{{ section.name }} Asiakastuki

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

{{ section.name }} Asiakastuki
Hae matkakohteita, aktiviteetteja, yliopistoja, kokemuksia...

Löysimme {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} ja {{ category.count + ' ' + (category.count == 1? category.label:category.pluralLabel) }} haulle '{{ searchTerm }}'

0 Results found

Etkö löytänyt etsimääsi?

Ota yhteyttä, niin autamme sinua eteenpäin matkasuunnitelmissasi.
Matka Tiranaan, Albanian sydämeen - KILROY
Tirana Albania City View Street Park

Tiranan matkat

Puiden reunustamia katuja, hipsterikahviloita ja retrotyylisiä cocktail-baareja. Myrskyisää historiaa, mielenkiintoista arkkitehtuuria ja uusia makuelämyksiä. Tätä ja paljon muuta voit odottaa matkaltasi Albanian pääkaupunkiin, Tiranaan.

Kysy Tiranan matkoista

Keskellä kaikkea

Tirana on pinta-alaltaan pieni ja asukasluvultaankin vain noin 450 000, mikä tarkoittaa, että kaupunkiin tutustuminen käy varsin helposti. Tiranassa lähes kaikki on kävelyetäisyydellä, mutta lisäksi kaupungin edullinen ja kattava bussiverkosto helpottaa liikkumista paikasta toiseen. Vaihtoehtoisesti voit myös hypätä taksin kyytiin, sillä näidenkään matkojen hinnat eivät tässä kaupungissa päätä huimaa.

Tirana sijaitsee Albanian keskiosissa, vain 30 kilometriä länteen joiltakin maan parhailta hiekkarannoilta ja noin 25 kilometriä itään vehreältä Dajti-vuorelta. Hyvien bussiyhteyksien ansiosta reissaat Tiranasta käsin kätevästi myös muualle Albaniaan ja löydät itsesi nopeasti keskeltä upeaa luontoa.

Eloisa kaupunginosa Blloku

Jos suunnitelmissasi on heittäytyminen paikallisen yöelämän sykkeeseen, ota suunnaksi Bllokun kaupunginosa. Vielä muutama vuosikymmen sitten Blloku oli alue, joka oli ainostaan kommunistieliitin käytössä. Nykyään alueen huvilat - mukaanlukien Albanian entisen diktaattorin Enver Hoxhan omistama asumus - ovat saaneet uudet asukkaat ja Blloku on muuntautunut alueeksi, jolta löydät paitsi baareja ja klubeja, myös viihtyisiä pieniä ravintoloita ja vaateliikkeitä.

Tutustu Tiranan synkkään historiaan

Tiranan matkalla on vaikea olla törmäämättä Enver Hoxhan muistomerkkiin Dëshmorët e Kombit -bulevardilla. Kyseessä on suuri valkoinen pyramidi, joka pystytettiin Hoxhan arkkitehtityttären toimesta ja josta piti alunperin tulla museo entisen johtajan muistolle. Poliittisten aatteiden muuttuessa pyramidista tulikin ensin disko, sitten konferenssitila ja nykyään se toimii muistomerkkinä Albanian ja Tiranan synkästä historiasta. 

Ensimmäiset 20 vuotta kommunismin kaatumisen jälkeen ihmiset halusivat unohtaa menneisyyden ja tuhota entisten johtajien pystyttämät monumentit. Ennen kuin kaikki ehdittiin repiä maan tasalle, viranomaisten onnistui kuitenkin säilyttää joitakin vanhoista rakennuksista. Yksi näistä oli Albanian salaisen poliisin valvontakeskus, The House of Leaves. Museo esittelee erilaisia laitteita, joita poliisi aikoinaan käytti vihollisten vakoilemiseen. Jos olet kiinnostunut kylmästä sodasta, salaisista agenteista ja vakoojista, niin sinun kannattaa House of Leaves -museon lisäksi vierailla Bunk’Art 1 & 2:ssa, jotka esittelevät arkea Albanian sosialistisen kansantasavallan ajalta.

Tirana on vähitellen onnistunut pääsemään eroon kommunistisen historiansa varjosta ja nykyään Tiranan asukkaat ovat ylpeitä kotikaupungistaan. Tirana houkuttelee reissaajia, jotka haluavat tutustua tähän mielenkiintoiseen matkakohteeseen, joka on todella erilainen muista Euroopan kohteista. Tiranassa on myös monia kauniita historiallisia rakennuksia, jotka löydät Skanderbegin aukion läheisyydestä.

Mitä kaikkea kokea Tiranan matkalla?

Maista: Byrekiä - ohutta leivonnaista, jonka täytteenä käytetään mm. juustoa, tomaattia, sipulia ja pinaattia

Näe: Värikkäät talot, jotka tuovat väriä harmaiden kommunistirakennuksien keskelle

Tee: Vierailu House of Leaves -museoon, joka muistuttaa paljon Stasin päämajaa entisessä Itä-Saksassa

Koe: Bllokun yöelämä

Varaa aika maksuttomaan matkasuunnitteluun

alt

Suunnittele matka Balkanille

  1. Valitse kohteet & tekeminen: missä muualla haluat samalla reissulla käydä?
  2. Me etsimme käytännön vaihtoehdot ja annamme tarjouksen.
  3. Saat henkilökohtaisia neuvoja ja ohjeita matkasuunnitelmaasi.

Tarkistamme, että reittitoiveesi on mahdollinen ja kerromme, kuinka saat eniten irti budjetistasi. Saat vinkkejä kohteisiin ja matkustamiseen ylipäätänsä. Suunnitteluapu on maksutonta eikä sido sinua mihinkään.

Aloita matkasuunnittelu

Täytä puuttuvat tiedot

Oops! Jotain meni pieleen, yritä uudelleen!

Sulje
Ota yhteyttä
Lähetä sähköpostia

Haluatko lähteä maailmalle, mutta kaipaat ideointiapua ja jonkun, kenen kanssa pallotella vaihtoehtoja? Kaipaatko vinkkejä aktiviteetteihin ja reittisuunnitteluun? Ota yhteyttä, niin suunnitellaan haaveesi toteutuksiksi. Jos sinulla on kysymys liittyen sivuiltamme ostamiisi lentolippuihin, ota yhteyttä Asiakastukeen.

Pakollinen kenttä
Pakollinen kenttä

Olemme lähettäneet sinulle vahvistuksen viestistäsi sähköpostiisi. Palaamme asiaan mahdollisimman pian.

Huom! Pidä varmuuden vuoksi silmällä myös roskapostikansiotasi siltä varalta, että vastauksemme eksyy sinne.

Saat pian vahvistuksen sähköpostiosoitteeseen {{email}}

Varaa suunnitteluaika

Kaipaatko vinkkejä aktiviteetteihin ja reittisuunnitteluun? Varaa maksuton suunnitteluaika & aloita seuraavan reissusi suunnittelu matka-asiantuntijoiden kanssa. Voit varata ajan tapaamiselle Turun tai Helsingin myymäläämme, tai vaihtoehtoisesti voit pyytää, että tapaaminen hoidetaan joko puhelimitse tai videopuhelun välityksellä.

  • {{ officeOption }}
Pakollinen kenttä

Jes, ajanvaraus reissusuunnitelmien pohdintaan on oikea suunta haaveiden muuttamisessa toteutuneiksi seikkailuiksi!

Kuulet meistä pian – ensin viestisi vastaanoton vahvistamisen merkeissä ja sitten vielä erikseen ehdottamasi ajan tiimoilta. Huomaathan, että varaamasi aika on vahvistettu vasta, kun olet saanut meiltä mailia. 

Pidä varmuuden vuoksi silmällä myös roskapostikansiotasi siltä varalta, että vastauksemme eksyy sinne.

Saat pian vahvistuksen sähköpostiosoitteeseen {{email}}

Kilroy.OutdatedBrowserBox.Text Kilroy.OutdatedBrowserBox.LinkText

Hakemasi sivu näyttäisi olevan kadoksissa. Jos et löydä etsimääsi, kysy meiltä apuja sivun alakulmasta.