{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Road trip Sloveniassa


Reissaa halki upeiden kanjonien Slovenian road tripillä
Slovenian road trip kartalla

Reittiehdotus

🚘 Ljubljana - Gorenjska - Goriška - Obalno-kraška - Primorsko-Notranjska - Dolenjska - Štajerska - Pomurska - Koroška - Savinjska - Ljubljana

Slovenia on ihanteellinen matkakohde aktiivisille löytöretkeilijöille ja road trip -henkisille seikkailijoille, jotka kaipaavat reissultaan monipuolista meininkiä. Etene hitaasti, leiriydy jokien äärellä ja löydä paikkoja, joihin et olisi ikinä uskonut päätyväsi. 

Huomioithan, että kyseessä on vain yksi reittiehdotus, josta voit muokata melkeinpä minkä näköisen tahansa.

Road trip Sloveniassa

Junalla (tai lentäen) Ljubljanaan

Interrail Euroopan halki on upea tapa reissata paikan päälle Sloveniaan, sillä junamatkan aikana ehdit nähdä ja kokea paljon. Ymmärrettävästi tähän matkustustapaan uppoaa kuitenkin myös paljon enemmän aikaa, joten jos olet liikkeellä hiukan tiukemmalla aikataululla, niin voit tietenkin aivan yhtä hyvin lentää paikan päälle.

Tällä sivulla esitettyyn hintaan sisältyy matkapakun vuokrauksen lisäksi 7 päivän Interrail-passi, joka on voimassa yhden kuukauden. Mikäli haluat tehdä Interrail-osiosta vieläkin pidemmän, voit helposti valita omiin suunnitelmiisi sopivan lipputyypin. Valinnanvapaus on tämän reissun valttikortti - what's not to like?!

Vieraile Triglavin kansallispuistossa Slovenian road tripillä

Päivät 1-3: Gorenjska

Gorenjska on Slovenian vierailluin alue, eikä mikään ihme! Täällä voit vaeltaa upeilla vuorilla, kuten Kravankella, Kamnik-Sanvinjilla sekä Julisilla Alpeilla, vierailla Triglavin kansallispuistossa, ihmetellä kauniita Kozjakin ja Peričnikin vesiputouksia ja nauttia Bohinj- ja Bled-järvien rauhallisesta tunnelmasta.

Tämä osuus Slovenian road tripistä onkin ihanteellinen etenkin luontoreissaajille ja aktiivisille tyypeille: tarjolla on vaelluksia, kiipeilyä, uimista ja laskettelua, vain pari esimerkkiä mainitaksemme. Jos olet kiinnostunut kulttuurista, vieraile myös Škofja Lokan keskiaikaisessa kaupungissa, Kranjissa sekä Radovljican ikivanhassa keskustassa.

Melo Soca-joella Slovenian road tripin aikana

Päivä 4: Goriška

Goriškassa kohtaat uskomattomia luonnonihmeitä ja muistoja ensimmäisen maailmansodan aikaisista taisteluista. Tällä alueella ollessasi sinun kannattaa ehdottomasti suunnata Soča-laaksoon, jossa voit testata erilaisia vesiurheilulajeja, kuten melontaa ja koskenlaskua. Tai miten olisi maisemien ihmettely laskuvarjon, riippuliitimen tai maastopyörän kyydistä?

Jos nautit hyvästä viinistä, Goriška Brda on ehdottomasti kokemisen arvoinen, sillä kyseisellä alueella kasvatetaan ja tuotetaan joitakin Slovenian parhaista viineistä. Itäinen Vipavan alue on niin ikään kaunis viininviljelyalue. Viinin lisäksi Goriškan italialaisvaikutteinen ruokakulttuuri on yksi tämän alueen houkuttimista. Maista ainakin perinteisiä slovenialaisia žlikrofi-mykyjä.

Vieraile Piranissa Slovenian road tripillä

Päivä 5: Obalno-Kraška

Slovenian rannikko on pieni, mutta sen kokoa kompensoi valtava monipuolisuus. Obalno-Kraškan alueella kannattaa vierailla ainakin Strunjan korkealla rantakalliolla sekä Sečovljen suola-altailla.

Piranin, Izolan ja Koperin kaupungit houkuttelevat reissaajia keskiaikaisilla rakennuksillaan, kun taas Portorožin rannikkokaupunki tarjoaa matkalaisille lukuisia moderneja hotelleita, lämminvesialtaita ja erilaisia kulttuuritapahtumia. Hieman Slovenian rannikolta koilliseen sijaitsee myös Karstin alue, jossa voit vierailla Škocjanin luolilla.

Muista myös ottaa kaikki irti paikallisesta ruokakulttuurista ja sen eri vaikutteista rannikolla reissatessasi: ruoka-annoksissa yhdistyvät merenelävät ja tryffelit, sienet sekä ilmakuivattu kinkku, pršut.

Tutustu Križna-luolaan Slovenian road tripillä

Päivä 6: Primorsko-Notranjska

Primorsko-Notranjskan alueelta löydät yhden Slovenian suosituimmista luontonähtävyyksistä, Postojnan luolat. Kyseessä on maan pisin maanalainen luolasto, joka on muodostunut Pivka-joesta tihkuvasta vedestä. Vieraile myös Notranjska Regional Parkissa, jossa voit lähteä melomaan yhteen alueen 450 luolasta.

Lisäksi voit vierailla ihmeellisellä Lake Cerknicalla, "katoavalla" järvellä. Kyseessä on syvennys, joka täyttyy sadevedellä ja kuivuu sitten vähitellen kuivien kausien aikana.

Vieraile Otocecin linnalla Slovenian road tripillä

Päivä 7: Dolenjska

Viinitilat, pienet kirkot, linnat, luostarit ja laajat metsäalueet tekevät Dolenjskan alueesta erityisen viehättävän. Tällä seudulla on lukuisia mahdollisuuksia nauttia upeasta luonnosta, rentoutua ja vierailla viinitiloilla.

Poikkea ainakin Žužemberkissa, jossa sijaitsee yksi Slovenian hurmaavimmista linnoista, nimeltään Otočec. Tämän lisäksi sinun kannattaa pysähtyä myös Dolenjske Toplicen tai Šmarješke Toplicen lomakohteissa, joissa voit nauttia ansaituista kylpylähoidoista autossa istumisen jälkeen.

Jos olet valmis laittamaan adrenaliinisi virtaamaan, suuntaa läheisille Gorjancin vuorille, jossa on tarjolla erilaisia vesiaktiviteetteja uinnista kalastukseen.

Vieraile Ptujin kaupungissa Slovenian road tripillä

Päivä 8: Štajerska & Pomurska

Štajerskan keskellä sijaitsee Slovenian toiseksi suurin kaupunki, nuorekas ja aktiivinen Maribor. Vietä hetki tutustuen kaupunkiin ja jatka sitten ajamista alueen maaseudun ja sen lukuisten viinitilojen halki. Tämän jälkeen suosittelemme pysähdystä Mariborsko Pohorjessa sekä Ptjussa, Slovenian vanhimassa kaupungissa.

Štajerskasta jatkat kohti Pomurskan aluetta. Luvassa on kaunista maaseutua peltoineen, myllyineen, viinitiloineen ja vanhoine perinteineen. Tällä alueella on tarjolla upeita pyöräily- ja vaellusreittejä, erinomaisia viinejä ja kulinaristisia elämyksiä.

the settlement logarska dolina on a road trip in slovenia

Päivä 9: Koroška

Koroškan alue on pääasiassa vuorenrinteiden peittämä. Esimerkiksi Pecan, Uršlja Goran, Raduhan ja Pohorjen vuoret tarjoavat paljon erilaisia aktiivisia luontoelämyksiä. Poikkea myös Pecan kaivoksella, jossa luvassa on ainutlaatuisia kokemuksia maanpinnan alapuolella: kuuntele tarinoita kaivostyöläisten elämästä ja tutustu salaperäisiin tunneleihin.

Maastopyöräilystä innostuneille reissaajille tarjolla on sekä haastavampia että helpompia metsäreittejä upeissa maisemissa.

Logarskan laakson upeaa maisemaa Slovenian road tripillä

Päivä 10: Savinjska

Seuraavaksi luvassa on vierailu Slovenian kauneimmassa Alppilaaksossa. Slovenian road tripin viimeinen osuus vie sinut mielenkiintoiselle Kozjanskon alueelle, tutustumaan sen koskemattomaan luontoon, terveyskylpylöihin ja historiallisiin kaupunkeihin.

Vieraile ainakin Mozirski Gajssa, kauniissa kasvitieteellisessä puutarhassa. Ota tämän jälkeen suunnaksi Logarskan laakso, yksi Euroopan upeimmista jäätikkölaaksoista. Täällä kävijöitä houkuttelevat mm. Kamnik-Savinj Alppien vuorenhuiput, Rinka-vesiputous ja monet muut luonnonihmeet.

Päätä Slovenian road trip Ljubljanaan

Kotimatkalle tai kohtia uusia seikkailuja

Slovenian road trip tulee tässä kohtaa päätökseen, mutta seikkailut voivat toki jatkua vieläkin pidemmälle. Palauta matkapaku ja suuntaa pariksi päiväksi tutustumaan Ljubljanaan: vieraile Ljubljanan linnassa, pyöräile ympäri kaupunkia, kiertele paikallisilla toreilla ja ota rennosti viihtyisissä kahviloissa ja ravintoloissa.

Ljubljanan vierailun jälkeen on aika aloittaa kotimatka Interrail-passin turvin. Tai jos suunnitelmissasi on jotain muuta, voit tietenkin tehdä reissustasi pidemmän ja kattavamman. Anna siis mielikuvituksesi lentää ja suunnittele omannäköisesi reissu yhdessä meidän kanssamme!

Lue kaikki kerralla

Suositeltu kesto

17 päivää

Matkakohde

Slovenia

Kilometrejä

Noin 900 km

Hintaan sisältyy

Matkapakun vuokra & Interrail-passi

Alk. hinta*

818 EUR

Kysy & saat vastauksia
Balkanin niemimaan ja Alppien vuoriston risteyskohdassa sijaitseva Slovenia on samanaikaisesti osa Keski-Eurooppaa ja Balkania. Lähde tutustumaan tähän majesteettiseen maahan matkapakulla seikkaillen: road trip Sloveniassa on ihanteellinen reissaajille, joita viehättävät henkeäsalpaavan kauniit vuoristomaisemat, aktiiviset seikkailut ja leiriytyminen tähtitaivaan alla.

Kuvittele itsesi matkapakun kyytiin loputtomalta tuntuville maanteille, jotka kulkevat halki vehreiden kukkuloiden ja jylhien vuorten. Auton ikkunasta saatat bongata yläilmoissa liihottelevan varjoliitäjän ja alapuolella puolestaan joukon reissaajia laskemassa pitkin pauhaavaa jokea.

Varaa itsellesi aika maksuttomaan matkasuunnitteluun meidän juttusillemme, niin autamme sinua oma seikkailusi suunnittelussa.

Varaa maksuton suunnitteluaika

Hintaan sisältyy

Varaa maksuton suunnitteluaika

Koettavaa Slovenian road tripillä
  • Souda veneellä Bled-järvellä ja tutustu sen pikkuruiseen saareen.
  • Maista perinteistä kermakakkua, kremšnitaa.
  • Näe Triglavin kansallispuiston upeat vesiputoukset ja luolat. Vierailu Tolmin kanjonilla on myös ehdoton must!
  • Pulahda uimaan ja testaa koskenlaskua Soča-joessa.
  • Maistele viinejä Goriškan ja Pomurskan alueilla. 
  • Testaa lukuisia vesiaktiviteetteja, kuten sukeltamista, purjehdusta, melomista, leijalautailua, suppausta ja kalastusta.

Kysy Slovenian road tripistä

Lisäinfoa Balkanilla reissaamisesta

alt

Suunnittele oma road trip -matkasi

  1. Valitse unelmiesi kohteet ja tekeminen.
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita matkasuunnittelu

Reittiehdotus

🚘 Ljubljana - Gorenjska - Goriška - Obalno-kraška - Primorsko-Notranjska - Dolenjska - Štajerska - Pomurska - Koroška - Savinjska - Ljubljana

Slovenia on ihanteellinen matkakohde aktiivisille löytöretkeilijöille ja road trip -henkisille seikkailijoille, jotka kaipaavat reissultaan monipuolista meininkiä. Etene hitaasti, leiriydy jokien äärellä ja löydä paikkoja, joihin et olisi ikinä uskonut päätyväsi. 

Huomioithan, että kyseessä on vain yksi reittiehdotus, josta voit muokata melkeinpä minkä näköisen tahansa.

Junalla (tai lentäen) Ljubljanaan

Interrail Euroopan halki on upea tapa reissata paikan päälle Sloveniaan, sillä junamatkan aikana ehdit nähdä ja kokea paljon. Ymmärrettävästi tähän matkustustapaan uppoaa kuitenkin myös paljon enemmän aikaa, joten jos olet liikkeellä hiukan tiukemmalla aikataululla, niin voit tietenkin aivan yhtä hyvin lentää paikan päälle.

Tällä sivulla esitettyyn hintaan sisältyy matkapakun vuokrauksen lisäksi 7 päivän Interrail-passi, joka on voimassa yhden kuukauden. Mikäli haluat tehdä Interrail-osiosta vieläkin pidemmän, voit helposti valita omiin suunnitelmiisi sopivan lipputyypin. Valinnanvapaus on tämän reissun valttikortti - what's not to like?!

Päivät 1-3: Gorenjska

Gorenjska on Slovenian vierailluin alue, eikä mikään ihme! Täällä voit vaeltaa upeilla vuorilla, kuten Kravankella, Kamnik-Sanvinjilla sekä Julisilla Alpeilla, vierailla Triglavin kansallispuistossa, ihmetellä kauniita Kozjakin ja Peričnikin vesiputouksia ja nauttia Bohinj- ja Bled-järvien rauhallisesta tunnelmasta.

Tämä osuus Slovenian road tripistä onkin ihanteellinen etenkin luontoreissaajille ja aktiivisille tyypeille: tarjolla on vaelluksia, kiipeilyä, uimista ja laskettelua, vain pari esimerkkiä mainitaksemme. Jos olet kiinnostunut kulttuurista, vieraile myös Škofja Lokan keskiaikaisessa kaupungissa, Kranjissa sekä Radovljican ikivanhassa keskustassa.

Päivä 4: Goriška

Goriškassa kohtaat uskomattomia luonnonihmeitä ja muistoja ensimmäisen maailmansodan aikaisista taisteluista. Tällä alueella ollessasi sinun kannattaa ehdottomasti suunnata Soča-laaksoon, jossa voit testata erilaisia vesiurheilulajeja, kuten melontaa ja koskenlaskua. Tai miten olisi maisemien ihmettely laskuvarjon, riippuliitimen tai maastopyörän kyydistä?

Jos nautit hyvästä viinistä, Goriška Brda on ehdottomasti kokemisen arvoinen, sillä kyseisellä alueella kasvatetaan ja tuotetaan joitakin Slovenian parhaista viineistä. Itäinen Vipavan alue on niin ikään kaunis viininviljelyalue. Viinin lisäksi Goriškan italialaisvaikutteinen ruokakulttuuri on yksi tämän alueen houkuttimista. Maista ainakin perinteisiä slovenialaisia žlikrofi-mykyjä.

Päivä 5: Obalno-Kraška

Slovenian rannikko on pieni, mutta sen kokoa kompensoi valtava monipuolisuus. Obalno-Kraškan alueella kannattaa vierailla ainakin Strunjan korkealla rantakalliolla sekä Sečovljen suola-altailla.

Piranin, Izolan ja Koperin kaupungit houkuttelevat reissaajia keskiaikaisilla rakennuksillaan, kun taas Portorožin rannikkokaupunki tarjoaa matkalaisille lukuisia moderneja hotelleita, lämminvesialtaita ja erilaisia kulttuuritapahtumia. Hieman Slovenian rannikolta koilliseen sijaitsee myös Karstin alue, jossa voit vierailla Škocjanin luolilla.

Muista myös ottaa kaikki irti paikallisesta ruokakulttuurista ja sen eri vaikutteista rannikolla reissatessasi: ruoka-annoksissa yhdistyvät merenelävät ja tryffelit, sienet sekä ilmakuivattu kinkku, pršut.

Päivä 6: Primorsko-Notranjska

Primorsko-Notranjskan alueelta löydät yhden Slovenian suosituimmista luontonähtävyyksistä, Postojnan luolat. Kyseessä on maan pisin maanalainen luolasto, joka on muodostunut Pivka-joesta tihkuvasta vedestä. Vieraile myös Notranjska Regional Parkissa, jossa voit lähteä melomaan yhteen alueen 450 luolasta.

Lisäksi voit vierailla ihmeellisellä Lake Cerknicalla, "katoavalla" järvellä. Kyseessä on syvennys, joka täyttyy sadevedellä ja kuivuu sitten vähitellen kuivien kausien aikana.

Päivä 7: Dolenjska

Viinitilat, pienet kirkot, linnat, luostarit ja laajat metsäalueet tekevät Dolenjskan alueesta erityisen viehättävän. Tällä seudulla on lukuisia mahdollisuuksia nauttia upeasta luonnosta, rentoutua ja vierailla viinitiloilla.

Poikkea ainakin Žužemberkissa, jossa sijaitsee yksi Slovenian hurmaavimmista linnoista, nimeltään Otočec. Tämän lisäksi sinun kannattaa pysähtyä myös Dolenjske Toplicen tai Šmarješke Toplicen lomakohteissa, joissa voit nauttia ansaituista kylpylähoidoista autossa istumisen jälkeen.

Jos olet valmis laittamaan adrenaliinisi virtaamaan, suuntaa läheisille Gorjancin vuorille, jossa on tarjolla erilaisia vesiaktiviteetteja uinnista kalastukseen.

Päivä 8: Štajerska & Pomurska

Štajerskan keskellä sijaitsee Slovenian toiseksi suurin kaupunki, nuorekas ja aktiivinen Maribor. Vietä hetki tutustuen kaupunkiin ja jatka sitten ajamista alueen maaseudun ja sen lukuisten viinitilojen halki. Tämän jälkeen suosittelemme pysähdystä Mariborsko Pohorjessa sekä Ptjussa, Slovenian vanhimassa kaupungissa.

Štajerskasta jatkat kohti Pomurskan aluetta. Luvassa on kaunista maaseutua peltoineen, myllyineen, viinitiloineen ja vanhoine perinteineen. Tällä alueella on tarjolla upeita pyöräily- ja vaellusreittejä, erinomaisia viinejä ja kulinaristisia elämyksiä.

Päivä 9: Koroška

Koroškan alue on pääasiassa vuorenrinteiden peittämä. Esimerkiksi Pecan, Uršlja Goran, Raduhan ja Pohorjen vuoret tarjoavat paljon erilaisia aktiivisia luontoelämyksiä. Poikkea myös Pecan kaivoksella, jossa luvassa on ainutlaatuisia kokemuksia maanpinnan alapuolella: kuuntele tarinoita kaivostyöläisten elämästä ja tutustu salaperäisiin tunneleihin.

Maastopyöräilystä innostuneille reissaajille tarjolla on sekä haastavampia että helpompia metsäreittejä upeissa maisemissa.

Päivä 10: Savinjska

Seuraavaksi luvassa on vierailu Slovenian kauneimmassa Alppilaaksossa. Slovenian road tripin viimeinen osuus vie sinut mielenkiintoiselle Kozjanskon alueelle, tutustumaan sen koskemattomaan luontoon, terveyskylpylöihin ja historiallisiin kaupunkeihin.

Vieraile ainakin Mozirski Gajssa, kauniissa kasvitieteellisessä puutarhassa. Ota tämän jälkeen suunnaksi Logarskan laakso, yksi Euroopan upeimmista jäätikkölaaksoista. Täällä kävijöitä houkuttelevat mm. Kamnik-Savinj Alppien vuorenhuiput, Rinka-vesiputous ja monet muut luonnonihmeet.

Kotimatkalle tai kohtia uusia seikkailuja

Slovenian road trip tulee tässä kohtaa päätökseen, mutta seikkailut voivat toki jatkua vieläkin pidemmälle. Palauta matkapaku ja suuntaa pariksi päiväksi tutustumaan Ljubljanaan: vieraile Ljubljanan linnassa, pyöräile ympäri kaupunkia, kiertele paikallisilla toreilla ja ota rennosti viihtyisissä kahviloissa ja ravintoloissa.

Ljubljanan vierailun jälkeen on aika aloittaa kotimatka Interrail-passin turvin. Tai jos suunnitelmissasi on jotain muuta, voit tietenkin tehdä reissustasi pidemmän ja kattavamman. Anna siis mielikuvituksesi lentää ja suunnittele omannäköisesi reissu yhdessä meidän kanssamme!

Täytä puuttuvat tiedot

Oops! Jotain meni pieleen, yritä uudelleen!

Sulje
Ota yhteyttä
Lähetä sähköpostia

Haluatko lähteä maailmalle, mutta kaipaat ideointiapua ja jonkun, kenen kanssa pallotella vaihtoehtoja? Kaipaatko vinkkejä aktiviteetteihin ja reittisuunnitteluun? Ota yhteyttä, niin suunnitellaan haaveesi toteutuksiksi. Jos sinulla on kysymys liittyen sivuiltamme ostamiisi lentolippuihin, ota yhteyttä Asiakastukeen.

Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä

Olemme lähettäneet sinulle vahvistuksen viestistäsi sähköpostiisi. Palaamme asiaan mahdollisimman pian.

Huom! Pidä varmuuden vuoksi silmällä myös roskapostikansiotasi siltä varalta, että vastauksemme eksyy sinne.

Saat pian vahvistuksen sähköpostiosoitteeseen {{email}}

Varaa suunnitteluaika

Kaipaatko vinkkejä aktiviteetteihin ja reittisuunnitteluun? Varaa maksuton suunnitteluaika & aloita seuraavan reissusi suunnittelu matka-asiantuntijoiden kanssa. Voit varata ajan tapaamiselle Turun tai Helsingin myymäläämme, tai vaihtoehtoisesti voit pyytää, että tapaaminen hoidetaan joko puhelimitse tai videopuhelun välityksellä.

  • {{ officeOption }}
Pakollinen kenttä

Jes, ajanvaraus reissusuunnitelmien pohdintaan on oikea suunta haaveiden muuttamisessa toteutuneiksi seikkailuiksi!

Kuulet meistä pian – ensin viestisi vastaanoton vahvistamisen merkeissä ja sitten vielä erikseen ehdottamasi ajan tiimoilta. Huomaathan, että varaamasi aika on vahvistettu vasta, kun olet saanut meiltä mailia. 

Pidä varmuuden vuoksi silmällä myös roskapostikansiotasi siltä varalta, että vastauksemme eksyy sinne.

Saat pian vahvistuksen sähköpostiosoitteeseen {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.