Varaa lennot

Type

Matkustajat

Aikuiset (yli 12 v)

+
{{ adultsValue }}
-

Lapset (0-11 v)

+
{{ childrenValue }}
-

Sylilapset (alle 2 v, ei omaa paikkaa)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Cabin Class

Pakollinen kenttä

9 Vain valitut päivämäärät Economy

Type

Matkustajat

Aikuiset (yli 12 v)

+
{{ adultsValue }}
-

Lapset (0-11 v)

+
{{ childrenValue }}
-

Sylilapset (alle 2 v, ei omaa paikkaa)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsPakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Hae ja varaa lennot

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Hae ja varaa lennot

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Hae ja varaa lennot
{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Etelä-Korean kokemuksia

South Korea Seoul Bukchon Village Houses

Hennin kokemuksia Etelä-Koreassa

Etelä-Korea on monelle melko tuntematon matkakohde, mutta tämä ei tarkoita, etteikö kyseessä olisi ehdottomasti vierailun arvoinen paikka. Jo muutaman päivän Etelä-Korean visiitillä voi ehtiä kokemaan älyttömän paljon jotain uutta ja erilaista - miltä kuulostaisi esimerkiksi yöpyminen buddhatemppelissä ja teehetki nunnan kanssa? Lue reissuasiantuntijamme Hennin Etelä-Korean kokemuksista ja ota itsellesikin reissu harkintaan!

Kuka? Henni Helsingistä
Mitä? Reissasi Etelä-Koreassa muutaman päivän ja vietti yön buddhatemppelissä.

Kysy Etelä-Korean matkoista

South Korea Seoul Bukchon Village Houses
South Korea Seoul Gyeongbokgung Palace

Oletko aikaisemmin reissannut Etelä-Koreassa?

Minulle tämä oli ensimmäinen kerta Etelä-Koreassa ja nytkin kyseessä oli harmillisen lyhyt pikavisiitti, sillä olimme paikan päällä vain 4 yötä: ensin Soulissa 3 yötä ja sitten Magoksa-temppelissä pari tuntia Soulin ulkopuolella.

Mitä kaikkea reissupäiviin mahtui?

Soulissa yövyimme kävelyetäisyydellä tunnetulta Insadong-kadulta, jonka varrella on esimerkiksi lukuisia teehuoneita ja toki myös erilaisia kauppoja ja ravintoloita. Ensimmäisenä päivänä meillä oli hieman vapaa-aikaa, joten seikkailimme pitkin juurikin tätä katua ja kävimme syömässä paikallista katuruokaa.

Toisena päivänä Soulissa ollessamme kiertelimme hiukan nähtävyyksillä, kuten Jogyesa-temppelillä ja Gyeongbokgungin palatsilla, jossa kävimme seuraamassa myös vahdinvaihtoa. Lisäksi vierailimme Bukchonin kylässä ihastelemassa söpöjä pieniä rakennuksia. Kolmantena reissupäivänä edessä oli vierailu Korean demilitarisoidulla vyöhykkeellä. Tämä paikka oli todella pysäyttävä - siellä ollessamme sattui vielä olemaan sumuinen keli, mikä teki vierailusta alueella jotenkin entistä aavemaisempaa. Illalla kävimme Myeongdong Night Marketilla, joka oli täynnä kauneudenhoitoalan liikkeitä pullollaan jos jonkinlaisia kasvonaamioita. Illalla vierailimme Seoul N -tornilla katsomassa öistä Soulin kaupunkia korkeuksista käsin ja söimme samalla illallisen.

Neljäs matkapäivämme alkoi aikaisella aamiaisella, jonka jälkeen suuntasimme Soulin kansallismuseoon. Museo itsessään on iso ja siellä viettää vaikka useamman päivän, jos on erityisen kiinnostunut Korean historiasta. Museolta matka jatkui kohti Korean buddhalaisuuden Magoksa-temppeliä, joka sijaitsee muutaman tunnin ajomatkan päässä Soulista etelään. Luvassa oli siis yhden yön yöpyminen tässä temppelissä, jota ainakin itse jännitin etukäteen jonkin verran ja ajattelin, että kaikki olisi siellä todella rajoitettua. Näin ei kuitenkaan ollut, vaan meidät toivotettiin tervetulleeksi ihanien ja ystävällisten munkkien ja nunnien toimesta. Lisäksi temppelissä oli koko reissun paras wifi!

South Korea Magoksa Temple Stay
South Korea Magoksa Temple Surroundings Nun Walking

Minkälainen temppelikokemus oli muuten?

Temppeliin saavuttuamme meille oli osoitettu 4 hengen huoneet, joissa nukuimme. Huoneissa ei ollut sänkyjä, vaan jokainen sai yhden ohuen peiton, jonka päällä nukkua ja toisen viltin, jota käyttää peittona. Huoneessa oli myös oma kylpyhuone. Meille näytettiin heti alkuun video temppelin säännöistä, eli kuinka temppelialueella tulisi liikkua hiljaa ja rauhallisesti, ja että kaikki ruoka jonka otti lautaselle tulisi myös syödä. Myöskään temppelin ulkopuolelta tuotua ruokaa ei tulisi nauttia. Videon jälkeen kiersimme hieman temppelialuetta, jonka jälkeen olikin illallisen vuoro. Temppelissä syödään täysin vegaanista ruokaa, eikä ruoka myöskään ollut kovin suolaista tai mausteista, sillä Korean buddhalaisuudessa uskotaan, että mausteinen ruoka tai esimerkiksi sipuli eivät ole hyväksi.

Illallisen jälkeen osallistuimme munkkien sekä nunnien iltarutiineihin kuten ”kellonsoittoon” ja erilaisiin rukoushetkiin. Kellonsoitto on iso osa Korean buddhalaisuutta. Tämän jälkeen siirryimme viettämään teehetkeä ja juttelemaan nunnan kanssa pariksi tunniksi. Saimme esittää hänelle kysymyksiä mistä vaan ja hän vastaili. Samalla teimme helmistä rukousnauhat. Yllättävää oli, että nunnakin käytti älypuhelinta ja oli nähnyt esimerkiksi Kung Fu Panda -piirretyn!

Nukkumaan kävimme kello 21:00 aikoihin, sillä vapaaehtoinen herätys aamuiseen kellonsoittoon ja rukoushetkeen oli kello 04:00. Itse heräsin tuolloin, sillä halusin ottaa kokemuksesta kaiken mahdollisen irti. Tämän jälkeen oli kuitenkin vielä aikaa mennä nukkumaan ja lopullinen herätys oli noin kello 07:00, jolloin menimme aamupalalle. Aamupalan jälkeen olikin aika lyödä kamat kasaan ja suunnata lentokentälle.

South Korea Magoksa Temple Details
South Korea Seoul Jogyesa Temple

Vastasiko todellisuus odotuksia?

Odotin uuden ja erilaisen kokemista, sillä en ollut aikaisemmin reissannut tuolla päin Aasiaa. Ja erilaisuutta Etelä-Korea todella tarjosi, esimerkiksi juuri temppelissä yövytyn yön osalta. Temppeliyöpyminen yllätti erittäin positiivisesti ja ehdottomasti parasta reissulla oli nunnan kanssa vietetty teehetki, jolloin saimme esittää kysymyksiä hänelle. Ja yllättävää oli sekin, että nukuin temppelissä todella hyvin, vaikka yöpyminen tapahtui kovalla lattialla vain yhden ohuen peiton päällä.

Jos sinulla olisi ollut enemmän aikaa, mitä olisit lisännyt matkaohjelmaasi?

Olisin ehdottomasti halunnut käydä Seoraksan luonnonpuistossa, jossa sijaitsee Etelä-Korean korkein vuori, kohoten 1708 metriin. Varsinkin syksyllä luonnonpuisto on väriloistossaan.

Millä sanoilla kuvailisit Etelä-Koreaa?

Sanoja olisi kyllä vaikka kuinka, mutta jos on pakko tiivistää, niin kuvailisin Etelä-Koreaa tiivistä erilaiseksi, jännittäväks, konservatiiviseksi, silmiä avaavaksi ja värikkääksi. Tämä reissu oli kuitenkin niin lyhyt, että ehdottomasti haluan palata Etelä-Koreaan joskus kunnolla ajan kanssa näkemään ja kokemaan lisää.

 

Saivatko Hennin Etelä-Korean kokemukset matkakuumeesi nousemaan? Jäikö jokin mietityttämään? Älä turhaan pähkäile kysymyksiesi kanssa yksin, vaan laita meille viestiä. Yhteydenotto on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Kysy Etelä-Korean reissuista

alt

Suunnittele oma matkasi

  1. Valitse unelmiesi kohteet ja tekeminen. 
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita suunnittelu

Täytä puuttuvat tiedot

Oops! Jotain meni pieleen, yritä uudelleen!

Sulje
Ota yhteyttä
Lähetä sähköpostia

Haluatko lähteä maailmalle, mutta kaipaat ideointiapua ja jonkun, kenen kanssa pallotella vaihtoehtoja? Kaipaatko vinkkejä aktiviteetteihin ja reittisuunnitteluun? Ota yhteyttä, niin suunnitellaan haaveesi toteutuksiksi. Jos sinulla on kysymys liittyen sivuiltamme ostamiisi lentolippuihin, ota yhteyttä Asiakastukeen.

Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä

Olemme lähettäneet sinulle vahvistuksen viestistäsi sähköpostiisi. Palaamme asiaan mahdollisimman pian.

Huom! Pidä varmuuden vuoksi silmällä myös roskapostikansiotasi siltä varalta, että vastauksemme eksyy sinne.

Saat pian vahvistuksen sähköpostiosoitteeseen {{email}}

Varaa suunnitteluaika

Kaipaatko vinkkejä aktiviteetteihin ja reittisuunnitteluun? Varaa maksuton suunnitteluaika & aloita seuraavan reissusi suunnittelu matka-asiantuntijoiden kanssa. Voit varata ajan tapaamiselle Turun tai Helsingin myymäläämme, tai vaihtoehtoisesti voit pyytää, että tapaaminen hoidetaan joko puhelimitse tai videopuhelun välityksellä.

  • {{ officeOption }}
Pakollinen kenttä

Jes, ajanvaraus reissusuunnitelmien pohdintaan on oikea suunta haaveiden muuttamisessa toteutuneiksi seikkailuiksi!

Kuulet meistä pian – ensin viestisi vastaanoton vahvistamisen merkeissä ja sitten vielä erikseen ehdottamasi ajan tiimoilta. Huomaathan, että varaamasi aika on vahvistettu vasta, kun olet saanut meiltä mailia. 

Pidä varmuuden vuoksi silmällä myös roskapostikansiotasi siltä varalta, että vastauksemme eksyy sinne.

Saat pian vahvistuksen sähköpostiosoitteeseen {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.