{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Islanti

Islannin matka - KILROY
Islannin matka - KILROY

Islannin matka

Matka Islantiin tarjoaa jokaiselle jotakin! Euroopan reunalla sijaitseva Islanti on suurten kontrastien maa. Lähde ja bongaa kuumia lähteitä, geysirejä, jäätiköitä, laava-alueita, vuoristomaisemia, mustia rantoja, vehreitä nummia sekä upeita vesiputouksia. Matka Islantiin on ihana sekoitus kaunista luontoa ja kaupunkielämää.

Kysy Islannin matkoista

Trendikäs pääkaupunki Reykjavik

Islannin pääkaupunki Reykjavik on kiehtova, noin 200 000 asukkaan kaupunki, jolla on rikas kulttuurielämä ja jonka tyylitaju muodostaa tärkeän osan kaupungin viehätyksestä. Kotoisia kahviloita ja ravintoloita löytyy sankoin määrin keskustasta, ja ostoskadut Laugavegur ja Skólavörðustígur houkuttavat shoppailemaan ja aistimaan kaupungin ilmapiiriä. Reykjavik on myös tunnettu vauhdikkaasta yöelämästään. Kaupungista löytyy sekä hienoja klubeja, trendikkäitä taidebaareja, loistavia tanssipaikkoja että vanhoja kunnon perinnepubeja. Reykjavikissa ei turhaan jäykistellä, joten sen kuin heittäydyt menoon mukaan!

Matka Islantiin – tulen ja jään maahan

Matka Islantiin vie sinut upeisiin luonnonmaisemiin. Islannin tunnetuimmat luontonähtävyydet ovat helpon etäisyyden päässä Reykjavikista. Vesiputous Gullfoss sekä geysirit Strokkur ja Geysir muodostavat Þingvellirin kansallispuiston kanssa "Kultaisen ympyrän", Golden Circlen, joka on suosituin päiväretkikierros Islannissa. Euroopan kauneimman vesiputouksen Gullfossin kohina ja voima on valtava. Gullfoss laskee kahdessa osassa ensin 11 metriä ja sitten 21 metriä – halkeamaan, joka on 20 metriä leveä ja 2,5 kilometriä pitkä.

Maaginen geysir-alue on samalla mielenkiintoinen geologinen oppitunti sekä valokuvauksen ajoituksen todellinen testi. Täällä aikuinenkin palaa lapsuuden aikaan, jolloin kaikki oli ihmeellistä ja hämmentävää: kuinka hypnoottista onkaan tuijottaa "lätäkköä" ja jännittää, milloin vesipatsas purskahtaa ilmaan!
Aikanaan Geysir-geysirin kerrottiin olevan suurin, sillä mahtavimmillaan se ryöpytti vettä jopa 80 metrin korkeuteen. Sittemmin tämä "alkuperäinen", mitä ilmeisimmin ensimmäinen Euroopassa dokumentoitu, geysir on kuitenkin vaipunut horrokseen – siitäkin huolimatta, että sen toimintaa yritettiin aktivoida saippualla! Mutta kuuman vettä syöksevä lähde teki mitä ilmeisemmin näkijöihinsä vaikutuksen, sillä sen nimestä muotoitui yleisnimi kuvaamaan kaikkia vastaavia kuumia lähteitä. 
Vaikka Geysir onkin horroksessa, alueella on myös aktiivinen Strokkur, joka purkautuu jmuutaman minuutin välein pärskäyttäen vettä ja höyryä kolmisenkymmentä metriä kohti taivasta.

Islannin sininen ylpeys  Blue Lagoon

Islannin kuuta muistuttavan maiseman keskellä, Grindavíkin laavakentällä saaren lounaisosassa, sijaitsee luonnonkylpylä Blue Lagoon. Tätä kuumaa maanpäällistä taivasta ei kannata ohittaa matkalla Islannissa, sillä se on yksi mieleenpainuvimmista elämyksistä. Blue Lagoonin täyttää 37-39°C -asteinen geoterminen merivesi, jota laguuniin mahtuu kuusi miljoonaa litraa ja joka uusiutuu joka 40. tunti. Täällä kroppa rentoutuu ja mieli lepää. Vierailu Blue Lagooniin on ehdoton must Islannin matkalla! 

Jökulsárlónin jäätikköjärvi

Jos haluat kokea luonnon vastakohtaisuutta Islannin matkallasi, ota suunta kohti taianomaista Jökulsárlónia. Tämä suurin jäätikkölaguuni sijaitsee Vatnajökull-jäätikön eteläpäässä. Täällä voit nähdä jopa kokonaisia jäävuoria kelluvan ohi ja vaeltavan kohti kivenheiton päässä sijaitsevaa merta. Jäätä on valtavasti joka puolella  näkymä on erityisen vaikuttava rannan mustaa hiekkaa vasten.

Islannin aktiviteetit – seikkaillen saarella

Islannin matka tarjoaa mahtavat puitteet ulkoilma-aktiviteetteihin. Esimerkiksi melonta tai koskenlasku Hvítá-joessa tarjoaa jännitystä sekä ensikertalaiselle että hurjempiin pärskeisiin tottuneelle. Jos haluat aivan uniikin kokemuksen, kokeile jääkiipeilyä. Tämä on laji, jota Islannissa voi harrastaa vuoden ympäri. Jäätikkövaelluksella pääset näkemään jäämuodostelmia, vuorenharjanteita ja syviä railoja. Rauhallisemmin aikaa voi viettää bongailemalla valaita.

Islanti kartalla

Islanti on luontoreissajan paratiisi: maa täynnä huikeita maisemia sekä konkreettisia esimerkkejä mannerlaattojen liikeistä. 

Vinkkejä Islantiin

alt

Suunnittele oma matkasi

  1. Valitse unelmiesi kohteet ja tekeminen. 
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita matkasuunnittelu

Aktiviteetteja Islannissa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.