Varaa lennot

Type

Matkustajat

Aikuiset (yli 12 v)

+
{{ adultsValue }}
-

Lapset (0-11 v)

+
{{ childrenValue }}
-

Sylilapset (alle 2 v, ei omaa paikkaa)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Cabin Class

Pakollinen kenttä

9 Vain valitut päivämäärät Economy

Type

Matkustajat

Aikuiset (yli 12 v)

+
{{ adultsValue }}
-

Lapset (0-11 v)

+
{{ childrenValue }}
-

Sylilapset (alle 2 v, ei omaa paikkaa)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsPakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Hae ja varaa lennot

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Hae ja varaa lennot

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Hae ja varaa lennot
{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Kokemus vapaaehtoistöistä

Kokemus vapaaehtoistöistä Etelä-Afrikasta

Vapaaehtoistöitä Etelä-Afrikassa - Timon kokemus

Haluaisitko tehdä vapaaehtoistyötä villieläinten hyväksi? Vai olisiko työskentely lasten parissa enemmän sinun juttusi? Unelmanikkarimme Timo lähti tutustumaan kahteen eri vapaaehtoisprojektiin Etelä-Afrikkaan: Wild Cat -eläintensuojelutyöhön Kimberleyyn sekä Adventure Club -surffiprojektiin Kapkaupunkiin. Lue Timon mietteitä tältä huikealta reissulta ja ota vapaaehtoistyöt itsellesikin harkintaan.

Kuka? Timo Turusta

Mitä? Lähti tutustumaan kahteen ainutlaatuiseen vapaaehtoisprojektiin Etelä-Afrikkaan

Kysy Etelä-Afrikan reissuista

Miltä reissusi näytti pääpiirteittäin?

Reissuni lähti liikkeelle lentomatkalla Johannesburgiin, josta siirryttiin muutaman päivän jälkeen kohti Kimberleyta ja Wild Cat -eläintensuojeluprojektia. Olin siis ensin mukana tässä projektissa, joka toimii loukkaantuneiden, kaltoinkohdeltujen ja uhanalaisten villieläinten kuntouttamisen hyväksi. 

Tämän jälkeen matka jatkui Kapkaupunkiin, jossa viivyin loppuajan tekemällä vapaaehtoistöitä lasten parissa. Kaiken kaikkiaan olin reissussa vain vajaa pari viikkoa, jonka aikana näin paljon, mutta josta jäi fiilis, että näissä maisemissa ja erityisesti näissä projekteissa viihtyisi kyllä paljonkin pidempään.

Minkälaisia töitä vapaaehtoiset tekevät eläintensuojeluprojektissa? 

Wild Cat -eläintensuojeluprojektissa töitä on laidasta laitaan. Vapaaehtoisten päivä lähtee käyntiin noin klo 7 aikaan aamulla ja hommia tehdään suunnilleen 12 asti. Sitten onkin parin tunnin tauon paikka, jolloin on aikaa syödä lounasta ja ottaa rennosti. Hommat jatkuvat sitten taas iltapäivästä.

Vapaaehtoisten tärkeimpiin työtehtäviin kuuluu mm. eläinten ruokkiminen ja eläinten elintilojen puhdistaminen. Wild Cat Centressä eläimillä on todella laajat aitaukset ja tilaa liikkua vapaasti ja turvallisesti. Oman reissuni aikana villieläinkeskukselle oltiin rakentamassa eläimille omaa ”sairaalaa” ja gepardeille omaa katosta, eli erilaiset rakennusprojektitkin ovat mahdollisesti osa työnkuvaa.  

Vapaaehtoistyöt ovat ihan oikeita töitä eli mistään loikoilulomasta ei ole kyse. Suojelukeskuksen tavoitteena on kuntouttaa eläimiä takaisin luontoon, eli kyse ei ole kesyjen kissaeläinten silittelystä.  Hommia tehdään kuitenkin hyvässä porukassa, hyvällä hengellä, ja kun näet konkreettisesti, miten eläimet hyötyvät tehdyistä työtunneista, huomaat pian työn olevan todella antoisaa.

Entäpä mitä kaikkea touhusit surffiprojektin aikana? 

Tämän projektin tarkoitus on tukea vähäosaisia lapsia antamalla heille arvokkaita kokemuksia liikunnan ja ryhmätyöskentelyn kautta. Lapset pääsevät testaamaan taitojaan surffauksen ja skeittauksen parissa, ja näiden aktiviteettien avulla lapset pyritään pitämään poissa kaduilta ja ns. pahoilta teiltä. Samalla lapsia ja nuoria tuotaan koulunkäynnissä, mikä on erityisen tärkeää heidän tulevaisuutensa kannalta: surffin ja skeittauksen pariin pääsee, kun osallistuu opetukseen aktiivisesti.

Vapaaehtoisilta ei vaadita aiempaa surffi- tai skeittauskokemusta, vaan projektin vetäjältä saa oppia alkeisiin. Vapaaehtoisten tärkein rooli on olla lasten tukena ja turvana, toimia hyvänä esimerkkinä ja kannustaa heitä uskaltautumaan ja yrittämään jotakin uutta. 

Projektin aikana vierailin myös esimerkiksi päiväkodeissa, joissa osallistuin erilaisiin "arjen askareisiin" ja leikin lasten kanssa. 

Kenelle suosittelisit projekteja? Minkälaisille taidoille kyseisissä projekteissa olisi tarvetta? 

Projekteja voin suositella oikeastaan kaikille ikään, sukupuoleen tai aiempaan taustaan riippumatta - toki täysi-ikäinen pitää olla. 

Wild Cat -projektissa vapaaehtoiset pääsevät lähelle villieläimiä ja saavat olla todistamassa näiden kuntoutumista, joten tätä hommaa suosittelen tottakai eläintensuojelusta kiinnostuneelle. Projektia pyöritetään todella vastuullisesti ja kaikki osallistujat saavat kattavat ohjeistukset siitä, miten alueella työskennellään oikeaoppisesti, eli matkaan voi lähteä levollisin mielin.

Tähän ohjelmaan ei vaadita mitään varsinaista pohjakoulutusta, mutta projektissa kaivataan vapaaehtoisia, jotka eivät pelkää tarttua toimeen.  

Adventure Club -surffiprojektiin osallistuvan tulee luonnollisesti olla kiinnostunut lasten kanssa työskentelystä ja lisäksi vapaaehtoisilla tulee olla puhdas rikosrekisteri. 

Osa lapsista ei osaa uida ohjelman aloittaessaan, joten jos sinulla on esim. uimaopettajan tai hengenpelastajan koulutus, niin näille taidoille on ehdottomasti käyttöä. Toki ohjelmassa on paikallinen vastuuopettaja aina paikalla, mutta lisäosaamisesta ei koskaan ole haittaa. Tietenkin myös surffi- ja skeittaustaidoista on hyötyä, mutta toisaalta lasten kanssa opettelu on myös hauskaa ja yhdessä onnistumisen hetkien jakaminen on myös erittäin antoisaa. Lasten on myös hyvä nähdä, kuinka uuden opettelu ei ole aikuisillekaan aina ihan niin helppoa.

Näiden asioiden lisäksi tärkeintä on se, että on halua auttaa ja tehdä tarpeen vaatiessa erilaisiakin tehtäviä, kuten korjaus- ja maalaustöitä. Eli mukaan tulee ottaa avoin ja reipas mieli!

Mikä oli reissun parasta antia? 

Tämä reissu meni heittämällä omiin top 3 -matkoihini! Reissu oli kokonaisuudessaan silmiä avaava ja uusia näkökulmia maailmaan esittelevä. Oli mahtava nähdä eri projekteja ja ymmärtää konkreettisesti, kuinka pienillä asioilla voi olla niinkin iso vaikutus. Ihmiset olivat myös ihanan iloisia joka paikassa.

Otan ehdottomasti suunnan Etelä-Afrikkaan vielä uudestaan tulevaisuudessa. Ja ehdottomasti suosittelen näitä vapaaehtoistyöprojekteja myös kaikille muille, joita merkityksellinen matkustaminen kiinnostaa!

Jos suunnittelisit oman unelmiesi Etelä-Afrikan matkan, mitä siihen sisältyisi? 

Alkuun ottaisin Johannesburgiin vähintään muutaman päivän stopin ja kävisin tutustumassa ainakin Soweton alueeseen. Sieltä matkaa voisi jatkaa safarille Krugerin luonnonpuistoon ihastelemaan villieläimiä ja luonnon kauneutta. Tästä inspiroituneena jatkaisin edelleen Kimberleyn Wild Cat -projektiin, jossa viipyisin parisen viikkoa.

Lopuksi matkaisin Kapkaupunkiin ja siellä tietysti osallistuisin Adventure Club -projektiin, sillä lasten kanssa työskentely on älyttömän palkitsevaa. Kapkaupungissa haluaisin yöpyä Bloubergstrandin alueella sen upeiden maisemien takia. Ja tottakai haluaisin myös kokea kaikki Kapkaupungin must-jutut: retki Robben Islandille, trekkaus Pöytävuorelle (ja gondolilla alas, jos ilmat suotuisat) ja kävisin tietenkin moikkaamassa myös pingviinejä. Itse en ole viinin ystävä, mutta eiköhän sitä tulisi myös parilla viinitilalla piipahdettua, jos ei muutoin niin hulppeiden näkymien inspiroimana.

Kiinnostuitko vapaaehtoistöistä näiden projektien parissa tai jossain ihan muualla? Jäikö jokin asia mietityttämään? Älä turhaan pähkäile kysymyksiesi kanssa yksin, vaan laita meille viestiä. Yhteydenotto on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Kysy vapaaehtoistöistä

Tulevat tapahtumat

Täytä puuttuvat tiedot

Sulje
Ota yhteyttä
Lähetä sähköpostia

Haluatko lähteä maailmalle, mutta kaipaat ideointiapua ja jonkun, kenen kanssa pallotella vaihtoehtoja? Kaipaatko vinkkejä aktiviteetteihin ja reittisuunnitteluun? Ota yhteyttä, niin suunnitellaan haaveesi toteutuksiksi. Jos sinulla on kysymys liittyen sivuiltamme ostamiisi lentolippuihin, ota yhteyttä Asiakastukeen.

Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä

Olemme lähettäneet sinulle vahvistuksen viestistäsi sähköpostiisi. Palaamme asiaan mahdollisimman pian.

Huom! Pidä varmuuden vuoksi silmällä myös roskapostikansiotasi siltä varalta, että vastauksemme eksyy sinne.

Saat pian vahvistuksen sähköpostiosoitteeseen {{email}}

Varaa suunnitteluaika

Kaipaatko vinkkejä aktiviteetteihin ja reittisuunnitteluun? Varaa maksuton suunnitteluaika & aloita seuraavan reissusi suunnittelu matka-asiantuntijoiden kanssa. Voit varata ajan tapaamiselle Turun tai Helsingin myymäläämme, tai vaihtoehtoisesti voit pyytää, että tapaaminen hoidetaan joko puhelimitse tai videopuhelun välityksellä.

  • {{ officeOption }}
Pakollinen kenttä

Jes, ajanvaraus reissusuunnitelmien pohdintaan on oikea suunta haaveiden muuttamisessa toteutuneiksi seikkailuiksi!

Kuulet meistä pian – ensin viestisi vastaanoton vahvistamisen merkeissä ja sitten vielä erikseen ehdottamasi ajan tiimoilta. Huomaathan, että varaamasi aika on vahvistettu vasta, kun olet saanut meiltä mailia. 

Pidä varmuuden vuoksi silmällä myös roskapostikansiotasi siltä varalta, että vastauksemme eksyy sinne.

Saat pian vahvistuksen sähköpostiosoitteeseen {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.