{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

13 syytä miksi matkustaminen on hyväksi aivoillesi

Matkustaminen tekee hyvää aivoilesi - KILROY

Tiesitkö, että aivosi hyötyvät reissaamisesta?

Meistä jokainen tietää, että maailmalla reissaaminen, uusien asioiden kokeminen ja mukavuusalueemme ulkopuolelle astuminen on meille hyväksi. Ja nyt myös tiede on vihdoin puolellamme! Eli jos tarvitset lisäperusteluita seuraavan matkasi varaamiselle, täältä pesee: lue alta 13 tieteellisesti todistettua positiivista tapaa, jolla matkustaminen vaikuttaa aivoihimme.

1. Luovuutesi kehittyy

Matkustaminen tekee hyvää aivoillesi - KILROY

Kun elät paikallisten tavoilla pidemmän aikaa, aivosi alkavat automaattisesti omaksua vaihtoehtoisia ajatuspolkuja, ja näin ollen myös sinä omaksut uusia ajattelumalleja. Tätä kutstutaan kognitiiviseksi joustavuudeksi - ja mitä kognitiivisesti joustavampi olet, sitä luovempi olet. 

2. Opit luottamaan toisiin enemmän

Kun pääset todistamaan ihmisten hyväntahtoisuutta eri puolilla maailmaa, myös aivosi alkavat luottaa toisiin ihmisiin entistä enemmän.

3. Ongelmanratkaisukykysi kehittyy

Tutkimukset osoittivat, että noin 20% ihmisistä, jotka olivat pitkään asuneet, opiskelleet tai matkustaneet ulkomailla, pystyivät todennäköisemmin ratkaisemaan tietyn tehtävän kuin ne ihmiset, jotka eivät matkustaneet. Tutustuessasi uusiin kulttuureihin aivosi omaksuvat samalla uusia tapoja tehdä asioita. Siksi aivosi voivat esimerkiksi helpommin huomata, että yhdellä asialla voi olla useita merkityksiä.

4. Sinusta tulee nöyrempi

Matkustaminen on hyväksi aivoillesi - KILROY

Matkustaessasi kohtaat usein kunnioitusta herättäviä nähtävyyksiä, kuten vaikka Grand Canyonin tai Iguassun putoukset. Tutkimukset osoittavat, että paljon matkustavat nuoret ovat nöyrempiä kuin nuoret, jotka eivät matkusta - eikä tämä ole mikään ihme, sillä maailman suurten ihmeiden edessä on helppo nöyrtyä!

5. Sinusta tulee avoimempi uusille asioille

Tämä ei koske pelkästään matkustamista, vaan myös kotiin palattuasi olet avoimempi uusille asioille. Miksi? Yksinkertaisesti siksi, että matkustaessasi tapaat uusia ihmisiä tavallisen tuttavapiirisi ulkopuolella. Nämä ihmiset avaavat silmäsi uusille asioille ja uusille toimintatavoille, mikä puolestaan saa sinut todennäköisemmin lähtemään mukaan uusiin seikkailuihin ja omaksumaan uusia tapoja - myös kotona ollessasi. 

6. Sinusta tulee terävämpi

Sri Lankan maisemaa - KILROY

Tutkimusten mukaan luonnossa oleskelu parantaa aistejasi huomattavasti. Itse asiassa jopa luontokuvan tuijottaminen 40 sekunnin ajan voi parantaa keskittymiskykyäsi ja suoritustasi seuraavassa tehtävässä. Joten oleppa hyvä, tässä kuva Sri Lankasta!

7. Sinun on helpompi löytää itsesi

Matkalle lähtiessäsi keskeytät tavallisen arkesi ja pystyt näkemään oman elämäsi etäämmältä (sekä maantieteellisesti että vertauskuvallisesti katsottuna). Näin myös mahdollisesti tiedostat paremmin mihin olet menossa ja mihin suuntaan haluat elämässäsi siirtyä.

8. Sinusta tulee pelottomampi

Anna adrenaliinin virrata reissatessasi - KILROY

Ovatko sukeltaminen ja laskuvarjohyppy osa matkasuunnitelmiasi, vaikka pelkäät sekä vettä että korkeita paikkoja? On täysin normaalia ja myös todistettua, että matkustaessa sinusta tulee entistä pelottomampi.

9. Sinusta tulee onnellisempi

Eikä vain siksi, että voit luennolla istumisen sijaan istua hiekkarannalla siemaillen Piña Coladaa. Tutkimukset nimittäin osoittavat, että tulevan matkan odottaminen tekee sinusta paljon onnellisemman kuin jos odottaisit saavasi jotain materialistista, kuten vaikka uuden talvitakin.

10. Suoriudut paremmin työelämässä

Tätä emme uskalla ihan varmaksi luvata, mutta tutkimukset ovat senkin osoittaneet, että työntekijät, jotka käyttävät KAIKKI lomapäivänsä, on 6,5% suurempi todennäköisyys ylennykseen. Kannattaa siis ainakin yrittää!

11. Olet kärsivällisempi

Matkanteossa tarvitaan välillä kärsivällisyyttä - KILROY

Oletko koskaan joutunut seisomaan maailman pisimmässä jonossa lentokentän turvatarkastuksessa? Tai matkustamaan paikallisbussilla Aasiassa? Vai kaaduitko kenties 45 kertaa surffilaudalla, kun opettelit tämän lajin saloja ensimmäistä kertaa? Kaikki nämä kokemukset auttavat tekemään sinusta kärsivällisemmän tyypin.

12. Opit käsittelemään vaikeita tilanteita paremmin

Matkailu auttaa, olitpa sitten myöhästynyt tentistä, kadottanut kännykkäsi, jättänyt poikaystäväsi tai saanut kieltävän vastauksen unelmiesi työpaikasta. Kun olet uudessa ympäristössä, pakotat aivosi sammuttamaan ns. autopilotin ja kuuntelemaan enemmän omia tunteitasi. Näin niiden käsittelystä tulee myös helpompaa.

13. Tunnet olevasi elossa

Upea Costa Rica - KILROY

Luultavasti tiedät sen tunteen, kun nouset ulos lentokoneesta ja ainut juttu, mitä pystyt ajattelemaan, on kaikki ne huikeat kokemukset, jotka sinua odottavat. Tämä se vasta on äärimmäisen vapauden tunne. Kuuntele tiedettä ja tee tätä useammin!

Kaipaatko suunnitteluapua seuraavaa reissuasi varten?

Tule käymään toimistollamme ja kerro meille minkälaisia kokemuksia haet reissultasi, niin osaamme ehdottaa sinulle sopivia seikkailuja. Matkasuunnittelu meidän kanssamme ei maksa mitään eikä se velvoita sinua mihinkään.

 Varaa maksuton suunnitteluaika

alt

Suunnittele oma matkasi

  1. Valitse unelmiesi kohteet ja tekeminen. 
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita suunnittelu

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.