{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Montenegro

Lähde matkalle Montenegroon näihin maisemiin
Matka Montenegroon vie sinut näihin maisemiin

Montenegron matkat

Montenegron matkalla eksyt 1000-vuotisten kaupunkien mukulakivikaduille, rentoudut hiljaisissa kalastajakylissä pitkin rannikkoa ja tanssit ulkoilmayökerhojen pyörteissä. Tämän lisäksi lumoudut kauniista ja koskemattomasta luonnosta: voit lähteä kalastamaan Balkanin suurimmalle järvelle, ottaa aurinkoa Adrianmeren pisimmällä rannalla, seilata ympäri Euroopan eteläisintä vuonoa ja tutustua yhteen tämän maanosan viimeisistä aarniometsistä.

Kysy Montenegron matkoista

Vuoria, järviä ja merta

Montenegro tai Crna Gora (joka tarkoittaa mustaa vuorta) on nimensä mukaisesti vuoristoinen maa, joka tarjoilee runsaasti tekemistä ulkoilmasta ja aktiviisesta reissaamisesta nauttiville. Maassa on loistavia patikointireittejä esimerkiksi Biogradska Goran upealla maaseudulla, Kolašinin kaupungin ympärillä sekä Lovćenin ja Durmitorin kansallispuistoissa. Durmitorissa on yhteensä 23 yli 2300 metrin korkuista vuorta, joita ympäröivät joet Piva ja Tara. Toisin sanoen mahdollisuudet vaeltamiseen, kiipeilyyn, pyöräilyyn ja koskenlaskuun ovat lähestulkoon loputtomat. 

Montenegron ilmasto vaihtelee paljon riippuen siitä, missä päin maata reissaat: Kroatian ja Albanian välisellä rannikko-osuudella vallitsee välimerellinen ilmasto, maan keskiosissa on puolestaan tyypillinen mannerilmasto, ja korkeammilla alueilla Bosnia-Hertsegovinan ja Serbian rajojen tuntumassa vallitsee vuoristoilmasto. Tästä johtuen maan luonto on erittäin monimuotoista niin kasvien kuin eläintenkin suhteen. Esimerkiksi Skutarijärvi tunnetaan sen rikkaasta eläimistöstä, johon kuuluu 270 erilaista lintua ja 50 eri kalalajia. Vuoristoisemmilla alueilla elää puolestaan karhuja, susia, villisikoja, peuroja ja kotkia. 

Montenegron suosituimmat lomakohteet sijaitsevat Kroatian ja Albanian välisellä 300 kilometrin mittaisella rannikko-osuudella. Jos haluat uida ja loikoilla auringossa, ota suunnaksi Budvan Riviera ja sen kauniit rantakaupungit kuten Bečići, Petrovac, Budva tai erittäin valokuvauksellinen Sveti Stefan, joka tunnetaan hulppeista hotelleista ja lomakeskuksista, joissa monet leffatähdet ja huippu-urheilijatkin viihtyvät.

Kotor ja Podgorica

Montenegron matkalla kannattaa ehdottomasti vierailla myös pikkuruisessa Kotorin kaupungissa, joka sijaitsee kauniin Kotorinlahden laidalla. Kapua täällä ylös San Giovannin linnoitukselle ja ihastele kaupungille ja lahdelle avautuvia maisemia. 

Koska maassa on vain 650 000 asukasta ja enemmän kuin tarpeeksi kaunista luontoa, Montenegro ei välttämättä ole se ensimmäinen kohdevaihtoehtosi, kun kaipaat matkaltasi suurkaupunkien sykettä. Maan pieni pääkaupunki Podgorica on kuitenkin yllättävän viihtyisä paikka, jonne pääsee helposti rannikolta.

Liikkuminen Montenegrossa

Montenegrossa on yleisesti ottaen melko helppoa liikkua paikasta toiseen. Kattava bussiverkosto mahdollistaa reissaamisen maan kaukaisimpiinkin nurkkiin ja vaikka junaverkosto ei ole aivan yhtä kattava, on maassa silti tarjolla joitakin todella upeita junareittejä. Yksi näistä on esimerkiksi junamatka, joka starttaa rannikolta Barista, jatkuen läpi Virpazarin Podgoricaan ja lopulta aina Serbiaan saakka. 

Monipuolisia ruokakokemuksia

Montenegron ruokatarjonta riippuu pitkälti siitä, millä alueella matkustat. Adrianmeren ja Kotorinlahden rannikolla syödään paljon kalaa ja mereneläviä, jotka on valmistettu runsaassa oliiviöljyssä ja jotka tarjoillaan polentan kera. Skutarijärvellä pyydetään sen sijaan karppeja, jotka valmistetaan kuivattujen luumujen, omenoiden ja kvittenien kera. Durmitorin alueella ruokakulttuuri on rustiikkista ja ruoka valmistetaan vanhojen perinteiden mukaan.

Montenegrolaiset ovat yleisesti ottaen myös maitotuotteiden ystäviä, sillä kotitekoisia juustoja ja maitoja käytetään monissa eri ruokalajeissa. Kokeile kajmakia - hapanta ja kevyesti suolattua juustoa, joka maistuu erinomaiselta etenkin aamiaisvoileivän päällä.

Valmis Montenegron matkalle?

Montenegro on yksi maailman nuorimmista itsenäisistä valtioista, joten ei ole mikään ihme, vaikket tietäisi maasta oikein mitään. Montenegro itsenäistyi vuonna 2006, kun 55% kansalaisista äänesti sen puolesta. Tätä ennen maa oli osa Serbian ja Montenegron valtioliittoa, joka syntyi entisen Jugoslavian hajotessa. 

Maan mielenkiintoinen historia, upeat luontoelämykset ja ainutlaatuinen ruokakulttuuri odottavat reissaajia, joten ei muuta kuin Montenegron matkan suunnittelu aluilleen!

Varaa maksuton aika matkasuunnitteluun

Lisäinfoa Balkanilla reissaamisesta

alt

Suunnittele matka Balkanille

  1. Valitse kohteet & tekeminen: missä muualla haluat samalla reissulla käydä?
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita matkasuunnittelu

Täytä puuttuvat tiedot

Oops! Jotain meni pieleen, yritä uudelleen!

Sulje
Ota yhteyttä
Lähetä sähköpostia

Haluatko lähteä maailmalle, mutta kaipaat ideointiapua ja jonkun, kenen kanssa pallotella vaihtoehtoja? Kaipaatko vinkkejä aktiviteetteihin ja reittisuunnitteluun? Ota yhteyttä, niin suunnitellaan haaveesi toteutuksiksi. Jos sinulla on kysymys liittyen sivuiltamme ostamiisi lentolippuihin, ota yhteyttä Asiakastukeen.

Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä

Olemme lähettäneet sinulle vahvistuksen viestistäsi sähköpostiisi. Palaamme asiaan mahdollisimman pian.

Huom! Pidä varmuuden vuoksi silmällä myös roskapostikansiotasi siltä varalta, että vastauksemme eksyy sinne.

Saat pian vahvistuksen sähköpostiosoitteeseen {{email}}

Varaa suunnitteluaika

Kaipaatko vinkkejä aktiviteetteihin ja reittisuunnitteluun? Varaa maksuton suunnitteluaika & aloita seuraavan reissusi suunnittelu matka-asiantuntijoiden kanssa. Voit varata ajan tapaamiselle Turun tai Helsingin myymäläämme, tai vaihtoehtoisesti voit pyytää, että tapaaminen hoidetaan joko puhelimitse tai videopuhelun välityksellä.

  • {{ officeOption }}
Pakollinen kenttä

Jes, ajanvaraus reissusuunnitelmien pohdintaan on oikea suunta haaveiden muuttamisessa toteutuneiksi seikkailuiksi!

Kuulet meistä pian – ensin viestisi vastaanoton vahvistamisen merkeissä ja sitten vielä erikseen ehdottamasi ajan tiimoilta. Huomaathan, että varaamasi aika on vahvistettu vasta, kun olet saanut meiltä mailia. 

Pidä varmuuden vuoksi silmällä myös roskapostikansiotasi siltä varalta, että vastauksemme eksyy sinne.

Saat pian vahvistuksen sähköpostiosoitteeseen {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.