{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Yksin matkustaminen: seikkailu pois mukavuusalueeltasi

Reppureissaaja ja skootteri vuoristomaisemien edessä
Mies kävelemässä junaraiteilla Aasiassa

Yksin matkustaminen avartaa

Vaikka kavereiden kanssa reissaaminen on upeaa puuhaa, yksin matkustaminen merkitsee ennen kaikkea vapautta matkustaa omilla ehdoillasi ja mahdollisuutta kasvaa ihmisenä. Sooloreissulla opit selviytymään kiperistäkin tilanteista ilman reissukaverin tukea ja turvaa, ja kynnyksesi pyytää apua tuntemattomilta henkilöiltä madaltuu huomattavasti. 

Yksin matkustaessa tutustut myös helpommin muihin tien päällä oleviin ihmisiin, kuin jos reissaisit yhdessä jonkun kanssa. Hyviä paikkoja tutustua muihin reissaajiin ovat esimerkiksi julkiset kulkuvälineet, hostellit sekä erilaiset retket ja kiertomatkat.

Tutustu yksin matkustamisen FAQ-osioomme täältä

MIKSI LÄHTEÄ REISSUUN KILROYN KAUTTA?

Räätälöityjä reissuja
Kun kysyt meiltä apua, saat henkilökohtaista ohjeistusta. Räätälöimme kaikki reissut aina kunkin matkaajan omien unelmien ja toiveiden mukaisesti.
Turvallisuus
Olemme apunasi aina suunnittelun alkumetreiltä aina kotiinpaluuseen asti. Voit aina kääntyä puoleemme, jos matkalla sattuu jotakin yllättävää ja odottamatonta.
Laatu
Teemme yhteistyötä vain sellaisten toimijoiden kanssa, jotka ovat sitoutuneet korkeisiin laatuvaatimuksiimme.

Miksi harkita yksin matkustamista?


Me uskomme, että jokaisen tulisi kokeilla yksin matkustamista vähintään kerran elämässään, sillä kyseessä on yksi rikastuttavimmista matkustustavoista. Kun lähdet reissuun yksin, tulet oppimaan itsestäsi paljon uutta ja kasvat henkisesti. Samalla sinulla on vapaus ja vastuu kaikesta, mitä matkan aikana näet ja koet. Valitset itse kohteesi ja siellä viettämäsi ajan, lennot, majoituksen ja aktiviteetit – sinun ei tarvitse tehdä kompromisseja kenenkään kanssa. Voit myös muuttaa suunnitelmiasi ilman, että sinun pitää kysyä toisen mielipidettä asiaan.


Yksin matkustamiseen mahtuu luonnollisesti myös haasteita, se on varma juttu. Haastavinta voi olla, että erityisesti reissusi aluksi sinulla ei ole läheistä ihmistä, jonka kanssa jakaa uudet kokemukset ja tarvittaessa ratkaista ongelmatilanteet yhdessä.


Tämä tarkoittaa myös sitä, että sinun on pakko astua pois mukavuusalueeltasi ja tehdä tuttavuutta muiden reissaajien ja paikallisten kanssa. Majoittumalla hostelleissa ja lähtemällä mukaan retkille tai kiertomatkoille, tulet mitä todennäköisimmin tutustumaan useisiin eri tyyppeihin, kunhan vain annat sille mahdollisuuden. Todennäköisesti tulet saamaan useita elinikäisiä ystäviä eri puolilta maailmaa, joiden kanssa jaat ikimuistoisia kokemuksia.


Onko yksin matkustaminen naisena turvallista?


Tämä on ehkä kaikkein kysytyin yksin matkustamiseen liittyvä asia, ja myös erittäin tärkeä. Vaikka jokin paikka olisi täysin turvallinen matkakohde, se ei tarkoita, ettetkö voisi kohdata tilanteita, joissa tunnet olosi epämukavaksi. Tämä voi johtua esimerkiksi erilaisista sosiaalisista tilanteista tai kulttuuritavoista. Tämä ei myöskään tarkoita, etteikö vaaratilanteita voisi syntyä, sillä pahoja ihmisiä on valitettavasti kaikkialla. Yksin matkustaminen - ja erityisesti yksin matkustaminen naisena - on siis ennen kaikkea ympäristön huomioimista ja huolellista valmistautumista. 


Lue lisää käytännön vinkkejä täältä.


Mitkä ovat parhaat kohteet yksin matkustaville?


Tähän on vaikea antaa yksiselitteistä vastausta, mutta jos harkitset elämäsi ensimmäistä sooloreissua, jotkin kohteet voivat olla helpompia kuin toiset. Aasiassa Thaimaa, Vietnam ja Sri Lanka ovat ensikertalaiselle varsin hyviä kohteita. Etelä-Amerikassa puolestaan Peru ja Ecuador solveltuvat yksin matkustamiseen mainiosti. Lisäksi esimerkiksi Australia ja Uusi-Seelanti ovat suosittuja ja helppoja kohteita yksin matkustaville. 


Tutustu yksin matkustavien top 5 -kohteisiin.

Takaisin ylös

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.