{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Makedonia

Pohjois-Makedonian upeita vuoristomaisemia
Aleksanteri Suuren patsas Pohjois-Makedoniassa

Matkat Pohjois-Makedoniaan

Pohjois-Makedonia perustettiin vuonna 1991 entisen Jugoslavian hajotessa, jonka jälkeen alueesta on muodostunut kiehtova matkakohde, jossa riittää niin vuoria, järviä kuin ikivanhoja kaupunkejakin. Pohjois-Makedonian rikas historia heijastuu myös maan arkkitehtuurissa ja väestössä: paikalliset rakennukset ovat ottaneet vaikutteita sekä Euroopasta että ottomaaneilta, ja maan pieni väkiluku koostuu useista eri etnisistä ryhmistä. Noin miljoonan makedonialaisen lisäksi maassa asuu puoli miljoonaa albanialaista, lähes 80 000 turkkilaista ja suuri vähemmistö romaneita, serbialaisia ja bosnialaisia.

Kysy Pohjois-Makedonian matkoista

Tekemistä Pohjois-Makedonian matkalla

Valmistaudu todelliseen aistien ilotulitukseen Pohjois-Makedonian matkalla! Maan pääkaupungissa Skopjessa voit vierailla vanhalla basaarialueella ja kauniissa vanhoissa rakennuksissa, kuten kansallisgalleriassa, joka on rakennettu 1400-luvulta peräisin olevan hamamin tiloihin.

Suosittelemme myös vierailua maan lounaisosassa sijaitsevassa Ohridin kaupungissa, joka sijaitsee samannimisen järven rannalla. Täällä keskiaikaiset rakennukset, kaunis kirkko ja linna luovat ainutlaatuista tunnelmaa. Sekä järvi että kaupunki ovat UNESCOn maailmanperintökohteiden listalla. Makedoniassa vallitsee kuiva välimerellinen ilmasto, mutta maassa ei ole merenrantaa, joten Ohridjärvi tarjoaa erinomaisen vaihtoehdon rantalomailulle.

Pohjois-Makedoniassa riittää lisäksi upean kaunista maaseutua, joka tarjoaa upeat puitteet patikoinnille ja vaelluksille. Voit kävellä esimerkiksi Skopjesta, läheltä Kosovon rajaa, aina Ohridjärvelle tai vaikka Ljubotenista Albanian rajalle Strugaan, joka on mukava 200 kilometrin mittainen vaellus...

Liikkuminen Pohjois-Makedoniassa

Pohjois-Makedoniassa on suhteellisen helppo liikkua paikasta toiseen. Junayhteydet ovat rajalliset, mutta bussi on suosittu kulkuväline paikallisten keskuudessa. Pidä kuitenkin mielessäsi, että jotkin kauneimmista ajoreiteistä kulkevat erittäin jyrkästi mutkittelevilla vuoristoteillä, mikä saattaa aiheuttaa muutaman ylimääräisen sydämentykytyksen.

Kiista maan nimestä

Vuosia Jugoslavian hajoamisen jälkeen Pohjois-Makedonian nimestä käytiin kiistaa naapurimaa Kreikan kanssa. Makedonia oli tällöin nimeltään Makedonian tasavalta, ja tämä nimi ei sopinut kreikkalaisille, sillä Pohjois-Kreikassa sijaitsee samanniminen alue, joka viittaa muinaiseen Makedonian valtakuntaan. Kiista johti jopa siihen, että Kreikka esti Makedonian yritykset liittyä Natoon ja EU:hun, mutta kesäkuussa 2018 maat pääsivät vihdoin yhteisymmärrykseen ja nimeksi vaihdettiin Pohjois-Makedonian tasavalta. 

Paikallinen ruokakulttuuri

Makedonialainen keittiö on sekoitus Välimeren ja ottomaanien vaikutteita. Samoin kuin Turkissa, myös Pohjois-Makedoniassa ateria koostuu yleensä erilaisista alkupaloista, nimeltään meze. Näistä yleisin on ajvar - tulinen paprikasta valmistettu levite. Ajvar on tunnettu ja suosittu ruokalaji kaikissa entisen Jugoslavian maissa, mutta Pohjois-Makedonia on paras paikka sen testaamiselle.

Paikallisilla ruokalistoilla suositaan myös grillattua lihaa ja makeanveden kaloja, kuten taimea ja karppia.

Mitä kaikkea kokea Pohjois-Makedonian matkalla?

Maista: Ajvaria - paprika-munakoisotahnaa
Näe: Ohrid-järvi
Tee: Vaellus Pohjois-Makedonian kauniilla maaseudulla
Koe: Vanha basaarialue Skopjessa

Varaa maksuton aika matkasuunnitteluun

Lisäinfoa

alt

Suunnittele matka Balkanille

  1. Valitse kohteet & tekeminen: missä muualla haluat samalla reissulla käydä?
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita matkasuunnittelu

Aktiviteetit Pohjois-Makedoniassa

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.