{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.
Uvac-joen kanjoni Serbiassa
Näe pääkaupunki Belgrad Serbian matkalla

Serbian matkat

Vastakohdat ja kontrastit tekevät Serbian matkastasi kiehtovan kokemuksen. Maan yöelämä on tästä hyvä esimerkki, sillä tulet todennäköisesti todistamaan erikoista kansanmusiikin, teknon ja itämaisen tanssimusiikin sekoitusta viettäessäsi iltaa ulkona. Belgradin ja Novi Sadin kaltaisista suuremmista kaupungeista löydät myös baareja ja yökerhoja, jotka ovat ottaneet inspiraatiota maailman suurimpien metropolien kuumimmista illanviettopaikoista.

Belgradin kukoistava ja edullinen yöelämä onkin yksi kaupungin myyntivalteista. Käy katsastamassa ainakin Savamalan lähellä sijaitseva Beton hala, jonka vanhat varastorakennukset on muutettu viihtyisiksi kahviloiksi, baareiksi ja ravintoloiksi. Jos taas kaipaat keskieurooppalaisempaa tunnelmaa, suuntaa Novi Sadiin noin tunnin ajomatkan päähän Belgradista, jossa voit nauttia kauniista rakennuksista ja kahvilakulttuurista.

Kysy Serbian matkoista

Vuoria ja kansallispuistoja

Jugoslavian turismin kukoistuskauden aikana 1970- ja 1980-luvuilla Serbia jäi usein vaille huomiota, sillä matkustajat suuntasivat yleensä Kroatian ja Montenegron rannikoille tai vierailivat Slovenian alppialueilla. Konfliktit ja sodat naapurimaiden kanssa ovat myös osaltansa luoneet Serbialle huonon maineen, mutta kun maahan jaksaa tutustua pintaa syvemmältä, on se paljon muutakin kuin macho-kulttuuria ja sotia.

Serbia on maa, jossa riittää kaunista maaseutua, vuoria, kanjoneita ja jokilaaksoja. Kansallispuistot kuten Fruška Gora pohjoisessa sekä maan länsiosassa sijaitseva Tara  ovat täydellisiä reissukohteita, mikäli haluat lähteä vaeltamaan tai pyöräilemään, kun taas Kopaonik ja Zlatibor tarjoavat talvisin huikeat puitteet laskettelulle.

Rikas historia

Vaikka historia ei olisikaan se sinun juttusi, niin Serbian matkalla sitä on vaikea olla huomioimatta. Serbian historiaan on ollut vaikuttamassa niin roomalaiset kuin ottomaanitkin ja vaikutteita on tullut myös maailmansotien jälkeiseltä kommunismin ajalta. Maan kirjava menneisyys onkin selkeästi näkyvissä infrastruktuurissa, rakennuksissa ja monumenteissa. Serbian pääkaupungissa Belgradissa voit vierailla esimerkiksi Kalemegdanin linnoituksella, jossa on jälkiä kaikista näistä historian ajanjaksoista.

Liikkuminen

Serbian matkalla liikkuminen paikasta toiseen on suhteellisen helppoa. Maassa on hyvät bussiyhteydet useimpien kaupunkien välillä ja myös joihinkin Serbian kaukaisempiinkin osiin. Lisäksi jotkin junareitit ovat kokemisen arvoisia, kuten esimerkiksi ihastuttava vuoristorataa muistuttava junamatka Belgradista etelään ja aina Montenegron puolelle Bariin saaakka. Tässä vasta unohtumaton kokemus!

Ruokakulttuuri

Serbia oli pitkään turkkilaisen hallinnon alla ja tämä on jättänyt jälkensä myös maan ruokakulttuuriin, etenkin grillatun lihan muodossa. Serbian kaduilla riittää kojuja ja kauppiaita, jotka myyvät mm. mausteisia lihakebabeja (ćevapčići) sekä sianlihasta, naudanlihasta ja lampaanlihasta valmistettuja pihvejä (pljeskavica).

Kasvissyöjillä voi olla hieman haastavampaa serbialaisen dieetin kanssa, mutta no worries, sillä ravintoloissa on useimmiten tarjolla myös tuoreita kasviksia.

Musiikkia ilmassa

Serbia on erinomainen kohdevaihtoehto musiikista nauttiville, etenkin kesäisin. Palkittu EXIT-musiikkifestivaali järjestetään upealla Petrovaradinin linnoituksella Novi Sadissa heinäkuussa. Tällä festivaalilla on yhteensä yli 40 lavaa ja eri festarialuetta.

Jos haluat kokea jotain hieman harvinaisempaa, kannattaa suunnata Gucan puhallinorkesterifestivaalille, jossa kulutetaan vuosittain suuret määrät hanaolutta ja luumubrandyä - ja samalla tietenkin nautitaan puhallinorkesterimusiikista. 

Mitä kaikkea kokea Serbian matkalla?

Maista: Šljivovicaa - luumubrandyä
Näe: Kalemegdanin linnoitus
Tee: Vaellus Tara-vuorelle
Koe: Guca-festivaali

Varaa maksuton aika matkasuunnitteluun

Lisäinfoa

alt

Suunnittele matka Balkanille

  1. Valitse kohteet & tekeminen: missä muualla haluat samalla reissulla käydä?
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita matkasuunnittelu

Aktiviteetit Serbiassa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.