Varaa lennot

Type

Matkustajat

Aikuiset (yli 12 v)

+
{{ adultsValue }}
-

Lapset (0-11 v)

+
{{ childrenValue }}
-

Sylilapset (alle 2 v, ei omaa paikkaa)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Cabin Class

Pakollinen kenttä

9 Vain valitut päivämäärät Economy

Type

Matkustajat

Aikuiset (yli 12 v)

+
{{ adultsValue }}
-

Lapset (0-11 v)

+
{{ childrenValue }}
-

Sylilapset (alle 2 v, ei omaa paikkaa)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsPakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Hae ja varaa lennot

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Hae ja varaa lennot

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Hae ja varaa lennot
{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.
Slovenian matka on luontoreissaajan unelma - KILROY

Slovenian matkat

Matka Sloveniaan on loistava vaihtoehto kaikille niille, jotka nauttivat ulkoilmasta ja aktiivisesta reissaamisesta. Tällä seudulla riittää henkeäsalpaavan kauniita maisemia, ja slovenialaiset myös tietävät miten ottaa näistä upeista puitteista kaikki irti: viikonloppuisin paikalliset asukkaat vetävät urheilukamppeet ylleen ja lähtevät jahtaamaan adrenaliinintäyteisiä seikkailuja.

Jos siis olet suunnittelemassa Slovenian matkaa, muista pakata mukaan hyvät vaelluskengät, sillä ne tulevat varmasti tarpeeseen. Paikallinen uskomuskin kuuluu, että jokaisen "aidon" slovenialaisen on kiivettävä maan korkeimman vuoren, Mount Triglavin (2864m), huipulle vähintään kerran elämässään - joten miksi et aloittaisi omaa Slovenian matkaasi ottamalla tämän haasteen vastaan?

Kysy meiltä Slovenian matkoista

Seikkailuja luonnon helmassa

Slovenian matkalla saatat löytää itsesi Triglavin kansallispuistosta ja Soča-joen laaksosta. Kyseessä on yksi Slovenian kauneimmista alueista, jossa smaragdinvihreänä välkehtivä Soča-joki virtaa laakson pohjalla, upeiden vuoristomaisemien ympäröimänä.

Kauniiden puitteiden lisäksi tällä alueella on tarjolla elämyksiä ja kokemuksia, jotka saavat adrenaliinisi virtaamaan. Soča-joella voit lähteä esimerkiksi melomaan tai kokeilemaan koskenlaskua muiden samanhenkisten reissaajien kanssa. Alueen seikkailupuistoissa liihottelet sen sijaan köysiradoilla ja ihastelet laakson maisemia lintuperspektiivistä käsin.

Sloveniassa on myös mahtavat puitteet maastopyöräilylle: haasta itsesi ja lähde testaamaan joitakin maan suosituimmista ja vaativimmista reiteistä, kuten Vršič Passia, joka kulkee talviurheilukaupunkina tunnetun Kranjska Goran läheisyydessä Julisilla Alpeilla. Tästä vielä vähän koillisempana, naapurimaa Itävallan tuntumassa, sijaitsee Mariborsko Pohorjejoka niin ikään kuuluu loistavien pyöräilykohteiden listalle. 

Aktiivisen menon jälkeen on hyvä vaihtaa välillä pienemmälle vaihteelle, eli kun haluat ottaa aikaa itsellesi ja rentoutua, suuntaa johonkin Štajerskan alueen lukuisista kylpylöistä ja hemmottele itseäsi.

Kiehtovia vastakohtia

Slovenia on yksi EU:n pienimmistä jäsenmaista, mutta vaatimatonta asukaslukua kompensoivat maan huikeat seikkailumahdollisuudet ja aktiviteettien kontrastit: yhden päivän aikana ehdit halutessasi snoukkaamaan lumipeitteisillä vuorenrinteillä ja vaihtamaan sitten maisemaa hiekkarantojen rauhaan.

Slovenian matkalla on melko todennäköistä, että vietät paljon aikaa pää kenossa ihastellen upeita vuoristomaisemia. Välillä on kuitenkin hyvä muistaa kääntää katse myös alaspäin, etenkin Karstin ylänköalueella Venetsian ja pääkaupunki Ljubljanan välillä. Tällä alueella sijaitsee nimittäin useita luolastoja, jotka ovat ehdottomasti vierailun arvoisia. Älä missaa ainakaan Škocjanin luolia, joiden maanalaiset joet ja upeat muodostelmat inspiroivat aikoinaan scifi-kirjailija Jules Vernesiä kirjoittamaan maailmankuulun Matka maan keskipisteeseen -kirjan.

Herkkusuiden helmi

Slovenian sijainti Pannonian hedelmällisten tasankojen, Alppien ja aurinkoisen Välimeren keskellä tarkoittaa, että maan ruokakulttuuri on ottanut vaikutteita näiltä kaikilta eri alueilta. Pohjois- ja Itä-Sloveniassa tarjolla on paljon itävaltalaisvaikutteisia makkara-erikoisuuksia, schnitzeleitä, hapankaalia ja struudeleita. Prekmurjessa, Unkarin tuntumassa, kulutetaan puolestaan valtavia määriä bogračia - slovenialaista gulassia, joka on saanut nimensä savikulhon mukaan, josta tätä ruokalajia perinteisesti syödään. Rannikolla voit maistella italialaistyyppisiä annoksia raviolista risottoon ja tutustua myös paikalliseen pastalajiin, fužiin. Jos haluat päästä näkemään missä osa näistä raaka-aineista tuotetaan, vieraile rannikkokaupunki Piranissa ja Portorožissa ja lähde mukaan tryffelinmetsästykseen tai piipahda paikallisilla luomutiloilla.

Kaikkien näiden ruokaherkkujen lisäksi voit maistaa Slovenian matkalla myös erittäin hyviä viinejä. Useat paikalliset tuottajat ovat lyöneet itsensä läpi kansainvälisillä markkinoilla, joten slovenialainen laatuviini ei ole enää mikään salaisuus, mutta ehdottomasti kokeilemisen arvoinen. 

Jugo-nostalgiaa

Slovenian matkalla saatat törmätä punatähtisiin t-paitoihin, kuviin entisestä presidentistä Titosta sekä matkamuistoihin entisestä Jugoslaviasta. Maassa vallitsee tietynlainen Jugo-nostalgia, joka romantisoi alueen kommunistista historiaa: saatat hyvinkin tavata ihmisiä, jotka ihannoivat vanhoja bändejä, partisaanielokuvia ja jugoslavialaisia tuotteita.

Slovenia on yksi Balkanin kehittyneimmistä maista sekä yksi entisen Jugoslavian taloudellisesti vauraimmista valtioista, mikä johtuu osittain siitä, että Slovenia onnistui välttymään sodan vaikutuksilta paremmin kuin Kroatia tai Bosnia-Hertsegovina. Siirtyminen sosialisitisesta suunnitelmataloudesta markkinatalouteen ei ole kuitenkaan ollut ihan täysin kivutonta, sillä Sloveniaa on kohdannut sekä finanssikriisi että poliittiset skandaalit maan itsenäistymisen jälkeen.

Ota kaikki irti Slovenian matkastasi

Slovenian julkinen liikenne toimii melkoisen hyvin ja bussilla pääsee kätevästi melkein minne tahansa. Suosittelemmekin, että kiertelet maata mahdollisimman kattavasti ja pistäydyt myös paikoissa, joiden nimiä pystyt hädin tuskin lausumaan.

Etenkin Mariboriin ja Ljubljanaan on hyvät junayhteydet, ja näistä kaupungeista on myös helppo reissata rajan yli esimerkiksi Wieniin tai Zagrebiin.

Kysy Slovenian matkoista

Lisäinfoa Balkanilla reissaamisesta

alt

Suunnittele matka Sloveniaan

  1. Valitse kohteet & tekeminen: missä muualla haluat samalla reissulla käydä?
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita matkasuunnittelu

Täytä puuttuvat tiedot

Oops! Jotain meni pieleen, yritä uudelleen!

Sulje
Ota yhteyttä
Lähetä sähköpostia

Haluatko lähteä maailmalle, mutta kaipaat ideointiapua ja jonkun, kenen kanssa pallotella vaihtoehtoja? Kaipaatko vinkkejä aktiviteetteihin ja reittisuunnitteluun? Ota yhteyttä, niin suunnitellaan haaveesi toteutuksiksi. Jos sinulla on kysymys liittyen sivuiltamme ostamiisi lentolippuihin, ota yhteyttä Asiakastukeen.

Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä

Olemme lähettäneet sinulle vahvistuksen viestistäsi sähköpostiisi. Palaamme asiaan mahdollisimman pian.

Huom! Pidä varmuuden vuoksi silmällä myös roskapostikansiotasi siltä varalta, että vastauksemme eksyy sinne.

Saat pian vahvistuksen sähköpostiosoitteeseen {{email}}

Varaa suunnitteluaika

Kaipaatko vinkkejä aktiviteetteihin ja reittisuunnitteluun? Varaa maksuton suunnitteluaika & aloita seuraavan reissusi suunnittelu matka-asiantuntijoiden kanssa. Voit varata ajan tapaamiselle Turun tai Helsingin myymäläämme, tai vaihtoehtoisesti voit pyytää, että tapaaminen hoidetaan joko puhelimitse tai videopuhelun välityksellä.

  • {{ officeOption }}
Pakollinen kenttä

Jes, ajanvaraus reissusuunnitelmien pohdintaan on oikea suunta haaveiden muuttamisessa toteutuneiksi seikkailuiksi!

Kuulet meistä pian – ensin viestisi vastaanoton vahvistamisen merkeissä ja sitten vielä erikseen ehdottamasi ajan tiimoilta. Huomaathan, että varaamasi aika on vahvistettu vasta, kun olet saanut meiltä mailia. 

Pidä varmuuden vuoksi silmällä myös roskapostikansiotasi siltä varalta, että vastauksemme eksyy sinne.

Saat pian vahvistuksen sähköpostiosoitteeseen {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.