Varaa lennot

Type

Matkustajat

Aikuiset (yli 12 v)

+
{{ adultsValue }}
-

Lapset (0-11 v)

+
{{ childrenValue }}
-

Sylilapset (alle 2 v, ei omaa paikkaa)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Cabin Class

Pakollinen kenttä

9 Vain valitut päivämäärät Economy

Type

Matkustajat

Aikuiset (yli 12 v)

+
{{ adultsValue }}
-

Lapset (0-11 v)

+
{{ childrenValue }}
-

Sylilapset (alle 2 v, ei omaa paikkaa)

+
{{ infantsValue }}
-

{{ validationErrorMessage }}

Flexibility

ClassOptionsPakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Hae ja varaa lennot

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Hae ja varaa lennot

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Pakollinen kenttä

Hae ja varaa lennot
{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.

Bosnia ja Hertsegovina

Näe Mostarin vanha kivisilta Bosnia-Hertsegovinan matkalla - KILROY
Basaarien tunnelmaa Bosnia-Hertsegovinan matkalla - KILROY

Bosnia-Hertsegovinan matkat

Kuvittele itsesi istumaan hytkyvään bussiin, jonka radiosta soi rakkauslaulujen, kansanmusiikin ja teknorytmien kiehtova sekamelska. Bussi huristelee pienten kylien läpi ja ikkunasta näet verryttelypukuihin pukeutuneita miehiä siemailemassa kahvia kiireettömästi tupakka kädessään. Vähän ajan kuluttua pysähdyt lounastauolle tienvarren ravintolaan. Myös paikalliset rekkakuskit ja muut reissaajat ovat löytäneet tiensä tänne ja saatatkin ehtiä tekemään tuttavuutta useamman uuden ihmisen kanssa. 

Matka Bosnia-Hertsegovinaan on hurmaavan tunnelmallinen.

Kysy Bosnia-Hertsegovinan matkoista

Maan uskomattoman upea luonto

Bosnia-Hertsegovina on kaunis sydämenmuotoinen maa Balkanilla, jota ympäröi Kroatia pohjoisessa ja lännessä, Serbia idässä ja Montenegro kaakossa. Maan luonto on rehevää, karua ja vuoristoista, ja maassa on myös lukuisia järviä ja jokia, jotka tarjoavat upeat puitteet esimerkiksi kalastukselle, koskenlaskulle ja melonnalle. Bosnia-Hertsegovinassa onkin siis tarjolla jos jonkinmoisia seikkailumahdollisuuksia. Varsinaiseksi rantalomakohteeksi maata ei voi kutsua, mutta tämäkin mahdollisuus on tarjolla auringopalvontaa ja rannalla loikoilua kaipaavalle: maan 20 kilometrin mittainen rantaviiva löytyy Neumin kaupungista, joka sijaitsee keskellä upeita maisemia,  lähellä Kroatian Dubrovnikia.

Kauniiden maisemien ihastelun lisäksi Bosnia-Hertsegovinan matkalla kannattaa poiketa vierailulle keskiaikaisiin pikkukaupunkeihin, kuten Blagajiin ja Jajcesiin. Maa oli tärkeä osa Ottomaanien valtakuntaa yli 400 vuoden ajan ja turkkilaisen vaikutuksen voi edelleen helposti nähdä (ja maistaa!), kiitos minareettien, kuhisevien basaarien ja itämaistyylisen kahvi- ja teetarjonnan.

Banja Lukassa maan pohjoisosassa voit sen sijaan ihastella upeaa arkkitehtuuria, joka on ottanut vaikutteita Itävalta-Unkarista - kuningaskunnalta, jolla on myös ollut vaikutuksensa Bosnia-Hertsegovinan eklektisessä historiassa. Hienon arkkitehtuurin lisäksi Banja Luka on paikka, jossa kannattaa lähteä testaamaan koskenlaskua Vrbas-jokeen ja tämän jälkeen suunnata johonkin paikallisista leipomoista herkuttelemaan.

Paikalliset ihmiset 

Myrskyisästä historiastaan huolimatta Bosnia-Hertsegovinan asukkailla on huumorintajua ja lannistumaton tahto saada asiat toimimaan. Tästä onkin hyötyä, jos satut kokemaan odottamattomia tilanteita reissusi aikana.

Hyvä esimerkki paikallisten ihmisten huumorintajusta ja asenteesta on ironinen sotamuistomerkki Sarajevossa: metrin korkuinen patsas ICAR-lihasäilykepurkista. Sodan aikana YK perusti ilmasillan auttaakseen maan asukkaita, mutta yli kolmen vuoden mittainen operaatio ei sujunut aivan suunnitelmien mukaan. Patsaassa näkyvä vanhentunut päivämäärä toimii symbolina humanitaarisen avun puutteista, ja koko omituinen patsas itsessään on sarkastinen kiitos kansainväliselle yhteisölle sodan aikaisesta avusta. Kyseessä on vakava aihe, mutta paikalliset asukkaat selvästi tietävät miten jättää menneet taakseen.

Värikäs Bosnia-Hertsegovina

Saatat muistaa Bosnia-Hertsegovinan koulun historiantunneilta, kun aiheena oli 90-luvun Bosnian sota. Maalla on kuitenkin paljon muutakin tarjottavanaan, kuin synkkiä sotatarinoita. Tietysti etniset jännitteet vaikuttavat maahan vielä tänäkin päivänä, mutta juuri eri uskontojen ja perinteiden kirjo on se asia, joka tekee maasta erittäin mielenkiintoisen ja värikkään matkakohteen.

Kun reissaat Bosnia-Hertsegovinan sisällä paikasta toiseen, sinun kannattaa ehdottomasti hyödyntää maan suhteellisen kattavaa bussiverkostoa. Älä myöskään unohda tämän seudun upeita junareittejä: jos kauniit maisemat vetävät puoleensa, niin suosittelemme reissaamaan ainakin Sarajevon ja Mostarin välimatkan junalla.

Bosnia-Hertsegovinassa on sekä hauskaa että turvallista reissata. Maassa on kuitenkin vielä joitakin alueita, joissa on maamiinoja, joten ota varoitusmerkinnät tosissasi!

Kokemuksia Bosnia-Hertsegovinan matkalla

Bosnia-Hertsegovina on täydellinen matkakohde luontoa rakastavalle. Käy katsastamassa komeat Kravica-vesiputoukset, jotka vetävät kenties vertoja jopa Argentiinan Iguassun putouksille. Tai lähde patikoimaan sodan repimälle rattikelkkaradalle, joka rakennettiin aikoinaan Sarajevon olympialaisia varten, ja ihmettele luonnon ja graffiteiden valtaamaa rakennelmaa. Muista myös tarkkailla varoituskylttejä ja seurata merkittyjä reittejä, sillä alueen räjähtämättömät miinat ovat todellinen muistutus siitä, ettei sodasta ole loppujen lopuksi kulunut kovin paljon aikaa.

Varaa aika maksuttomaan matkasuunnitteluun

Bosnia-Hertsegovina kartalla

Minne matkustaa Bosnia-Hertsegovinan matkalla?

Lisäinfoa Balkanilla reissaamisesta

alt

Suunnittele matka Balkanille

  1. Valitse kohteet & tekeminen: missä muualla haluat samalla reissulla käydä?
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita matkasuunnittelu

Täytä puuttuvat tiedot

Oops! Jotain meni pieleen, yritä uudelleen!

Sulje
Ota yhteyttä
Lähetä sähköpostia

Haluatko lähteä maailmalle, mutta kaipaat ideointiapua ja jonkun, kenen kanssa pallotella vaihtoehtoja? Kaipaatko vinkkejä aktiviteetteihin ja reittisuunnitteluun? Ota yhteyttä, niin suunnitellaan haaveesi toteutuksiksi. Jos sinulla on kysymys liittyen sivuiltamme ostamiisi lentolippuihin, ota yhteyttä Asiakastukeen.

Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä

Olemme lähettäneet sinulle vahvistuksen viestistäsi sähköpostiisi. Palaamme asiaan mahdollisimman pian.

Huom! Pidä varmuuden vuoksi silmällä myös roskapostikansiotasi siltä varalta, että vastauksemme eksyy sinne.

Saat pian vahvistuksen sähköpostiosoitteeseen {{email}}

Varaa suunnitteluaika

Kaipaatko vinkkejä aktiviteetteihin ja reittisuunnitteluun? Varaa maksuton suunnitteluaika & aloita seuraavan reissusi suunnittelu matka-asiantuntijoiden kanssa. Voit varata ajan tapaamiselle Turun tai Helsingin myymäläämme, tai vaihtoehtoisesti voit pyytää, että tapaaminen hoidetaan joko puhelimitse tai videopuhelun välityksellä.

  • {{ officeOption }}
Pakollinen kenttä

Jes, ajanvaraus reissusuunnitelmien pohdintaan on oikea suunta haaveiden muuttamisessa toteutuneiksi seikkailuiksi!

Kuulet meistä pian – ensin viestisi vastaanoton vahvistamisen merkeissä ja sitten vielä erikseen ehdottamasi ajan tiimoilta. Huomaathan, että varaamasi aika on vahvistettu vasta, kun olet saanut meiltä mailia. 

Pidä varmuuden vuoksi silmällä myös roskapostikansiotasi siltä varalta, että vastauksemme eksyy sinne.

Saat pian vahvistuksen sähköpostiosoitteeseen {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.