{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Idan kokemus vapaaehtoistöistä Costa Ricassa

syrjäinen ranta Costa Ricassa

Vapaaehtoistöitä ja seikkailuja

Jos harkitset vapaaehtoistöihin lähtemistä, mutta et halua viettää koko matkaasi työskennellen, jatka lukemista! Tällä sivulla kerromme Idan kokemuksista vapaaehtoisprojektista Costa Ricassa, jossa töiden lisäksi keskitytään surffaukseen tai joogatunteihin sekä espanjan opiskeluun!

Meet Ida Jakera Blog
Kuka Ida?
KILROYn päätoimistolla työskentelevä Ida rakastaa Väli-Amerikkaa ja erityisesti Costa Ricaa! Juttelimme Idan kanssa hänen viimeisimmästä reissustaan Costa Ricaan, jonka aikana hän kokeili itselleen uutta matkustusmuotoa: vapaaehtoistöitä.

Miksi reissata Costa Ricaan?

Täältä tulee melkoinen lista! Useimmat ihmiset matkustavat Costa Ricaan sen luonnon hämmästyttävän monimuotoisuuden vuoksi, mutta maassa on paljon muutakin. Rehevät sademetsät, upeat rannat ja monipuolinen eläimistö tekevät maasta toki luontoreissaajien unelmien täyttymyksen, mutta lisäksi tämä trooppinen paratiisi tarjoaa runsaasti seikkailullisia kokemuksia nuorille matkailijoille. 

Tarjolla on loputon valikoima aktiviteetteja mm. viidakossa vaeltamisen ja surffaamiseen väliltä. Jos haluat oppia uusista kulttuureista, ystävälliset paikalliset ja heidän rikkaat perinteensä jättävät sinuun taatusti lähtemättömän vaikutuksen. Costa Ricassa painotetaan myös vahvasti kestävää kehitystä ja maassa toimii useita projekteja, jotka ovat keskittyneet juurikin luonnon- ja eläintensuojeluun (myös Idan vierailemassa projektissa toimitaan luonnon monimuotoisuuden hyväksi). Tämän kyseisen projektin aikana pääset vapaaehtoistöiden ohella oppimaan espanjaa sekä surffaamaan tai joogaamaan - ja luonnollisesti myös rentoutumaan. Valmistaudu siis unohtumattomalle matkalle Costa Ricaan! 

View from the Jakera camp in Santa Teresa, Costa Rica
volunteering-central-america-costa-rica-baby-turtle-cover
Vapaaehtoistyö ulkomailla...
...on ainutlaatuinen tilaisuus tutustua uuteen kulttuuriin, haastaa itsesi ja tehdä jotakin merkityksellistä paikallisen yhteisön hyväksi. Olitpa sitten välivuoden vietossa tai halusitpa sitten kokeilla jotain uutta, vapaaehtoistyöt tarjoavat täydellisen yhdistelmän henkistä kasvua ja uusia kokemuksia.

Ida, millainen oli ensimmäinen vapaaehtoistyökokemuksesi?

"Vaikka vapaaehtoistyö oli merkittävä osa Costa Ricassa viettämääni aikaa, se ei oikeastaan tuntunut työltä tai velvollisuudelta. Vapaaehtoistyötä tehdään muutamia kertoja viikossa, joko aamu- tai iltapäivisin, ja tämä mahdollistaa mm. taukojen pitämisen ja espanjan opiskelun. Projektiin osallistuville ei myöskään etukäteen luvata tiettyjä työtehtäviä, mikä oli omasta mielestäni positiivinen juttu - vapaaehtoisia pyydetään auttamaan niissä tehtävissä, jotka vaativat sillä hetkellä huomiota. 

Projektissa ollessani työskentelin mm. keräämällä muovia rannalta. Tästä kerätystä muovista valmistettiin sen jälkeen kylttejä, joiden tarkoitus on infota ihmisiä oikeanlaisesta kierrätyksestä. Vierailimme myös kilpikonnien suojeluprojektissa, jossa autoimme rakentamaan työkaluvajaa rannalle. Kyseiselle rannelle pääsee vain jalkaisin matalan vuoroveden aikana, joten paikan päällä vieraileminen on kuin astuisi erilliseen pienoiskoossa olevaan ekosysteemiin, joka on täysin suojattu ulkopuoliselta maailmalta. 

Mielestäni Costa Rican projekti on erittäin hyvä tilaisuus niille, jotka lähtevät vapaaehtoistöihin ensimmäistä kertaa, sillä ohjelmassa on paljon erilaisia aktiviteetteja. En kuitenkaan koskaan tuntenut työskenteleväni kokopäiväisesti, vaikka sainkin olla apuna monin eri tavoin.

Osana ohjelmaa voit myös valita, haluatko liittyä mukaan surffi- vai joogatunneille, ja kaupan päälle sinulla on mahdollisuus opiskella espanjaa!"

Volunteers working at the Jakera turtle conservation project in Santa Teresa, Costa Rica
Jakera Costa Rica Digital Detox Connect To Nature Camp Sign
Vapaaehtoistyöt Costa Ricassa
Teemme yhteistyötä Costa Rican paikallisprojektien kanssa, jotka keskittyvät pääasiassa luonnonsuojeluun ja yhteisöjen tukemiseen. Lähde työskentelemään esimerkiksi merkilpikonnien tai muiden villieläinten hyväksi ja nauti samalla maan upeista maisemista ja aktiviteettimahdollisuuksista.

Minkälainen tunnelma leirillä vallitsi?

''Leirin tunnelma oli erittäin rento. Kaikki olivat ystävällisiä ja halusivat jutella toisilleen. En kuitenkaan tuntenut minkäänlaista painetta liittyä mukaan kaikkiin aktiviteetteihin tai kokenut, että minun pitäisi olla jatkuvasti sosiaalinen, vaan minun oli todella helppoa tuntea oloni kotoisaksi ja rentoutuneeksi. Santa Teresan kokki laittaa myös uskomattoman hyvää ruokaa ja kaikki olivat tästä aina todella innoissaan!"

Mitä muuta haluaisit kertoa Costa Rican matkastasi?

"Olin erittäin vaikuttunut siitä, miten hyvin projekti toimii. Mielestäni kyseessä on erittäin hyvä tilaisuus ensimmäistä kertaa matkustaville ja vapaaehtoistöihin lähteville, koska he hyötyvät ohjelman tarjoamasta rakenteesta. Ehdit tehdä niin monia asioita lyhyessä ajassa, ilman että aikataulu tuntuu liian hektiseltä. Kaikki suunnittelu on jo hoidettu, etkä joudu itse miettimään asioiden järjestelyä, mutta tietysti sinulla on myös runsaasti vapaa-aikaa ja seikkailumahdollisuuksia. Mielestäni tämän kaltaiseen projektiin osallistuminen auttaa nuoria matkustajia saamaan lisää kokemusta ja itseluottamusta."

costa-rica-surfing-beach-guancaste-cover

Haluatko lisäinfoa vapaaehtoisprojekteista?

Kerro meille omista toiveistasi ja kysy mielessäsi pyörivät kysymykset! Voit myös lukea lisää vapaaehtoistöistä täältä.

Kysy pois

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.