein on?

Voit ladata akkujasi
Monet meistä ovat kokeneet matkustamisesta aiheutuvan stressin ja uupumuksen, eikä kyseessä ole mikään mukava tunne. FOMO saa meidät änkemään liian monta aktiviteettia, nähtävyyttä ja kaupunkia tai maata yhteen ja samaan reissuun. Tuloksena on se, että tunnemme olevamme loman tarpeessa heti reissulta palattuamme. Hitaasti matkustaessa tätä tunnetta ei pääse syntymään.

Pääset kosketuksiin ympäröivän maailman kanssa
Hitaasti matkatessa pääset kosketuksiin luonnon, itsesi ja muiden ihmisten kanssa. Irrota katseesi turistinähtävyyksistä ja mene sinne, minne uteliaisuutesi johdattaa. Yksi hyvä vaihtoehto hitaaseen matkailuun on vapaaehtoistöiden tekeminen eläinten, luonnon tai paikallisten yhteisöjen hyväksi.

Se hyödyttää paikallisia yhteisöjä
Kun reissaat hitaasti, olet yleensä läheisissä tekemisissä paikallisten kanssa. Unohda siis maailmanlaajuiset brändit ja tutustu sen sijaan paikalliseen tarjontaan. Tämä hyödyttää paitsi paikallista taloutta, myös auttaa sinua ymmärtämään paikallista kulttuuria paremmin. Win-win.

Pystyt reissaamaan pienemmällä päiväbudjetilla
Kun lähdet tutustumaan maailmaan hitaan matkailun periaatteella, pystyt yleensä myös reissaamaan suhteellisen edullisesti. Vältyt turistiansoilta ja elät sen sijaan paikallisten tapaan. Hyödynnä homestay-majoitusta tai vuokraa asunto vähemmän tunnetulta alueelta, käy ruokakaupassa ja kokkaa omat ateriasi paikallisesti tuotetuilla raaka-aineilla.

guy with cap has joined the slow travel movement

roadtrip-volkswagen-t3-mintblue-cover
Kohteita hitaaseen matkailuun
Hidas matkailu on ennen kaikkea ajattelutapa, joten matkakohteena voi olla käytännössä mikä tahansa. Intia, Indonesia, Laos, Brasilia, Meksiko - you name it.

Euroopassa esimerkiksi Balkanin niemimaa on erityisesti omiaan hitaaseen matkailuun. Vuokraa matkapaku ja lähde tutustumaan alueeseen omaa tahtiasi.
Inspiroidu Balkanin alueesta

Ohjeet hitaaseen matkustamiseen

Tässä muutama vinkki, jos hidas matkailu houkuttelee.

#1 Unohda pitkät must see -listat

Tämä taisikin jo tulla sanottua yhden tai kaksi kertaa, mutta sanotaan nyt vielä uudestaan. On mahdotonta nähdä ihan kaikkea yhden matkan aikana. Matkakokemusten laadun tulisi olla tärkeämpää kuin niiden määrän. Lyhennä bucket listaasi ja jätä tilaa yllätyksille. Odottamattomat seikkailut ovat usein niitä kaikkein parhaimpia!

#2 Elä paikalliseen tyyliin

Hyödynnä paikallista joukkoliikennettä, matkusta junalla, vuokraa pyörä ja eksy kaupungin keskustojen ulkopuolelle. Mitä hitaammin matkustat, sitä lähemmäksi pääset paikallisia. 

#3 Haasta itsesi ja omat rajasi

Astu oman mukavuusalueesi ulkopuolelle. Sano kyllä kohtaamillesi mahdollisuuksille ja nauti omien rajojesi haastamisesta.

#4 Tee siitä osa elämäntapaasi

Hitaan matkailun tulisi olla osa ajattelutapaasi, sillä kyse on ennen kaikkea oman perspektiivisi muuttamisesta. On yhdentekevää, miten nopeasti pääset määränpäähäsi, sillä huomattavasti tärkeämpää on matkan varrella saamasi kokemukset. Tämä on ehkä maailman suurin klisee, mutta myös täysin totta.

alt

Suunnittele oma matkasi

  1. Valitse unelmiesi kohteet ja tekeminen. 
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita suunnittelu

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.