{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Majoituksen valinta ja varaus

Majoitus matkalla - KILROY

Majoituksen valinta ja varaus

Hyvä majapaikka ei missään nimessä ole aina se hienoin mahdollinen. Valitse oma juttusi puumajojen, leirintäalueiden, kotimajoituksen, riippukeinujen, yhteisöllisten hostellien ja yksityisyyttä tarjoavien hotellien joukosta. 

Meidän oma reissaajaporukka pitää majapaikan tärkeimpänä kriteerinä hyvää fiilistä. Tämä tarkoittaa, että majapaikka ei ole turhan siloteltu ja kliininen, että paikka huokuu tarinoita ja leppoisaa tunnelmaa. Hyvä fiilis tarkoittaa myös, että sinulla reissaajana on paikassa hyvä ja turvallinen olla – oli kyse sitten juna-aseman penkistä, rantahiekasta tähtitaivaan alla tai varsinaisesta hostellista.

Ole ennakkoluuloton, kokeile erilaisia juttuja, astu hieman oman mukavuusalueesi ulkopuolelle, unohda kriteerit puhtaana kiiltävistä pinnoista. Muista samalla kuitenkin, että uni on tärkeää, jotta jaksat taas ihmetellä ja seikkailla, joten pidä kiinni omasta hyvästä fiiliksestä.

Kysy majoituksista

 

Majapaikan valinta

Jos vain mahdollista, älä saavu uuteen paikkaan pimeän aikaan. Yleensä pimeän aikaan teet hätiköityjä päätöksiä, tunnet olosi turvattomaksi, suuntavaistosi ei toimi parhaalla mahdollisella tavalla, ja riski tulla huijatuksi on päiväsaikaa suurempi. Maksat myös helposti korkeampaa hintaa pimeän aikaan rinkka selässä vapaita huoneita kysyessäsi, sillä kaikki näkevät, ettei sinulla ole pahemmin vaihtoehtoja. 

Kysy suosituksia muilta reissaajilta, mutta muista, ettet ole ainoa, joka on bongannut hostellisuosituksen Lonely Planetista. Sen suositushostellin kulman takana saattaa hyvinkin olla aivan yhtä mahtava paikka. Ota vinkkejä vastaan, mutta kulje myös toisinaan omia polkujasi.

Erilaisia majoitusvaihtoehtoja

  • Hostellit ja hotellit – Tavallisin vaihtoehto. Valitse oma huone tai sänky dormihuoneesta. Hostellit ovat tavallisesti niitä parhaita paikkoja tutustua muihin matkaajiin ja saada matka- ja aktiviteettivinkkejä. Australiaan ja Uuteen-Seelantiin voit hankkia majoituspassin, jolla säästät selvää rahaa: maksat hostelliöistä etukäteen keskiarvohinnan mukaan ja lunastat sitten passiöitä, missä haluat yli 120 hostellin valikoimasta. Kun yövyt keskiarvoa arvokkaimmissa paikoissa, säästät.
  • Kotimajoitus ja B&B – Erilaiset kotien yhteydessä toimivat majatalot ja varsinaiset kotimajoitukset ovat tavallisia esimerkiksi Kuubassa (casa particular). Majoittuminen tavallisella asuinalueella keskustan ho(s)tellialueiden sijaan ja perhe-elämän seuraaminen on mahtava tapa saada tuntumaa paikalliseen elämänmenoon ja arkeen.
  • Leirintäalueet & matkapakut – Usein edullisin vaihtoehto, suositeltavaa esimerkiksi Uudessa-Seelannissa, Australiassa, USA:ssa ja Kanadassa. Leirintäalueille voi tavallisesti vain mennä ja ostaa leiripaikan paikan päältä. Sesonkiaikoina paikat kuitenkin täyttyvät nopeasti, joten jos haluat juuri tiettyyn paikkaan leireilemään, varaa spotti etukäteen. 
  • Rekkareissut ja purjehdukset – Monet seikkailumatkat sisältävät majoituksen. Esimerkiksi purjehdusmatkoilla Halonginlahdella Vietnamissa, Galapagossaarilla Ecuadorissa ja Whitsundaysin saaristossa Australiassa sekä rekkareissuilla Botswanassa, Argentiinassa tai vaikkapa koko Lähi-Idän ja Aasian halki kulkevalla reissulla Istanbulista Myanmariin matkaat rekan, junan tai paatin kyydissä ja yövyt joko kulkupelin kyydissä tai maissa teltassa tai majatalossa. Hauskaa ja todellakin tavallisesta poikkeavaa!
  • Yöjunat ja -bussit – Juna- ja bussilippuja ei ehkä kannata ostaa vain sen yösijan takia, mutta pidä vaihtoehto mielessä, jos kuitenkin olet siirtymässä paikasta toiseen. Ainakin silloin tällöin voit helposti säästää yhden matkustuspäivän, kun liikut yöaikaan maantiellä tai raiteilla. Samalla säästät hostellikuluissa.
  • Couch surfing, airbnb, interhome – Erilaisia ilmaista tai muutoin vaihtoehtoista majoitusta tarjoavia yhteisöjä ja foorumeja löytyy jo jonkin verran. Hyödynnä paikallisten vinkit ja vieraanvaraisuus matkalla – ja muista tarjota omaa vieraanvaraisuuttasi sitten kotipuolessa muille reissaajille!

Majoituksen valinta voi myös olla koko reissun kantava teema: miten olisi jos suunnittelisit koko matkasi mielenkiintoisten, eriskummallisten ja hauskojen majoitusvaihtoehtojen ehdoilla?

Jatka matkaoppaan lukua muiden aiheiden osalta, tai varaa aika matkasuunnitteluun. Tule ja kysy kaikki matkustamiseen liittyvät kysymyksesi ja aloita suunnittelu ammatilaisen avustuksella. Matkasuunnittelu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Lue koko matkaopas   Varaa maksuton suunnitteluaika

alt

Suunnittele oma matkasi

  1. Valitse unelmiesi kohteet ja tekeminen. 
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita suunnittelu

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.